Затъпявам... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Затъпявам...
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1916 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 15 години и напоследък много се възмущавам на собствената си липса на знания.
Винаги съм искала да знам много.
Но май затъпявам...
Често си представям как се разхождам по улиците и ме спират няколко души с камера, за да ми задават въпроси с цел да се докаже, че тинейджърите затъпяват (в Youtube има доста такива клипчета).. И винаги се притеснявам от тази мисъл.
Зле съм с помненето на имена. Помня лица, но като стане дума за имена... Трудно запомням имена на актьори, на политици (ще кажете "но това не е толкова важно", но често ми се е случвало да питам за име на лице от телевизията и човекът, когото попитам да ме погледне с изумен поглед и да каже нещо от рода на "Ти сериозно ли? ")
Е, помня имена от рода на Росен Плевнелиев и Стоянка Мутафова, защото тези две личности са често обсъждани и т. н. Помня имената на видни български личности, например Христо Ботев, Васил Левски, на някои наши писатели. Но на модерните изпълнители ми е трудно! Може би просто не съм толкова развълнувана за нашето ежедневие? Но това не е така! Просто съм толкова претъпкана с информация от училище и от собствените си проблеми (а върху това, върху което учим още може да се поработи), че забравям толкова малки факти.
Зле съм със столиците на държавите (не чак като да не мога да кажа Париж и Берлин, но като цяло), с знамената и... Опитвала съм се да ги запомня. Може би от инат, може би просто някакво глупаво втълпяване, че това ще ме издигне в очите на другите, даже си съставих таблица със столиците на славянските държави... забравих ги и изтрих таблицата.
Но не е като да не помня изобщо. Всъщност паметта ми е много вярна в някои ситуации.. спомням с как един път в часа по география не си бях научила урока и ме беше страх, че ще ме изпитат, затова набързо прегледах урока, излязох на инат на дъската, без да ме карат, и си разказах всичко което бях запомнила за около пет минути... имах 6.
Но дали си спомням това, което тогава разказвах... съмнявам се.
Проблемът ми е бедната ми обща култура. Кой знае, може би в бъдеще няма да имам такъв проблем, но все още не мога да не се смутя, когато някой укорително ме погледне, задето знанията ми са по-малко от неговите (често мои връстници, които са пътували еди къде си с еди кого си и обичат да натякват новите си знания, които не са лошо нещо, на мен, по низшата)
АААх...
Излях си емоциите, сега отивам да тъпея.
Ако някои има съвети, да пише..
Tschüs

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: f876d4dbc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Богат речник, амбиция, жажда за знания, грамотно писане- Дай, Боже всички да са толкова тъпи, колкото тебе.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1aa55892db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не бъди толкова строга със себе си. Описаното от теб си е рамките на нормалното. Нормален начин на работа на мозъка. Грешката ти е, че се опитваш да научиш наизуст определени знания. Научаваш, а вечер като заспиш мозъкът ти изтрива това, което смята за ненужно (именно бързо запомнените знания..).
Спри да учиш наизуст. Започни да мислиш. Чети бавно и внимателно и вниквай в нещата. Вместо да зубриш имената на столиците, си избирай по една и чети историята и, гледай снимки, проучи изкуството, дори си набележи кои искаш да посетиш някой ден.
Мозъкът ти ще запомни, онова, което наистина осъзнаеш и разбереш. Наученото наизуст няма да ти е от полза и мозъкът ти, плод на многовековна еволюция го знае. ;) Довери му се.
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1aa55892db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не бъди толкова строга със себе си. Описаното от теб си е рамките на нормалното. Нормален начин на работа на мозъка. Грешката ти е, че се опитваш да научиш наизуст определени знания. Научаваш, а вечер като заспиш мозъкът ти изтрива това, което смята за ненужно (именно бързо запомнените знания.. ).
Спри да учиш наизуст. Започни да мислиш. Чети бавно и внимателно и вниквай в нещата. Вместо да зубриш имената на столиците, си избирай по една и чети историята и, гледай снимки, проучи изкуството, дори си набележи кои искаш да посетиш някой ден.
Мозъкът ти ще запомни, онова, което наистина осъзнаеш и разбереш. Наученото наизуст няма да ти е от полза и мозъкът ти, плод на многовековна еволюция го знае. ;) Довери му се.
Ж28

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ad093a9baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Виж сега, не помниш имена на политици или актьори, просто защото РЕАЛНО НЕ ТЕ ИНТЕРЕСУВАТ!
Което е нормално!!! ОБРАТНОТО ЩЕШЕ ДА Е НЕНОРМАЛНО!

Не затъпяваш!
Напротив - даже си си много добре с паметта!

Жена на 29

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6a42d656c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Е, споко, де. На 15 години си, имаш време за обща култура. И аз съм така-помня лица и образи, но не помня имена. Не се вживявай, учи си и се радвай на живота.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 72bd0d9719
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Е, добре си! За 15 годишна си даже голяма работа сравнение със връстниците ти. Браво от мен!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6301d06e39
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 4 е прав. Нещата които не те интересуват не се помнят. Аз не ги знам въобще актьорите кой кой е, защото не ме интересува. Даже и имена на актьоти знам малко. Слушам и много песни, но ако видя певци на снимка няма да знам кои са. А пък знанията ми по география са трагедия. Ето виж има и по-лоши случай от твоя. Ти знаеш много, просто си мислиш, че не знаеш.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: cf38af35e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей! Истината е, че всеки човек е добър в различна област и това, че не помним определени неща не ни прави непълноценни или затъпяващи. Прави ни хора. Страхотно е това, че искаш да се развиваш, но не се обвинявай. Намери това, което ти е интересно и изучавай него. Аз също преди се сравнявах с другите- Иван знае 5 езика и учи 6 ти, Стоян пък знае историята на България в детайли понеже обича да чете исторически книги и да гледа документални филми, Георги пък знае всички столици и затънтени местенца на географската карта, Методи е върха с компютрите, Мария пък е на ТИ с нещото Х. Бъди добра и се интересувай от нещата, които на теб ти харесват. Няма човек, който да знае и да може всичко. Както дядо ми казва Човек идва на този свят ненаучен и си умира ненаучен. Желая ти успех!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 3e8dd1252c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Прочети за ADHD, може да го имаш. Ама споко, аз от много време съм така както описваш и добре се справям в живота ;) По-важно е да си интелигентнта, отколкото да имаш много знания.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker