Раздяла-тежка или нужна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Раздяла-тежка или нужна
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 3387 пъти
Здрвейте и от мен! Директно си казвам че имам нужда от съвет, по-скоро да затвърдя това което съм решил, и предварително благодаря на всички! На 27 съм, а момичето(жената), с която се разделих е на 32.

Познаваме се от поне 10 години, В след първите 5-6 месеца от запознанството ни, тя направи опит да превърне приятелските ни отношения в нещо повече. Но аз се дръпнах, тъй като тя тогава, а и до скоро имаше връзка с един човек. Тоест 12 години беше с него..

През всички тези години съм и бил нищо повече от приятел, но преди 2 години реших, може би разочарован от други неуспешни взаимоотношения, че тя е човека, за когото си срува да се боря.. И така се започна.. Тя беше още с него.. през годините беше правила опити да го напусне многократно, но явно все нещо не и беше стигало.. Говореше с мен за абсолютно всичко, до най-интимни и подробни неща.. Имаше ми пълно доверие.. Не го казвам, заблуждавайки се, а защото го виждах това оншение.. Та тя ми казваше че от години е нещастна с него, не го обича от много, много дълго време, но навика и бил много силен и е било трудно да го напусне.. отделно че не вървели нещата изобщо между тях..

И така една вечер прекарахме заедно, спа при мен, и се започна едно двугодишно "приятелско" мъчение-за мен и за нея.. Казваше че много ме обича, че съм несбъднатата и мечта и любов.. сама ми казваше че е моя.. не беше сигурна в мен, и аз се отдадох изцяло на това да и спечеля вярата, да и вдъхна сила.. давал съм и съм правил всичко за нея, дори доста на пръв поглед "ненормални" неща, макар че в последствие тя ги оцени.. 'уж"..

Та дойде време в началото на тази година и тя го напусна.. като ответна реакция от моя страна, последва една почивка на планина. където тя ми каза че е изкарала страхотно, и че за първи път е празнувала един празник с мен.. че съм бил специален за нея и т. н... Но както през тези 2 години понякога, така и сега се случи че не се разбрахме за даден въпрос, за момента, и се скарахме, .. нищо сериозно на пръв поглед, но действията от нейна страна бяха убийствени за мен.. очевидци на яда и станаха и родители и, за които аз междудругото не съм надежден за дъшеря им, макар че почти не ме познават.

Та два дни след случката тя ми казва че приключва окончателно с мен, и не иска да я търся повече... Нищо не разбрах... какво беше това решение, защо толкова категорично? ? / Но има някои детайли които ще споделя накратко и приключвам.. Макар да сме имали краткотрайни караници, винаги отношенията ни са били горещи, за твоа съм сигрен и от нейна гледна точка, защото мисля че тези неща си личат; тя искаше да има дете, и аз казах че ми трябва малко време за да стана стабилния човек, които тя иска, тоест, поне малко да и осигуря някаква сигурност, за да бъде тя спокойна... обичах я и я обичам, и тя знаеше това, и съм и го доказвал.. Но в периода в който тя беше напуснала предишния човек, постоянно получваше смс-и от него, имаше обаждания, дори предложение за брак по телефона, а и имам чувството че слд като се скарахме, тя получи подтик от може би родителите си че той е човека за нея. Седмица след като се разделихме, я видях да отива при него.. тя също ем видя и ми се обади;каза ми че никога не е искала да се кара с мен, че няма повече да ме притеснява и да ми се обажда.. Попитах я само защо го прави? Едва едва ми отговори : Не ми се говори..

Знам защо тя го направи.. знам и че не успях да и покажа че не е сбъркала като е била с мен. Когато се разделяхме, не вярвах че е способна да се върне там, закъдето говореше, че е пропиляла толкова години от живота си, и заради това плака със седмици; каза ми също че не ме обича.. но как, като дни преди това аз видях в очите и, в жестовете и към мен че не е така... Тръгнах сам срещу всички и всичко заради нея, преодолях себе си, за да и докажа че може да сме заедно и го направих, позволих си да мисля вече за дом и семейство.. и накрая? ? ? / Ако някой има някакво виждане, или пожелае да сподели опит, ще съм му изключително благодарен!

П. П. Не съм я виждал вече месец, а от две седмици не съм и звънял.. и си е доста тежко..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: dd423c978a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си струва да вървиш след нея и да я молиш. Тя не е за теб...

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: c95b22262e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мило момче, вижда се, че си добър и орговорен човек и със сигурност заслужаваш подходящата за теб жена. Но тази не е и никога не е била. Просто си се оказал близо до нея в особените и взаимоотношения с другия. Не знам доколко нещата там с асериозни, но когато една жена не е категорично с теб не възлагай много надежди. Ти сам не си отдаден на връзката досатъчно, но си си внушил, че тя е твоя, защото другият и е късал нервите. Това не е причина, както и хубавото прекарване на почивка за извода, че всичко се случва. Има признаци, които ще усетиш някой ден и ще те карат да си сигурен и щастлив с определен човек! Пожелавам ти да ги откриеш скоро!!!!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: c25c567230
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Звучиш като страшно точен човек... Съжелявам за случилото си, така дълбоко може да те нарани само някой, когото обичаш. Всяка раздяла е тежка по един или друг начин. Дали е нужна? Като бях по-малка се научих да вярвам, че всеки от нас има своя път и към него се спускат пътеките на други хора, за кратко се сливат и после се разделят. Вървайки в това, се научих да пускам хората и честно казано не знам, може би защото ги пускам, никой от тях не успява да разбере какво чувствам към него. Не ставай като мен, но не се и вкопчвай в нея. Наранила те е дстатъчно, просто я остави да си отиде. На нейно място ще дойде тази, която наистина си заслужава, вярвай в това. Пожелавам ти много любов(споделена) и топлина за нараненото ти сърце.
Лола

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 8a93bcbb79
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изчакай малко време да мине и говори с нея. Преживяли сте толкова и на финала да се откажеш е недостойно. Приеми , че тя е много объркана , влиянието на страничните хора , живяла е дълго време с другия , незнае по кой път да тръгне. Ако тя силно желае семейство, ти и се струваш несигорен.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 8b11d5ae3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Благодаря на номер2 и номер3 за пожеланията, а иначе благодаря на всички за мненията...точно между мнението на номер 4 и останалите съм..и не мога да реша все още какво да правя..така или иначе в момента не мога да говоря с нея, тъй като тя си е изтрила преди часове профила, макар че нито съм я търсил ,нито съм и писал..а и съм сигурен че избягва контакт с мен..защо-не знам,но всичко ще излезе наяве..Номер 4 казва много верни неща между другото, още повече ,че само тя знае какво съм направил за нея,но и досега тя не е вземала едно решение самостоятелно..твърде слаба е..но усещам че подсъзнателно съм решил вече да не се занимавам..но пък искам да видя колкото може повече мнения-знам че за някои ситуацията е ясна,тъй като имат повече опит от мен, но пък ...знае ли човек.

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 5f37d04be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ами тя е на 32 и е искала дете, а ти си казал, че не си готов и че ти трябва време. А жената си има биологичен часовник, който трака и както казва номер 4, ти си несигурен, утре може да я зарежеш защото не си готов за семейство, а от друга страна имаш претенции към нея.
Аз съм жена на 35 и мога от опит да ти кажа, че точно подобен избор ми съсипа живота и сега съм сама. Преди време зарязах сигурното заради любовта, но" любовта" не узря за сериозните неща и се наложи да се разделим след 6 г връзка. От него слушах същите думи - първо да се устрои, после да забогатее, после нещо си друго и тогава семейство и дете. Наближих 30, после ги минах и нищо не се променяше. Чакането продължи дълго и се наложи да прекратя тези отношения, защото не виждах бъдеще. Ако сега мога да се върна назад, нямаше да се разделя с предишния си приятел. Това е и причината, поради която тя сега не е с теб, а с него.
Отговори си само на един въпрос - ти какво предложи на тази жена за 2 години? Освен да те чака да порастнеш. Ок, но не си на 17, а на 27. Ако досега не ти е дошъл акъла, не се надявай да ти дойде. Минаха 4г, откакто се разделих с моя бивш и той все още не е готов за семейство. Намерил си е по-млада жена, поне да не го притеснява за това... .
Аз подкрепям жената и я разбирам. Жалко, че ти не можеш да я разбереш.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 8a93bcbb79
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм номер 4 и съм била в почти същата ситуация, но избрах свободата си. Сигорна съм , че тя ,ще се върне при бившият си-точно защото номер 6 е изключително права ,жената си има биологичен часовник. Незная само за тези 12г. съжителство колко е съгорна и в бившия си и доколко изпитва нещо към него, след като е тръгнала по кривата пътека. Със сигорност в главата и е тотална каша.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: a07f1782b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Аз пък мисля, че тя иска теб! Но е слаба и склонна да се поддава на чужди внушения. Заради тези хора около нея, които ? мътят главата, тя е тотално объркана. Оттам са неврозите ?, затова реагира неадекватно. Мисля, че ако проявиш сила сега и ако я потърсиш и ? кажеш и покажеш колко ти е важна, а се усеща, че я обичаш, ще си я върнеш. Това с билогичния часовник е пълна щуротия - на 32 или на 35 - все тая! Просто родителите ? опяват за внуци... Не пускай любовта да си отиде! Може цял живот да съжаляваш, че не си опитал поне! Ако пък, не се получат нещата, раздялата не ти се губи. Но, ако се разделите сега, когато я обичаш, само ще се мъчиш - нито ще ти е добре сам, нито пък с друга. Толкова сте се борили и двамата - не се отказвай преди да си опитал всичко!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 8b11d5ae3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравейте , номер 6 и 7(4).
Говорите за едно и също нещо и сте прави..Не съм изпадал в подробности относно двете години,защото са твърде много...Това, което ми зададохте като въпрос-какво съм и предложил- предложих и човек,който и доказа че няма да я зареже, тъй като аз пък оставих друга почти 2 годишна връзка,не заради нея толкова,а заради това че другото момиче не знаеше какво иска..предложил съм и дом ,само за нея и мен(ако ме разбирате) и съм и предложил и доказал вярност,защото въпреки че ми е кофти, аз съм човек със самочувствие ,изградено на някаква база, ;освен това съм и предложил развитие в живота-разбирайте нейно личностно (защото освен че не го обичаше, тя беше просто чистачката и готвачката), разбирайте и дете; защото с нея сме говорили, и то съвсем наскоро беше последния ни разговор, дори след него ходихме на гинеколог за рутинен преглед и за мнение относно нейното забременяване,тъй като тя пиеше хапчета от доста години...Разбирам Ви напълно какво ми казвате, тъй като още като започнах с нея, се научих да гледам и нейна гледна точка -естествено до толкова до колкото е възможно мъж да гледа през очите на една жена..И да-не беше само разочарована от бившия си ,тя много добре знаеше че за тези години щом не е имало развитие, то сега когато толкова пъти тя го е оставяла, едва ли ще бъде нещо по-различно,или по-истинско..А от моя милост-вижданията ми не бяха подредени в ред както някой се изрази да порасна, да забогатея и т.н....Дадох и абсолютната свобода на избор, и всичко от което тя ми беше давала знак,че има нужда..знам и че макар да не е така силно,както преди, тя си има чувства към мен, но явно са подтиснати заради доброто "зло" старо сигурно...е колко е сигурно-мога да ви кажа само че човека не го познавам, но това което знам за него е че със согурност той ще и ги върне тия напущания-връщания...и тя го знае..
Та, приятелко (ако не възразяваш), това и предложих за тези 2 години..

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 8b11d5ae3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А номер 8 казваш неща също верни... Аз затова и се мъча вече толкова време... Какво нещо е живота, и колко елементарно-сложни и уникални са човешките взаимоотношения ?!?!?!

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: a6c5e034c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Не прочетох всичките коментари, но ще ти кажа едно-да не я търсиш повече. Просто в момента си бил на" подходящото" , за нея място. Имам предвид, че когато тя е имала проблеми с приятеля си, ти си се оказал близо до нея и си бил раме, на което да си поплаче. Не знам как точно си и покажал, че много я обичаш(не казвам че не е така), но за тя да те остави за толкова кратко време, значи нищо, ама апсолютно нищо нито чувства, нито пак е чувствала за тебе. Колкото и да не ти се вярва. А това за биологичния и часовник и подобни неща са само глупости. Млад си, не си губи времето, щото докато се мислиш къде и дали ти си погрешил, ще мине доста време и може без да искаш, да се загубиш във времето. Вярвай ми, мъж на 35 съм и казвам ти го от опит. Успех.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 1d551e27fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз също не прочетох много внимателно коментарите, защото искам да кажа нещо, което е продиктувано от по-голимия ми опит истаж като омъжена жена вече доста години. Ако в началото на една връзка има толкова несигурност, колебание, лутане и изобщо липса на по-дълбоки чувства то повярвайте тя няма бъдеще. Може би в началото ще потръгне, но за да живееш с един човек, да сте близки емоционално, сексуално и пр. през годините, да отглеждате децата си с любов е нужно наистина да си съвсем сигурен в чувствата и желанията си преди обвързването. Защото после се появяват проблемите и малко връзки издържат. Това е така проссто защото когато са създавани не са се базирали на достатъчно любов, доверие и пълно отдаване. Мнението ми е, че тази жена не става. В смисъл не става за теб. Ако една жена има интерес и чувства към един мъж не е възможно два месеца изобщо да не направи опит поне да го види.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: b5c0d17639
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Здравей, напълно съм съгласна с номер 6. Жената смята, че е пропиляла 12 години с човека до себе си, което ясно говори, че явно и той не е бил дорасъл за семейство и деца. Сега попада на мъж, който й обяснява, че иска да чака още, а сте били за едно 2 години. Тя може да се е уморила от чакане.
Разбираемо е, ако не си готов за тази крачка, но ти самият не можеш да й дадеш гаранция, че след една година например ще си готов, а времето си тече. И аз да бях, и аз щях да си тръгна. На мъжете ви е по- лесно, вие не сте така ограничени откъм възраст, както жените. Не си виновен, че искаш да почакаш още за дом и семейство, но и тя не е виновна, че не иска да чака. Просто сте на различна вълна. Много често връзки приключват именно поради това, че единият иска едно, другият друго.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 8b11d5ae3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Благодаря за мненията, и споделения опит..Искам само да допълня,не знам дали не го писах вече,но, ние говорихме за дете, и ходихме по гинеколози.Темата беше повдигната от нея, с изключение на последния път, седмица преди да се разделим-казах да помисли ,и да си спира хапчетата,-попита ме защо-отговорих:защото знам че мислиш отново за дете ,и ако искаш аз да съм човека, то нека пробваме заедно двамата-И тя каза че ИСКА дете от МЕН,дори ми казваше как щяло да има някои мои черти и т.н..НЕ СЪМ отказвал,нито съм казвал че ми трябва време, нито пък съм се дърпал..Подкрепих я,съгласих се нея...Проблема е, че ви разбирам и всяко едно мнение в дадена част е вярно за ситуацията...Но имам чувството че тя се обърна на 180 градуса срещу мен..мислих и не намерих причина за това..затова и пиша тук, търсейки отговора.. Още веднъж благодаря за отзивите Ви!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: ef354dce13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ако сте се скарали за нещо сериозно и те е видяла в лоша светлина... Може и за това да те е напуснала. Аз мисля, че ще се върне с подвита опашка

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 99559b2e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Жената е емоционално незряла. Не мисли със собствената си глава, а се оставя да ? влияят родителите и бившия. Тя ще се осъзнае, ако остане за малко далеч от тях. Бори се за любовта! Кажи и на нея всичко, което каза тук на нас. Попитай я иска ли да живее пак като преди с оня, неподходящия? Тя те обича, помогни ? да го осъзнае!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 8b11d5ae3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Знам че ме обича и че е незряла за някои неща, предвид опита и с мъжете :) имах сполука, и съм на седмото небе, но и все още ме боли, заради случилото се.. ще се опитам да направя така че да не падна от там скоро. Няма да се откажа, но определено ще има по-обстоен разговор, Благодаря от сърце за мненията-негативни и позитивни, Успях да си изясня доста както и сюблимния момент в нейното решение.. Дадохте ми ценни знания за връзката мъж-жена , и още веднъж благодаря за споделения опит.. Желая щастие на всички!

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: de9f4a8ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Хей, събрали сте се! Много се радвам! Аз съм Номер 8:) Дано сте много щастливи, защото си личи, че се обичате!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 763a56be75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   и аз така съм страдал; жените гледат да имат пари

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker