Ревнувам от бившата му - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ревнувам от бившата му
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 3157 пъти
Не ми се искаше да пиша за този проблем, защото като го напиша, ще ми се стори по-реален. Но искам да чуя мнения.
Знам, че не е редно и е безмислено, но ревнувам.
Били са заедно повече от 10 години. Мисля, че е най-голямата му любов и все си мисля, че мен не ме обича толкова. И въпреки че много са се обичали, той по средата на връзката, подтикнат от нейното нехайство може би, е почнал да изневерява. Просто тя спряла да иска по-интимни отношения. Казвал ми е, че всеки път си признавал и се чувствал ужасно, когато вечер си лягал до нея. Много я е обичал. След време станали като съквартиранти и той започнал по-дългосрочни връзки, въпреки че живеели заедно. Това не мога да го разбера. Тя го е чакала, той се е прибирал при нея, спали са на едно легло. Колкото и да казва, че са били като съквартиранти не ми се вярва. Защо просто тогава не са се разделили окончателно? Последната му връзка-двегодишна преди аз да се появя е била с момиче, което в последствие видях, че много прилича на дългогодишната му. Тя много се ядосвала, че той живее с друга. В този период той се разделил и с двете окончателно. С едната се разделил, а другата напуснала дома му. След това се запознал с мен. И как да ви кажа. Още от началото усещах, че той още я обича. По начина, по който говореше за нея. Долавях тъга в думите му. Той разбира се казваше, че си въобразявам.
И наистина защо да ревнувам от жена, която дори не е предишната му и след нея е имало други. Но аз точно от нея ревнувам, колкото и да е нелогично. В началото дори си говореха по телефона, но не знам колко често, може би рядко, но все пак. Аз съм с него от три години и случайно разбрах от него, че тя наскоро си намерила приятел и те спрели да се чуват. Тоест той две години се е чувал с нея, по един път на месец и по-рядко, но все пак се е чувал. Тук е странното - защо след като тя вече не е свободна той решава да не се чуват повече? Сигурно защото пътя към нея е недостъпен вече. Но като му го казах, той се изсмя и каза, че са глупости и ако е искал да е с нея е щял. Тя веднага би се върнала при него, но не искал.
В началото дори имах опасения, че той още живее с нея. Приятелка ми каза, но тя попринцип е злонамерена и не може да й се вярва много. По други причини не съм ходила у тях. Когато почнах да ходя имаше много нейни вещи, но си личаха, че са стари.
Просто не мога да понеса мисълта, че той е изживял всичко с друга, не с мен. Толкова много го обичам. Вярвам на интуицията си, че има нещо, което не знам, че я обича по някакъв начин все още. Той отрича. Държи се с мен прекрасно. Но аз все разпитвам и той се нервира и тогава виждам колко му е болно да говори за нея. Но защо ако я обича не е с нея тогава? Защото сигурно не я, но тези неща, които изброих показват друго.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 94af357733
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хората сме различни, не можем да знаем, какво се върти в главата на всеки един. За мен общуването с бивши, не трябва да се осъществява, защото всяко ново начало, трябва да започва със заличаването на миналото.
Забрави, който ти казва, че между бивш/бивша, може да има приятелство!
Може да има, само ако са нямали чувства и са се отдавали на плътските удоволствия, но не и ако е имало любов.
В правото си, си да ревнуваш.
Той е искал, с всяка следваща, да забрави любовта, която го е "изпепелила".
Истината е, че трябва да се изклекуваш напълно и тогава да търсиш сродната си душа, а не всяка следваща, да е заместител на по-предната.
Съветът ми е: Да му показваш, колко го обичаш, да не питаш за миналото, защото несъзнателно или не го връщаш, а това не е приятно, да му покажеш новото начало и да скъса най-после с миналото си.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 08c313f382
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Здравей. Ревността е почти неизбежна когато обичаш силно, няма значение дали става въпрос за бивши, настоящи. Много пъти също съм се измъчвала с въпроси от сорта - с кои жени мъжът ми е бил, коя е обичал най-много, сеща ли се за тях и т. н. Но като погледнеш реално, не може да срещнеш мъж/жена без любовно минало, така че терзанията ни са излишни.. Няма как да знаем кой какво крие в сърцето си. Относно това, че е продължил да поддържа контакт с другата - не е честно.. аз бих се обидила много и бих се отдръпнала. Има хора, които приключвайки една връзка по болезнен начин, веднага се втурват в друга, търсят заместители, за да забравят миналото, и дано този човек не те е поставил в тази роля. Унизително е. Помисли кое е по-важно - самоуважението ти или любовта към него, и следващата стъпка ще ти е ясна.
Ж 25

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1116831060
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ако продължаваш така да го разпитваш, ще го загубиш(така бъркаш в стари рани.... така, че сама си прецени!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3b81f8333e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тази жена с нещо те превъзхожда, затова ревнуваш. А това, че е спал на едно легло с нея и не са правили нищо, не го вярвай. Правили са и още как. След като чувстваш, че има нещо към нея, сигурно е така, тези неща се усещат. Сложно ти е положението. Трябва сама да прецениш дали си заслужава да си с мъж, който има още чувства към друга.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: fe4043c0f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Първата любов не се забравя.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7e579c74a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Продължавай да разпитваш. Ще духаш супичката накрая.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 371097b4ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е, как ще я е обичал щом системно й е изневерявал? Друго е притеснително при него-че при сериозна връзка той хронично изневерява. От това би трябвало да се притесняваш, а не от нея.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d3d8afffeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ревнуваш, защото с нея е бил цели 10 години и това е вероятно най-дългата му връзка. Тези 10 години ти се струват като цяла вечност, а любовта му към нея (по онова време) я тълкуваш като безгранична и непоколебима и със сигурност не вярваш, че вашата връзка би продължила или дори надхвърлила тези 10 години. Дразниш се, че е имал много силни чувства към нея и си мислиш, че към теб не изпитва същите сериозни чувства, държали го в плен толкова години.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9fc1921b8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Можете да си гледате работата!!! Аз пък мога да ви кажа, че с някои бивши съм си приятел, дори една бивша ми е най- добрата приятелка. Дори сегашната ми не ревнува от нея, защото знае, че това което го е имало си е останало в миналото. От прекалената ревност, можеш единствено да загубиш. Аз лично от прекалените въпроси бих те оставил. На мен би ми писнало. Можеше още в началото да му кажеш, че не ти е приятно да говори с нея, понеже прекалено скоро са се разделили. На мене също ми се случи при една дълга връзка накрая да сме като съквартиранти. Спим вечерта на едно легло аз по долни гащи само, тя гола, но нищо. Просто тръпката беше изчезнала, нямаше го желанието за секс и просто накрая решихме, че краят е дошъл, понеже връзката си личеше, че се е изчерпала и виновна беше нейната ревност. Прекалените въпроси, прекалените цупения за най- малкото нещо, опитите да ме накара да не общувам с приятелки. Уж се примиряваше, но се цупеше. И при теб може това да се получи.
И друга- аз обичам половинката си вече 3 години, не я ревнувам, защото не ми е дала никакъв повод. Просто си имаме доверие и не виждаме смисъл да се ревнуваме един друг след като и двамата не сме давали повод на другия.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3856b5ce8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Разбира се, интуицията ти не те лъже, има нещо - има минало.
Това са десет години, мила, те не се забравят. Не се забравя човек, който си обичал. Те винаги остават някъде в сърцето. Всеки в новата връзка идва със саковете от старата.
Като се разделиш с някого, това не означава, че той не е съществувал или че вече не съществува.
Просто приеми, че нещата са такива и се наслаждавай на живота, на любовта, на времето си. Ревността е най-безпочвеното чувство. Дори утре да тръгне да те оставя заради нея - можеш ли да го спреш? Не. Ти си отговорна само за собствените си решения, не можеш да бъдеш двигател на чужда глава. Просто не може.
Животът е непредсказуем. Утре може да се случи най-лошотп или най-хубавото. Защо се тревожиш? Само се поболяваш така.
Майната му (по лъжичка всеки ден) и напред, и нагоре.

Ти нямаш проблем. Какво ти е? Имаш връзка, човек, когото обичаш и се държи прекрасно с теб, здрава си, лято е. Нима наистина е необходимо да си режисираш проблеми и да мътиш, където е бистро и утаено?

Ето ти моята история.
7 години връзка преди мен, раздяла заради нея, той наранен и преаден, тя мислеше, че щом му свирне и пак е при нея, бяха го играли този сценарий. В една от поредните им раздели се появявам аз. Той ми казва за нея, аз за бившия си, картите са на масата. Желанията са заявени, решението взето - ще пробваме. Тя се завърна.. ами нищо страшно не се случи. Той ми предложи брак, защото осъзнал, когато я чул по телефона, че мен обича истински, че досега нищо не било важно.

Женени сме, щастливи, не се караме, не се ревнуваме, не си следим разговорите. Ако питаме или споменаваме бившите - те са част от разговора понякога, то е по-скоро като странична тема. НО все още са тук.

Говорили сме. Той ми е казвал, че я е обичал и че сигурно ако чуе, че нещо с нея не е наред ще го заболи, както би заболяло мен ако разбера, че нещо е станало лошо с бившия ми. Хората не се обичат за 4-5 години. Те си се обичат. А дали са заедно - това вече зависи от други неща, защото може с някой супер много да се обичате, но просто да не ви се получава заедно. Както на мен с майка ми примерно - има ли по-силна любов, животът си дава за мен, тя е първият човек, който ще научи ако нещо се случи, тя е винаги някъде около мен, но докато живеехме заедно - ей, такава непоносимост бяхме развили една към друга, че се карахме постоянно. Татко едва ни разделяше като се карахме.

Така че. Наслаждавай се на живота и приеми, че е нормално хората, които минават през живота ни да оставят своите следи в него, но и че има причина да са в миналото и да не се е получило.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: ee6fc9a9d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторката:
Аз не го разпитвам така нападателно. Винаги е било в някакъв разговор, понеже ние винаги се шегуваме и забавляваме с някакви неща и от тема на тема стигаме и до бивши, най-вече нея. И аз леко го подпитвам, той си отговаря и по някое време се усеща и почва да се дразни и да казва „какво разпитваш сега, не ми се връща в миналото” и тн.
Не ревнувам от нея, защото ме превъзхождала. Та аз не я познавам и съм виждала нейни снимки две три. Няма как да знам каква е. По негови думи тя единствено се държала като човек с него, била честна и така му спечелила доверието.
Наистина не са спали, защото тя не е искала, затова той е почнал да ходи по други. Даже й го казал преди това, казал й е да промени нещо иначе няма как да продължават. Това състояние било години. Така че не ми се вярва, че изневерята му е в кръвта. Просто се чудя дали я обича. Не мога да разбера, да навържа фактите. И не си мислете, че си вра носа, където не ми е работа. Все пак това засяга мен и нашата връзка и имам право да знам истината. Чудя се защо, ако се обичат не са заедно. Не е станало нещо грандиозно, заради което да са се разделили. Сега се сетих, че ми беше казвал, че накрая я чувствал като сестра. Може би това обяснява нещата.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c8dcc3e37c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Искала си всичко което е изживял с нея да е бил изживял с теб? Ами хайде върни времето и живей в миналото. УЖАС. Ти чуваш ли се? Всеки е бил с някого преди това. Това твоето се нарича вманиачаване. Пък и ако я обича и го усещаш си тръгне. Въпреки, че човекът с когото аз се срещам също не може да забрави жена си. Трудно му е. Е и? Ако се държи добре с мен и спи с мен няма проблем. Ако ме уважава няма какво да ровя. И аз се чувам и пиша с бившите си двама приятеля. Е и? Нали не ти изневерява? Ако се съмняваш и се измъчвай спри да си с него. Кажи си край. Няма смисъл да се измъчвай и да живееш в някаква драма. Все едно слушам някоя тинейджърка. Бъди малко по твърда и разумна. Помисли какво искаш и ако не ти харесва това което той ти дава Чао. Нямаш право да искаш да го променяш и да си господар на мислите му. Сигурно ако знаеше че сънува някоя жена щеше да полудееш. Я стига. Не знам защо жените все обичат драмите. Да има нещо да ровят и да делбаят.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 703bb04239
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   До № 9- Ти си гледай работата, защото си голямо л... но!!!
Между двойка, не може да има приятелство, като се разделят!
Приятелството с любов може да завърши, но обратното не.
Голям егоист си, не ревнувал, хайде стига глупости.
Ревността е напълно нормално състояние.
Ще дойде момент, в който и на теб ще ти покажат вратата и ще ти поставят ултиматуми, както ти си го правил, просто е въпрос на време, а в живота нищо сигурно няма!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9fc1921b8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   9:
Номер13- кой те излъгал, че съм поставял ултиматуми. Никога не съм и това, че ти не можеш да имаш приятелство си е твой проблем. То, че човек може да бъде приятел с момиче, че може да има приятелство с бившата си половинка не го прави л... , ама ти нямаш такъв интелект, че да го разбереш. Имам много приятели, които подържат добри приятелства с бившите си, дори една приятелка всичко споделя с бившият си и той с нея също.
Вярно, че като се разделиш в първите месеци не общувате, но после всичко отминава, всеки си продължава по пътя, комуникацията се възстановява. Не е винаги, но има и такива случаи. Аз също не с всички бивши подържам приятелство, но една от бившите ми ми е една от най- добрите ми приятелки сега и дори разочарованията си ги споделях с нея, тя винаги е до мене. Сегашната ми не ревнува от нея, тя също е добра приятелка с нея. Ти ако умираш от ревност също си е твой проблем. Ние с половинката ми като не сме си дали повод, защо да се ревнуваме. Една връзка се крепи на доверие, живеем заедно, дете ще имаме, доверието е отлично. Всичко си казваме, аз знам тя с кого излиза, тя знае, няма скрито покрито. Това, че при теб не може да е така, много жалко. Пожелавам ти успех и при теб да има подобна връзка, и тогава ще разбереш, че е възможно да няма ревност.
Аз не бих ревнувал ако не ми е дала повод. Ревността убива. Аз лично много съм се дразнил, когато са ме ревнували, без да съм им давал повод.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 20ceaf2571
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   До някой от предните номера - между бивши може да има само едно - мълчание и безразличие. Особено е ако някой, който те е зарязал. Искаш да пукне по-скоро, а не да сте приятели.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker