Вие изневеряващите - как управлявате живота си? Мислите ли и за другите около вас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Вие изневеряващите - как управлявате живота си? Мислите ли и за другите около вас?
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 2575 пъти
Здравейте,
Жена съм на 40 г. , с две деца (момиче и момче) на 11 и 7 години. Синът ми е болен от аутизъм и за съжаление ще си носи болестта цял живот. Не искам тук да описвам драмата по отглеждането и лекуването на деца с такова заболяване. Преди 3 години се разведох със съпруга си понеже се беше влюбил в омъжена жена (тогава на 31 г. ) с две деца на 5 и 3 години. Накратко ситуацията се разви по следния начин:
Разбрах, че има извънбрачна връзка и го попитах какво правим? Той ми призна, че е влюбен и тя в него, но не искали да развалят семействата си, защото ни обичали. А, аз не трябвало да се чувствам виновна за нищо - просто нещата се случили без да ги предвиждат. Да, ви кажа честно просто не знаех тогава какво да правя, как да реагирам. Оставих всичко на собствената му съвест и преценка. Болката обаче беше неописуема. Три месеца след този случай съпругът ми много притеснен поиска да поговорим. Оказа се, че съпругът на любовницата му разбрал и я изгонил от къщи заедно с децата. Те отишли на хотел и той не можел да ги остави. Съпругът на любовницата не и оставил избор и ще се развеждат. Видях, че вече това е края на брака ми и може би наистина обича тази жена. Изнесохме се с децата от жилището, защото то е негово придобито преди брака и се преместихме от София в Пловдив. После се разведохме без проблемно. Шокът беше голям смяна на работа, училище за дъщеря ми, пренастройка за сина ми и т. н. Благодарна ще бъда винаги на брат ми и неговото семейство за помоща, която ми оказаха, тъй както и на моята майка. Бившият заживя с новото си семейство, но и за нас живота продължи. Не съм го притеснявала през тези години по никакъв начин нито за пари, нито за помощ. Не съм го спирала да вижда и децата, когато пожелае. Въпреки това той бавно се дистанцира от нас, явно поради грижите около новото си семейство. Загуби обаче целия си авторитет пред дъщеря ми, а също и пред мойте и негови роднини. Аз се концентрирах в работата си и около децата. Опитвах се да работя и допълнително, защото разходи по сина ми се увеличаваха.
Преди месец бившият се появи пред нас и поиска прошка, иска отново да бъде част от нашия живот. Каза, че отношенията с онази жена са приключили окончателно и няма вероятност повторно да се съберат. Каза, че ни обича много и съжалява за всичко, което ни е причинил.
Дъщеря ми категорично отказа да му повярва и го нарече лъжец, и излезе от стаята. Аз му казах, че не съм готова за такива сътресения. Един път разби живота ни като излезе от него, а сега иска да влезе, а какво ще излезе един господ знае. Казах му, че нито мъж съм погледнала през тези години, нито съм престанала да го обичам, но въпреки това нещата не са същите. Казах му да ме остави да помисля, да не ми поставя срокове и притиска и ще му дам отговор. Какво да правя - да го приема ли отново или не? Доста съм объркана.
Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6c0ad8dca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти ще го живееш този живот,питаш,но на теб ще ти е трудно или лесно!Като по малка от теб с около 20г ще ти кажа само,че ако си постъпила реално по този начин ти си изключително силна,горда и умна жена!За мен мъж,който не е оценил и е предал той ще постъпи отново така,навярно ще се тормозиш и да сте заедно и да не сте,заедно-дали няма да постъпи отново така,отделно-просто не ми се мисли!Ужасно предателство е това,хубавото поне,че е бил мъж и ти е казал!По думите ти смятам,че ще му простиш,друго е когато не си сам,но също толкова лошо е да не си сам,а всъшност да се чувстваш самотен!Това е зряла възраст за мен в която е той навярно около твоите години,казват,че мъжете постъпват подобно на тази възраст,но аз мисля,че на 40 вече трябва да знаеш какво искаш и какво е важно за теб или поне трябва да имаш малка представа,дано след всичко поне те е оценил,но мисля,че ако се бил влюбил пак ще се върне там!Незнам ти ще си прецениш,дано постъпиш правилно,но за мен неговата и нейната постъпка са грешни,защото ако обичаш някого и искаш да не нараняваш семейството си всъшност не го правиш!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1c40dc7659
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. Едно време майка ми беше поставена пред същия избор. Да го приеме пак или не. Тя се съгласи да се върне, и то след цели 15 години. Аз бях тинейджър. Не искам да навлизам в подробности, но животът ми с този човек беше ад. Презирах го, гледах на майка ми с други очи, и в моите очи тя беше слаба, защото се унижи да го приеме пак, след като той по никакъв начин не се интересуваше от нас през цялото това време. Никога не се сближих с баща си. Не си бяхме говорили и с години. С майка ми се отчуждих и още си нося травмите от тогава.

Рядко изразявам категоричен съвет по някой въпрос, но в случая аз никога не бих го приела. Вярвам, че и вие не бива. Справяте се чудесно и сама с децата ви. Имате подкрепата на роднините си, а някой ден може да срещнете и друг мъж, който да обикнете. Ако бившия ти съжалява за постъпката си, нека се погрижи за децата си. Нито пари е давал през това време за тях, нито ги е виждал (поне не и често), доколкото разбрах. Той греха ще си го носи пред тях. Да изоставиш собствената си плът и кръв, жена и живот, за да си изживееш кризата на средна възраст и да се върнеш после с подвита опашка... Щом толкова лесно ви е изоставил, значи толкова му и пука за вас. Може пак да се появи някоя по-млада жена, която да му обърне внимание. Тогава дали пак не би ви зарязал?

Нищо хубаво не се случва, когато се връщаме в миналото. Трябва да гледаме напред, а не назад. Глупост е да правиш едно и също нещо, и да очакваш други резултати.

Вие сте силна и можеща жена. И без него ще бъдете щастлива. Има и голям шанс да срещнете друг. Казват едва ли не, че жените с деца от бивши бракове (ремаркета? ! ) никой няма да ги вземе, но не е така. Една жена не остава за дълго сама, ако тя не поиска това. Навън е пълно с мъже, търсещи половинката си. Които гледат личните качества на жената, колко е борбена, амбицирана, грижовна и добра. Няма за какво да се притесняваш. Обърнала си нова страница в живота си, не я затваряй. Неочакваното те чака, и може би това е каквото трябва да ти се случи, а не бившия ти съпруг.

Depravity

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: a2288ab6e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Нека и аз изкажа мнение като мъж. Аз лично не го съдя, че се е влюбил, защото на всеки може да се случи. Но това, че ви е оставил едва ли ен на улицата и ви изгонил от жилището било то и негово, не говори никак, ама никак добре за него. Толкова ли не можа да наеме една квартира за себе си и новата жена, ами трябваше да изхвърли собствените си деца барабар с майка им. Това е супер егоистична постъпка и това ме кара да си мисля, че той е човек, който гледа само неговото си. Дори и децата му нямат толкова значение.

По начало съм ЗА втория шанс, защото на всеки може да сбърка веднъж, но мисля, че в случая той по-скоро мисли за себе си, а не толкова че се разкайва. Мисли да му е уютно, да върне доброто отношение към себе си, да има жена вкъщи ад му шета и т. н.

Второ, на вас ще ви струва адски много да му дадете втори шанс, защото това практически означава за втори път отново да зарежете всичко и да започнете нов живот. И се окаже грешка, какво правим? Пак всичко отново - трети път.

Трето - бихте били отчаяни в очите на собствените си деца, бихте им паднали в очите. А мжое и бихте им дали пример да са слаби и наивни.

Труден е въпроса, но аз лично по-скоро не бих простил.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 136a9c4046
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не го приемай. Той е слабохарактерен и страхлив. Напуснал те е, защото му е било трудно да гледа болно дете. Опитал се е да избяга от проблема. Но болестта на детето ви е факт и той отново ще се опита да избяга от отговорностите си. Веднъж щом те е предал, ще те предава винаги.
Браво, че си силна жена, браво на роднините ти, че те подкрепят. Той не те заслужава.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c54a0837f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Недей! Не го приемай! Ако толкова много ви обича, си поделете грижите около сина ти, за да ти е по-леко. Но ако иска да те има отново, ще трябва поне 5 години да се старае и да те "сваля" наново, за да се увериш, че е искрен, но много ме съмнява, че наистина е така. Просто няма кой да го пере, глади, да му готви и да го четка. На подобрен човек няма как да се има доверие.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: fa4678fe0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Без доверие, ще бъде мъчение за теб и семейството ти, включително и за мъжа ти. Изневеряващите не се съобразяват с другите и не им пука много за другите.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7400c6c9c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Аз също мисля, че да го приемеш обратно ще е грешка. Изоставил ви е и ви е изгонил от жилището при това с дете със специални нужди, не ви е търсил толкова време и сега като го е зарязала другата жена тича при вас. Защо ви е??? Ти си силна и се справяш добре и без него. Колкото и банално да звучи може да срещнеш човек, който истниски те обича и да си щастлива наистина. Казвам ти го донякъде о от опит-напуснах мъжа си, върнах се след много молби и увещания, че нещата ще са различни. Е има ли смисъл да казвам, че всичко различно беше 1 месец и сега всичко е по старому. Така че моят съвет е не се връщай и не чопли стари рани-няма смисъл. Живота е един и го изживей така, че да не съжаляваш-щастлива ще си по-добра майка за децата си.
Успех и сила ти пожелавам!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 093dc2a1f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторке, свестен човек ми изглеждаш, но недей позволява добрината ти да я вземат за простотия. Мъжът на любовницата я изгонил и твоят хубостник не можел да я остави. Че каква отговорност има той към чуждата жена и чуждите деца. Та той като абсолютен егоист, който зарязва собствената си жена и деца ви. е оставил да се справяте сами в този труден живот. Прави са, абсолютно са прави децата ти, че не го искат повече в живота си. А ти си сгрешила, че не си допуснала друг мъж в живота си, твоята вярност към него е нелепа и смешна, извини ме но е така. Да, жена съм и много добре знам, че когато една жена обича истински, не може да помисли за друг, но как смяташ, той заслужава ли го. Втори шанс се дава на човек, който е осъзнал грешката си и се разкайва за нея. А него сигурно любовницата го е изгонила, или пък му е дотегнало да се грижи за чужди деца и хайде отново при сигурното. Ти си извървяла най-трудната част от пътя, за какво ти е той... Размисли добре се посъветвай с децата си... и не го приемай обратно..

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1bfd049641
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Опитах се да се поставя на твое място. Представих си мъжът който ме напусна заради друга. Много жива картина се получи... само не зная от къде в ръцете ми се беше появила двуцевка...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b241453717
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не и пак не. Това, което е направил е повече от предателство. Изгонил ви е от жилището, за да се настани там новата му с децата си. Нечувано! Виж, знам за втория шанс, но има непростими неща. Нека се грижи за децата /ако те искат, но се съмнявам/ - поне пари да дава. И толкова. Моят бивш ни изостави заради друга жена. Минах през ада. И поради това никога няма да го погледна отново като човек, камо ли като мъж.
Ти си доказала, че се справяш. Ще срещнеш истински, свестен, достоен мъж. Този путьо го остави да си ближе раните и да си понесе последствията - презрение от собствените му деца.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b241453717
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не и пак не. Това, което е направил е повече от предателство. Изгонил ви е от жилището, за да се настани там новата му с децата си. Нечувано! Виж, знам за втория шанс, но има непростими неща. Нека се грижи за децата /ако те искат, но се съмнявам/ - поне пари да дава. И толкова. Моят бивш ни изостави заради друга жена. Минах през ада. И поради това никога няма да го погледна отново като човек, камо ли като мъж.
Ти си доказала, че се справяш. Ще срещнеш истински, свестен, достоен мъж. Този путьо го остави да си ближе раните и да си понесе последствията - презрение от собствените му деца.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 437393861a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз лично не бих му простила никога и никога не бих се върнала при него колкото и много да го обичам, защото той преди години едва ли не ви е изхвърлил на улицата без да му пука за теб и децата, а сега не се е получило с онази жена и той пак идва при теб и ти казва че те обича. Ако наистина те обичаше никога нямаше да допусне вие да си тръгнете от неговия дом. А той го е допуснал.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ff97b5cd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 3 е изключително точен в преценката си. Аз по скоро съм за прошката и даването на втори шанс на провалилия се, но в твоя случай големия въпрос е защо този човек не ви предостъпи жилището? Все пак то.ще бъде използвано за отглеждането на децата му? Оставил ви е да се оправяте сами, но пък е заявил че не може да остави другата на улицата. Сега са се разделили, той е останал сам и е решил да се пробва при вас. Ако тинне го приемеш, той скоро ще е при друга жена, защото явно си търси. Но и да го приемеш, ще се влюби пак в някоя и ще ви зареже. Това е мъж, на който не може да се разчита. Трябва да го задължиш да си поема отговорностите по децата, но не му позволявай да ви разбие живота отново. Той е способен.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ff97b5cd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 3 е изключително точен в преценката си. Аз по скоро съм за прошката и даването на втори шанс на провалилия се, но в твоя случай големия въпрос е защо този човек не ви предостъпи жилището? Все пак то. ще бъде използвано за отглеждането на децата му? Оставил ви е да се оправяте сами, но пък е заявил че не може да остави другата на улицата. Сега са се разделили, той е останал сам и е решил да се пробва при вас. Ако тинне го приемеш, той скоро ще е при друга жена, защото явно си търси. Но и да го приемеш, ще се влюби пак в някоя и ще ви зареже. Това е мъж, на който не може да се разчита. Трябва да го задължиш да си поема отговорностите по децата, но не му позволявай да ви разбие живота отново. Той е способен.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 9c0a827397
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   "Какво да правя - да го приема ли отново или не? "

Не!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker