Как да му намекна да плаща? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да му намекна да плаща?
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 10118 пъти
Здравейте,
от известно време излизам с един мъж. Нещата вече са доста сериозни - ще живеем заедно. Разбираме се добре, имаме общи интереси и цели, влюбени сме.
Аз съм на 23, а той на 26 години. Работим, той със сигурност изкарва повече от мен. Проблемът се състои в това, че той не плаща сметки - никога! Винаги се дели по-равно. Аз винаги си предлагам, той и не изявява желание. Никога не е казал - "Аз ще платя". Случвало се е аз да изява желание да платя аз, мисля, че е редно да се редуваме, понякога да делим, но като цяло той да изявява желание да плати.
Не го прави.
Единствено, ако аз нямам дребни банкноти като делим е казвал "После ще се оправим". Може в такъв случай да каже "Ок, не се притеснявай! " Не се усеща ли? Дори аз съм го казвала. Не мисля, че мъжете са длъжни на всяка цена да плащат всичко навсякъде, но и неговия случай не го одобрявам. Не бих искала да прекратявам връзката заради това, но ми се иска да намеря начин да разбере, че трябва да се изяви като кавалер. Честно казано, това ми дава признаци, че може би не е много щедър. Как да постъпя? Някой изпадал ли е в подобна ситуация? Искам да променя единствено това в отношенията ни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 88

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 370e5b3c01
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Имах такъв приятел, деляхме си всичко. Но щом ще живеете заедно му ги кажи тези неща без да звучиш елементарно. Ще живеете на семейни начела. За мен истинския мъж не търси от жената да му предлага пари за сметки от всякакъв род. Не казвам, че ток трбва да плаща но мъжка работа е да плаща в ресторанта, наема и тн. Твоя работа е д купуваш храна, консумативи, които не излизат по-малко на месец не разходите, които споменах. Като цяло не трбва да има твое мое, това създава дистанция и очиждение.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 608d5a2df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

2.   Хаха, че защо пък да е длъжен да ти покрива масрафите. И аз имам пари, но отдавна не плащам. Така много бързо разбирам дали харесват мен самият или портфейлът ми.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ebe5467677
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Здравей,

Като мъж в 30-те аз никога не съм си позволявал такова поведение.

Като цяло не го приемай негативно. Наистина може да е пестелив или да има разходи които не желае да ти показва. Представи си живота с такъв мъж след 10 години примерно. Евентуално прилежно ще води кое и как се харчи в семейството. Алтернативния вариан е да имаш отсреща материалист.

От разговорите с него можеш да конкретизираш ситуацията. Ако има финансов недостатък, то той би споменавал по-често семейството и роднини. Ако предимно говори за забавления и приятели, най-вероятно е от материалистите. Опитай се да уловиш нотката на мислите му и от там да си правиш изводите.

При всяка отдадена възможност разговаряйте за това, Тези подсказки ще ти издадат най-добре каква личност е.

Надявам се да съм помогнал и успех в начинанието.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e5549a2c5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Помисли дали искаш такъв, няма да се промени. На първа среща според мен мъжа трябва да плати. Ако сте семейство трябва да се дели до стотинката ли. Млада си още не бързай. Особено щом изкарва повече, а подаръци поне прави ли ти? Може да кажеш, че си си забравила парите и виж дали няма да иска да му върнеш парите след това...

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c06f1b520d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Ок, чети внимателно - Не намекваше, а просто сядате и говорите. Казваш му зампроблемите си, защо са проблеми, как смяташ, че може да ги решите и го питаш, какво той мисли по въпроса.
Кавалер... Не значи човек, който те финансира, особено, когата си имаш собствени доходи.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 86386e346d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   И при мен е така, никога няма да го разбера... От моето семейство знам, че баща ми поне е купувал храната, а сега всичко по равно. Доста жалко, но няма как да му кажеш да плаща, за съжаление си мислят, че така ги използваме за пари.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1f1eaf440e
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

7.   Бягай, не ти трябва такъв стисльо - какво да му намекнеш, той да не е малоумен? Ще ти цепи стотинката цял живот. Финансите са второто нещо по важност в една връзка, след секса. Ако това те дразни, няма да се промени. Смени мъжа.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 19fb9126cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

9.   Истинският мъж е длъжен да плати сметката на жената, с която излиза. Дали тя ще приеме е друг въпрос. Така показва, че е отговорен и може да се грижи за нея и за бъдещото семейство евентуално. Също така показва, че не е стиснат. Недай си Боже да останеш безработна. Замисли се какво ще правиш тогава? Дали би те издържал докато си намериш работа. Направо е смехотворно това делене по детски и то хора, които живеят заедно. Аман от стиснати женчовци!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d10b19faf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

10.   Хахаха, подкрепям номер 7 с две ръце и два крака, в предположението му, че е стисльо. Сега не знам ни какъв тип човек си, но ако си поне като повечето, такъв човек ще те смачка в живота. Ще те унищожи. При положение, че изкарва пари /все пак си анализирай, дали парите са му нормални, т. е. не да живее мизерно/ и да не плаща, заеби. Познавам такива хора-нямат сърце да харчат пари, дори и да имат. Правят сметка до стотинката, ходят с едни и същи дрехи, пестят от всичко. Такъв човек когато вече живеет с него, нито на почивки ще те води, нито нищо, ще ти прави проблеми какво си пазарувала, защо си купила това, защо онова, а като се родят децата гледай какво става. Ще са най-големите дрипльовци в училище. Няма да има маратонки Найк или Адидас-ще са от евтините, с аргумента, че бързо ще ги късали и нямало смисъл. Със смартфоните за децата ще е същото оправдание-скъпи са и няма смисъл, малки са за такида работи. Така ще е с всичко-най-евтините телевизори, перални, печки, а някъде ако без нещо може, въобще няма и да го купува. Ще ти вдига скандали за всеки безмислено според него похарчен лев.
И за финал-хайде, ако сте в началото, понякога ей така да си разделите сметката, ама нито веднъж да не плати.... ТОВА Е ПОЗОР ЗА НЕГО КАТО МЪЖ. Аз не знам как планираш да живеете заедно, какво очакваш от живота. Но ако не ти пука, щото явно не ти пука, след като още си с него, давай, "наслаждавай се" на живота.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3230b1577b
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

11.   Това поведение изобщо не е нормално. От един мъж де очаква, че поне едно кафе може да ти поеме. Какво ще правиш като имате деца? Такива дето цепят стотинката на 2 не мога да ги трая. Винаги съм подлагат мъжете на тест със сметките. Ако на първа среща ме ми плати питието, а ме е поканил или приеме парите ми, които давам за моята консумация, просто няма втора среща. На такъв мъж не може да се разчита за семейство.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 27e1015160
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

12.   Изумих се, че може да си помислиш да създаваш семейство с мъж, с който нямате общи финанси и той от самото начало с поведението си показа, че ще е така. А не ти ли е минало през главата, че може би ЗАТОВА иска да е с теб, защото е стиснат и защото така ще плаща по-малко за консумативи и наем. Че и безплатен секс ще има, и прислужница като бонус. Зад гърба си съм с 30-годишен брак. Парите винаги са били общи и още като гаджета бяхме така, който когато можеше черпеше, като мъжът ми (тогава гадже) определено изпитваше удоволствие да плати той сметката, когато имаше възможност. На моменти имахме по 2 заема, дом направихме, деца отгледахме, никога никой не е делил и не е правил тънки сметки. За мен е много странно, че ще живееш с човек, който не те ухажва дори с почерпка от 3-5 лева да речем, а казваш, че има възможност. Ако действително материално не е затруднен, то тогава е класически случай на свидлив човек, а такива са свидливи и на любов. Все гледат да не се прецакат и са супер дребнави и трудни за съжителство. Помисли си добре.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 80d3b0b66d
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

13.   Искаш да ти плаща храната значи? А искаш ли да ти плати кенефа в гарата или това пропускаш? Все пак и това е нужда, нали? Нужда е и да имаш покрив над главата си, дрехи на тялото си, да се поддържаш... Що да не ти ги плаща и тях? Помисли си ако по тази логика тръгне да ти плаща всичко, ще си удовлетворена ли от това, че има някой, който да ти плаща всичко, а ти в този момент да се оплакваш в анонимно сайтче? Значи ВСИЧКИ ЖЕНИ! РАЗБЕРЕТЕ! КОГАТО МЪЖЪТ НЕ ВИ ПЛАЧА ПОТРЕБНОСТИТЕ, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ НЕ Е ЩЕДЪР, ДЖЕНТЪЛМЕН ИЛИ КАКЪВТО ИЗВОД СИ НАПРАВИТЕ ОТ ТОВА! Гледам една горе написала да бягаш, нямало да се промени. Че нужно ли е да се променя? ПРОМЕНЕТЕ СЕ ВИЕ! Аз също съм от нежния пол... да не си помислите, че е накой комплексиран мъж. Айде със здраве!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bd6e436399
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

14.   ЕманципацияТа на жените стига до там, където започват да се плащат сметките.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7f91bdce8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   9 - Ако исках куче, та да се грижа за него, щях да си взема кучка. Не сме 1920 година, има равно заплащане за всички (не си спомням, някога да е нямало, но знам, че преди 100 години, за жените просто е имало много по-малко работа). Мъжете са взимали повече пари, поради по-малкто достъпни работници. Жените не са взимали нищо. Тези отношения, кито описваш, са просто продукт, на времето си.
Ако приятелката ми остане безработна, няма да гладува, но освен ако заплатата ми е пооне 2500 лева, може да забравим за ресторанти и нови парцалки.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: ec8e1d99ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

18.   Нали равенство между половете искате, какво по-равно от това? Или искате равенство, само когато е във ваша полза. Ти си имаш собствени доходи, защо да ти плаща? Това мъжът да плаща е от времето, когато мъжът носи парите, а жената гледа децата и се грижи за къщата.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 803e8d81c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Добре де, после не се ли оправяте?

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f2e4cc7712
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

20.   Бягай надалече! От стиснат мъж по-лошо няма!

Явно си читав човек и съвестна - иначе нямаше толкова дълго да толерираш подобна ситуация. Заслужаваш също такъв човек насреща си. Не може да имаш нормални семейни отношения с човек, който постоянно изчислява и пресмята да не се е минал - само проблеми и ядове ще береш с него, продължавай нататък!

Няма смисъл да му се обясняваш по темата - той първо не е малък, второ явно много добре се усеща и го устройва да са по този начин нещата внимава да не даде повод да това да се промени. Не ти е и работа ти да го учиш, какво значи кавалер - загубена кауза е. Мъжът трябва да е щедър във всяко едно отношение - ако се цигани за сметките, ще се цигани и за други работи. Не става така семейство - не става всичко да се изчислява :) Никоя жена не заслужава такъв вкъщи!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e74c6e1990
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   За да се разреши един проблем, първо трябва да се назове, не да се намеква за него, ако смяташ да се обвързваш сериозно, първо се научи, ясно да изказваш позицията си, по проблемните въпроси. Притеснението, от това да не би, да обидиш партньора си, с един по-прям разговор, със сигурност ще ти изиграе лоша шега след време. Хората все още не четем мисли, затова ги зарежи тия намеци, когато нещо не ти харесва го кажи на момента, ще си спестиш доста ядове.

Гледам, че в горните постове, се раздават някакви обобщаващи квалификации, кое е истински мъжко, кое не е. Кой бил стисльо и т. н.

Мили Дами, искате равнопоставеност, но явно я искате само там, където на вас ви е изгодно, а това не е правилно. На всичкото отгоре, когато ви третират като равен с равен, започвате да лепите доста неприятни етикети на срещуположния пол, тъжно.

- Кавалерството се свързва с идеали като рицарски добродетели (смелост, справедливост, милосърдие, щедрост, благородие, целомъдрие), чест и любезност. -

Цитата е от уикито, както се вижда, един кавалер, би трябвало да е доста повече, от обикновен плащач на ресторантьорски сметки.


Замислете се, щом държите толкова, на тази прословута щедрост, дали след време няма да се озовете в клетка, само й единствено с нея.

Аз съм точно обратното на стиснат, но това съм си аз, съседа е различен, брата на неговия братовчед също, а неговите приятели, башка:)

Глупаво е да се съди човек, само заради една черта в характера му.

Авторката, любовта и обичта, в основата си, са приемане, всички си имаме трески за дялане, въпроса е, дали си склонна да живееш и обичаш този човек, въпреки неговите недостатъци.

Пак ще ти го напиша, когато нещо не ти харесва в държанието на партньора ти, трябва да му го кажеш точно и ясно, с намеци не става.


За край, една задачка-закачка, за първи клас. Казва се,

Да наместим Уорън Бъфет.


Лично състояние, около 70 милиарда долара.

Живее в къща купена през 1958, за 31 500 usd, кара само стари коли, яде фаст фууд, има обикновено хоби, бридж.

Без съмнение, стиснат до мозъка на костите си,
все пак има 70 000 000 000 долара.

До момента е дарил около 3 милиарда usd, за благотворителност.

Истински кавалер, щедър, щедър, щедър, щедър, даже много щедър, но трябва първо жена му да питаме, на какво мнение е.

Въпроса е, какъв е Уорън Бъфет.


а. Женкав стисльо, който няма правото да е истински мъж.

б. Истински кавалер, въпреки, че кавалерстването му ( парите му), отиват на малко по-различно място, от джоба на някой сервитьор, дилър на яхти или продавач на диамантени огърлици.

в. Един необикновенно богат човек, който, както всеки обикновен човек, си има своите странности. Всяка една от тях, разгледана по отделно, не може да даде реална представа за същността му.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 68527460dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

22.   Хаха, значи искате равенство, но не и в задълженията? Плащането на сметки е задължение. И във финансовите дела трябва да има равноправие между партньорите. Не виждам от какво недоволстваш ти и някои други жени от коментиралите. Ти заради финансовите жестове ли ще го харесваш или заради други, по-важни неща... най-лесно е да баламосаш някоя с почерпки и подаръци, докато ти пуска или ти е интересна, и после да и биеш шута. Това ли искаш?

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9d59818f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

23.   Чакайте бе жени, нали сте равни с мъжете по разум, по способности, искате да бъдете еманципирани, независими, а се оплаквате, че мъжете не плащали. Щом се мислите за равни, всичко трябва да се дели по равно. Като не искате да делите сметките, ами живейте си сами, харчете си вашите пари.
Н. 7. даваш и съвет да смени мъжа. Ами ако и новия мъж иска да дели сметките пак ли да търси друг мъж. И така докато намери баламата да се харчи по нея. За какви равни права говорите между мъжете и жените? Ааа, сигурно е за всичко друго, но не и за парите на мъжа. Я виж ти колко независими и способни били жените, но винаги търсите мъже с повече пари. Хъх, жени.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 335e8f97a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

24.   от авторката
Хора, аз явно не съм с него за пари, щом стоя. Нито подаръци съм получила, нито имам финансова полза и пак искам връзката. Човекът си ок и се държи прекрасно, носи ми дребни неща като се връща от работа, както и аз на него. Десертчета, неща, които обичаме да хапваме. Но при положение, че всеки път седя akward пред него на опашки и се чудя сега аз ли да платя за двамата като ме е бутнал мен напред.. Или си пльосне 5те лева за кафе, а аз си плащам моите след него, не е много ок. Приятелите му си плащат на приятелките кафето и аз нямам намерение все той да плаща, просто ми се иска да поеме няква инициатива. Питам се и аз, ако остана без работа вкъщи ли да се прибера? И да момчета, аз взимам много по-малко от него, местя се в друг град заради него, всичко това е свързано с много разходи, които си поемам сама и нямам против. Най - малкото е да плати едно кафе, ако това го разбирате като интересчийство, а не жест на грижа и възпитание - кофти за вас!
ПИТАМ конкретно как да подходя с него, мисля да му кажа директно какво мисля и да ме разбира както иска.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 27e1015160
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

26.   До всички мъже, които бъркат равните права на всеки човек, независимо от пола (еманципация) с липса на кавалерско отношение и поведение. Не става въпрос за това, дали авторката ще плати сметката си или не (който е чел внимателно, е забелязал, че тя не иска да и покрива всички сметки, а само да се СЕЩА за това), не става въпрос за жената на Уорън Бъфет (която със сигурност не си плаща сметката за кафе, когато е с мъжа си), а става въпрос за отношение и възпитание. Да оставим настрани доводите, че заплащането на жената е равно с това на мъжа за една и съща работа, защото НЕ Е (за справки - вижте статистиката дори и за Европа), да оставим на страни все още сексистките изказвания по отношение на жените, да оставим настрани дори и това, че в университетите има квоти и момиче с 5. 00 на изпит не може да влезе в специалност, в която влиза момче с 3. 75!!! на изпит (има такива, а после се оплаквайте от липса на специалисти - едно е да ви лекува човек, влязал и завършил с 5. 50, друго е с 3 - нали??? ), да оставим дори настрани и очакването, че жената ще ходи на работа и ще се грижи за деца и дом, а мъжът само ще ходи на работа.... като оставим всичко това настрани лъсва истината - мъжете, които нямат елементарно кавалерско отношение към жените и не се чувстват мъже, просто рано или късно остават сами. Авторке, ако твоят мачо не е финансово затруднен поради някаква причина, значи не е истински мъж, а просто е един Ганьо, който "гледа келепира".

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: fd484632eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

27.   хора, не съм авторката, не очаквам някой да ме издържа и да ми плаща сметките, нито някога съм го правила. обаче не е ли нормално поне от време на време всеки от тях да каже примерно: "днес аз ще почерпя", по повод или просто така... че аз с приятелки и колежки понякога го правя, те - също. не става дума за използване, а просто че е нормално за мен човек от време на време да има на сърце да почерпи. подчертавам, че важи и за двамата.
това с постоянното делене на сметка винаги и по всяко време е все пак прекалено дребнаво. както не е нормално винаги единият да плаща, така и чак пък винаги да иска точно наполовина да дели сметката ми изглежда в другата крайност.
ами ако единият си загуби работата? ако се разболее, има повече разходи и не може да плаща? ако живеят заедно, това е напълно възможен вариант

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7f91bdce8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

29.   27 - Аз не ти говоря за кафета. Кафетата са по 2 лева. Плащам ги аз, защото означава, че по-бързо ще се разкараме от кафенето. Да кисна по кафенета, защото така било модерно, ми е било винаги най-омразно. Говоря за стабилни сметки в ресторанти. Ако можеш да платиш 1000 лева смекта на компанията си, ей така, то супер!
Но аз не мога да плащам редовно по 100-120 лева отгоре, защото така била кавалерско. Портфейла ми, някак си не се съгласява.
Най-голямата глупсот бе, когато една ми каза, че трябвало да се плащат сметкте. Аз и викам - "Какви сметки бе, душа. Къщата е собственост на родителите ми, и макар да не живеят тук, ти откъде знаеш, какви сметки има за плащане? "
А тя ми вика "Имам 90 лева телефон този месец" - Е ок, ама телефона си е твой. Аз нови телефони не купувам, откатко съм станал човек, ме взимате на мезе.

Добре, че сме в 21 век и не всички жени си мислят, че имат златна мина между краката. Добре, че го има Тиндър, нощните барове и момичетата, които не изискват 1000 лева почерпки и малоумни снимки в snapa с текст "My new fuckboy, bitches! ", а после ми говори за обективизирането на жените.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: eb5777f22a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Тепърва щом ще живееш с него ще си делите разходите. Аз акоме покани някой на среща, винаги предлага дя платя доти цялата сметка и ако той се съгласи, това му е последната среща с мене.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: adb786621d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Ами моя приятел плаща всичко за сега от 2 години и половина сме заедно, но той изкарва доста пари, а аз не съм работила все още, миналата година завърших училище(а той е много по-голям от мен), но вече ми е гадно така, искам да си намеря работа, за да мога поне с нещо да допринасям. На него не му пречи да не работя и даже може би ме поощрява, но вече се чувствам по-голяма и не ми е приятно да завися за всичко от някой! Обаче от друга страна доста се притеснявам как ще е с първата работа, не съм сигурна как ще се справям и за това отлагам, но трябва вече да се взема в ръце и да започна да работя!
А по темата... няма да ми е никак приятно да трябва постоянно да деля сметки с мъжа до мен! Особено при положение, че той взима повече пари от теб, а ти си имала разходи покрай преместването в неговия град... нелепо е! Искаш да ми кажеш, че през цялото време което сте заедно не ти е направил нито един подарък? ! А за рожден ден или друг повод? И ти на него правиш ли му подаръци? Ние с моя приятел за всички поводи си правим доста хубави подаръци, няколко пъти аз съм му правила много по-скъп подарък например за Коледа, но това е защото държа на него и не съм очаквала той да ми купи чак такъв, а и той повечето пъти ме кара аз да си го избирам.
Общо взето... поговори с него, не е нормално такава свидливост, ако не си харчи парите за теб, то за кой? ! Също забележи дали харчи много за себе си... защото ако пие hennessy, а му се свиди да ти плати кафето, така вече ще е най-лошо! Също и ако си купува скъпи дрехи, а на теб да не ти прави никога подаръци!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 29cf1a93fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

32.   Аз така и не разбрах, авторката като предлага да си плаща сметката, ако и откаже момъка, като неуважение ли ще се приеме или според настроението? Също е важно какво значи "после ще се оправим". Ако постоянно си правиш устата да си плащаш сметките, повечето нормални мъже ще си помислят че си от тия жени с особените мераци за смостоятелсност. За някои подобни екземпляри, колкото и малко да са, това да им плащаш сметката е дори обидно. Та за това е важно какво се крие зад "после ще се оправим". Търси ли си стотинките/левчетата след това, или "забравя". Ако си ги търси най-вероятно си е човек със странни разбирания за финансите, ако не стиснат. Но ако не го прави, това си е просто неговия начин да ти каже "ОК. Няма проблеми, аз ще платя".
А за неразбралите коментирали жени - равноправие и кавалерство са несъвместими понятия. Копираха ви значението на думата кавалерство и въпреки това ви е сложно да го осъзнаете явно. Ама се хвалете че имате 5, 50, ако ще и пълно 6. И да ви дам един жокер че пак няма да се сетите. Кавалерство се показва към по-слабите. Вие хем се биете в гърдите че не сте по-слаби, пък искате да се отнасят към вас като с такива. Вземете решете кое да е. Да се нагласяте според ситуацията някак не върви. Както си е старата истина - 2 остри камъка брашно не мелят. Та ако искате Мъже и кавалери, си заемете ролята на слабия пол и подкрепа на тия мъже, определена от хиляди години еволюция. Ако пък ви е особен мерак да сте еманципирани феминистки, си търсете някой женчо дето кисне по модните салони повече от вас, който още не е обърнал резбата. Само после като ви натежи, не чакайте че той може да ви е някаква опора. Да ми се правите на мъже и да искате Мъже до себе си, няма как да стане.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7f91bdce8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Аз лично харесвам жени, които са самостоятелни, а не се опитват да се правят на някакъв претенциозен предатък, без който си мислят, че не мога.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b23b39615d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   Уважавам ви жени. Но не мога да разбера, защо чакате мъжа да ви плаща сметките. С моята жена винаги сме си деляли сметките, понякога се е случвало да платя аз или тя. Да, аз съм стиснат, та чак го прикривам, за да не дразня околните и партньора си, може би не съм стиснат за детето си. Уважаеми дами, ще ви обясня защо съм стиснат: По този начин спестявам пари и ги инвестирам в дейности, носещи пари като даване под наем на жилище. Това не е бизнес и не може да дойдат големи и бързи пари. Но това ми дава едно царско спокойствие, че какъвто катаклизъм да стане, съм финансово стабилен.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6915ee73e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

35.   До коментар 24 / Авторката.

Щом си се преместила при него в друг град, просто може да го пробваш... Направи се няколко пъти на разсеяна и кажи, че си свършила парите, защото си взела на заем, за да се преместиш. Или някакъв друг вариант в който да видиш, как ще реагира, когато той трябва да плаща всичко. Може и демонстративно да си купиш нещо скъпо и да кажеш, че нямаш пари до другия месец. Веднага ще усетиш, как ще реагира твоят приятел.
Няма смисъл да говорите на тая тема, поведението му само ще ти покаже, за какво става въпрос.
Лично аз, не мога да си представя, как живеят заедно подобни хора... Как ли си помагат и си вярват? Какво ги свързва? Това, че си делят наема и сметките ли? За да им излиза по-евтино? Наистина, не го разбирам...!
Ами, ако забременееш и родиш? Тогава какво...? Ще ти смята парите за памперси или парите за дрехите на детето? Ами, ако имате две деца? Как ли ще си плащаш сметките в последните месеци на бременността...? Помисли си.
Смятам, че с директен разговор, на тая тема, няма да направиш нищо. Просто ще стане подозрителен. Това е една от важните теми в съжителството и ако твоят приятел не се сеща, какво и как да свърши, инициатива от него недей да чакаш... Такава, няма да има.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f06690a585
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

36.   Мъже - това да платите, когато сте на заведение е кавалерство!
Не си мислете, че ако не платите ще разберете дали са с вас заради парите. Друг е въпросът, ако наистина нямате възможност. Тогава да делите сметката е приемливо. Но, да имаш пари и да се направиш на ударен и то всеки път, е смешно.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b67f65570e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

37.   Ейй добре написано Но това ли е съшноста на КАВАЛЕРСТВОТО А или плащаш всечко или не си кавалер ХА ХА ХА ДРЕБНАВИ СТЕ И ЕГОИСТИЧНИ но пък как иначе ще живеете в София ;)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e5549a2c5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

38.   Момичето не говори да и покрива разходите, понякога е приятно някои да те почерпи. Какво толкова е едно кафе, щом е стиснат за кафе, може да е стиснат и в други аспекти, егоисти никои не обича.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e5549a2c5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

39.   Голяма част от мъжете са стиснати, имам един приятел излезе с едно момиче и той плати сметката, но след това ни викаше, че тя даже не си направила труда да си изкара портмонето.. При нас едно кафе е 1лв.. ама на някои не им се дава...
Ако заживеете заедно според мен може да се появят и други дразнещи неща... определено такъв мъж не ти трябва..

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: eb325de6ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

40.   Е как бе госпожо? Нали вечно ревете, че сте по силни от нас мъжете и, че сте еманципирани. Бъди еманципирана и не реви като вдовица за знаеш какво.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e74c6e1990
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

42.   Темата се е развила както очаквах, все пак се е получило забавно:)

Номер 26, мъжете не бъркаме кавалерството с равноправието, точно затова цитирах значението на самата дума. За мен лично, е много неприятно, че кавалерството се свързва главно й основно с плащането на сметки, а останалите съпътсващи го добродетели, се омаловажават. Жената на Бъфет, не знам дали си плаща за кафето, но децата му, ще получат само един процент от парите му, доста щедро, нали.

Най-вулгарните й сексистки изказвания, съм ги чувал от жени, все пак си служите с думите доста по-добре от нас, така че...

Много добре те разбирам, споко, но защо не си спести поредния обиден етикет, не можеш да изискваш всичко, от всеки, без да имаш елементарно уважение.


Номер 31, виждам, че в теб бушуват някакви противоречия, да работя ли, да не работя ли. В момента, в който се научиш да изписваш в оригинал, още няколко марки коняк, в едно с някое друго класно парцалче, те ще отшумят. Все пак, какъв е тоя мъж, който не си харчи парите за теб, ако не за теб, за кой тогава.


Авторката, ако все още си четеш темата, МОЛЯ ТЕ, не слушай коментар 35, такива игри на дребно, не би трябвало да се правят, когато ще градиш нещо сериозно. Единствения начин за справянето с един проблем, е с говорене.

След ясното излагане на двете гледни точки, има два варианта, или се разбирате, или не, но и в двата случая, ти си печалившата. В първия, проблема е решен, и живяли дълго и щастливо. Във втория,
явно не сте един за друг, тогава без грам угризения му тегли шута, в началото ще е трудно, но ще си спестиш много мъки.


Номер 39, както някои жени се дразнят, че мъжа не плаща, така и някои мъже се дразнят, че някои жени, даже не си правят труда да си бръкнат в джоба, ама ходи ги разбери. :) Ако ти е интересно защо, пиши на чичко гугъл, Етикеция, има доста за четене.


Едно малко разяснение, възпитанието се придобива чрез родителите, в известна степен и от средата в която човек попада след ония седем годинки. Поведението също, моделира се до определени години. Отношението, или го имаш, или не. Кавалерството - Рицарството е нужда, човек не го прави защото така е възпитан, а защото му е потребно да го прави, ако го прави на сила, винаги прозира.



Това беше в духа на темата, сега малко за самият Дух.


Всеки го има, както и всеки има дъх, :)



Най-големият проблем във връзките е, липсата на комуникация, едно дребно й неизказано дразнение, с времето, гарантирано прераства в непреодолима барирера. Елементарен пример, вулканите събират напрежение, в течение на стотици години, в момента, в който го освободят, покрай тях всичко се изпепелява.

Не трупайте нещата които ви дразнят, в себе си, споделете ги с човека до вас, така е правилно, така е по-лесно, въпреки, че не изглежда толкова елементарно в началото. Това е начина да изградиш доверие, по този начин се градят истински и трайни взаимоотношения, ако ви е страх да поговорите откровенно с човека, с който искате да споделите живота си, нещо не е наред.


П. С.

Авторката, говорене му е майката, ако това е единственото нещо което искаш да промениш, говори, някои хора не осъзнават, че допускат грешки, докато не им ги посочиш.

Има още една възможност, но... Стиска ли ти?

Покажи му темата което си пуснала, но преди това, задължително му кажи какво те боли и от колко време те боли. Седнете, четете, дискутирайте, посмейте се, пробвайте да се разберете. Стане ли, добре, ако не, здраве да е.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e5549a2c5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   42 E какво има да се дразни един мъж, че не си вади портмонето, след като той има намерение да плати...

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 282fb21a53
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   44, когато си извади портмонето, показва готовност да плати, тоест не очаква, че мъжът й е длъжен. Жена съм и съм на мнение, че ако мъжът реши да плати сметката, това не трябва да се приема за даденост, а за жест от негова страна. Точно както от негова страна да предложи да я плати е въпрос отношение, така и от нейна е най-малкото да си е извадила портмонето когато дойде сметката, преди той да е предложил каквото и да е. Така оставя на него да реши дали да направи този жест към нея или не, вместо да си го изпрос едва ли не.
Винаги си вадя протмонето и парите, някои са били окей с това да си я разделим, други са настоявали да платят и аз съм приемала жеста, разбира се. Не отричам, че съм се чувствала поласкана, но това не значи, че съм позволявала това да става всеки път.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: adb786621d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   42 е пълен комплексар, който се подиграва с писалите по-горе, вместо да им влезе в положение! Може би пък си много велик ;)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b310e5d579
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

47.   Според мен, като мъж, тук има 2 типа. Първият тип са скъперници и всякакви разходи са им огромен проблем, при все, че разполагат с достатъчно средства. Вторият тип са такива, които са се опарили няколко пъти от алчни жени и са предпазливи.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2ffdcbf8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

48.   Авторката, жените въз основа на какво очакват мъжете да си плащат? Мъжете плащат на жените, но жените какво трябва да правят срещу това заплащане? Нещо намирисва това твое желание за неравенство между вас, което държиш да е в твоя полза. И защо трябва да прибягваш до намеци? Защо ти самата не си откровена с него!?

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2ffdcbf8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

49.   Само жена може да мисли:
1. Какво още да яде, за да отслабне?
2. Какво да облече, за да е гола?
3. Как да се омъжи, за да е независима?
4. Как да иска равенство, за да плаща той?
5. С какъв грубиянин да се събере, за да не е с грубиянин?
6. По какъв начин да премълчава, за да накара мъжа до нея да прочете мислите ѝ и да я разбере?
Поздрави на авторката, и успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 40c58864a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

50.   Аз не мога да си представя каква е тая връзка. Още повече, че в случая става въпрос за сериозни отношения и съвместно съжителство. Щом с финансите е такъв приятеля ти е много вероятно и в другите аспекти от живота си да процедира по същия начин. Изглежда ми от поста, че не го познаваш достатъчно добре. Имате ли общи интереси, общувате ли въобще? Питам, защото не мога да си представя да седнем с приятелката ми на кафе примерно и да цепим сметката 50 на 50 до стотинката. Нормално е според мен да се дели, но не и по този дребнав начин все едно се познавате от два дена. Аз на негово място бих поел инициатива, като подхвърля нещо от сорта: Днес аз ще платя, понеже съм взел заплата, но след 15 то число кафетата са от теб, шеговито разбира се. Пък ако тя не се сети поне веднъж да предложи да плати- биеш й шута- все пак мъжете не сме подвижни банкомати.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2ffdcbf8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

51.   Защо трябва да му намекваш? За да е една връзка истинска, в нея не бива да има прикрити мисли. А ти, авторке, показваш точно това! Няма ли искреност, идва ред на съмнения, несигурност и неминуем разпад на отношенията.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 821a90da05
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

52.   Здравейте, млада жена съм, силно се заинтригувах от темата. Между равноправие и кавалерство има огромна разлика. Равноправието е свързано с това жените да не са дискриминирани професионално, да имат правото да гласуват, да не бъдат изключени от политическия и културния живот. Неоспорим факт е обаче, че жените са тези, които се грижат най-много за домакинството, за децата и не развиват пълния си потенциал на работното място. Тези, които са много добри и издигнати на работното място, обикновено са необвързани и не са имали възможност или желание да създадат семейство.
По темата трябва да кажа, че е от изключително значение мъжете да плащат сметката от време навреме и да поглезят приятелката си. Никога не съм била материалистка, имам хубаво образование, печеливша професия, спестявам за апартамент и не съм се лишавала от нищо, просто защото не искам никога да съм от някаква финансова зависимост и това ми дава самоувереност на самата мен. Ако изляза с мъж обаче и не плати едно кафе, това ще ни е последното кафе. Има огромна разлика между кафе и скъп ресторант. Ако плати на скъп ресторант или някаква голяма двуцифрена сума преди нещата да са станали сериозни, ще се почувствам длъжна и може да го помисля за фукльо. Но да платиш за кафе/чай е мил жест, показва, че човекът до теб е значим, че би могъл да разчита на теб и че не си някакъв стисльо, който си брои последната стотинка. Аз дори с приятелките ми такива тънки сметки не си правя, когато имам в повече, ще ги почерпя, а когато съм във връзка понякога и аз черпя. Баща ми винаги е бил по-стиснат и това е създавало много проблеми в семейството. Когато си купувах нещо, първото, което ме питаше беше цената. Когато имах нужда от повече пари, ме гледаше накриво, като главният му стремеж беше максимално да спести. Не бях особено щастлива и се надявам, че съпругът ми ще е по-щедър. но същевременно ще съумяваме да пестим и да градим заедно.
Авторката бих я посъветвала да обърне повече внимание на проблема, ако не става с намеци, може би директно да повдигне въпроса. Може да пробваш да живееш с този човек, но не бързай за брак и деца. Първо виж как ще си покривате сметките, какви различия и спорове ще се появят и дали са преодолими.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6dfe12b031
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

53.   Ако връзката е равноправна във всяко друго отношение, няма логика плащането на сметките да прави изключение.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f6e2516ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

54.   Адмирации към 52, млада, разумна жена, стъпила здраво на краката си, аргументиран, ясен коментар, прекрасно обяснение на проблема, НО! Опасявам се, мила, че сега ще разбуниш духовете на антифеминистите, подозирам, че ще те разпънат, независимо колко добре очерта разликата между кавалерство и равноправие. Успех и щастие ти пожелавам, заслужаваш ги!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2ffdcbf8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

55.   Номер 52, съгласен съм с почти всичко от написаното от теб, но ти самата явно не правиш разлика между "кавалерстване" и "плащане". Кавалерството не е да плащаш пари, а израз на чисто нематериални жестове, извършени от мъж спрямо жена с цел да ѝ покаже, че тя е важна за него или най-малкото - от учтивост. Ако една жена не съумее да оцени подобни жестове, без да бъдат намесвани парите, а именно очаквайки последните и съдейки по тях за мъжа и доколко той е кавалер, то едва ли тя заслужава внимание. Кавалерство има и тогава, когато се извършва спрямо непознати - например, да отвориш входната врата на болница или жилищна сграда, за да премине жена, майка с дете, възрастен човек независимо от пола, да помогнеш с качването на бебешка количка в автобуса, някой тежък багаж и т. н.. Все наглед малки жестове, които не са обвързани с плащане на пари, но са достатъчни, за да се почувства някой поласкан, че му е обърнато внимание и му е предложена помощ с цел да му е по-удобно и приятно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 29cf1a93fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

56.   Значи принципния въпрос на авторката е елементарен и не толкова интересен колкото "модерните" изказвания из коментарите.
Все пак за авторката - НЯМА мъж който да си прави постоянно сметка на парите когато се отнася за хора които приема като наистина близки. Дори и най-големите скъперници и идиоти нямат проблем да плащат когато не го усещат като излишен разход. Това че сте уж във връзка, а продължавате постоянно да си делите сметките почти до стотинка показва не че е скръндза, както повечето изказали се глупави жени са писали, а че просто не гледа особено сериозно на теб и не те приема за достатъчно близка. Което е много по-голям проблем реално от този че евентуално може да е скръндза.
А за заблудените феминистки - равенството и кавалерството(това да очаквате мъжете да се грижат за вас и да ви осигуряват по-лесен живот) нямат нищо общо. Самия факт обаче че очаквате(някои дори директно си изискват) привилегировано отношение без дори да ви познават, само заради факта че сте жени, говори за наличие на неравенство по начало. Като толкова ви харесва ревенството между половете, платете вие сметката на мъжа на първата среща да покажете колко държите на него. Очаквате да се държат с вас като с принцеси, докато постоянно ви е мерак да се съревновавате с тия мъже и да го играете еманципирани. Ако бяхте еманципирани, нямаше да има значение дали ви плаща сметките някой мъж и дали е кавалер, щяхте да гледате чисто човешките му качества, ако ще и да е само външния вид. Но явно не е така, след като и сами си казвате "еманципираните", че първо забелязвате какво може да ви ОСИГУРИ мъжа като надеждност.
Това е и основния проблем на "модерното" общество. Жените тръгнаха да се съревновават с мъжете, но пък за партньор търсят само такива които са над тях в социалната стълбичка понеже им е природно заложено. Естествено има изключения, но те са както винаги само за да потвърдят правилото. Това като цяло намаля чисто статистически подходящите партньори. Затова и много жени имат сериозни проблеми да си намерят такъв, особено успешните - за тях избора на по-успели или поне на тяхното ниво мъже никак не е голям. И не е проблема че мъжете ги е страх от успели жени, просто успелите жени са непоносими за мъже по-ниско от тях на социално ниво заради това че обичат постоянно да се изтъкват. Същото го има и в обратния вариант. Но както вече споменах и е достатъчно явно, на жените по принцип не само им харесва да се грижат за тях, а дори го търсят. За сметка на това мъж на който му се напомня достатъчно често че се грижат за него, неизменно му се втълпяват комплекси, дори и да ги е нямал.
Краен резултат - все повече сами и нещастни хора в "модерния" свят, липса на бракове, раждаемост и възпроизвеждане. Но няма нищо, като се имате за равни на мъжете, скоро ще ви се наложи да се защитавате чисто физически от нарастващите пъплища емигранти и "малцинства". Силно ми е любопитно да видя как се опитвате да им обясните защо не трябва да ви изнасилват, понеже жените и мъжете са с равни права и възможности според феминизма.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2ffdcbf8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

57.   Ало, авторката, вече е изминал месец, откакто си написала тази тема и ми е интересно - ти успя ли да поговориш с твоя приятел относно "проблема", който виждаш в отношенията ви, или все така продължаваш си траеш и да очакваш той с телепатия да прочете мислите ти?

 
  ...

1-50 от 88
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker