Разумът или сърцето? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Разумът или сърцето?
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1489 пъти
Здравейте. Споделих няколко години от живота си на едно момиче... вече жена. Миналата година стигнахме до раздяла. Тя го пожела, поради определени причини, които не са свързани с изневяра от моя страна и т. н. Просто бяхме във кофти момент, спад на връзката ни.. Тя започна да се среща с друг, който по скоро е утешаваше от колкото да имат нещо повече по между си. Очаквано бяха няколко месеца заедно и се разделиха. Явно осъзна че не може без мен на този етап. Аз разбира се изживях много тежко раздялата ни и пробвах всвъзможни начини да и покажа че допуска грешка, но определено трябваше да мине време за да го осъзнае. Мина се лятото на 2016 година и през есента ей така на шега излизайки с различни момичета и жени, колкото и налудничево да звучи започнах да се срещам с буквално едно дете... На 15. Разликата ни е 11 години. Осъзнавам и съм наясно с факта че съм много по голям от нея и че вероятно за много от вас това е глупаво и странно, но смея да твърдя че тя разсъждава за годините си доста добре и гледа сериозно на връзката ни. В началото си казвах, абе загуба на време е.. Ще е мина няколко пъти и ще приключа с нея, да ама не се получи точно така и вече сме няколко месеца заедно. Като под заедно имам предвид по скоро дискретно от обществото поради разликата във годините и. Като оставим всички тези подробности на страна искам да си призная, че ако беше на 22-3 години бих се замислил наистина за нещо по сериозно с нея от рода на съвместно съжителство, а защо не и нещо повече. Мислех че ми е размътена главата, че ще ми омръзне с нея, че ще е оставя, но нищо подобно... С нея се чувствам много добре, освен интимните ни отношения, изграждаме връзка и на емоционално ниво. Разговаряме на сериозни теми, помагаме си, подкрепяме се и просто се чувстваме един с друг много добре. Лошото е, че не можем да дадем гласност на връзката ни. Няма как да е запозная с родителите си, поради това че няма как да им обясня какво чувствам към момиче на тези години. Тя също има чувства към мен, сериозна е, не се потдава към други и ми е вярна.
Но... От друга страна бившата ми не престава да ме търси... Срещаме се в седмицата по 2-3 пъти на обяд във обедната почивка, тя опитва да се сближим, но аз се държа на страна ит нея. По скоро гледам приятелски на нея за момента. Родителите ми знаят че сме се събрали... дори ми подговарят за семейство с нея, тя самата също ми подговаря, но аз се правя на луд. Че е рано още... че има време да не избързваме и т. н.
Объркан съм тотално.
Знам че ако наистина се събера с бившата си сериозно, ще заживеем заедно, ще създадем семейство в бизките две три години и живота ми ще приеме естествения развой на нещата. Тя е на моите години. Работим, има предпоставки за семейство и така. Не смятам че ще се разделим някога по нейно желание, защото тя осъзна напълно че аз съм нейния човек. Но след миналогодишните събития чувствата ми към нея не са същите и ако избера нея, както всички очават ( моето и нейното семейство) то ще се надявам с времето пак да си е обикна като преди и да се сближа с нея.
От другата страна сърцето ми иска едно младо момиче с което се чувствам прекрасно, а което съм наистина себе си и което сърцето ми иска реално. Още повече че и тя ми е вярна и се раздава супер много за мен и наистина вярва във нашата връзка, вярва че съм нейн и т. н.
Ако послушам разума, то ще избера бившата си и като зрял човек ще заживея така както всички очакват.
Ако слушам сърцето си, то ще бъда във една невъзможна връзка според обществото... За сега слушам сърцето си... Знам че е трудно, но наистина осъзнавам сложността на ситуацията и знам кое е " редно" да избера, но също така знам и къде се чувствам добре и къде съм истински щастлив. Но как да остана с едно "дете".... Никой няма да ни приеме на сериозно и най вероятно ще ни мислят за луди... Но факт е, че с нея се чувствам добре.
Интересно ми е да чуя вашите мнения по въпроса и като цяло как бихте подходили в таква ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: 8d457f7fbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си за затвора, брат ми! Остави детето веднага, че можеш да си имаш проблеми. И мен са ме закачали малки момиченца, но мисли с главата си. Наранен си, разбирам, обаче тя е... дете. Не и пропилявай така младините най-малкото.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 135db5dd68
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами първо ще ти кажа, че много ти е рано да мислиш за семейство конкретно ти. И не защото си на 26, а защото в главата ти е пълна каша.
С бившата си приятелка бъди искрен - кажи ѝ, че вече нямаш чувства към нея, за да я освободиш да търси щастие в живота си с друг човек.
А за сегашната ти приятелка (сега няма да те съдя за това, че е на 15) съм почти 100% сигурна - значи 99. 99%, че след като завърши училище ще те остави, а ако не и малко преди това.
Когато човек е на по - малко години, особено тинейджър или на 20 и малко, то почти всяка година му се сменят вижданията за това какво бъдеще иска. Затова просто се настрой психически отсега и не си прави много планове, защото има голяма вероятност нещата да не се развият както ти ги планираш и от това само ще се озлобиш към жените като цяло (най - вероятно, защото е често срещано явление).
Иначе ти си знаеш по принцип - все пак си човек със свободна воля, но не забравяй, че всички сме със свободна воля.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: e37896a768
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Намери си трета. На Бившата вече не й вярваш. А и счупено дори и да се залепи, си личи. С 15 годишната също, според мен нямаш бъдеще. Защото тя е още полудете. Има да се променя и расте като личност и когато стане на 20 г., може да се окаже, че е различен човек и не те харесва или ти -нея. Рано или късно ще трябва да си търсиш трета жена.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: b38815429c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Както и да го мислиш, най-правилният ти ход в момента е да ги зарежеш и двете. Бившата ти е теглила шута, хванала се е с друг, който пък на нея й е теглил шута и сега иска да се върне при теб на сигурно. Не се хващай на тази манипулация в никакъв случай! А настоящата колкото и да я мислиш за зряла, е просто дете. Тя тепърва ще се учи в живота, трябва да натрупа опит с мъжете и т. Н. А бе с две думи ще страдаш и на двете места ако продължаваш.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 9a5ff924c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От автора : В интерес на истината и аз мисля като вас. Колкото и да не ми се иска, прави сте.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: d567bde410
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Брато аз също съм на 26. Преди 4- години се хванах с момиче на 15.... Пак беше голяма разликата ни - 7 години. Същата история- много интелигентно и мило момиче, красива, подкрепяше ме - имах чувството, че е по-узряла и умна от мен на характер. Но имах малка подкрепа от приятели, родителите ми не знаеха за нея. Разбрах, че няма как да продължим и в един момент когато нещата започнаха да стават сериозни се уплаших и спрях да комуникирам и всичко много бързо отшумя. Така нито аз бях особено наранен, нито тя го превъзмогна трудно.
След време се запознах с друго момиче, което в момента е на 28 години, имахме 3 годишна връзка. Точно в този период, жените се отчайват един вид и почват да мислят за семейство. Не ми го е казвала директно, но съм го усетил това нещо и съм знаел, че няма как да бъда човека до нея, защото разликата пак не е нормална, което води до проблеми. Аз не мога да осигуря това което иска- семейство, доходи и стабилност. Бях се отдал на тази връзка и не исках да я прекратя защото усещах силна привързаност. Късахме няколко пъти, но се събирахме отново и отново- скандал след скандал.
Направих си, , Tinder" Запознах се с много жени, на различна възраст, разтоварих се от връзките си и не след дълго вече съм с жена, която е с 3 години по-малка от мен, имаме разбирателство, доверие и щастие. Пуснали сме се по течението и всичко е добре. Родителите ми уважават решението ми и много я харесват. Не знам какво ще стане след това.
Много хора казват, че за любовта няма граници и различия във възрастта. Аз не съм на това мнение. Един мъж трябва да е с жена на неговата възраст или да е по-млада от нея. Говорим когато се планува нещо сериозно!
Моят съвет към теб е да не избираш моментната любов, защото е пределно ясно, че няма бъдеще, нито да се връщащ към бившата ти, която реално ти е изневерила като е била с друг и е избрала него пред теб в определен момент. Щом нямаш чувства и тръпка я махай и си търси нещо ново и съм сигурен, че след няколко месеца няма да ти пука и ще си горд със себе си, че си превъзмогнал чувствата си и си се отдал на нещо ново.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker