Дали направих грешка че го зарязах - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Дали направих грешка че го зарязах
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 2672 пъти
Здравейте!
Искам като неутрални читатели да ви питам нещо. Наскоро скъсах с приятеля ми. Честно не исках, но под натиска на родителите и на приятелите ми, които все повтаряха, че той не е за мен се реших и го оставих. Сърцето ми ме боли, но главата ми казва че това е за добро. Момчето е много добро, но е беден, това не ми пречи сега, но след време... И като казвам беден наистина е. Няма пари дори да излезем на кафе, само по квартирите си ходихме на гости. Живее в квартира с още 2-ма и спи в една стая с майка си тя на леглото, той на дюшек. И аз спах на този дюшек 10 см над земята ужасно неудобно ми беше представям си на него какво му е всяка вечер. За 2-ра година беше 1-ви курс в университета, но уви прекъсна наскоро. Разбрах като не се вясваше на лекции и на изпити и го попитах. А когато се запознахме 1 семестър ходеше и си взимаше изпитите. Въпросът ми е грешка ли беше, че го оставих. Обичам го, всяка секунда мисля за него, но и в същото време си мисля как ще работи цял живот като барман или сервитьор. Яд ме е, защото виждам, че има потенциал, но няма амбиция да го разгърне. Още по детски мисли щял боксьор да става... То така от нищото се става да. Бях щастлива с него и той с мен. Наистина много си го обичам добричък, красив е. Какво да правя? Какво да избера-любовта или парите? Грешка ли беше, че го оставих?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: bfd7e34bec
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Грешка е, че си го оставила заради парите.след време може да се запознаеш с богат, който да ти изневерява и тормози. Парите се печелят. Приятелят ти е млад и ако е амбициозен ще печели пари. Вместо да си го стимулирала да работи и печели, си го напуснала. Жалко.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: cbdae4961c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако ми обясниш как 2 поредни години е възможно да си 1-ви курс в университета, може и да ти повярвам. ;)
ж

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 80238b30e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не, не е грешка. ти си толкова млада, още ще се влюбваш, ще преценяваш хората... Това момче е неудачник по бит, но и по душа. Не виждам като има потенциал, да прави нещо в тази връзка. Бягай от мизерията, после ще ти изкара през носа своите си комплекси. Добре си направила. Гледай само напред.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 80238b30e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не, не е грешка. ти си толкова млада, още ще се влюбваш, ще преценяваш хората... Това момче е неудачник по бит, но и по душа. Не виждам като има потенциал, да прави нещо в тази връзка. Бягай от мизерията, после ще ти изкара през носа своите си комплекси. Добре си направила. Гледай само напред.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 2d14d28237
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако той има желание можа да се измъкне от този начин на живот, но както го описваш-най вероятно няма да го направи, защото няма подкрепа от никъде. Запознах се със съпругата ми точно в подобен момент от живота ми-когато не работех и нямах пари и за кафе, но поне не съм спал на дюшек в една стая с майка ми в обща квартира! Тогава родителите ми работеха на средна заплата и аз им се молех за пари, поне да мога да излизам на кафе с нея, тъй като живеехме в малък град, където трудно се намираше работа през онези години. На нея най вероятно също са и говорили да ме остави, но въпреки всичко тя не го направи, тъй като искаше да е с мен, заради самия мен! От тогава минаха доста години и вече сме семейни с деца, като и аз, и тя имаме що годе хубави работи, и заплатите ни са над средните за страната. Ако живеета в голям град, варианта за него е да се хване на някоя работа на смени за да може да съчетава ученето с работата, а и да си помогне с таксите. Има доста некфалифицирани работи където може да си вади 700-1000лв с бакшишите-автомивка, бензиностация и др. подобни, докато завърши. Най добре ще е да си намери на първо време дори някоя самостоятелна стая под наем, и да живее сам. Както го описваш може да има и шанс за общежитие!

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: add8553ccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Ами, лошо са те посъветвали. Познавам доста жени и момичета, които точно под натиск на приятели и родители, пък и по свое желание си търсеха мъж с възможности. Чакаха, чакаха, само че принца все не идваше. Накрая се хванаха от няма и къде, хем с хора, които не обичат, хем и без пари. А не е като да нямаше в началото свестни момчета покрай тях. Аз също като студент нямах пари. Можех да изпия едно кафе и от време на време по една бира в дискотеката. С труд и упоритост обаче и най-вече с Божията помощ, защото без нея нищо не е възможно, успях бързо да си осигуря много добър материален статус. Истинската любов не се среща под път и над път, а пари се изкарват.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 20f7b27073
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си била достатъчно влюбена според мен, така че не е грешка. Влюбеният човек е заблуден човек. Аз съм много разумна в ежедневието си, но изпитвам ли чувства, разумът е на значително по-ниска степен.
Познавам много хора. Ако твоят е бил сополанка, няма какво да съжаляваш. Но между другото никога не се знае какво ще поднесе бъдещето. Той може и винаги да си остане така. Може и в даден момент да проима пари. Брат ми до близо 30-годишен живя с баща ми, редовно им пращах пари, защото закъсваха. Непрекъснато им изплащах някакви заеми. След това за година всичко се промени - запозна се с правилните хора, които вложиха свои пари в някаква уж не толкова умна идея и сега изкарва яко пари. Спокойно мога да кажа, че е богат човек. Никога не съм очаквала, че месечният доход на моето семейство би бил по-нисък от този на брат ми за седмица. Ама... шанс.
Но да разчиташ, чеще се случи чудо и твоя човек ще преуспее не е оферта. Щом ти е важна финансовата стабилност, разумния избор на партньор... няма какво да съжаляваш.
От мен съветче - не гледай назад и не преразглеждай стари решения. Винаги има "ако" стига да го търсиш. Винаги има други варианти. Имало е други опции. И нещата, разбира се, са щели да бъдат други. Но щом веднъж вземеш решението не го преразглеждай - вече си го взела. Значи то става най-правилното.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 53a07e72ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Така си решила, така си направила. Може да е за добро или не чак толкова. Само времето ще покаже. В крайна сметка, човек трябва да прави това, което чувства, че е правилно. Щом си взела под внимание мнението на родители и приятели, значи то е по-важно за теб.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 99c1890261
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Всеки трябва да тръгне от някъде, но подкрепям на 100 процента коментар 3/4. Моето лично мнение е, че си постъпика правилно, че си го оставила, защото както сама си установила - той няма амбиции да се развива. Това му е и проблема, а не че няма пари. Честно казано аз и като барман не го виждам. А за да стане боксьор е трябвало да се занимава от малък активно с този спорт, много късно се е сетил, че иска това, защото професионален спортист не се става от днес за утре. номер6 определено е прочел историята ти през ред.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: ee84eecbd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Не е проблем, че приятелят ти няма пари и спи при майка си. Проблем е, че има бръмбари в главата. Колко са боксьорите, които изкарват пари, с които да живеят. Образованието е единственият начин да се измъкне от бедността и да бъде в добра среда. Това е определящо за 80 % от хората. Има разбира се изключения. Но той едва ли ще бъде вторият Марк Зукърбърг, ако ме разбираш какво имам предвид.
Та, ти трябва това да прецениш-дали този човек има потенциал.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: cf6612023f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Чакайте, не мога да разбера, нали жените вече имат пълна свобода да изкарват колкото пари, че и повече от мъжете. Не виждам какъв е проблемът тогава? Ако той вече ти иска пари, те товари, те източва, тогава е проблем със сигурност. Ти изкарваш парите, той ги харчи. Но иначе не виждам проблем, нали има равенство, ти ще си изкарваш добри пари, а той и малко да изкарва, няма да краде от теб, просто ще си харчи своите пари за себе си.

Какво означва парите или любовта? ! Нали можеш ти да изкарваш пари, какъв е проблемът?

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 89a1ea1e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Според мен трябвало упорито да го съветваш да си стяга гъза(с извинение) и да учи, защото в противен случай шансоветв за измъкване от жалкото съществуване са значително по малки, при достатъчно желание и упоритост - няма непостижими цели, а пари за целта се намират. И на мен като студент ми беше изключително трудно във финансово отношение, и често съм бил на ръба да се откажа, с измамното чувство, че ще си намеря платена работа тук или в чужбина ще спестя пари и ще "цъфна и завържа", но под натиска на родителите ми вече завърших успешно, очаквам да реализирам един проект и не съжалявам за нищо. Докато мои познати, които са се отказали от ученето все още се въртят в омагьсан кръг, ходят блъскат като ненормални или се чудят каква далавера да направят и после изпиват парите или ги изиграват в някое казино и така не са мръднали и крачка напред.

Друга е работата ако той не е наясно със себе си упорито не иска да предприеме правилни действия. В такъв случай трябва да подхоиш с доста търпение и само ако прецениш, че няма никакви шансове да хване правилния път, само тогава да го прежалиш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker