Нормално ли е да обича майка си повече от мен ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (80323)
 Избор на редактора (68)
 Любов и изневяра (18055)
 Секс и интимност (9645)
 Тинейджърски (18303)
 Семейство (3786)
 Здраве (6611)
 Спорт и красота (3511)
 На работното място (1505)
 Образование (4442)
 В чужбина (980)
 Наркотици и алкохол (818)
 Измислени истории (693)
 Проза, литература (1278)
 Други (10622)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Нормално ли е да обича майка си повече от мен ?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 2923 пъти
Здравейте, историята ми е малко необичайна, и нямам приятели с които да я споделя, затова се надявам че админът ще я публикува.
С приятеля ми сме заедно от 2 години, от 9 месеца насам живеем заедно в Германия. Животът ми с него е хубав, обичам го, аз съм студентка, не работя, а той е строителен предприемач, по-възрастен е от мен с 3 години. Не ме лишава от нищо, и се отнася с мен като с принцеса, но това което ме тревожи, е че всеки божи месец изпраща на родителите (майка си) по 5-6 000 Евро понякога дори и повече, в зависимост от това колко е припечелил. Веднъж се опитах да му кажа че не одобрявам това, а той избухна и каза че нямам никакво право да му се меся в делата, и че докато не съм лишена от нищо, нямам правото да се оплаквам, и не е моя работа. Според вас това нормално ли е? Не е ли редно да спестява тези пари за нашето бъдеще заедно? Нормално ли е да обича майка си повече от мен????

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 57

преди: 1 година, 1 месец
hash: d39b94dc57
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Какъв ти е проблема щом не те лишава от нищо? Като прочетох заглавието помислих, че е мамино синче, но не е такъв. А ако не ти харесва го зарежи. Но едва ли ще намериш друг който да ти купува всичко.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d06831a214
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Доста пари им праща, наистина негови са и вярно сигурно им е трудно на хората да живеят, особено ако са пенсионери, но може да праща по-малко.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: bae4a5cddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Това ли е любовта в днешно време? Това, колко пари дава на теб и колко на майка си? Много меркантилно. Наистина, щом те издържа, нямаш право на мнение. Не споменаваш колко печели и какъв процент от дохода му изпраща на майка си, какъв отделя за себе си и какъв за теб. И какво спестява. 6 000 от 50 000 не са като 6 000 от 7 000, все пак. Другият интересен момент е какво рпави майка му с тези пари :) За България може да води доста приличен стандарт на живот.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: b20bb2478d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Да, напълно нормално е. Това е жената, която го е родила и отгледала и винаги ще е на първо място в живота му (освен ако евентуално има дъщеря някой ден).
Второ, да изпраща пари на семейството си също е съвсем нормално. В крайна сметка 18 години са го гледали, какво очакваш, сега да ги остави да мисерстват с българските пенсии ли? Особено щом може да си го позволи, естествено че ще им изпраща по повечко.
Значи, ти не работиш, чакаш на него да те издържа, и отгоре на всичко си позволяваш да имаш мнение какво ще прави той със собствените си пари? И ревнуваш от семейството му? Прав е, че не е твоя работа. Започни да изкарваш пари и прави с тях каквото си искаш, но пак нямаш право да му държиш сметка какво ще прави с неговите. Осъзнах се малко. Жена съм, но на негово място не бих търпяла такава наглост. Щеше да видиш вратата много бързо.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f3529da75b
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   Не работиш, живееш на негов гръб, нямаш разходи, а тръгнала акъл на хората да дава, за коя се мислиш?
Да напълно нормално е, да обича повече майка си отколкото теб!
Абсолютно егоистично, да сравняваш обичта към майката... с обичта към гадже.
А после, все свекървите били виновни, а снахите мили и добрички, да ама не! Не познаваш жената, а тръгнала, да им се меси още от сега.
Вече на общите работници в чужбина им викат- "Строителни предприемачи".
Изобщо, не оценяваш семейството, но някой ден, ще го разбереш, но ще е късно.(Ж 20)

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e7dce3db41
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Според мен не я обича повече от теб, а просто иска и тя да живее добре. Защо обръщаш нещата така? Нормално е да и праща пари, да това са много, но той си решава защото той ги изкарва, а и не ти липсва нищо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0f57eec582
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Жена съм, заставам на страната на момчето, защото ти наистина нямаш право да му се месиш. Можеш да изразиш мнениеот си, но асоциацията ти, че той обича майка си повече от теб е грешна. Той просто й помага според собствената си черга. След като не те е лишил от нещо, правото ти да мърмориш е още по-малко. Не бъди алчна. Остави и старицата да си живее живота както теб.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: c80d1b0713
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

8.   Леле, вие всички сериозни ли сте? На по колко сте години?
Да, мила, имаш право да му правиш подобни забележки. И не само такива.
Моят мъж не издръжа майка си, тя си има прилична пенсия. И двамата сме работещи, заедно издържаме домакинството. Той се грижи за сметките и разходите за детето-аз за храната.
И откакто сме семейство, аз съм пренебрегнала моите родители, не за друго, а защото си имам мое семейство, за което да се грижа. Чувам ги от дъжд на вятър, съвсем протоколно.
Той, освен че вижда майка си 2 пъти дневно(отивайки и връщайки се от работа), задължително й се обажда вечер щом се прибере.
Мъже са. Зор се отделят от мама.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4ba32367bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Човекът има по 100 000 лева на година, за да праща на майка си и баща си, както и да издържа и теб.
Бъдещето ти е достатъчно подсигурено, освен ако не считаш живот без нов мерцедес всяка пролет, за лош живот, тогава вече не знам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4804c590e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   Боже мили, наистина ли го прочетох това. Така се изнервих, че щях да строша нещо. Егати егоистката нагла.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4804c590e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ти наистина се мислиш за кралица.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: c1febfa5f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Ами да, нормално да обича повече родителите си. Все пак те са му родители.
Ти кой обичаш повече - него или твоите си родители?
Иначе нямаш право да му държиш отчет на парите, които той сам изкарва. Както примерно децата нямат право да държат сметка на парите, които родителите им изработват. Просто е същото.
Това, че правиш секс с него не ти дава права, да се разпореждаш с парите му. Точка.
Започни да изкаршваш сама пари и се разпореждай с тях както намериш за добре.
Когато/ако вече имате общо дете, тогава можеш, дори по мое мнение ще си длъжна да изискваш той да осигурява добър, даже висок стандарт на детето ви, щом като прави добри пари.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3212502cdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ами... , виж сега... Вие сте още гаджета. Не сте семейни, нямате деца. Какво да си прави парите, които той печели, не е твоя работа...!
Предполагам, че има доверие на майка си, което е съвсем нормално. Тя предполагам ги събира за нещо, което иска да купи или просто иска да са на сигурно място.
Ако се ожените един ден и имате деца, може да имаш някакви претенции, ако ви липсва или ви лишава от нещо. В момента просто си живеете, без ангажименти един към друг...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 871dfbd760
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Ти как би се почувствала в обратната ситуация да издържаш мъж в същото време да искаш да помагаш на родителите си и той да я против? Няма да ти е приятно нали? Естествено, че ще помага да родителите си, те винаги са го отгледали и винаги са били до него, когато е боледувал като малък и в трудните моменти и поне това може да направи за тях, а ти с това мислене нищо чудно скоро да станеш бивша приятелка! Светът не се върти около теб разбери! Като ти се виждат малко парите намери си почасова работа, която да съчетаваш с програмата в университета и готово недей да лежиш на чужд гръб като паразит и да мислиш, че някой ти е длъжен! Аз на негово място щях да те изгоня! Неблагодарница! Не стига, че я издържат ами и недоволна - навярно и една стотинка не си изкара досега през живота си!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: da36f69d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Гледай сега, майката ще го обича цял живот, а ти до този момент, в който с епояви по-богат от него. Съжалявам за откровението, важи за всички връзки.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: faf06e979a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Не знам, може пък тя да е направила първоначалната инвестиция в бизнеса му или по друга причина да праща такава голяма сума. Разбирам, че се грижиш за бъдещето ви. В същото време в момента ви стигат парите и с този разход. Когато бъдещето настъпи, тогава ще го мислиш. Възможно е да се грижи за новото си семейство както и за старото. И да не се налага да го мислиш. Той дори сега ти дава живот, който те облекчава отвсякъде. Ако не беше ти, още повече можеха да отиват за майката. Все пак той си ги изкарва и теб не забравя, няма основание да му държиш сметка. Работи и инвестирай ти в своето бъдеще, ако това толкова те тревожи. Все пак всичко се случва и не е сигурно колко ще сте заедно. Хубаво е да можеш и сама да се погрижиш за себе си.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f5ff3401fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Да видим... не познавам човека, но ще предположа какво би могла да е направила майка му за него:
1. родила го е. Ти не си.
2. възпитала го е. Ти не си.
3. осигурявала му е храна, вода, покрив, закрила. Не и ти.
4. лекувала го е. Тя, не ти.
5. изслушвала е проблемите му преди теб да те има в картинката и може би го е подкрепяла да бъде такъв, какъвто иска. Ти не си го правила тогава.
6. карала го е да се чувства обичан преди да се появиш ти.

На пръв поглед сравняваш това с единия секс и възможността да му дадеш деца. От горните точки разбивката е 6:2 (последните две можеш да ги конкурираш сега, но тя има преднина). Добавяме даже като две отделни секса и децата (с цел да ти помогнем да блеснеш), но пак е 6:4 за майката. Като добавим, че парите са НЕГОВИ, коя точно беше ти, че да му казваш как да ги харчи и какво му е ненормалното на това да обича майка си?

Приеми го - ти си дошла по-късно и нямаш никакво право да се опитваш да изместваш майка му, баща му, сестра му или брат му. Семейството винаги ще бъде над теб. Ако не можеш да го приемеш търси някой богат сирак и бъди щастлива! Гнус ме е да чета колко е пропаднала българската жена в наши дни. Нормално ли било да обичаш майка си? Не, нормално е да обичаш някаква си госпожица, която очевидно мисли само за парите ти и когато тя ти бие шута след време, да си се изпокарал с родителите си заради нея и да умреш в самота. Ти така ли третираш своята майка? Или ако мъжа ти поиска от теб нещо, което ще е против интересите на майка ти, ти ще го направиш? Не вярвам. Сигурен съм, че пазиш своята майка, защото тя не краде твоите, т. е. на мъжа ти парите. Започне ли и тя, ще я отсвириш. А войната ти за парите и първо място в сърцето му с неговата майка е нелепа. Майката е една, такива като теб... има под път и над път. Само дебилите зарязват на произвола човека, който ще ги обича винаги и каквото и да направят, за да разчитат жена им да не ги предаде някой ден. Това, което свързва детето и майка му ти никога няма да го имаш с него, а смешното е, че явно ти е мъчно за парите му. Какво ви бъдеще? Като те чета не съм убеден, че ще имате такова. Да спестява пари за нещо, което няма да има, а да остави гарантирано в мизерия майка си? Радвам се, че човекът мисли с главата си! Прати му поздрави от мен, когато го видиш. Ако знае, че се оплакваш от него тук, де! Но вероятно не си посмяла да му го кажеш.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 48be0c9eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

19.   Жена съм и подкрепям авторката, наистина не е приятно. След като споделят живота си заедно вече две години, има право на мнение относно много неща, не може всеки да решава на своя глава, виждането на другия също е важно за хармонични отношения. Безработна била.. и какво от това!? Нима да си безработен е станало срамна болест?? От незапомнени времена е било така - мъжът се грижи финансово за семейството, жената поддържа къщата, децата и е опора за всички. Към днешна дата обаче масово мъжете са неплатежоспособни, и се трябва жените да изземат функциите им, плюс всички други грижи.. А ако пък е платежоспособен, се опитва да се налага, така сякаш парите го правят цар. Тук също повечето защитавате майката на въпросния мъж. А откъде сте сигурни, че тя не си живее и без друго добре, но и идват сладки и допълнителни парички? Тя защо не помисли за младите, както момичето е споменало в историята си - те тепърва ще имат по-голяма нужда от тези средства, за да градят бъдещето си..

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: f7f7f6b6cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Естествено, че обича майка си повече от теб, ти не обичаш ли майка си повече от него? ! Все пак това е човекът, който те е отгледам и е дал всичко за теб. Аз не виждам нищо лошо да й праща пари, все пак той сам си ги е изкарал. Да вярно е, че са доста за България, но той си преценява пък и зависи колко изкарва.
Радвай се, че човекът и теб те издържа и не му се меси, защото много малко хора правят това.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 922b21c9fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Първо - това, че дава някакви пари на майка си няма нищо общо с любовта. Може да има хиляди причини да го прави. Може да не са съвсем законни и да иска да са на името на майка му. Може тя просто да му ги пести за него, може да му е дала първоначалния капитал и сега да си го връща. Дори и да са за нея, може да го прави, просто защото се чувства длъжен.

Самия факт, че слагаш знак за равенство между това на кого колко дава и обичта, не говори никак добре за теб.

Второ - вие не сте семейство и той не е длъжен изобщо да те издържа, да ти дава пари, камо ли да ти дава отчет за какво да харчи и какво да купува. Трябва да си благодарна, че изобщо е сметнал да те издържа. Аз лично не бих го направил за жена като теб, дори да бях милиардер и дори да си мис свят, нищо лично - просто нямаше да ми издържат нервите за единия секс да ми се качваш на главата и да ми държиш сметка за глупости.

Трето - дори и да сте семейство, пак нямаш право да му се месиш, стига да не те лишава от най-важното.

А горе са прави, че майката е за цял живот, а мъжа е, докато не се появи по-богат, по-хубав, по-по-по. А и любовта като цяло не е вечна. Така че у лево.

Щом искаш да се разпореждаш с пари, направи си бизнес или си работи, изкарвай си и си ги харчи както намериш за добре.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 56fc5658d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Смаях се като прочетох историята. Момиче, може ли такова нещо? Моята свекърва имаше период в който непрекъснато искаше пари от мъжът ми. Под различни предтексти. Казаха ми, че с парите покрива дълговете на другия си син-братът на съпруга ми, неин любимец. Той играеше хазарт. Имаме две деца, изнемогвахме, мизерствахме, но тя като го излъжеше, че и трябват за лекарства-веднага и даваше, защото и вярваше-майка.... Че ти ако беше на мое място просто не те виждам. Та ти дори не си омъжена за този човек, едно дете не си му родила, с какво право му държиш сметка на парите? Тази жена го е възпитала такъв добър и отговорен човек-щом те търпи е такъв. Друг на негово место отдавна би те поставил където ти е мястото...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 44476fd574
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   №8 и №19 -Един и същи човек са, а защо да не се окаже и самата авторка, щом като всички дадоха обективно мнение, което не се е понравило.
Да си безработен и да те издържат, и да имаш претенции, как и къде си влагат парите другите е срамно!
Никой няма право, да държи сметка на другия, защо праща пари на семейството си, дори няма право, да му се бърка, ако ще и на някой приятел, да помага в нужда.
А пък най-малко, да се сравнява любов между майка и дете, трябва да си опериран от чувства.
Утре, ще роди... пак ли ще пише в сайта- Имам две деца, но правилно ли е да не обичам едното от двете? Съвсем честно ти казвам, ти си за психолог, дори не си за момчето, ако скъса с теб, ще е много по-добре.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4ba32367bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   21 - Всичко добре, ама "Може да има хиляди причини да го прави. Може да не са съвсем законни и да иска да са на името на майка му. " не е чак толкова добре.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 66c7272711
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Здравей. Според мен парите са си негови, той решава как да ги харчи и какво да ги прави. Нормално е да обича майка си повече от теб, все пак тя го е отгледала от малък а ти си с него.. не толкова дълго време. Поговори с него нормално изкажи мнението си и ако пак повиши тон ако ти е толкова голям проблем пък се раздели с него.. А ако не, просто спри да повдигаш това на въпрос и се примири. Поздрави жена 50, Хасково :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 66c7272711
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Здравей. Според мен парите са си негови, той решава как да ги харчи и какво да ги прави. Нормално е да обича майка си повече от теб, все пак тя го е отгледала от малък а ти си с него.. не толкова дълго време. Поговори с него нормално изкажи мнението си и ако пак повиши тон ако ти е толкова голям проблем пък се раздели с него.. А ако не, просто спри да повдигаш това на въпрос и се примири. Поздрави жена 50, Хасково :)

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b28cff81e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Нещо не вярвам на цялата история. Млад "строителен предприемач" заминал наскоро в немско, "препечелващ" вероятно над 50-60 хиляди на месец, за да праща така охотно 5-6 хиляди.
Пълни глупости.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b858ce7d87
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Спрете земята, искам да сляза. Първо че е най-естественото нещо да обича майка си повече от теб. Ти към момента НИЩО не си му дала освен едно междукрачие. Нито деца си му родила да ги гледаш, нито си направила нещо за него че да просперира той в живота. Нито ти, нито майка му и баща му нямат право да му държат сметка какво прави с парите си, докато се издържа сам - че и теб покрай него.
Направо съм шокиран как някои мъже имат нервите да търпят подобни нагли паразити.
На кратко - докато не започнеш да внасяш и ти пари в "семейния" бюджет, нямаш право на каквото и да е мнение. Още по-малко пък докато не те лишава от нищо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: f56db2c876
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Какви са тези доходи?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4ba32367bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   8 - Прилични пенсии няма. Аз хора, м които не са близки с родителите си, не уважавам, защото това значи, че или са неблагодарни, или има причина, да не харесват родителите си, което означава, че са имали преебано девство и те не са много наред. И в двата варианта, стой настрана от такива... дори и да си един от тях.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0c89b4dc87
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Я стига сте защитавали алчната бабка. Не се лишаваме с моят мъж от нищо, двама сме, не харчим в България повече от 5000 лв. 5000 Е са 10000 лв, за какво ги харчи? Всеки месец! Майка била, тука има нещо друго търси защо са и на бабката тези пари. Не е нормално един мъж да обича майка си повече от жена си. Казвам го на базата на 30 г семейство. Нямаме деца, той има син от друг брак и синът му обича своето семейство повече от майка си. Дава и на месец по 500 лв за да не мизерства, но не по 10000 лв на месец. Не вярвай че тези пари са за издъжка. Поне не на майка му.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f5ff3401fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

37.   36, като виждам отношението ти към напълно непозната за теб жена... "Алчната бабка"? И да ти кажа 500 лв не стигат за нищо в България. Докато платиш сметките и си на червено. Жената няма ли да яде? А сигурни ли сме, че не е вдовица или че няма по-малко дете/деца, което/които да гледа? Взима ли пенсия и каква е? Дали няма заеми за погасяване, които да са отишли например за обучението на сина й или е взела ипотечен кредит преди време? Дали не е тежко болна (инвалид) или да се грижи за такъв да речем? А кой въобще каза, че жената харчи всичките пари? И за да е алчна трябва да знаем, че ги е поискала. Къде в историята пише, че тя изрично е пожелала тази сума? Все малки и важни детайли, които не отърват на някои хора.

"Необичаната достатъчно" авторка дори не е споделила колко получава тя самата на месец. Тогава ще си говорим, ако не е неудобно да каже колко му смъква от портфейла, разбира се! По нейни думи не я лишава от нищо и се отнася към нея като към принцеса - за това ли да я жалим? :(

Съжалявам, но няма как да приема такъв човек като жертва! Основната й мъка е, че онзи нахалник, приятелят й, имал наглостта сам да решава за какво да отиват парите му, а не ги дава наготово и в пълен размер на нея под предлог "нашето бъдеще". Щом е наше, защо да е само негово задължение? Тя кога ще внесе нещо във фонд "нашето бъдеще", че да се оплаква от неговия дял там? Нали знае, че и тя влиза в това "наше" бъдеще? Или за нея "нашето бъдеще" е като "нашето настояще" - приятелят й ще го финансира? С такова мислене не се успява в живота - вечно да живееш наготово и да чакаш от някой друг. Ама прасенцата-касички все някой ден свършват... :(

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: fecdac9409
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Номер 23, номер 8 съм. И не съм авторката, нито съм номер 19.
Приеми, че е възможно да има и различни мнения от това, което е масово написано-че момичето трябва да се съобразява и да си мълчи за действията на половинката си.
Номер 34-въобще не си разбрал/а написаното. Създаденото от мен семейство вече е на първо място, а след него са всички останали. Това не значи, че не обичам и уважавам родителите си.
И дали ти ще ме уважаваш-май нито за мен, нито за теб има някакво значение, нали? :)

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 545fca8f26
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Леле номер36.... , значи на теб ако ти се роди син и от сега да си знаеш, че теб ще те обича по - малко от бъдещата си държанка ;-)

А бабката за какво харчи тези пари, дали изобщо ги харчи - може би сина ѝ е казал да му ги спестява както са предположили по - горе, може да ги влага в имоти примерно един ден да си дойде тука сина ѝ и спокойно да си живее от наеми :-)
Реално за какво и къде се харчат или влагат тези пари не е работа на авторката, капиш :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 65390044ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Тя му е майка, какво искаш от него?!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 341b860a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Дайте, тогава да раждаме синове , че като остараеем да не мизерстваме!Голяма логика.Дори в природата го няма това ,крава да суче от теле.Моят бивш съпруг цял живот издържа родителите , "за да не мизерстват"...Затова остана без собствен дом , семейство и още живее с мамине , а вече е на 43.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0c89b4dc87
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

43.   36 съм и нямам деца, така решихме. Не съм работила след омъжването си, докато завареният ми син имаше нужда му давахме колкото му е необходимо, купихме му хубав имот, не очакваме издръжка. И всекки нормален мъж/жена е нормално да обича повече партньора си, а не родителите си. Документирането на един брак вече не се предпочита, но отговорностите са първо към собственото семейство. Ако някой смята партньора си за "държанка", защото го издържа, то тогава няма партньорство и любов, а само секс. За тези, които смятат 500 лв за родителите си за нищо ще кажа, че всяко семейство, родителското също, е длъжно само да се издържа. Ипотечен кредит на 50 години? Къде е била досега? И вие колко средства отделяте за своите родители и колко смятате за нормално.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7de895df0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

44.   Ти нормална ли си, бе? Много ясно, че ще дава пари на майка си, когато сам си изкарва парите. Когато говориш, че той не спестява пари за бъдещето ви, ти какво направи за да имате такова? Ходиш на университет не изкарваш пари - ще си траеш. Тези пари са НЕГОВИ, не твой, егоистко. Жената, която го е гледала цял живот най-малко заслужава уважение и ти не си човека, който ще му кажеш той къде ще си влага парите, като не ти изнася почвай работа и загърбвай университета, защото и ти трябва да инвестираш в общото ви бъдещете.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 93aef8769f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   Здравей авторке, не обръщай внимание на обидите. Ако гледа на теб като на сериозна приятелка и прави планове за семейство, най-нормалното е тези решения да ги вземате двамата и да зачита мнението ти и начина, по който се чувстваш.

Мен също би ми станало неприятно - ти не си някаква безмълвна притурка там - последвала си го в друга страна, променила си живота си заради него, нормално е да очакваш след като има сериозни планове за бъдещето ви, да взимате решенията заедно.

Не е нормално един мъж да поставя майка си преди жена си - от момента, в който човек си намери половинката и се събере с нея - то това става неговото семейство и то е приоритет. На мен също би ми станало безкрайно неприятно, ако мъжа ми ме пренебрегне по този начин.
Не разбирам крайно емоционалните реакции, оценките и обидите, които авторка предизвика - явно защитна реакция, защото много хора се почувстваха настъпани по мазола. Не познавате нито нея, нито свекървата и семейната им история, за да раздавате оценки на килограм - момичето просто сподели как се чувства и в това няма нищо ненормално.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e292d613ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Жената, която заслужава големи суми пари (който може да си ги позволи разбира се) е майката!!!
А жената, която трябва да получи най - много ВНИМАНИЕ, естествено, че трябва да е гаджето/партьорката/съпругата! А тя пари е редно сама да си изкарва и да си плаща капризите сама.
Както каза някой по - горе: любовта не се измерва в пари, с което и аз се съгласявам. Любовта се измерва с качествено внимание по мое мнение. Но някои жени просто предпочитат да се изживяват счетоводителки на пари, които не са изработили самостоятелно, което само говори за това как реално обичат. И се вижда, че тая тема просто провокира да ни напомнят за реалната си природа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 00e20cc194
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

53.   Към защитничките на авторката : Тя щеше да има думата, ако работеше и изкарваше пари. Нищо не и пречи да хване почасова работа, която да съчетава с програмата в университета и да е поне малко независима от момчето. Докато живее наготово на негов гръб няма правото да се оплаква и да му държи сметка за парите! Навярно и вие паразитирате на чужд гръб по същия начин? Аз на нейно място щях да съм по -ниска и от тревата, а ако бях на мястото на момчето щях да и покажа вратата!

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3586d36301
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

55.   Н53-мама може да паразитира на негов гръб, а жената която евентуално ще му роди деца не, така ли да разбираме нещата?
Децата не са длъжни на родителите си. Родителите са длъжни на децата и то до 18 гд. След това всеки си има живот. Тук си раждаш Ганьо дундуркаш го до 50 години, пък той ти дава някой лев, видиш ли ти това не е паразитиране ми синовен дълг.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b858ce7d87
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

56.   55, ти си същия паразит явно. Без грам елементарно усещане и възпитание. Жал ми е за майка ти и баща ти ако още не са се отказали от теб официално. Ама нали са майка и баща, едва ли са го направили. Ти ако на родителите си не може да си благодарен че са те изгледали от един сперматозоид и една яйцеклетка, как се очаква да си благодарен на който и да е за евентуалния му принос в живота ти?
Да не говорим че подобни паразити като теб и авторката нямат никакво понятие от думичката любов. За разлика от вас, майка му ще го обича и ако не и праща 1ст и и се обажда веднъж в месеца колкото да разбере че е добре. Докато вие ако не си получавате редовната издръжка или пък ви е недостатъчно вниманието, ще тръгнете по чуждо и/или ще го зарежете.
То е елементарно да се сетиш че който се отнася добре към родителите си, значи е научен да е Човек. Ама "модерната" култура, за която щом детето ти навърши 18 едва ли не става чужд човек явно учи на дебилизъм. Затова и все повече връзки са си чиста проба договорка. Ако някой не е научен от малък да обич и уважение, няма и да се научи. А хората които първи са го заслужили това са родителите обикновено. Естествено ако са такива само на хартия, едва ли е такъв случая. Но да правиш проблеми на някой обича и уважава родителите си е чиста проба идиотизъм. И да си постигнеш целта, най-много да го накараш да преосмисли защо му е въобще да те държи на "хранилка". Понеже с толкова леснодостъпен секс, не виждам прична за това. Нито сте опора на тоя мъж, нито деца му гледате. А съм силно убеден че и в домакинството го чакате да се включва поне на половина. Ама щом им е толкова акъла на тия мъже да ви търпят, те са си виновни.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0b2f05e2f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

57.   Към номер 55 от 53 имах една позната, чийто приятел я издържаше за всичко - подари и йоркширски териер и даже и плащаше семестриалните такси в университета вместо тя да си ги плаща. Мина време започнаха да се карат все по - често и по - често и накрая се разделиха - явно на момчето му беше писнало да го смуче за пари като паразит постоянно.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: c647752cd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

60.   Парите той си ги изкарва и ти наистина нямаш право да му се месиш, как да ги изразходва, хеле пък като става въпрос за подпомагане на родителите му. Родителите са свято нещо, приложи ситуацията към себе си, когато, дай боже, ще имаш син, който ще те подпомага със средства. Откровено казано, постъпила си глупаво. Мъжът, ако е мъж, няма да позволи жената да го командори и и манипулира. Радвай се, че имаш истински мъж до себе си, който не ти позволява да му се качиш на главата.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: c647752cd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

61.   Леле, колко кретени имало в България, не е истина просто. Като №42, напр. Крава не бивало от теле да суче... Че то нали цялата ни пенсионно-осигурителна система се крепи на това: че по-младото и по-работоспособно поколение издържа по-възрастното! То телето си е сукало колкото трябва навремето, а после, като е поотрасло, вече може и да помисли за едно такова нещо, като БЛАГОДАРНОСТ, ОТПЛАТА... Освен ако не си е останало за цял живот ТЕЛЕ... Алтернативата кравите да не сучат от телетата е просто да ги убиваме възрастните, за да не подяждат младото поколение! И да ви светна за нещо друго: че онези дълбоко традиционалистки общества, като Япония, Китай, Сингапур, Корея, и всички тия азиатски тигри, именно затова толкова просперират, защото в психиката, в религията и в националния им характер е дълбоко закодирано от поколения насам УВАЖЕНИЕТО, ПОЧИТТА, ПИЕТЕТЪТ към по-възрастните. А ние, защото сме си диванета без свяст и съвест, ще затъваме все повече.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f5ff3401fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

62.   До номер 55: да ти кажа именно онези, които най-много се грижат за редовните трансфери на пари от портфейла на мъжа им към тях е най-малко вероятно да му родят деца. Обикновено същите пазят фигура или са загрижени за пренаселването на планетата Земя. Права си - родителите са му длъжни до 18-годишна възраст. После той е длъжен на тях, ако е добре възпитан млад мъж (нещо, което ви влудява според прочетеното дотук в темата). На вас ли да си дава парите, дето ви тече пяна от устата, докато говорите за отношенията между най-близки роднини? Благодаря ти, Боже, че не познавам такива като вас! То бива егоизъм, бива безчувственост, ама...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 26ddfb700e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

63.   Ти нормална ли си? Мислиш ли изобщо каква смешница ще се изкараш в нашите очи? Не проумявам как не ти понася момчето да праща пари на РОДИТЕЛИТЕ СИ! Хората може да са в трудно положение, та нали те са хората, които са го отгледали... Боже, каква си смешна само... Евала на момчето, че мисли за родителите си, а ти се нервиш от това, вместо да се гордееш с такъв мъж до себе си! Щом не си лишена от нищо, какъв ти е проблема, бе? Ако имах приятелка като теб и ми държи сметка за това, че съм пращал пари на майка ми и баща ми... такъв щях да ти зашия, че повече да не си помислиш за това! Лигла... разбира се, че ще обича майка си повече от теб.. погледни се само!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8ee24356c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

64.   номер62, аз съм жена и съм на страната на мъжете в тази тема, но искам да ти кажа, че грешиш в този си коментар. Да, пазят фигурата си, но само докато не намерят подходящ! Точно пък има един такъв тип жени, които си мислят, че като родят и едва ли не трябва да са счетоводителки на всяка стотинка на мъжа си, само защото са му продължили гена. И на някои им се получава успешно.
Нали за това се казва: 'върза го с дете'. Познавам не малко такива. Ей наскоро една такава в моето обкръжение точно от това се оплака - майката на мъжа ѝ, който изкарва по няколко хиляди на месец, поискала 600 лева и как така мъжа ѝ да давал пари на майка си като трябвало да се спестява за бъдещия им дом... А те всъщност си имат дом - многостаен дори, но той е на мъжа и свекървата живее в него.
Иначе аз РЕАЛНО съм точно от тези, на които не им се стават майки, но гледам само своите пари. Смятам себе си за много по - справедлив и честен човек.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: c35c9ff059
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

65.   Ай, ай, ай, 5-6 хиляди еврака. Тия немци живеят като богове. Ако нямаше толкова имигранти в Германия и политиците бяха малко по-свестни сега Германия щеше да е като Сингапур.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 13817207c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

66.   А от къде знаеш, че нямат заеми за връщане или нещо подобно? Не те е ли малко срам да държиш сметка за неговите пари при положение че те издържа? Вместо да спестява за бъдещето ви, а ти защо не се хванеш на работа и ти да спестяваш?

 
  ...

1-50 от 57
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker