Нещо не правя както трябва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нещо не правя както трябва
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1784 пъти
Винаги не правя нещо както трябва като цяло. Не знам точно какво е, просто знам, че всички го виждат.
Нашите са и винаги са били на мнение, че никога не съм бил сериозен човек и винаги имам проблеми. Още от малък, то не беше даскало, че съм играел на компютъра много, че не съм мислил за кариера. После стана тва, че няма да мина матурите, че не съм бил сериозен в отговорностите си. След това че не съм бил сериозен в университета, че не съм учил както трябва, че съм мързелив, че излизам прекалено много и тн...
Чичо ми, леля, баба, другата ми баба и дядо са на същото мнение. Несериозен, безотговорен, нямало да се справя с нищо.
Приятелите ми ме смятат за различни неща, зависи кои са. За тия, които се филмират с колите, жените и статуса съм несериозен, смотан, смешен и тн. За други не съм можел да общувам, бил съм странен.
Съучениците ми ме смятаха за странен. Винаги съм дрънкал глупости, бил съм прост.
Снощи и едно момиче ми каза, че съм детски по поведение, не съм бил себе си.

Окей, проблема явно е в мен. Само че в живота ми накрая нещата се получават. С каквото се захвана, накрая го имам, стига да го искам много. Исках тяло, тренирах. Исках приятелка, намерих си. Исках работа, намерих си. Уча си. Просто тарикатствам, когато мога да не свърша нещо и да се размина с него, или да си спестя работа, не го правя.
А и не съм себе си сред хората, не помня вече от кога. Предполагам затова излизам детски, смотан или несериозен, но не искам да съм себе си сред хора. Писна ми да ме критикуват, да ми намират недъзи. Искам просто да се отнасят сериозно към мен, да ме приемат за пораснал. Да ме уважават малко, пък може би тогава ще бъда себе си. Може би тогава ще съм по-сериозен, когато ме вземат на сериозно.

Не знам от къде да почна, честно. Чувствам се здрав, чувствам се окей, имам по-различни виждания за света, но пък не смятам, че са глупави. Но всички около мен повтарят едно и също - че не съм окей.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 47895ff1e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мнението на другите хора няма значение. Повечето то тях са недобронамерени и никпга няма да ти кажат хубава дума. Важното е ти каксе чувстваш. Ако си в мир със себе си и правиш нещата така, както искаш, значи всичко ти е наред.
Свиркай си и не обръщай внимание на хорското мнение.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 124c349d9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хората искат да те накарат да се съмняваш в себе си и явно успяват. Трябва да има баланс иначе нещата куцат. Ако всички ти поятарят, че не си наред, и ти се съгласиш с това, балансът се нарушава. С други думи, колкото повече ти повтарят, че не ставаш и не си наред, обиждат те, показват неуважение и т. н., толкова повече ти трябва САМ да си помпаш егото и да си казваш, че си велик и уникален. Така е устроен света - иска да те смачка. Не му позволявай! Дръж на себе си!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7994c3da3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ти можеш ли да се погледнеш отстрани и да анализираш поведението си. Или погледни се с очите на другите и прецени дали наистина те са прави като ти казват всички тези неща, които ти описваш. Човек трябва да има правилна преценка за себе си без да се надценява, нито да се подценява. Но за това трябва интелигентност за да си направиш самоанализ и да видиш хобавите и лошите си страни на характера.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 08faced380
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не ги слушай пич. Критикарстват, защото не те разбират. Според мен си напълно окей.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 7202f11895
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   В животю няма по-хубаво от това да си доволен от себе си. Тъй, че ако има нещо, което ти е за корекции, то, е, че прекалено се вълнуваш от чуждите приказки. Който нищо не може да свърши, много го бива в приказките. Нека си говорят, ти щом си ОК, това е по-важно. От ласкателства и лицемерни ххвалби и комплименти никой не е заживял по-добре. Гледай фактите, не думите.

 
  ...


...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 7339b87c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм почти по същия начин само, че още съм на крехка възраст и баща ми и доведената ми майка ме подкрепят въпреки провалите. Момиче съм и имам съвсем различно виждане за света, както и ти. Държа се детски и смятам, че това съм аз и съм себе си. Сигурен ли си, че това твое държание не означава, че си себе си? Относно тези, които не те подкрепят и не те приемат на сериозо или им покажи, че си повече или приеми факта, че не си такъв какъвто може би искат да си! Дръж се както си искаш, където и да си. Живеем в свят пълен с хора, които ще ти казват какъв трябва да си и как трябва да се държиш, а ти смяташ, че трябва да им угаждаш ли? Защо? Смятам, че си разумен. Хората деградират с времето и всичко се разпада, а това, че има такива, като ТЕБ, които виждат нещата по друг начин ме кара да мисля, че още има надежда макар и малка. Бъди това, което на теб ти харесва, а не това което на другите им се иска. Не съм завършила училище още, но съм преживяла достатъчно, за да твърдя, че съм поне малко по-разумна от останалите ми връстници. Надявам се разбереш какво искам да ти кажа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker