Прекалена ревност, страх ме е от него - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Прекалена ревност, страх ме е от него
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 2008 пъти
Здравейте! Момиче на 16 години съм и бих искала да споделя с вас следния проблем, който от около месец насам не спира да ме тормози:
С него се събрахме официално преди 4 месеца, той е на 18. През първите няколко седмици всичко беше така да се каже перфектно. От известно време наблюдавам обаче как той се променя. Бих искала да поясня, че аз съм от заможно семейство, живея заедно с родителите и сестра ми, докато той е от семейство с финансови проблеми и родителите му са разведени. Живее с майка си, баба си и дядо си и като цяло не се разбират въобще, подложен е на стрес и кавги всеки ден. Споменавам това, защото това може би играе някаква роля във взаимоотношенията ни.
По темата, през последните 2 седмици той се държи изключително странно - когато сме заедно, настроенията му се променят за части от секундата, от мил става злобен и заядлив. Преди няколко дни, когато му предложих да излезем заедно, той отказа с обяснението, че не е като мен, живеем в различни светове и не бил богат като мен. Опитах се да му обясня, че го обичам и за мен няма никакво значение, освен това бих поела всички разходи, пък и едно излизане не означава, че трябва и да е свързано с много разходи. Започнахме да се караме всеки ден - вече не за дреболии, а главно заради недоверието му в мен. Получавам съобщения в 5 сутринта от сорта на "ти въобще обичаш ли ме?? ". Постоянно твърди, че аз го лъжа, не съм го била обичала, той бил боклук в моя живот и никой не се нуждаел от него. И да ви кажа честно, в последно време се питам, дали не се самозалъгвам, че това е любов. Просто всички тези караници, стрес и държанието му започват да ме отблъскват. Ревнува ме, постоянно ме пита "Къде си? С кого си? За какво си говорите? Кой е този? Виждаш ли въобще как те гледа? Имаш ли някакви чувства към него? ... " и постоянно тези въпроси дали го обичам, колко го обичам и т. н. Когато не сме заедно, постоянно ми звъни и ми пише. Ако не му отговоря веднага просто полудява, караме се, крещи ми. Нужно е да му се обяснявам в любов поне веднъж на всеки час, иначе всички оплаквания започват отначало. Бих искала да вметна, че той има известни проблеми с агресията, беше се случвало на няколко пъти да се бие с други момчета. Към мен никога не е бил агресивен.... само вербално. Преди два дни обаче избухна, каза ми, че ми е седял до приятеля си, докато сме си писали и ми държеше сметка за държанието ми? ! Не съм си писала нищо неморално с неговия приятел, целия диалог се въртеше около училище и общи приказки от сорта на "как си, как вървят нещата при теб" и т. н. Трябва ли е да прекъсна всякакъв да се изолирам напълно от всички, за да бъде той спокоен, че съм му вярна? ! Все пак всеки си има и собствен живот и е нужно да респектира партньора си. Стана ми много обидно, че ми няма доверие и ме "тества" дали флиртувам с други. Скарахме се и след това ме заплаши, че ще се самоубие..
Опитвам се да преглъщам обидите и да го подкрепям и окуражавам в начинанията му. Той винаги ми казва, че се нуждае от мен, че съм единствения човек, който го разбира. Бях му обещала, че винаги ще бъда до него, независимо от обстоятелствата. Но вече се питам, дали това е възможно и доколко е здравословно за нас. Започвам да се страхувам от и за него, притеснявам се, че нещата може да ескалират. Много съм объркана...
Бих ви била много благодарна, ако можете да ми дадете някакъв съвет как да постъпя в тази ситуация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 8e20e45a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Скъсвай с него незабавно и без обяснения. Най-лошото не е агресията, ревността и т. н., а това, че те манипулира, вменявайки ти чувство за вина. Прекъсни всякакви контакти, ако упорства, потърси съдействие от родителите си. Ти НЕ си отговорна за неговите проблеми, не си помрачавай най-хубавите и безгрижни години с връзка, която само те наранява.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 929a2a2f68
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бий му шута на тоя инфантилен социопат. Толкова свестни момичета седят самотни, а вие се хващате с някакви комплексирани лалугери. Изобщо не си мисли че те обича, най-вероятно те използва за да си подхранва крехкото его и да му плащаш кафенцето и количката, много е възможно и да ходи и с друго момиче междувременно. Зарязваш го, ще пореве малко и ще му мине.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 2beb49a922
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами на твое място направо му бия шута-честно. Това е задушаващо. Недай си Боже да живеете заедно някой ден. Знаеш ли за какво иде реч тогава? Моя близка роднина имаше такъв обсебващ приятел и едвам я отървахме от него! Стигна дотам да заплашва семейството.. Накара я да напусне работа. По цял ден и звънеше да я пита какво прави и т. н. (същата история) и да доказва, че си е вкъщи със снимки например, което е крайно ненормално. Просто се спри докато не е станало още по-зле, защото по-зле може да стане и ще стане.
Само не разбрах как така ти казва, че само ти го разбираш пък ти няма доверие и мисли, че лъжеш. Щом мисли, че го лъжеш, значи би следвало да си мисли че и се преструваш че го разбираш...
Надявам се да се осъзнаеш и да се отървеш от него
А тези "самоубийци" са ми ясни! Най-големите манипулатори, които нямат с какво да задържат човека до себе си, само това повтарят, надявайки се на съжаление.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 2a6a9cbb87
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Махай го този. Семейната среда го е попиляла. Няма как да излезе нещо добро от такава връзка.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 69448ea881
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не се занимавай с това психясало и комплексирано момче. Ще ти отрови живота!

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: f8505b459f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   чиста проба комплексар и манипулатор. щом една връзка започне да ти тежи, да те тормози и натоварва повече, отколкото да ти носи щастие, бягай.
не ти трябва такъв човек. той избива върху теб проблемите и комплексите си. напускай го и не се поддавай на манипулации, че щял да се самоубие. ако наистина иска, ще го направи без да тръби. бъди сигурна, че няма да го направи

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 82ac70ed6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж според мен той е не сигурен във връзката и във вярността ти към него пореди вашите различия и проблеми със семейството, смъсъл такъв че ти се разбраш със вашите а той не и те го стресират допълнително което го кара да се съмнява във всичко. Аз ти предлагам да излезете да се поразходите и да останете двамата на саме, за да му докажеш че е единствен в живота ти :)

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 807245f36e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Той е комплексиран. Незнам дали трябва да се жертваш за да си с него. Ако не промени държанието си-по-добре се разделете. Той трябва сам да си реши проблемите и да се овладее.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: be1d4b43ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мило момиче, вземи си го за съпруг като пораснеш още малко и искаме да дочакаме постта ти "Мъжа ми съсипа живота, кажете ми как да постъпя?" Късмет и ние читателите ще почакаме.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 49e0e0ec1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Зарежи го! Няма да се промени и говоря от опит! Малко ти е рано за думата "партньор" на тази възраст, той ти е по-скоро гадже. И ще става по-зле, вярвай ми, не си струва! А това със самоубийството е чиста проба емоционално изнудване. Няма да го направи. Тъжно е, но има хора, които си остават неуверени, черногледи и драматични цял живот. Не се омръсявай с подобни хора. Бий му шута и учи! Гаджетата идват и си отиват. Сега можеш да мислиш, че го обичаш и винаги ще ти е скъп, ама след няколко години няма и да го помниш. Пак, че само след 4 месеца си се усетила.

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 1a34340189
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Дай му още един шанс, това прилича много на историята с моята приятелка и аз съм точно като. приятеля ти, но не така, защото моята приятелка винаги е с други и не ми се обеснява в любов и не ми обръща и внимание, но аз и прощавам, проблема е че като се скараме аз и се извинявам, но тя на мен никога....

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 1c3cc87830
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Извинявай, ама къв е тоя пръдливец? Играе си с теб, защото си мисли, че те притежава и за тва играе театър със "самоубийство". Тоя кокошкар не би си посегнал дори да му дам 10 милиона лева. Махай го и си живей живота, на 16 си а не на 40.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 4e13604a0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От авторката:
Благодаря на всички за отделеното време, отзовчивостта и адекватните съвети, които ми дадохте.
Малко след като бях написала и изпратила историята си, с него се скарахме жестоко, защото беше мъртвопиян. Обясних му, че това не може да продължава така, защото освен това ме натоварва психически. След дълъг разговор той дори се разплака (никога не го бях виждала в такова състояние), обеща ми, че ще се промени в положителна насока и дори се съгласи на предложението ми да посети психолог. От тогава почти нямам контакт с него, под предтекст, че ми е нужно време за да осмисля станалото. След това обаче прочетох коментарите ви и си дадох сметка, че наистина единственото решение на проблема е да се разделим, въпреки, че вече му бях обещала да му дам последен шанс. Знам, човек трябва да държи на думите си, но... за съжаление друг изход явно няма. Може да звучи егоистично, но както беше споменал номер 10, в момента приоритет номер едно е образованието.
Номер 11, опитай се да влезеш в положението на приятелката ти и да анализираш нещата от нейна гледна точка. Поговори с нея сериозно, с цел да намерите решение на ситуацията, с което и двамата ще бъдете съгласни.
В заключение мога само да кажа, че ще се дистанцирам от него, но въпреки това и ще се опитам да запазя някакви приятелски отношения... доколкото това е възможно... все пак не знам дали е редно да се изпада в двете крайности. Със сигурност мога да кажа, че си взех поука и следващия път ще бъда по-внимателна. Отново, благодаря на всички и ви желая много късмет и щастие.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: a4471b58fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Благодаря на авторката, че помогна и на мен, аз наистина поговорих с нея и сега сме в добри отношения

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker