Става все по-неприятно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Става все по-неприятно
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1882 пъти
Здравейте,
Пише млада жена на 23 години.
Преди около година и половина имах връзка с един мъж (по-възрастен с 5 години), който непрекъснато ми даваше смесени сигнали - в един момент бях всичко за него, в следващия момент не се виждахме със седмици. Стигнахме до етап, в който почти не контактувахме, а ако го правехме той ме обвиняваше за неща, които не зависят от мен. Стигаше се дори до обиди и накърняване на личното ми достойнство. В момента, в който прозрях, че най-вероятно просто иска да ме разкара заради друга (макар и да отричаше засрамено), го оставих.
След точно 2 дни обяви публично връзката "с любовта на живота си", "най-прекрасната" и т. н. Едва ли не, изкрещя на целия свят, че е открил Жената в лицето на това хубаво момиче от чужбина и ето тук започна моят Ад.
Заболя ме, разбира се, това означаваше, че предчувствието ми най-вероятно е било вярно и съм се оставила да бъда излъгана, но не това беше лошото. И преди съм била разочарована, не беше краят на света.
Моят Ад настъпи след като въпросният започна да разправя наляво и надясно как аз съм била к***а, да обсебва общите ни приятели с цел да ги отдалечи от мен, а приятелката му започна да ме следи навсякъде из социалните мрежи и да реагира публично на всяка моя снимка или пост (които нямат нищо общо с тях двамата).
Положението стигна дотам, че направих всичките си профили съвсем недостъпни, което пречи на работата ми (донякъде публичността е необходима в моята среда), само и само, за да има мир и спокойствие. В момента, в който се престраша все пак да публикувам каквото и да е, което да е свързано с работата ми или просто елементарен интерес, тази жена полудява, започва да си слага общи тяхни снимки, да пише на приятелите ни, да го кара да й пише на стената, че я обича, а понякога дори праща и на самата мен тяхни снимки от фалшиви профили. Насъскала е всичките си приятели срещу мен и постоянно усещам прилив на омраза.
Имам чувството, че те дори биха пожелали смъртта ми.
Бившият ми приятел и избранницата му имат връзка от разстояние и вероятно това опъва нервите и на двамата, но защо аз трябва да съм намесена в цялата ситуация, след като дори не говоря с него?
След всички обиди и лоши спомени не бих си и помислила да бъда с него отново, но ето, че много хора не разбират това, макар и всички да са наясно, че имам сериозен партньор до себе си.
Те двамата не спират да сипят омраза върху мен вече толкова дълго, а аз колкото и да се опитвам да гледам с усмивка на всичките им изцепки, просто се уморявам от постоянния щит, който трябва да нося.
Разговор с тях едва ли ще се получи, определено не са на ментално равнище, на което биха ме изслушали с търпение. Веднага ще преминат в опозиция, пълно отричане и положението ще се влоши.
Моля ви, споделете идеи как да се справя с това!
Как да прекратя този дъжд от омраза?
Трябва да се продължи напред.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 77ec40115a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те - в подобно положение съм - искам да те попитам само как успя да преодолееш болката от предателството. Това чувство че толкова време ти е обяснявал, че си жената на живота му и изведнъж БАМ.


Понякога е супер сложно всичко.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8aeb11d56a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом имаш нов човек до себе си, сподели му за ситуацията. Нека позаплаши бившия ти и да му каже да си озапти малко приятелката. Знам, че това не е най-интелигентния подход, но както ти каза, тези хора от дума няма да разберат.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 0dc4dfbe23
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Прати й едно съобщение на тази, в което тактично й обясни, че е смешна с постъпките си и въобще не те вълнуват нито тя, нито той. А на него, да престане. Кажи му, че е жалък и нищо не постига така, само се излага. А за приятелите ти, те ако бяха истински, щяха да знаят на коя страна да застанат-на правилната. Не дължиш на никой нищо. По едно съобщение и на двамката и нищо повече. Заличи ги отвсякъде.
И може да ги блокираш само тях двамата, за да не виждат нищо. Не е нужно да блокираш всички.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c2bbfef95a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изтрий си профила и си направи нов

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e8f6b74849
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Добре де, не можеш ли просто да ги блокираш и двамата? А когато ти пише въпросната госпожица от фалшив профил под някоя твоя публикация да я попиташ защо се занимава с тебе и какъв точно и е проблема. След като се навира да пише публично задай и няколко въпроса пред всички защо го прави, обясни и че не се интересуваш от тях и да си се оправят. Ако си публикува техни снимки под твои публикации нямащи нищо общо с тях това говори за доста сериозни отклонения в поведението. Обаче ми се струва нещо объркано в историята ти - как точно имаш достъп до това какво той и тя публикуват в техните си профили - ако ги блокираш те все едно не съществуват. Просто спри ти самата да се интересуваш от тях.
Относно общите ви приятели - след раздялата и те се разделят както са си били преди да се запознаете. Такова е положението, ако са си били негови приятели преди връзката ви просто ги отписвай, освен ако не са ви били общи приятели и преди това- тогава нещата са по-сложни. Най-добре се свържи с тези хора, на които държиш и им обясни положението от твоята гледна точка. Всеки достатъчно интелигентен човек би могъл да прецени ситуацията. Опитай се да излезеш от ролята на жертва, когато те нападат се опитай да им отвърнеш със същото. Докато си слаба ще продължат да те тормозят.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1685cac02b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Приятелката му ревнува от теб. Най-добрият начин е да не им обръщаш изобщо внимание. Ако тя продължава, може на шега да й пишеш, че снощи си била заедно с бившия ти. Тоест ако те не престанат, започни да й обясняваш как правите секс с бившия. Щом те те тормозят, то и ти ги тормозиш. Нека бившият ти да й се обяснява, че няма сестра. Някои хора разбират само от лошо.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 9578e6180b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какво те притеснява от цялата ситуация?
Можеш да намериш положителните страни - ако хората лесно биват настроени против теб, то въобще не са ти ценни, да знаеш!
Стой на страна от тези хора. Концентрирай се върху важните за теб неща - роднини, партньор, работа, хоби и не се отклонявай от странични мижитурки..
Бъди непукист(ка). Въобще да не ти пука, не се отклонявах от живота си заради разни паразити. Те си нямат друга работа, те се хранят от нещастието на другите. Не им се връзвай на акъла - за да правят подобни неща, значи не са по-умни от някой примат.

Поздрави и успех!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 3e5c987beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Абе ти наред ли си? !
Я им тегли една голяма майна и престани ИЗОБЩО да се интересуваш от тях - какво били писали и кого били насъскали. Пълен ИГНОР, пълен!
Кажат ли или напишат ли нещо - все едно вятър вее... дори не го и чети, камо ли да му се връзваш.
Стой настрана, гледай си живота, върши си работата... кучетата си лаят - керванът си върви.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 25c48efe6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Какво коментират? Ако коментарите са злобни и те обиждат, право с доказателствения материал в полицията. И ги съдиш за публична обида, психически тормоз в нета и подронване на авторитета. Ако просто спамят, така или иначе никой не им обръща внимание. С много елементарен човек си имала връзка, това е видно. А приятелката му е още по-елементарна явно. Съобщенията въобще не ги четеш, или правиш съответните настройки, само приятели да могат да ти пишат.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f62fe9207e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ей-й-й-й...! Тоя Фейсбук ви изпива мозъците и замъглява съзнанието! Както и блокира възможността ви да мислите...!
Ама тоя казал, а пък онзи рекъл, а пък общи познати или измислени приятели...!
Абе хора, слезте на земята! Къде живеете? Във виртуалността? Оставяте се хорската злоба и глупост да ви влияят и да диктуват поведението ви? Пълен идиотизъм е това...!
Зарязвайте ги тия Фейсбуци и си живейте истинския живот!

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8fb0851028
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   ами блокирай ги и все едно вече ги няма. ако не са ти публични публикациите, дори и от чужди профили няма как да ти коментират нещо. явно е, че и на теб ти е любопитно каво се случва с тях, иначе отдвна да си ги разкарала. освободи се колкото можеш по-бързо от този порочем кръг, това е миналото и то не те интересува вече. урока си си го научила, карай напред. и по-малко социални мрежи моля, живейте в реалността! едно време без фейсбук как сме живеели, , , или вече никой не си спомня тези времена ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker