Сватба и деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Сватба и деца
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 2023 пъти
Здравейте, аз съм мъж и имам въпрос главно към жените.

Интересува ме каква част от вас предпочитат спокоен и съвместен живот без да се омъжват. Бихте ли оставили гаджето си ако не ви предлага и ако предпочита да си живеете само двамата без дете наоколо?

Надявам се темата ми да бъде одобрена, защото наистина ме интересува.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 1cc141c7da
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами аз нито имам зор да раждам, нито смятам брака за нещо необходимо в 21 век (иначе, не казвам че е нешо лошо). Обаче май малко жени ще се съгласят с мен...

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 2ea619fa3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз вече имам дете и брак, в един момент и това се случва, но не всеки иска да се жени, за децата почти всички жени искат. Зависи вече от колко време е връзката.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: afddc5bbe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей! Аз лично не държа да сключвам брак, без значение е за мен, но искам деца. Да, бих оставила мъжа до себе си ако той не иска.
Ж24

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 513633befb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм жена на 29 и това искам. Да не се обременявам със семеен живот. Не ме влече. Не понасям рутината и еднообразието. Много държа на личното си пространство и интересите си.
Прекратявала съм отношения с няколко души заради това, че те са искали семейни неща.
Нямам желание да ставам майка, но строго осъждам жените (и мъжете), които обиждат, крещят и бият децата си. А масата от обществото някак си си затваря очите за това..
Естествено повечето хора не ме разбират, усещам неодобрение от по - възрастните поколения, които само ако знаеха какви са реално някои от хората, които те одобряват и подкрепят.. Не че ми е притрябвало това одобрение, но винаги е по - лесно като го има.
На теб ще ти е по - леко обаче, защото обществото ни някак по - лесно приема факта за незадомен мъж.
Иначе идеята за брак, камо ли пък и сватба, я виждам като смехотворна :)

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: d943bd2a66
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз изобщо не искам сватба. А за деца не искам, но нищо не се знае, защото може да ни омръзне да сме завинаги само 2-мата. А пък аз се чудя ако мъжът иска сватба какво да правя. По навита съм да отидем само да подпишем без рокля и гости. Защото за мен това е само един подпис. Защо се филмират толкова жените за сватби не знам. едни приятелки ми говорят как искат сватби. Рокли гледам. и аз им казвам. И какво ще постигнете с това. Развод след няколко години.

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: cf6deb08fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   За мен брака е важен, децата също. Ако не ми предложи, значи намеренията му не са толкова сериозни. Не всички мислят като мен, но наистина важни са тези неща, другото е фалш. 18г.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 165416ac94
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, бих го оставила, ако не ми предлага. За мен това означава, че не смята връзката ни за достатъчно важна, и е в изчакване да се появи нещо по-добро. Без колебание.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: ab6bef9be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Бих оставила гаджето си, ако изведнъж му се приискат деца и брак. Това са важни решения - не би трябвало да са компромис. Не виждам смисъл в това двама души с различни представи за бъдещето да си губят времето заедно, когато могат да използват това време да намерят подходящ партньор за себе си без да се тровят заедно 10 години преди това.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: eb0dbcb590
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Мъжете и жените се събират, за да градят бъдеще с любов, след това и семейство заедно, иначе ако не беше така... по-добре, да си стоим всеки по отделно.
Ние хората, не сме създадени, само за удоволствие, а именно и да създаваме поколения.
Аз също искам деца, нима е нещо лошо, да имаш дете, което да обгръщаш с обич?
Аз сватба, не искам... достатъчно ми е да се подпишем тихичко и кротко, без много шум, когато му дойде времето.
Според мен психиката ти е сбъркана, не се обиждай, както и тези мразещи децата, та нима те не са били деца? !
Всеки е излезнал от дупка, гледали са го, а накрая...!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 00c3b8bcbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм жена и съм против брака. На 30 съм и децата също не ме вълнуват, направо не ми се мисли колко ще ми се скапе животът, ако имам. Живея с приятеля ми над 5 г.

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9d6df854ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Мъж съм на 37 и твърдо съм против брака!Всеки човек мъж или жена е отделна личност и е глупаво да се прави някакъв измислен съюз,който според мен е направен за пари(зали,попове,рокли,костюми,кръчми...),както и с последвалия развод пак взимат пари едни определени хора.Нямам нужда от показност и от ядене и пиене да демонстрирам любовта съм към дадена жена.Когато се обичаме сме заедно и сме едновременно свободни и двамата ако нещо куца в нашата връзка да се разделим.Нямам деца,и живея с жена,която също не иска на този етап,живеем си чудесно,и двамата имаме бизнес кариери,пътували сме много и продължаваме,забавляваме се и сме едно щастливо семейство.Ако тя поиска деца аз съм съгласен,имаме средствата ,зависи изцяло от нея.
Не одобрявам семейства,които само защото са официално "женени" и имам деца но няма вече нищо между тях продължават със скандали,лоша среда за самите си деца и страдат общо взето всички,най-много децата им.Не бих го допуснал никога!Това е позицията ми.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 6487da4fdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всъщност много мъже не искат да се женят, така че съм се примирила, че може и да не се оженя. Но не си представям живота без деца, иначе за какво ми е този живот? Нали нашите са ме раждали, и тях също са ги раждали, за да се появя аз и някой след мен. Ако трябва ще си намеря донор, но няма да остана без деца.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 645921aba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Към 10 абе ти нещо май си сбъркана... щял да ти се скапе живота или разходите ще отиват за детето... май май тука ми намирисва на материалистка... сугирно си вече някоя лелка на 30 цялата в силикон и се пери с маркови дрешки... за това не искаш деца че ще си развалиш маникюрчето...
Детето е най- хубавото нещо, което ще ти се случи в живота! Ама така е като мислите само за себе си.. аз лично предпочитам да имам няколко дрехи колкото да мога да излизам прилично и другото да е за бебо то да ми е добре.
За брак... ами зависи от това как се стекат нещата. Аз лично искам да се видя след някоя годинка в бяла рокля, но без много гости само най близките.
А детенце искам и то много! Не 1 ами 2 или 3! Колкото госрод даде! Ще си ги гледам с радост!

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: aac91ce2a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не искам нито брак, нито деца, нито да живея постоянно с някого. С приятеля ми сме заедно от малко над 2 години и все още си ходим на гости за по 2-3 дни в седмицата, излизаме заедно, но това е максимумът, който мога да постигна с друг човек. Аз съм интроверт и предпочитам да прекарвам по-голямата част от времето си сама. Това е едно от първите неща, които казвам, когато започвам нова връзка, защото така е честно. Не познавам жени, които да мислят по този начин...

28г.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9835dfff85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Има всякакви хора!
Аз не залагам много на брака, не съм убедена че ще срещна навреме любовта на живота си или партньора си завинаги, затова не ми е приоритет номер 1. НО замен църковна сватба се прави тогава, когато и двамата са безрезервно вярващи, че искат да изкарат живота си заедно и когато наистина изпитват чувства един към друг. Не съм вярваща като цяло, но уважавам религиите и вярата. За мен е потъпкване на дадена религия да се закълнеш в храма й, пред нейния Бог без да чувстваш, че можеш и искаш да спазиш своята клетва. Тоест ако аз искам църковен брак с някого, а той не желае, за мен би означавало, че той не се чувства толкова сигурен с мен колкото аз с него. Дали ще се разделим е въпрос на ситуация.
Граждански брак за мен се сключва тогава, когатоимаш намерение да градиш живота си съвместно с някого и желаеш да има по-голям шанс, ако се разделите, да запазиш някаква част от имуществото, което сте натрупали заедно. Гражданския брак за мен е договор, тоест е бизнес план по-скоро. Не ми трябва любов, за да го сключа. Ако някой ми предложи да сключим такъв, не бих го мислила много. Въпросът е дали има смисъл - дали смятаме да купуваме нещо, да развиваме бизнес или нещо друго. Ако не, за какво ни е да се ангажираме след време с развод в случай че решим да се разделяме?
Деца искам и не бих смятала отношенията си с мъж, нежелаещ потомство, за сериозни. Проявявам разбиране към приказки "сега не е момента, искам първо да... " но категоричния отказ ме кара бързо да си тръгна.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: b9d7ab56e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   На такъв, веднага ще му бия шута. Аз искам да съм женена, да имам семейство и деца и един най нормален живот. Искам да имам мъж до себе си на който да мога да разчитам, а не партньор за чукане и никаква обвързаност, на който не му пука за мен и ме използва само за секс.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: d879da05b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Ако е категоричен че не иска деца няма смисъл да сме заедно защото аз си нямам дете а пък искам поне едно да си имам. Ако се колебае или не е сигурен ще го чакам докато стане ясно, трябва да бъде желано и от двамата. Но пък за брак не държа, може да си живеем и без него.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 8f58549be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Няма значение какво мислим ние по темата, всеки от нас е направил изборът си сам за себе си, важното в случая е мнението на човека до теб, а ако няма такъв, дали ще намериш жена със сходен мироглед. Преди да срещна съпругът си не се виждах с деца, чуждите бяха прекрасни, но и плашещи, а днес имам две слънца.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 8f58549be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Няма значение какво мислим ние по темата, всеки от нас е направил изборът си сам за себе си, важното в случая е мнението на човека до теб, а ако няма такъв, дали ще намериш жена със сходен мироглед. Преди да срещна съпругът си не се виждах с деца, чуждите бяха прекрасни, но и плашещи, а днес имам две слънца.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f986b67a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Аз съм твърдо ПРОТИВ брака.. но определено искам да имам деца! Какъв е смисъла цял живот да сте сами като кукувици без деца? И винаги се учудвам когато чуя, че някой не желае да има деца. И всички казват че искали да бъдат "свободни"! Но аз съм сигурна, че причината е друга.. може би имат някакви болести и не искат да ги прехвърлят на детето или не си харесват гена...
Ако всички жени и мъже откажат да имат деца какво правим?
Затриваме се.. според мен няма смисъл да се чукаш като не искаш деца. Остани си САМ като толкова искаш.. това мода ли какво е ще ни затрие..

Момиче на 20

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c77ff839a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   От автора

Благодаря на всички за отговорите до момента. Най-вече благодаря на тези, които отговориха, че за тях децата и брака не са най-важното нещо. Аз също съм против и това ми дава голяма надежда да намеря моето момиче.

Нито съм вярващ, нито имам намерение да прахосвам сума ти пари за един ден, или да се натоварвам допълнително психически с дете. Можеш да живееш с човека, когото обичаш и без сватба, а и вече много се пренасели планетата. Нямам нужда да се размножавам на всяка цена.

По принцип съм доста избирателен спрямо момичетата. Ценя повече качеството отколкото количеството и преценявам коя наистина заслужава моето внимание. Аз лично бих се обидил ако някоя ми каже, че не ценя връзката ни достатъчно ако не искам сватба.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: e3dcc42820
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   номер22, значи ти или си девствена, или вече си майка.
Ако изхождаме от логиката ти - ("според мен няма смисъл да се чукаш като не искаш деца")

-Значи, ако си девствена, разбирам защо си такава нервничка, и горещо те съветвам да почваш със секса, защото като утре ще станеш момиче на 30 и вече ще ти е късничко.

-А ако вече си майка, то е много чудно от къде го вадиш този огън към избора за начин на живот на чужди за теб хора, хора които не са от семейството ти? Как изобщо се сещаш да мислиш за хората принципно?
Човек ще си помисли, че дори не си щастлива от това, че си станала майка... Ми така де, една щастлива майка изобщо не се сеща да мисли как живеят хората, иначе в тая тема щяха да се изредят поне стотина хиляди майки!
Щом си майка, защо не си гледаш повече майчинство - да мислиш как по - дорбе да гледаш, възпитаваш децата си!
И ако имаш примерно 2, да работите с мъжа ти за 3то! Но не, ти седиш и се ровиш в интернет.. и то не къде да е, а специално при хората, които не им е до деца.

Какъв ти е проблема кой как иска да си живее живота?
Защо ми намирисва, че просто ди девствена и злобна.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f986b67a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   До Номер 24 / Аз съм едно щастливо и нормално момиче със добро и мило момче. Но ти си злобен човек и не нямам проблем с никой всеки да си живее както желае но тук всеки си пише мнението нали така? : )
Но щом си, се обидил толкова от коментара ми значи съм права!
Тези които НЕ искат деца имат някакви проблеми но пред публиката казват че искат да са просто свободни.. и това че, се засегна доказва само колко съм права. Не си прави труда да ми отговаряш защото не ми се занимава със злобни хора.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f986b67a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Само се надявам никога да не попадна на такова момче като това дето е написал темата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f5eeaa293d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   "Само се надявам никога да не попадна на такова момче като това дето е написал темата. " - Щом си имаш (уж де) мило момче какво те бъркат хората?

Значи ти всъщност това мило и добро момче, с което си сега (уж), изобщо нямаш сериозни намерения към него? А плануваш на кого/какво би искала да попаднеш? Какво по - долно от това? За това ли така активно човъркаш интернета тук?

Иначе от коментара ти под 26 също можем да изходим, че това момче е измислено май-май ;)

Не ти се занимавало - ето, пак си противоречиш? Та нали ти сама си се навряла да коментираш. Явно е, че някаква твоя незадоволена нужда те предизвиква.
Никой с никакви хора не те кара да се занимаваш иначе ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker