Националността й е пречка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Националността й е пречка
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 2282 пъти
Имам невероятна приятелка, която смело мога да заявя, че обичам. Тя е на 22, интелигентна, възпитана, красива, с прекрасна фигура, винаги е до мен и ме подкрепя, може да се разчита на нея, с високи морални ценности, което не се среща често в днешно време, но един проблем - тя е еврейка. На мен произходът и никога не ми е бил проблем, тя е български гражданин и е много повече българка от повечето такива. На 25 съм и реших да я запозная с родителите ми, защото много държа на нея и искам да и покажа, че съм сериозен. И тук се получи огромен гаф. Отидохме при тях, тя даже настоя и им купи подарък, което направи добро впечатление, защото досега никой не е правил подобно нещо като е идвал на гости при нас. Нашите ни посрещнаха, вечеряме и както си говорихме, майка ми я попита дали е българка и тя каза, че е еврейка, но е български гражданин и обича страната ни. Последвалата реакция от страна на майка ми беше да стисне устни, а баща ми се развика, че съм предател, защо съм излизал с, , чифутка", че били най - злото племе, където отидели само беди носили, нямало ли е българки, че съм позор. Аз му казах да си гледа работата, избухнах жестоко си тръгнахме. Видях, че е разстроена, но си премълча. Каза, че няма да допусне това да развали отношенията ни и че щом аз съм я обичал такава няма проблем. Връзката ни върви чудесно, но ми е гузно от реакцията на родителите ми, срамувам се, тя не го заслужава и искам да попитам как да ги накарам да си променят мнението и да я видят като специалният човек, когото обичам? Моля за съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 584b5139e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Няма да можеш.

Твоите родители са тесногръди и расисти, това няма как да се промени.

Даже и да стане чудо, приятелката ти сигурно доста се е обидила, а вариант те да се извинят най-вероятно няма.

Съчувствам ти, ще ви е много трудно

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d3afc86f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей,

Попаднал си в неприятна ситуация, наистина. За мен като млад родител на 30г. изобщо не би било проблем. Преполагам твоите родители са от поколението което наближава 50-те или повече. Според мои наблюдения, макар и да не съм го изпитал, много от това поколение са прекалено консервативни.

В идеалния случай - щом им покажеш, че държиш на нея и нямаш намерения да се поддадеш на техните 'ценности', то те ще се пречупят и ще я приемат.

Лошото в случая, е че може да се стигне и до другата крайност. Особено от страна на бащите. Те(ние) имат представа изградена как най-вероятно ще се развие тяхното дете в живота. Колкото по-силен е характера на родиля или чувството му за власт над теб - толкова по-вероятно е нещата да излязат от контрол.

Тук няма генерално правило за действие, Променлиеите са предостатъчно. Проблемът не е в теб или момичето ти. Разговаряй с родителите си. Отново и отново. Повтаряй възгледите си. понякога може да отнеме дни. Понякога години.

Като цяло моето мнение е да не очакваш лесен изход от ситуацията. Въоражи се с търпение и настоятелство. Винаги щом разговорът клони към скандал го избягвай. Това ще доведе към повече проблеми или в по-лошия случай - отчуждение. В такива ситуации дипломатическият контролиран подход е по подходящ.

Бъди търпелив с родителите си. Опитай се да ги накараш да погленат от твоите очи. НЯма да бъде лесно, но това е опцията която имаш според мен.

Надявам се да съм помогнал и успех.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a0ce926925
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен или историята е провокация, или родителите ти са големи, ама големи идиоти. Трудно ми е да повярвам, че има хора, способни да питат човека отсреща ни в клин, ни в ръкав още при първата им среща "ти българка ли си", че и да се развикат. Макар че може и да е възможно, защото и друг път съм се изненадвал колко прости хора.

По темата - ти не си на 10. Мъж на 25 години си. Вероятно вече сам си изкарваш хляба и не си зависим от родителите си. Не им дължиш обяснения с кого излизаш, с кого какви планове имаш. Нямаш нужда от това, повярвай ми. Да, знам кофти е, като не те подкрепят, но те винаги ще намерят кусури. Не си мисли, че ако беше българка, нямаше да и намерят. Тогава щеше да е я проста, я селянка, я мързелива, я не знам си каква. Рядко се случва родителите на момчето да харесват напълно момичето.

ПС: и между другото сега в коментарите всички ще те подкрепят и ще осъдят родителите ти. Но как ли щшяха да реагират същите хора, ако ставаше въпрос за туркиня, а за циганка да не говорим. Мисля, че всички знаем как. А и има не малко подобни теми тук и може да се провери. И това е поредното доказателство колко са лицемерни повечето хора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1f304927fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Момче не позволявай на вашите каквото и да заловен да говорят по темата. Сомов нерви и до никъде няма да стигнете. Ясно заяви без много приказки. Ти не си на 5 да им искаш одобрение. Това е твоят живот. Винаги казвам, че по света хората имат добри отношения, защото никой не навлиза в пространството на другите. Те ли да ти изберат жена? Взимай си момичето и далече. Отиди сам следващият път, кажи им 3 изречения и ако не разбират ги остави сами, дано се осъзнаят. Жалко, няма такъв манталитет, като българският. Не са само вашите така. Познавам много хора със съсипан живот от родителите си, само защото така трябва. Някой останаха не семейни, без деца...страшно. Радвам се, че си нараснал нивото на вашите. Чети, учи и се усъвършенствайте. Най-добре се отделите някъде по-далеч от всички, така ще изпитателен връзката си и ще сте много по-уверени в решенията си.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: bf1d28d835
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз имах същия проблем, но с туркиня. Само едно ще ти кажа. Ако наистина си убеден, че искаш да си с нея, хорското мнение изобщо няма да те вълнува. Ако тяхното мнение ти влияе, значи ти самия не си убеден в чувствата си. Аз ако бях послушал нашите, сега сигурно щях да съм стар ерген. А аз съм щастливо женен с дете. Е, сега нашите я заобичаха вече, все е пак е майка на внучката им. А и да не я заобичат, не е важно. Важното е ние да се разбираме. Ако ен са родителите, ще е нещо друго. Проблеми винаги има, но важното е да знаете какво искате и да сте сигурни в това, тогава няма проблем, който да застане между вас.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 6b25329141
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За любовта сам си избираш, не родителите. Ако се плашиш от тях, не си господар на живота си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 63826f861b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   4, защо да са лицемерни хората? аз например честно си казвам, че няма да ми хареса някое от децата ми да се ожени за циганин / циганка или негър / негърка. може да съм задръстена, расистка и изостанала, но това е положението.
срещу турците нямам против, все пак доста години живеем в 1 държава и имаме много общи черти

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 48571e1a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А каква е реакцията на нейните родители?

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 75ac791b35
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Това е или измислена история или много рядък случай на силно тесногръди родители. Ако аз например кажа на моите, че съм с еврейка, банкети ще вдигнат. Ако кажа, че съм с българка ще е "ами ок". Ако е с туркиня ще е "абее... става". Вече ако е с циганка ще е "абе прей квот искаш, ама други нямаше ли? ".

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f61e9f0e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Приятел, зарежи какво ти казват родителите, но ако трябва да бъдем честни, това с евреиското гадже е лоша идея. Тези хора са стиснати и наистина са много хитри. Когато стана инцидента с кулите на 11ти, имаше евреиски служители и сред всички жертви нямаше нито един евреин! Можеш сам да си правиш сметката и как е предизвикан този акт на насилие. Евреите са най-богатите хора в света и са свидливи и коварни.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7f64024567
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Наистина, авторе, тя с акцент ли говори (за мен е абсурд!), откъде накъде майка ти и хрумна да я попита дали е българка!??? КАКВА друга да е?? И евреин НЕ Е националност!

Подозрителна ти е историята...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 0d0b531096
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   И двамата сте пълнолетни и предполагам независими от родителите си, така че, да, хубаво е да се вслушваш понякога в това, което ти казват, но изобщо ама изобщо не си длъжен да се съобразяваш с тях! Обичаш това момиче, нали? Тогава бъди с нея и да не ти пука какво мислел баща ти, майка ти, съседа или не-знам-си кой си. Това си е твоят живот и си е твое право да го живееш както искаш и с когото искаш. Длъжен си да слушаш родителите си до 18 или докато те издържат, след това, ти решаваш! Да, не е приятно да се караш с тях заради това, обаче в най-добрия случай след време ще опознаят приятелката ти и ще я приемат, а в най-лошия, ами ще избягваш да ги срещаш и така. Животът е един и е глупаво да живеем за хорското мнение, пък било то и заради мнението на най-близките ни хора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 521489fdbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Това за евреите, че са алчни според мен е мит. Щом в Израел стандарта на живот е много по-добър (и доста българи ходят да работят там), значи не са по-алчни от нашите работодатели, демек от нас.
До н.4 - и аз съм от тези лицемерните. Ти чувал ли си за интеграция на евреи или на арменци? Видяли ли сме нещо лошо от тях? Естествено, че ще са различни коментарите...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1bdebf4279
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   От Автора : Благодаря за съветите на всички ви, ще се опитам спокойно и цивилизовано да поговоря с родителите си и ако разберат, добре, ако не няма да им позволя да влияят на отношенията ни.
До номер 13 и 15 - въпросът дали е българка беше зададен от майка ми , защото по време на разговора приятелката ми разказваше за многото комични ситуации , в които е попадала, заради грешно написаната й фамилия и майка ми я попита за нея ( при представянето приятелката ми каза само първото си име ) и когато научиха фамилията майка ми зададе въпроса дали е българка. Съжалявам, че не го бях написал в темата, но бях под влиянието на гняв и яд, та съм пропуснал тази подробност.
Още веднъж Благодаря за съдействието на всички ви.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2ffdb326bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Нищо не можеш да направиш какво като е еврейка тя не е ли човек? Извинявай но, родителите ти са глупави и не приемат различното. Не се опитвай да ги промениш малко дете може да се промени, но възрастен човек НЕ МОЖЕ. Имат остаряло разбиране за живота аз нямам нищо против да тръгна с някой който НЕ Е българин звучи ми по-интересно и шарено. Изобщо не се засягай от злобните им коментари кажи и на момичето да не се засяга. Дано не ви прецакат връзката..

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a0ce926925
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   17, малко се отклонявам от темата, но точно пък с евреите има голям проблем с интегрирането им в други общества и са склонни да формират вътрешни общности, които не се подчиняват на законите на страната. Неслучайно са преследвани толкова векове и в толкова държави. Турците ряпа да ядат в това отношение. Ама нали не сме били под еврейско робство. Тях ги одобряваме.

Аз по принцип съм за одобряването на всички етноси, религии, раси (разбира се, без да се превръща в толериране за сметка на други). По-голям проблем ми е това лицемерие. Как турците били еди какви си, ама евреите били много хубави. Абе кажете си направо, че робството ви е проблема, какво ми се правите на ощипани.

И другото - не днешните турци са ви поробили? Не дръжте отговорни хора за неща, които са станали векове преди тяхното раждане и то с фалшиви доводи. Ей, това ме дразни.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b7ed0d4509
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Абе хора, чета и се изумявам просто.
Та автора е на 25 години, приятелката му е на 22.
Ми и двамата са вече достатъчно големи да решават за себе си всичко сами, без намеса на родителите.
Тези набори (е поне повечето от тях) родени през 70те, 60те, 50те наистина са много обсебващи хора, все с мания за контрол, власт.. и тъй като повечето нямат капацитета да реализират характерите си чрез работата си, в професията (най - често поради грандиозни проблеми с егото си), то инстинктивно го правят вкъщи с децата си, което е много, много, много долно и жалко поведение и често рефлектира пагубно върху съдбите на децата им.
После защо е пълно с депресирани млади хора...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c738e2e8cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   От 17 до 20:
Аз ще отговоря лично за себе си:
Не ми е "проблема" робството и не държа отговорен никого за нищо. Не харесвам начина на мислене и на живот на мюсюлманите, както и на циганите. Ако някой турчин или циганин се различава от този начин на мислене - нямам нищо против, даже - евала му.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 75baf966d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Аз харесвам евреите - държат на образованието и на възпитанието. За разлика от други наши сънародници от друг етнос. Същото важи и за арменците - готини са.
Автора: просто към момента не натрапвай връзката си пред родителите, но постепенно им дай да разберат, че това си е твоя работа. Освен това, нека общуват с нея повече - като я харесат, няма да им пука каква е. Аз харесвам българските мъже най-много, но няма никаква гаранция в кой ще се влюбя утре. Хората или стават или не, независимо от етноса и пр.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a0ce926925
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   24 е прав/а, авторе. Ако "спокойно и цивилизовано поговориш с родителите си", ти гарантирам, че освен да се скарате и да се настроят още повече нищо няма да постигнеш. Просто спри да търсиш тяхното одобрение и да ги уведомяваш за всяко твое намерение и планове.

Просто си поддържай връзката с момичето, без да ги информираш за всяко нещо. Ако връзката ви се задълбочи и оцелее с времето, те самите в един момент щат или не щат, ще им се наложи да се примирят.

Ако сега го поставиш на дневен ред, само ще ги изнервиш още повече и на края може изобщо да се скарате и да не се погледнете повече.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker