Поредното пропадащо дете в 7 клас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Поредното пропадащо дете в 7 клас
преди: 7 години, 1 месец, прочетена 1919 пъти
Здравейте! Ще се опитам да бъда максимално кратка, защото историята е дълга и ще ви помоля да не ме съдите, обиждате и т. н. както доста често се случва в този сайт.
Така... Както се подразбира от заглавието - 7 клас съм. Въпросът е, че до миналата година, когато бях 6 клас бях пълна отличничка, но лятото преди седми започнах да излизам в лоша компания - пушачи, пияници и т. н. За известно време пуших (не беше нищо сериозно 1-2седмици да е било). Няма значение спрях цигарите, защото осъзнах колко вредно е. И така до началото на учебната година излизах с тази компания... Вкъщи ми казваха, че са лоша компания, но аз не послушах никого, казваха ми, че като започне училище ще пропадна, аз не вярвах, но то така и стана. Първия срок завърших с две 5ци и една 4ка, за което родителите ми много ми се караха и аз обещах втория срок да се поправя. В момента горе-долу държа фронта, но само по някои предмети. Биологията и химията ми са пълна каша - най-вече химията, няколко пъти бях на конултации, но нищо не разбрах. Има и друг проблем... седна ли да уча ме мързи... просто не ми се учи (да ще кажете, че сега това ми е работата, но... просто нямам това желание). Не ме притесняват матурите - БЕЛ, математика и английски са ми силните предмети и знам, че ще изкарам изпитите. Та въпросът ми е имам ли време да поправя оценките си по химия и биология (варирам между 3, 4) и наскоро получих една 2ка по история и просто не знам какво да правя... Много ме е срам...
Много ще съм благодарна, ако ми отговорите на следните въпроси:
1. Имам ли време да поправя оценките си (тъй като тези оценки са много важни за дипломата)?
2. Как да съм по-мотивирана относно училището, ученето и т. н.?
3. Как да докажа на нашите и на учителите, че аз съм достатъчно добра и мога да успея тази година тъй като е много важна (знам, че мога, за да до 6 клас да съм била отличничка - мога го)

Благодаря Ви за отделеното време!
Дано модераторите да публикуват историята ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 месец
hash: d744c7f5b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За кандидатстване ще ти трябват само оценките по БЕЛ и Математика и от дипломата и от матурите.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 0d0b73385e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Седми клас е много труден - той пресява тези които могат, от тези които не могат. В същото време няма нищо сложно, просто трябва да си учиш уроците, като мислиш, а не просто да запаметяваш.
Трябва да си представяш това, което четеш и учиш и тогава ще го запаметиш много по-лесно и по-трайно. Няма нужда да имаш шестици по всичко, по-важно е да разбираш това, което учиш.
Важно е да имаш предмети, на които да наблягаш - които са ти любими и към които после ще се профилираш - да разбереш кое ти се отдава най-много, и да наблегнеш на него.
Лошата компания не е хубаво нещо, но едва ли тя е виновна за развалянето на успеха ти, при положение, че си спряла да се виждаш с тях в началото на учебната година. По-скоро проблемът са многото предмети.
Съветвам те да се обърнеш към родителите си за помощ, защото консултациите не винаги се правят отговорно, докато един родител винаги е отговорен. Покажи на майка си уроците по химия и биология и поискай от нея да те изпитва. Така тя ще може по-лесно да ти влезе в положението, ако нямаш шестици по всичко - тя ще е видяла, че полагаш нужните усилия да разбереш уроците и да си ги научиш. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 45e4c3e37d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Е, как да ти кажем, като зависи изцяло и само от теб. Като казваш, че те мързи да четеш, успех не те очаква. Стегни се и налягай парцалите, не остава много до края. За твое добро е !

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 8c7b737253
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   1. Смени компанията, ако ли не сама се съгласяваш да си в лоша компания и с неправилни хора. Аз също в седми клас попаднах за кратко в такава, но в 7 клас все още човек си избира среда, така че и ти можеш да го сториш... Избери правилната
2. Имаш време да си поправиш оценките... вземай повече участия, карай учителите да те изпитват... и т. н. трябват ти 3-4 силни оценки - можеш сама да си смяташ бала, предполагам
3. Мотивацията за учене - какво бъдеще искаш? Напиши си на лист хартия, защо те мързи и отсреща страницата напиши защо ти трябват силни оценки. Всеки го мързи да чете, но когато човек си постави за цел да е най-добрият, примерно.. следва тази цел и не се оставя на нищо да го разсейва..

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 4d30cb60e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Най-важното в твоя случай е, че искаш да се поправиш. За оценките не се притеснявай, просто седни и научи каквото и колкото можеш, т. е дай всичко от себе си. Това ще ти бъде за урок и за напред, как трябва да внимаваш какво правиш и ского го правиш. В крайна сметка ученето е един вид инвестиция в себе си. Направи всичко възможно да оправиш ситуацията. Ходи на всички консултации по предмети, по които не са ти ясни нещата, ако трябва питай и съученици, които разбират. Те биха ти обяснили най-добре, защото горе-долу сте на един акъл. Успех!

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: daa895a2cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ученик без двойка няма тва го кажи на вашите...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker