Семейство или не точно..?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Семейство или не точно..?!
преди: 7 години, 23 дни, прочетена 1464 пъти
Искам да ви разкажа нещо.. Става въпрос за отношенията ми с баща ми.
Откакто се помня, той работи от понеделник до събота нон-стоп, а всяка неделя ходеше при приятелите си и аз прекарвах времето с майка си. Преди години го наричах 'тате', но с течение на времето започна да ме наранява, но не със сила и физически - а на психическа основа.. обръщал се е към мен с гадни думи и никога не ме е окуражавал с каквото и да се захвана.. никога не ми зачита мнението, сега съм на 18, със сигурност имам още много какво да науча, но дори и да му дам най-простичък съвет, за да му помогна, той ми казва- "не си ми на годините да ми даваш акъл"..
От много години насам вече не се обръщам към него с 'тате', както му казвах, когато бях малка. Обръщам се към него с 'ти'.. Мисля, че след такова отношение, е абсолютно нормално да ме е отблъснал от себе си, искам да го наричам както преди, но той винаги намира как да ме откаже, не е лош човек, предполагам, че ме обича, защото понякога го вмъква, докато отново не се скараме.. И така се намирам в един абсурден кръговрат на караници.
Случвало се е без да знае, че съм поканила приятелка в къщи, из нищото да-ми се разкрещи и тя да го чуе.. а когато той разбере, че тя е станала свидетел на обръщенията му към мен, виновната съм аз и чувам само ''защо не ми каза, че приятелката ти е тук?? '', че едва ли не се бил-изложил.
Когато се опитвах да си готвя, най-простичките неща, ако нещо бях оставила да изгори ми казваше ''каква домакиня ще стане от тебе? "... Когато се учех са карам кола- "шофьор няма да станеш". Е кажете ми как да не забравя това бленувано от него обръщение...
От време на време му е гузно.. опитва се да ме заприказва, да разговаряме за някакви неща.. но когато го погледна и не виждам просто смисъл да говоря с него, той ми убива всякакво желание..
Мама ми е казвала, че той се питал защо не се обръщам към него с 'тате', и не му било приятно така като съм правила..

И аз искам да бъдем както преди, като на снимките, когато бях малка, а погледът ми към него показваше, че за мен той беше герой.
----
Дано някой да може да в помогне.. благодаря на отзовалите се..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 22 дни
hash: 7ee4f77045
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен седнете и си поговорете за това. Кажи му, че по този начин те наранява и т. н.

 
  ...
преди: 7 години, 22 дни
hash: 4aa6b62623
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И моят се държеше така. Не успях да направя емоционална връзка с него. Това и досега ми пречи в отношенията с мъжете. Бих те посъветвала да не се занимаваш с него, а да отидеш да учиш в друг град, ако можеш, за да се откъснеш от семейната ви обстановка. И изобщо ако може и за вбъдеще да не живееш с него, ще е най-добре. Пък като остарее и стане болен, не се грижи за него. Не му обръщай внимание. Тогава той може и да разбере какво е направил.

 
  ...
преди: 7 години, 22 дни
hash: 935b2ef523
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И аз на моя баща вече не му казвам „тате”, но това не е, защото не го обичам, а просто неговото поведение ме кара да се държа така. И аз съм на 18г. преди той не беше така, но с времето се промени. Много се радвам, че съм момиче с характер, иначе щях да търпя да ме унижава. Моят съвет е да се държиш по-хладно с него, за да се научи, че децата трябва да се обичат и да се подкрепят, а не да прави деца и после да забравя за тях.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 22 дни
hash: e3b59860e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз ще ти кажа че трябва да го уважаваш за това че работи от понеделник до събота :) Жените трудно разбират мъжкият свят, но някой трябва да плаща разходите и всички сметки.... аз ще ти кажа че НИЩО на този свят не задължава баща ти да работи и да те издържа, а го прави защото те обича и го иска. След 6 дни работа мъжете имаме нужда да си починим и нямам в предвид със семейството. Има много много по-лоши бащи, радвай се на този който имаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker