Хеликобактер, гастрит и СРДЧ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Хеликобактер, гастрит и СРДЧ
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1434 пъти
Здравейте! Момче на 15 години съм. До Никулден всичко беше прекрасно, но оттам нататък нещата се преобърнаха. На Никулден имах много гадна болка в стомаха, липса на апетит и чувство за гадене. Минаха 2-3 дни, но нещата не се оправиха. Отидох на гастроентеролог и лекарката ми каза да си направя пълна кръвна картина. След 1 седмица си направих изследванията и още на следващия ден бяха готови - намериха ми Хеликобактер пилори и изследванията показаха 25 (не знам в каква единица се измерва, но от норма 9-11 аз имах 25). Лекувах го с Duomox, Креон, Нексиум и още едно лекарство. От този момент нататък започнах да изпадам в много странни състояния - всяка вечер след училище все едно бях в депресия - постоянно си мислех за корема и си внушавам глупави неща. И така до края на януари. Към 26-27 януари някъде започна да ме боли гастрита. Съобщих на докторката и тя каза, че заради тази болка и заради това, че имах загуба на тегло (от 61 кг. станах 55), трябва да вляза в болница. На 7 февруари ме приеха и стоях до 10 февруари. Правиха ми тестове - имам вторична непоносимост към лактоза, също така ми правиха гастро- и колоноскопия, а също и скенер. Установи се, че имам гастрит и синдром на раздразненото дебело черво (СРДЧ). За гастрита ми изписаха празолпан 40 мг., а за дебелото черво Salofalk, но това лекарство не ми понася и не мога да го пия - боли ме корем ужасно много и не ми се яде изобщо, просто не ми понася. И така и до днес - не знам как да се справя със стреса, с всекидневната болка в гастрита и този синдром. Смятам да отида на психолог, защото стреса и напрежението ми дойдоха в повече. Моля за съвет. Ако някой е преживял това, моля да ми каже какво да правя - не издържам на такова напрежение и на тази болка - вече 3 месеца живея с тази болка и стрес. Моля за съвет.

П. С Баба и дядо казаха, че сутрин и вечер преди храна трябва да гълтам по 1 топче лой. От 2 седмици вече го правя. Ако някой го е правил моля да каже дали има ефект.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: ef2a789534
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,искам да ти кажа,че не си сам.И мойте проблеми са от около 2 год.Болка високо в стомаха,вляво и вдясно под ребрата.Откриха ми и на мен бактерията и уж я няма.Диагнозата ми е гастродуоденит.Болките са си почти ежедневни.Сега ми правят изследване за фруктозна непоносимост.Имам и хистаминова непоносимост.От три дена заради изследването ме карат да ям само варен ориз и домати.И да ти кажа много ми и тежко на такъв режим но пък не ме боли стомаха.Дефакто има пряка връзка между храната която ядеш и болката.Ако имаш други въпроси питай. Ж.27

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3012203109
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нямам твоят проблем, но имам гастрит, който често се изостря. Само да пия повече вода или ям нещо пържено или дразнещо стомаха и се почва. Клеевата тинктура много ми помага, но не напълно. Трябва да се внимава какво се яде. Нервите също влияят. И аз не виждам ефект от лекарствата. Направили са ги така, че да си зависим задълго от тях. Леко облекчават, но щом ги спреш пак се почва. Пробвай с народни средства и алтернативна медицина, но внимателно! Тази лой не виждам как ще унищожи бактерията.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c3892e9562
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей, аз съм на 17 и имам гинекологичен проблем от доста време, а също и гастрит. Първият съвет, който ще ти дам е: забрави да мислиш за проблема ти. Когато мислиш за това и четеш в интернет си внушаваш разни неща, които най-вероятно не са и близко до проблема ти, но психически те натоварват, а не знам дали си разбрала, но психическата нагласа усилва/ облекчава болката. Намери си занимания, които да те карат да забравиш за това и се успокой, малка си и аз получих гастрит на твоите години и беше дълго обикаляне, но с времето всичко се оправи. Най-важното е да мислиш позитивно и да не се концентрираш върху болката, защото когато мислиш за нея, тя се усилва. А относно болката - пробвай пробиотици, със сигурност те помагат най-много, защото възстановяват чревната флора. Също така съм чувала, че чесън и кисело мляко действат добре на чревната флора, но не мога да ти гарантирам. Успех с лечението и не се притеснявай. :) ПС: объркала си раздела и едва ли тук ще получиш много отзиви

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 45523349a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   То и аз си мислех, че съм единствен на тоя свят с колита ама уви. Доста млади хора го получават това било от храна, антибиотик или нещо друго. Често казано кофти е много, но не се давай така само си вредиш повече. Както казах тренирай нещо фитнес но леко, поне на мен ми помогна доста ще следя темата пиши. Не си сам брат минал съм го тоя път горе-главата. Ще следя темата. ;)

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 45523349a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ех, тоя колит все за него чувам и то при доста млади хора като нас 15-20 години кофти е да го имаш. Ще влезе в летаргия спокойно иска си време.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 9a360ca9d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ОТ АВТОРА

Здравейте, първо искам да кажа, че темата не трябваше да попада в този раздел - стана неволно. В последния момент забелязах, че е попаднало в Любов и изневяра. Извинявам се за това. От 3-4 дни съм по-добре. Изкарах един малък грип от четвъртък до събота, но всичко е наред. Само ви моля ако някой е минал през гастрита, нека ми каже колко време мина, докато се излекува от гастрита. Това постоянно ми е в главата и не мога да се успокоя. Докато отида на психолог, което ще стане след няколко дни, искам да ми е по-спокойно. Благодаря на всички за прекрасните съвети и за милите коментари. Желая всичко най-хубаво и на вас. Благодаря и успех. Продължавайте да пишете, отразява ми се много добре.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker