Объркана, моля за съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Объркана, моля за съвет
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1603 пъти
Здравейте, пише ви едно момиче, което е много объркано.
Имам приятел от почти 3 години. На 18 съм, а той на 21.
Имаме много проблеми, като цяло аз правих много грешки, след това се опитвам да се поправя, но той се държи дръпнато, студено. Много се обичаме, и въпреки, че сме се разделяли много пъти, пак си даваме шансове. Не ми е изневерявал, нито аз, въпреки, че от 2 години той замина в София да учи. Прибира се през 1-2, понякога 3 седмици за 1-2 дни. Миналата година се бяхме разделили и аз първата седмица още прекарах нощта с един стар приятел, прегръщахме се, целувахме се, но не ми е посягал за нещо повече, явно от това съм имала нужда, не знам, не мога да си го обясня, но чувства към този човек не съм имала. След това се оправихме с приятеля ми (да го наречем Х), казах му и за това какво се е случило. Тогава той беше много разочарован, въпреки, че не сме били заедно през този период.. Промених се, не общувам много-много с момчета, не излизам по дискотеки и т. н. Обаче наскоро стана нещо.
Отивах към София при приятеля си и във влака имаше един мъж. Много чаровен, като го видях се спогледахме, но нищо особено.. Да го наречем У. След това стоеше в коридора на влака, и ме повика да ида отвън на въздух, защото в купето беше адска жега. Заинатих се и не исках, не исках да създавам грешни впечатления. Изчаках го да си влезе в купето и излязох. След това той също излезе, но не смееше да ме заговори, пък и аз не гледах към него, но с периферията си виждах как ме зяпа. Не съм нищо особено, висока съм 1, 55, слабичка съм, дори гърди нямам големи ( попринцип знам, че това привлича мъжете). С криви зъби съм и зелени очи. Някъде след 1 час зяпане, той дойде с телефона си и една снимка на момиче, да ме попита дали тя не ми е сестра, много сме си приличали, при което аз избухнах в смях и вече започнахме да си говорим. За 2часа си казахме адски много неща. Най-голямо впечатление ми направи, когато ми правеше комплименти на усмивката. Каза ми да не си слагам брекети, че така съм перфектна, което аз не го вярвам, защото откакто се помня това ми е комплекс и много обиди и подигравки съм търпяла точно заради зъбите си. Искаше да му се усмихна, за да види усмивката ми, а мен само ме хващаше срам. След това си каза името, аз моето.
Обаче не знам защо, не можах да спра да мисля за него. Направих си друг профил и му писах, с цел да му благодаря, че ме е накарал да се чувствам по-добре, никой никога не се е отнасял така с мен.
Приятелят ми е мил, но вече няма мили думи, комплименти, не сме като преди да си говорим за всичко. Не ми споделя, както аз мога да му разкажа целия си ден.. Имаше периоди, в които не ми беше чувал гласа 2 седмици, а само си пишехме. Не ми е изневерява, ако това ще помислите, но тогава беше някакъв срив в отношенията ни. Опитвах се всекидневно да оправям нещата, писах му романи с това как искам да се отнася с мен, от какво имам нужда, но нищо не се оправяше. Накрая не издържах на непукизма му, не ме беше питал "как си" от не знам кога, освен ако аз не го питам и той от задължение ме пита "ти".. Имаше студенина, незаинтересованост. Не че не ме обича, просто не знам защо го правеше.
Та както казах писах си с другото момче, По-скоро мъж, защото е на 25. Но както той каза, с другите жени се държи като мъж, а с мен е бил себе си, като дете. Държеше се прекрасно, като дори нямах намерения към него. Имаше общуване, казваше ми неща, които не съм вярвала, че мъж може да каже на жена. Спирах да пиша, след това усещах, че имам нужда точно от това и пак му пишех. Накрая казах на приятеля си, че имам нужда от емоция, нежност, топлина, а той повтаряше : като не ме харесваш се махай от живота ми. Повтарях му стотици пъти, че той беше такъв какъвто искам, просто се промени и то не към добро, но той продължи и така се разделихме. За няколко дена пишех, след това говорех с другото момче, може би нонстоп. За тия дни разбрахме супер много неща един за друг и всъщност много неща ни бяха еднакви като случки, вкусове, цели, мечти. Той се влюби, а аз, не знам...
С приятелят ми се оправихме, признах му за това момче, казах му как се е държал, какво е станало, но му казах, че не искам друг, а него и наистина е така.
Но съм много объркана. Имам нужда точно от това отношение, което другия ми показа. Но не е правилно и не биваше да го правя.
След като се сдобрихме, разбира се моят не ми вярва за нищо сега, но той започна да е по-мил, когато спях до него ме галеше, радваше ми се, а преди не го правеше.
Питам се, трябва ли да дойде друг да му покаже от какво имам нужда, за да ме разбере..
От тогава спрях да търся момчето, той мен съшо, дадох обещание да нямам никакъв контакт с него.
Да, но се усещам как си спомням за това какво сме говорили, как се държеше, колко мил беше и не знам, объркана съм. Да съм влюбена ли, какво е..
Обичам си приятеля, имам много мечти свързани точно с него и знам колко ми е струвало да останем заедно ( в повечето случаи ако не тръгна аз към него, той ще стои и няма да направи нищо. Дори не ме спира ако кажа, че си тръгвам). Може би това ме спира да го оставя. Другото, което е, докато се оправяхме, той ми каза че е имаЛ мечти сеързани с мен (а когато го питах дали иска да се преместя да уча при него, да живеем заедно, дали иска семейство с мен, той казваше, че не иска с мен, защото нямал вяра). И ми го каза, когато разбра, че друг се е отнасял добре с мен.
Знам, че повечето от вас ще кажат, че съм още малка за такива сериозни взаимоотношения, за семейство. Но така съм отгледана и възпитавана. Не си падам по крстките връзки. Даже онова момче казваше, че съм прекалено сериозна в тези неща за разлика от връстниците ми. По принцип съм против изневерите и знам, че това, което направих може да се счита за такава. Просто си го обяснявам с това, че имах емоционални нужди, знам ли..
Ако можете да ми помогнете, някакъв съвет да ми дадете, какво да правя.. Много съм объркана.. Знам, че историята ми е много объркана, ако нещо не ви е ясно кажете и ще ви отговоря.. Съжалявам, ако има правописни грешки, но бързам. Много моля модераторите да публикуват историята ми, защото пиша вече няколко пъти и нищо..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1f38e8e8d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не губи любовта заради временно увлечение. Ако усещаш, че приятелят ти те обича и ако ти наистина обичаш него, остави всички други настрана. Той може би си е изгубил доверието в теб...

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 06d4170858
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако не пробваш поне 10-ина мъже, то няма как да намериш най-подходящия за себе си. Просто няма как да стане.
Помни ми думата и не си пропилявай живота в глупости.
"Оправили" се били...
Трябва да се "оправяте" с някого всеки ден, или през ден, ама в един малко по-различен смисъл :)

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ff9341ef91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Наистина си още малка и чувствата ти бушуват като хормоните. Това което чувстваш са симпатии, не е любов! Любовта ще дойде по късно, когато страстите се успокоят, сега си в период на търсене. Но батковците по другияче мислят, правилно ти е казал -"като не ме харесваш се махай от живота ми. " За тебе това е игра и занимавка, но при по големите не е така. На тази възраст не си за сериозна връзка, като си изживееш лудостта, ще кротнеш и тогава вече ще знаеш какво искаш!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b688fccc49
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо, не разказвай на приятеля си за другите момчета. Дори и нищо да не сте правили. Второ, защо не отидеш някой ден при приятеля ти без да му казваш. Да го изненадаш. Сигурна съм, че има друго момиче, което той харесва. Не казвам, че изневерява, но може като теб да се е повлюбил в друга. Виждате се рядко, ти го отблъскваш като му казваш за другите мъже, незнаеш как живее той и дали няма други момичета. Изобщо ти някак си си живееш в мечтите си, а не знаеш какво става в реалността. Приземи се. Отиди при него, стой там една седмица, виж как той живее. Запознай се с приятелите му там и с колегите му... Изясни си искаш ли да си с него. Той няма да се промени. Помисли си такъв искаш ли го....

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4b726a84a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Имаш супер нереалистични очаквания от приятеля си - и не заради самите очаквания, а заради него. Той е такъв, какъвто е, но и ти като повечето жени си мислиш, че с упорита "работа" - сърдене, скандали, ултиматуми и т.н. ще го промениш. Няма да стане така. От това, което си написала, аз имам чувството, че той не е особено заинтересован от теб. По-скоро си му удобна или не иска да те нарани, някакви ей такива. Може и да греша, де, но човек, който те обича и харесва, ще иска да те чува и вижда и ще има някакви - ако не планове, то мечти с теб.
Абе общо взето не мисля, че той е любовта на живота ти, нито ти - на неговия. За да мислиш за деца и семейство с някого, най-малкото трябва да гледате в една посока

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1e8cbe47b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Лошото е, че приятеля ти те приема за даденост и не задоволява тези твои емоционални нужди, което е много тъпо от негова страна, защото нищо не му струва.

А този У като доста по - голям от теб просто му е ясно как да свали момиче на твоята възраст; как да ти събере вниманието! Особено пък това със снимката, дето уж еди коя си дали ти била сестра... затова съветвам по - малките на години момичета да не се занимавате, да не се 'връзвате' на по - големи мъже, защото те винаги имат психологическо надмощие над вас и в повечето случаи 'душичките ви са като пластелин в ръцете им'. Те са наясно от какво точно имате нужда и ви го дават с готовност, за да получат вашето внимание и още и още...

Замисли се, дали жена на годините на У би се вързала на свалката му?
" Някъде след 1 час зяпане, той дойде с телефона си и една снимка на момиче, да ме попита дали тя не ми е сестра, много сме си приличали, при което аз избухнах в смях" - и сте започнали да си говорите... А ако аз бях на твое място в този момент, независимо дали си имам приятел или не, също щях да избухна в смях и по - скоро да стана и да се преместя някъде ;)

Просто говори отново с приятеля си,!!! ако наистина смяташ, че искаш да си с него!!! , че за теб е Жизнено Важно да ти задоволява емоционалните Нужди, както ни казваш и сама си си установила.
Ако ми бяхте познати щях и на него да му кажа 2-3 приказки да вземе да се 'събуди' малко, че си има гадже с нужди ;-)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ab29224cc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ехее, аз мислех, че ще ме нападнете..
Ами мисля, че ме обича, поне ми е доказал, но той е така че известно време "работи" и после някво затишие, докато аз продължавам с добро държание. Снощи например ми се нацупи, че си пуснах филм, имал нужда да му обърна внимание.. Да де, и аз, ама за 40 мин да не му пиша едва ли е проблем, при положение, че преди не му пукаше особено дали го чакам или не, просто отива някъде с някой приятел или цъка игри, гледа нешо и аз седях като теле на телефона..
Иначе ако види, че на някоя приятелка се оплаквам как се държи, започва да ме обвинява, че настройвам приятелките си срещу него и всеки го мислел за боклук. Което не е така нито аз съм го обиждала пред някой, нито някой него. Просто си споделям, а те ми дават съвет.
Иначе и аз това му казвах много пъти, че имсм емоционални нужди. Ама се осъзна май чак сега след като общувах с друг. Инапе, не мисля, че другото момче е имало задни мисли. Беше доста наранен от предишни, които търсят изгода. Държеше се мило, но не нахално, дори това запознаване му е първото(да говори с непозната).
Някой по-нагоре каза да ида изненадващо - не става, защото съм ученичка и няма как да излъжа нашите къде съм, защото съм на общежитие. Той също е на общежитие и повече от 1-2 вечери май не става да спя, пък и се плаща, и паро нямам :Д
Иначе благодаря много за коментарите, ще очаквам още мнения по въпроса!
Авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker