Познавате ли хора, които са женени фиктивно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (80225)
 Избор на редактора (68)
 Любов и изневяра (18032)
 Секс и интимност (9636)
 Тинейджърски (18279)
 Семейство (3782)
 Здраве (6607)
 Спорт и красота (3509)
 На работното място (1501)
 Образование (4435)
 В чужбина (979)
 Наркотици и алкохол (817)
 Измислени истории (693)
 Проза, литература (1277)
 Други (10604)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Познавате ли хора, които са женени фиктивно?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1176 пъти
Здравейте, въпросът ми е ясен- познавате ли такива, и ако да - какви са били причините да сключат брак, колко време продължава, живеят ли заедно и имат ли други партньори?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 71b162fb75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Понятието "фиктивен брак" е доста обширно. Аз лично не познавам хора, които да са се оженили за виза/гражданство, или нещо от сорта, но пък познавам (и то прекалено много, за жалост) хора, които поддържат някакъв брак по навик, заради финансова изгода и/или заради децата.

Затова винаги ми е било смешно как във всяка изповед тук, когато любовник/любовница напише, че се вижда с женен мъж/жена, универсалният съвет е да се прекрати връзката, защото нямало бъдеще. Е, как да няма бъдеще, след като има бракове, които наистина са тотално сринати и появата на нов човек е достатъчен повод за развод? Даже аз самият излизах доста време с женена жена, която в крайна сметка се разведе, после се разделихме с нея по други причини, а сега вече е с друг. Същата тази жена и до ден днешен ми е благодарна, че съм се появил в живота й, за да и дам това, което и е било необходимо, за да се разведе (нещо, което тя винаги искаше, и в крайна сметка си го постигна).

В обобщение - фиктивните бракове (поне в България) що се отнася до материална изгода все още не са чак толкова голям процент (защото и тези, които могат да осигурят тази изгода са малцинство), но пък такива, които никой не знае защо са се сключвали, и защо се поддържат - дал Господ, за огромно съжаление...

Ако дадеш повече конкретика относно "фиктивен брак" може и други разсъждения да се направят, но без такава конкретика може да заключим, че това са двата най-чести вида "фиктивен брак". И, да - за съжаление познавам твърде много подобни семейства, включително и в чужбина, където дълги години съм живял, така че явно това са рисковете на съвременния живот. :)

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f298d3813f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Да, моят вече е такъв.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a4194c4815
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Преди около 10 години моя съседка на село ми предложи 5000 лв за да се омъжа за нейният братовчед с цел той да получи бг гражданство по-бързо. Увещаваше ме че става въпрос от порядъка на от 6 месеца до 1 година като не съм длъжна нито да живея с него, нито пък някакви по-интимни контакти и разбира се след като получи каквото трябва мога да се разведа. Сега не знам как стоят нещата със законите., ако точно за това става въпрос

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: bd1a4d82cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Номер 2 - кратко и тъжно! Защо реши така, колко време отне за да стигнеш до този извод и имаш ли решение за напред? Извинявай ако е твърде лично?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: a2e3ea4c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   В Западна Европа често мъже от Азиатски или африкански произход се женят за жени от ЕС, за да получат виза за оставане или паспорт. Плащат няколко хиляди евро на някоя ромка или жена от село от Балтийските републики, примерно. После обаче жената или е държана като секс робиня от мъжа. Или дава доста пари на адвокати да се разведе.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f298d3813f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   4, не съм решавал нищо, така се случи. Отне ми около година, докато успея да призная пред себе си. Смятам да си остана с нея, макар че не я обичам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: f0424c3f99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Много тъжно, 2-6.... Разбирам те. И при мен е така. Банално. Изневяра. По най-гадния начин. И аз ще остана с него. Децата ни ни обичат много. Затова. Ама не е лесно. Никак....

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: ddda089a1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 2 а по твое желание ли сключи брак

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8d32da6171
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Женени, омъжени, брак, любов, влюбване...
Срамота, големи хора сте, значенията на думите не знаете.
Бракът е договор с държавата чрез който съпрузите декларират че си разделят поравно за в бъдеще придобиваното имущество както и издръжката и грижите за евентуалните деца.
Така че фиктивен брак няма, и този който не си изпълнява задълженията в него бива признат за виновната страна при евентуално разтрогване на свещения брак и съответно напуска или бива изгонен от семейното жилище като и освен това дължи и ежемесечна издръжка на всички ненавършили 18 години членове на бившето семейство.
Съжалявам но бракът не е за всяка уста лъжица.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: f298d3813f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   8, по взаимно желание сключихме брак, като и двамата бяхме убедени, че сме голямата любов един за друг. Да, обаче след 12 г. заедно се оказа, че не е така. И въпреки това никога не сме се карали, никога не сме си изневерявали, нито сме се обвинявали. Решихме да запазим партньорството си в името на взаимната помощ, защото и двамата разбрахме, че вечна любов няма. И двамата разбрахме, че когато сме заедно макар и без обич сме по-силни. Но между нас има невероятно уважение, приятелство и доверие.

Дори и да си намерим други партньори, със сигурност след определено време пак магията на любовта ще изчензе и пак ще се окажем в изходна позиция. Иначе секс си правим помежду си, но е само физически.

Затова си разрешихме да си имаме любовници, ако искаме, но никога да не се разделяме, но нито на мен, нито на нея и позволява съвестта и сме си верни за момента. И винаги си помагаме и застъпваме един за друг. До голяма степен сме постигнали някои свои мечти точно благодарение на помощта на другия.

Но да си призная липсва ми любовта и е мъчително, но дай, Боже, да срещна и нея, но и да я срещна, предполагам, че никога няма да се изкуша да напусна съпругата си заради нещо, което така или иначе винаги изчезва в рамките на няколко години. Но доверието и взаимопомощта могат да останат за цял живот.

Може би трябва да напиша отделна тема.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d60cf73106
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Както е написано в Коментар 1, понятието "фиктивен брак" не е еднозначно.
С първия ми съпруг се разведохме 3 години и половина след фактическата раздяла. Имахме фиктивен брак, НО не сме живели заедно през това време и не сме имали други контакти освен тези, свързани с детето. Просто имахме ангажименти и не ни се е ангажирало с развода. Не сме имали намерения за евентуално събиране. Всеки имаше своя отделен любовен живот и когато при мен се появи сериозна връзка с планове за бъдещето, се разведохме бързо и разбрано.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1571f557f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 10, какво имаш на предвид под любов. Онези чувства, страст които идват и се аз ги наричам влюбване, влечение, обцесия... Те наистина си идват и отиват и с тях летиш, а покрай тях е възможно да се е създала любов, която ти до някаква степен описваш в коментара и е много по-ценна и важна за мен. Никога не съм си представял любовта, като страст, тя не може да е вечна, даже не може да продължи безкрайно дълго, най-малкото човек остарява, циците стават, като старо грозде, големият питон накълван от врабчетата... Викаш, дай Боже да срещнеш, ама ти искаш някакво страстно влюбване, а то това не е точно любов.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7948b17a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   На мен ми е интересно какво означава че любовта си е отишла?
Като правите секс с желание или защото трябва. В какво се изразява любовта според теб? Какво трябва да се случи че да се почувстваш обичан, да усетиш любов отново.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker