За ревността ... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За ревността ...
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 1501 пъти
Здравейте! Ще започна с това, че съм млада жена на почти 25г. и имам сериозна връзка от близо 3.
Моят въпрос е следният: Как успявате да контролирате ревността си, да я преглътнете, да я заличите, да не я демонстрирате. Често ми се случва да се подразня ако приятелят ми за момент се позагледа в някоя жена, ако се поздравят се питам откъде се познават, трудно ми е да гледам ако някоя дойде на сантиметри от него, да му говори, да му се усмихва да маниерничи и т. н. Често се замислям и за миналото му, с какви ли жени е бил, как ли ги е обичал, пази ли мили спомени за тях и към днешна дата значат ли нещо за него.. Тук някой ще каже и какво толкова? Да, и мен здравият разум постоянно мe провокира с този въпрос, казвам си защо да се дразня от нещо толкова незначително, но как да заповядваш на сърцето си? Може би съм консервативна за времето, в което живеем, не приемам нещата толкова свободно, имам си моя представа за любовта и подобни мисли ме нараняват. Досега не сме имали изневери помежду си, да, трудности не липсват, но имаме си наш свят, и просто се страхувам един ден той да не се разруши. Във всеки човек живеят много насъбрани стари болки, рани, неприятни спомени и твърде много се плашим да не бъде предадена вярата ни отново, да не ни накарат да се чувстваме слаби. За някои ревността е страх, за други неувереност, за трети чувство за собственост, психически тормоз, изобщо тя има много измерения, и има много да се пише по тази тема. За мен най-общо ревността е липса на увереност в ДРУГИЯ. Житейският ми опит доказва, че колкото и да обичаш не бива да се предоверяваш, да си имаш едно наум. На мен самата самочувствие не ми липсва, но имам навика често да се съмнявам в другите. Дали това състояние се дължи на факта, че съм в първата си сериозна връзка, липса на опит, дали това са пориви на младостта, учат ли ни годините на смирение или ревнивниците са си такива цял живот?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 699a1a0ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако и твоя приятел вземе да се чуди за миналото ти , с какви си била , какво сте правили в леглото и т.н. ако някой те поздрави или пък и ти го поздравиш , връзката ви е бегала , защото мъжете са по-ревниви.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 186d9a1f5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм същата като теб и много страдам заради това... Още от малка имам този проблем и няма лекуване за съжаление. Това са травми още от детсвтвото, поне при мен. Дано поне ти успееш да си помогнеш, защото това ме убива малко по малко. Хората казват, че психолог помага, но на мен и това няма да ми помогне.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 33529a9245
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами ти явно и сама разбираш на какво се дължи ревността ти. Може и наистина да се дължи на това, че ти е първата сериозна връзка. Щом си изгубила доверие в хората, сигурно не веднъж са те предавали. Както и да е, страховете са безсмислени. Те или ще се сбъднат или не, няма смисъл да мислиш за тях и сякаш сама да предизвикваш съдбата. Освен това, точно ревността може да го отблъсне. Ахх... Любовта ми звучи сложна. Както и да е... Аз лично предпочитам да не се страхувам от нищо и да вярвам, че ще се справя с всичко, което се изпречи на пътя ми. Ако го закъсам все ще намеря начин да се справя или ще умра опитвайки. Може би подобно мислене ще помогне и на теб.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 0bd8318538
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има една поговорка: Доверявай се но проверявай! Жалко че резултатите от проверката най - често са такива, че веднага се сещам за друга: Колкото по - малко знаеш, толкова по - спокойно спиш. На въпроса ти дали ще си такава цял живот - да такава ще си и не те упреквам защото знам какво въпреки че съм мъж аз съм същия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker