Разбираме се чудесно, но има малък проблем и това е АЛКОХОЛА. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Разбираме се чудесно, но има малък проблем и това е АЛКОХОЛА.
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1444 пъти
Здравейте,
Аз съм момиче на 20 г. Имам сериозна връзка. Момчето е на 24г. Заедно сме от 2 години. Разбираме се чудесно, но има малък проблем и това е АЛКОХОЛА. Когато реши да пие, пие по 2 дена и не се прибира. На мен това не ми допада. А и става груб, налита на бой на всеки. Аз съм против това и доста често след поредното пиене се караме. Лъже ме, че няма да пие а когато ме изпрати прави точно обратното, това се случва всяка седмица. Може би донякъде и аз прекалявам, но единствените дни в които можем да се видим той пие. Впрочем аз съм студентка и затова се виждаме само петък, събота и неделя. Нямам нищо против да се забавлява, но той прекалява и не е честен с мен. Не ми харесва и мразя да се караме за тези глупости, но мен това ме дразни. В началото на връзката ни не ми правеше впечатление. А освен това иска за в бъдеще да живеем заедно. Но докато той не се опита да се промени не мисля че това ще стане. Обиждаме, това че ме лъже, а след това отива да се напие. Вече не знам какво да му кажа, за да се промени поне малко. Аз му прощавам много лесно и не мога да му се сърдя дълго тъй като го обичам много. Това естествено не в моя полза и не помага. Обещава ми, че ще спре, после пак си прави същото. Той е наясно, че не му влияе добре това, но сякаш няма воля. А и другото, което приятелите му са същите и може би те му влияят зле. Не знам вече какво да правя и как да постъпя само се ядосвам заради него. Моля да ми дадете съвет. Благодаря предварително на всички! 

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8fc3927080
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Все по-зле ще става, да знаеш.
Човек няма ли воля и желание да промени нещо, нищо друго не помага.
А това че те лъже, няма да се промени никога.

Проблемът е в теб - че се съгласяваш на това и че въпреки тъмната дупка, която те очаква, някак се съгласяваш да продъжиш с него. Нереално е да се случи чудо.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 298c8794a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Той явно вече е пристрастен към алкохола. Ще продължи да те лъже. Може и да казва, че няма да пие, но няма да има воля да се откаже. Ще затъва все повече. Ще започне да пие всеки ден уж по-малко. После от обяд и накрая от сутринта. Ще си загуби работата. Та кой иска да наеме алкохолик на работа? Казвам ти го от опит. Баща ми беше алкохолик /почина/ и имам около мен още няколко примера. А ти, ако искаш стой с него. Алкохолът не е малък проблем, а огромен.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0c915bb0cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Защо като казваш, че е малък, го пишеш с главни букви? Май и ти осъзнаваш, че това е огромен проблем. Спасявай се.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 921a5b0ddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мило момиче,

Не се опитвай да го промениш, а бягай. Колкото се може по-далеч. Тепърва ти предстои да срещаш други момчета.

Макар информацията за твоя приятел да не е много, и животът му някой ден да се промени на 180 градуса, това, от това, което пишеш не изключвам да е развил алкохолна зависимост. Това е страшно заболяване. Да, заболяване, психическо. И не се лекува, дори да е в ремисия (определен период от време да не пие).

Ако не промени поведението си и алкохолните си навици, мога да ти кажа горе-долу как ще се развият нещата: голяма част, ако не всичките ви доходи ще отиват за алкохол и гуляи; дори да си намери работа/ работи, при хронично пиене ще започне да пие по време на работа - следователно ще го уволняват, и все по-трудно ще си намира работа; ще изпада в състояния на съжаление, така че да те манипулира да не го оставиш; ще те увещава, че ако имате дете ще се промени - уверявам те, няма да го направи; може да започне да пие още повече; алкохолът уврежда и органите (черен дроб, сърце, мозък), и психиката; след 15 - 20 години грижата за него ще падне върху теб... мога и още да изреждам.

Сигурна съм, че не искаш такъв живот. А и не го заслужаваш. И да, не прекаляваш, като постоянно изискваш от него да не пие. Това е съвсем нормално.

Повече за алкохолизма /алкохолната зависимост можеш да прочетеш в интернет форуми, където лични истории споделят "оцелели" алкохолици и техни близки. Само напиши "алкохолизъм" или "алкохолна зависимост" в Гугъл.


Бягай от него... колкото по-бързо, и колкото по-далеч, толкова по-добре за теб.
Ж41

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4d125db04c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Той няма да се промени, затова се нарича зависимост. Поне не и току-така. За да спре да пие, му трябва силна воля и мотивация, а може би и специализирана помощ. Хората се лекуват в психиатрия от алкохолна зависимост, не е шега работа.
Колкото и да го обичаш, не трябва да се опитваш да му решиш проблемите. Можеш да му предложиш помощ, но ако той сам не иска да спре да пие, ти няма да успееш.
Друг е въпросът струва ли си да се занимаваш. Голяма любов, ала бала... Ама накрая ти страдаш, щото пияницата си се напива и хич не го грее. Казвам ти го като човек, бил в твоята ситуация.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: bc210850bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Алкохолът не е малък проблем, много голям е даже. Той няма да се промрни само защото ти го искаш. Всичко, което се постига с усилия или условия не е истинско, не ти трябва такъв партньор, спасявай се!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: cc7f1e0cbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Щом те лъже и не може да спре да пие го остави. Намери си някой нормален. Той пие така на 24 години. Ами какво ще представлава след деесет години? Алкохолик? Развалина?

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4f5d0b3388
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Алкохола не е за всеки. Особено за тези, които не могат и не знаят как да пият. Казвам ти го от опит, срещал съм страшно много такива хора. Даже съм против такива хора (незнаещи) да употребяват алкохол.

Аз лично съм много голям фен на алкохола (твърдия). Но за разлика от други мога да се контролирам. Въпрос на индивидуалност. По принцип алкохола не е проблем, а в повечето пъти е решение даже.

Но то е нещо като...властта. В неправилни ръце тя става опасна.
Ако приятели е такъв, какъвто го описваш и наистина ти е неприятно - сложи условия. Ако той те обича ще направи компромис и ще прекрати тази глупост. Ако ли не...ще разбереш, че предпочита алкохола и приятелите си пред теб. И тогава вече всичко става ясно.

НЕ си губи времето. Живей сега, защото живота е само един и се живее само веднъж.

- Mr. Vodka ;)

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 67876fd475
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Съветвам те да застанеш от външната страна на вратата и да не се връщаш повече. Добър съвет е и в дългосрочен план ще ти донесе повече щастие.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5b748e4304
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката : Амии преди мен той е пиел много повече, пиел е през 1-2 дена. Но след като тръгна с мен го намали до всеки петък и събота не знам дали това е напредък някакъв изобщо. Пропуснах да кажа, че имаше период в който живеех един месец при него тогава не се и сещаше за алкохол даже и отказваше на приятелите си да се събират за по "една бира". Родителите му са разведени баща му е пияница буквално, а майка му живее в чужбина.
Приятеля ми живее при баба си.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 935611cebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Когато жените започнат да избягват пиячите, тогава човечеството ще тръгне напред.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 8c59ddfa4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Когато пиячите започнат да избягват алкохола, тогава човечеството ще тръгне напред! :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: abe55cde67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Здравейте аз имам почти същия проблем нос разликата че той никога и никъде не е ходи сам. Той пие само събота и неделя, през останалото време той си ходи на работа, а след работа изпива една две бири или 100грама и си ляга. Но дойде ли събота вечер малко прекалява. Не е агресивен но за мен това също е зависим от алкохола, и сериозно се замислям дали имаме бъдеще. Много пъти сме говорили на тази тема и той ми казва "аз мога да пия мога и да не пия но аз не искам да спра"затова не мисля че мога да го издържа. Така че мисля че е време сериозно дали можеш да се примириш с тази негова зависимост и би ли искала да живееш по този грозен начин. Да имаш пиян мъж в къщи и никога да не си спокойна какво ще последва. Помисли за себе си. Ние живеем в Белгия живота тук е различен и даже тук аз се чувствам неспокойна когато той се напие. Пожелавам ти успех и подли върху това. Поздрави

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker