Нелепо и нелогично. Глупост или любов? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нелепо и нелогично. Глупост или любов?
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 2244 пъти
Първо, трябва да споделя, че не съм от най-любвеобилните. Изобщо не съм от най-нормалните жени май, когато опира до любов. Обичайно съм една идея по-практична или реално погледнато - скептична, понякога цинична. А любовните мъки ги приемах като излишна драма на слабите. Имала съм връзки, в едната наистина обичах, но продължих без много драма бързо след края. Може би затова Вселената реши да ми покаже, че и аз не съм толкова дебелокожа, колкото си мислех.
Запознахме се лятото на морето. Като се запознахме ми беше интересен, но нищо повече. Следващите пъти започнах да виждам в него качества, толкова човешки и сякаш не бях осъзнавала, че такъв човек търся, че такъв човек искам. Красив е да, но съм виждала и по-красиви. Обаче той е човек. Минаха няколко седмици в постепенно сближаване. С жестовете си недвусмислено показваше, че не съм му безразлична. Бавно, но славно, най-важното възпитано. Онова деликатно ухажване, сякаш да не ме подплаши. Както и да е, изведнъж тегли една стена между нас, преносно казано разбира се. Не бях се издънила, по-късно като се прибрах в моя град вече, като причина за това с 300 зора измъкнах, че е бил нараняван. Пък и аз трябваше да си замина преждевременно. Оттам-нататък е ясно. Категорично беше против връзка от разстояние. Сега е с друга, тя е при него, не на разстояние. Все пак беше честен. Повечето мъже ще излъжат и ще се опитат да се възползват. Той не го направи.
Проблемът е в това, че е нелепо и нелогично, глупаво дори, но май го обичам. Не сме спали заедно, с пръст не сме се пипнали. Не сме излизали като по срещи, засичахме се в компания, за кратко сме оставали двамата, без другите хора, но не по някакъв романтичен или интимен начин. Тук е момента да вмъкна, че от негов много близък ми беше подсказано, че не гледа с подобни очи всяка. Винаги, когато бях наблизо ме следеше с очи, усмихваше ми се, както на никой друг. Но не е имало нищо, което да е способно да обясни как се чувствам спрямо него. Минаха около 7 месеца и още мисля за него. Никой не е като него. Опитах да продължа напред. Но срещам лъжи, подлост, опити просто да ме използват. Това са над 200 дни, в които няма един да не съм мислила за него, без да сме имали нищо, без да сме си никакви. Не помня да съм плакала така за някого.
Едва ли може някой да ми помогне. Не мога и да го забравя. Видяло се е, че няма да бъдем заедно. Но искам да разбера, защото ми е чуждо. Как му се казва на това? Каква е тази алтернатива на чиста и необяснима, знам ли, любов?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 3db12b874c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма нищо сложно за разбиране. Хванал е интереса ти, след това е теглил стената, следователно не можеш да го имаш. Явно не само мъжете сме ловци, а и някои жени. :) Просто не можеш да се примириш, че ти се е изплъзнал. Не се замозалъгвай, че това е най-най-най човекът, единственият и няма други, които да те запленят.
М31

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 19e5da709a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз те разбирам. Даже наскоро бях писала подобен коментар, ще се повторя и тук. Не си го опознала, не си изживяла нищо с него. Имала си шанса да видиш само хубавите черти от характера му и си мислиш, че човекът няма грешка. Идеални хора няма. Идеализираш образа му сама. Дали има решение на проблема? Не знам... И аз съм в същото положение от над две години. Аз лично седя и чакам търпеливо от само себе си да отмине. И аз не мога да започна връзка, като цяло не мога да погледна друг мъж. Пожелавам ти късмет и ще следя темата с интерес, може някой от коментиращите да помогне и на мен.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 4ccebcec6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Какво значи не искал вързка от разстояние. То това неговото не е любов, поне такава, каквато трябва да бъде и каквато аз си я представям. Аз ако съм влюбен или например много харесвам една жена... а и ако знам, че и тя изпитва нещо към мен, просто ще се изправя срещу нея и ще й кажа всичко. НАПРАВО ЩЕ Я ПОКАНЯ ДА ЗАЕБАВА ТАМ КАКВОТО ИМА ДА ПРАВИ И ДА ИДВА ПРИ МЕН. Или пък аз ще зарежа всичко и ще ида при нея, като зависи нали и как ще е по-добре-аз ли при нея или тя при мен. Ще го решим, но нищо няма да ни попречи да бъдем заедно.
ТОВА Е!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6aef17edd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   100 на 100 Той и Тя знаят какво е това Любов, след като са заедно. Ти ще си останеш явно с по едно намигване, до момента, в който ти станат ясни нещата. Дано не ги научиш по трудния начин.
М40

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 1e178f36e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката:
1. Дано, дано, дано да си прав. Особено за последното изречение.
2. Така е, наистина няма напълно идеални хора.
3. Между нас казано и аз така мисля. Или поне можеше да проверим дали може да тръгнем натам. Аз бих могла да съм тази, която да отиде при него, но... така и не стигнахме до този разговор. То началото като не сме поставили, къде да се обяснявам. Не исках да съм натрапница. Къща не се строи направо от покрива и с връзките така. Просто основата я нямаше, за да стигнем до темата (покрива).
4. Какво трябва да ми стане ясно?

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: f2015e44d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Всички сме били наранявани. Дай сега да се застреляме... Това са пълни глупости. Чисто и просто за мен има два варианта. Или грешно си разчела знаците, т. е. не си е паднал чак толкова много по теб, за да поеме риск. Или просто не е имал топките, така да се каже, да го поеме този риск. Някои мъже просто са си такива по природа.
Колкото до твоите чувства - може и да е любов, може и да не е. Донякъде споделям гледната точка на N1, тя изглежда доста логична. Но пък от друга страна 7 месеца са доста време. Каквото и да е, време е да приключи, освен ако нямаш намерение да предприемаш нещо, но щом си има приятелка - не те съветвам. Излизай повече, запознавай се с нови хора и постепенно ще отмине това чувство.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: a348ea93c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, за съжаление не мога да ти помогна със съвет.
Но моята история е абсолютно огледална на твоята. Разликата е, че аз съм мъж. С жената, към която имам интерес (дори не знам дали да го нарека интерес или нещо по-силно) се запознахме преди около 10 месеца. В началото тя имаше много силен интерес към мен, постоянно ме търсеше първа, разпитваше ме за интересите ми, как е минал деня ми, търсеше компанията ми. Когато се виждахме е имало от онези специалните погледи, уж случайни докосвания с повод и без повод... Аз също проявявах интерес към нея, говорили сме си много, смяли сме се заедно, споделяли сме си много лични неща.
И изведнъж... тя се отдръпна. Сега аз се опитвам да я търся първи, пиша й често, но тя ми отговаря едва-едва с по дума-две, колкото да не изглежда неучтива. Като цяло ме отбягва, няма и помен от онези погледи и докосвания.
На мен ми е болно, защото наистина харесах тази жена, не само като външност, но и като характер. Много наши общи познати са ни казвали, че много си подхождаме и много биха се радвали да ни видят като двойка.
Но явно тя е загубила интерес към мен. Най-болно ми е обаче от това, че колкото и да мисля и анализирам, така и не намирам конкретна причина за това нейно отдръпване. Моето поведение спрямо нея с нищо не се е променило, винаги съм бил много мил и внимателен към нея. Болно ми е за това, че нещата сякаш приключиха още преди да са започнали. От тези наши общи познати разбрах, че тя е била много наранена от предишния си приятел, който тя явно безкрайно много е обичала и все още не може да забрави чувствата си към него. И единственото обяснение, което си давам за отдръпването й е, че просто може да е имала моментно увлечение към мен.
Та, възможно е и с твоя човек ситуацията да е подобна. Едно знам - времето лекува и ще трябва някак си да се съберем и да продължим с високо вдигнати глави.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker