Някой разбира ли от уордпрес? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Някой разбира ли от уордпрес?
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1189 пъти
Здравейте, имам проблем с уордпрес платформата! Искам да си направя блога, така че в горното поле на стрнаицата да има меню където да се виждат всички подменюта. Проблема е, че едиснтвеното което успявам е да сложа страници, а не цели менюта. Не искам само една статия, а няколко, които да бъдат разделени по теми. Примерно да кажем, че е искам менюто, , Филми" да съдържа всички филми за които съм писала., , Игри" всичките теми за игри. Не знам как да обясня проглема по-добре! Примерно тази тема, , филми" ми пише, че е страница и ми позволява да избера една от статиите която да е там, а не всичките които са на тази тема.
Много се надявам някой да ме е разбрал и да ми помогне, защото съм толкова noob, че ме е срам от себе си! Не знам в темата ли е проблема? Предполагам, че е в мен. Не съм пипала или добавяла никакви джаджи или настройки просто наистина не разбирам къде бъркам.
Благодаря ви, предварително! Ако, не ви се обяснява, може да дадете линк към туториъл или обяснение в интернет на английски, не ми пречи, просто аз не мога да намеря необходимото ми нещо, защото дори не знам какво е то.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: f7319bd50d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Направи страница филми, след това в нея сложи линкове към конкретните статии като списък, можеш да ги направиш само с текст или със снимка линковете. Честно казано нямам опит с уордпрес, но имах същия проблем с блогър, просто тези платформи са насочени към блогове така че всичко да излиза последователно а не да е организирано както сайт, както ние искаме. Виж аз как съм го направил в блогър, не е перфектно още се уча и аз, но поне наподобява подредбата за която говорим http://edward-black-rose. blogspot. bg/p/nstallations. html тия горе в менюто са създадени отделни страници Installations & temporary art, Drawings, Mosaics, и в самите тях слагам малка снимка с текст които са линк към конкретната публикация, както виждаш в Installations & temporary art имам две публикации които отговарят на тази категория, когато направя още ще ги добавя и тях. Наистина не е точно както ти искаш, до колкото разбрах ти искаш да е както старт менюто в уиндолс със стрелкичка да ти се отварят още и още подменюта. Но и това е решение.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 856c8a6f10
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За да се получи това, което искаш трябва да направиш въпросните статии като постове (posts). Това са специален вид страници, които могат да излизат като в каталог.
Създаваш си в меню posts > categories различни категории, например филми, песни и т. н. От всеки пост можеш да задаваш към коя категория да бъде (като влезеш в даден пост в дясно има опция за категориите), като всеки пост може да бъде в няколко категории.
След това отиваш във менюто и задаваш да ти излизат въпроснити категории (по подразбиране ти дава да избираш страници, но по-надолу има други опции). Избираш кои категории да са в главното меню и готово.
Надявам се да съм обяснила ясно. Ако не - питай ;)

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 357347bf3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За да си направиш заглавието на подменюто отиваш на my site>pages>add. Там където ти е полето за заглавие най-отгоре пишеш името на заглавието примерно филми както каза ти. След това натискаш publish. За да си добавиш подменюто отиваш пак на my site>menu. Съответно ще ти се покажат основните ти менюта. Натискаш на това меню, на което ще поставяш подменю. Отстрани има " " натискаш на него и ше ти се покажат 3 варианта, които да избереш. Чукваш на add menu item to children. Когато го направиш ще ти се покаже тази page "филми", за която говорех преди малко. Натискаш и след това избираш save. А за да добавяш някакви неща в това подменю отиваш вече самия сайт, който правиш отиваш на подменюто и отдолу има бутон "редактиране" и можеш да си добавяш каквото искаш. Дано съм била полезна.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker