Толкова съм наивна и глупава...... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Толкова съм наивна и глупава......
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 6390 пъти
Може ли да се помогне на някой, който сам не иска да си помогне?
Нарочно започвам темата с въпрос, защото този "някой" съм аз...
Търся съвети отвсякъде, но когато ги намеря, категорично отказвам да ги изпълня. Усещам как се саморазрушавам. Усещам как ТОЙ ме погубва. Това не сам аз... не съм момичето, което бях...

Тези от вас, които не са преминали през това, няма как да ме разберат...

С приятеля ми сме заедно от почти 2 години. На 10-тия месец заживяхме заедно... Нарочно ще спестя подробностите и ще премина към съществената част.
Той ми изневерява. Ще пропусна момента с това как съм разбрала, ще пропусна излиянията колко съм плакала, колко съм се молела, че това не е истина... . Няма да ви описвам как фактите щяха да ми "извадят очите", а аз умишлено ги пренебрегвах... И защо? За какво? За кого?
Човек, който обича не може да причини това... . Да, той твърди, че ме обича, непрекъснато повтаря как иска да създадем семейство... Толкова е убедителен, че бих му повярвала. Но защо не... аз съм си наивна по природа... . Хващам се за най-малкото, като удавник за сламка... .
Обичам го толкова много... ... Бях готова да търпя униженията, лъжите, измамите, бях готова да приема факта, че непрекъснато ме пренебрегва заради приятели и алкохол... .. Бях готова, но в момента се питам-къде по дяволите оставам аз като личност? Грам смаоуважение ли нямам? За кого го пропилях и за кого зарязах до скоро идеалния си живот... ..

Седя и си блъскам главата с поредната чаша алкохол... като че ли това може да оправи нещата... Наивна съм... не знам защо си мисля, че "вълкът може да смени нрава си"... ..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: 15e7367183
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   ООООО! И аз имах една колежка в същото положение и тя го обичаше, а той я правеше на нищо! Тя го заряза (с помощта на приятели) и сега е с човек който я уважава и на всяко желание й угажда. Така, че моят съвет е и ти да направиш същото (знам, че е трудно, но трябва)

>>> Тишански <<<

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 0f833f815d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Алкохолът не оправя проблемите, наскоро и аз разбрах, че мъжът ми ми изневерява и знаеш ли как? Отидох на гинеколог и той ми каза, че имам течение което се предава по полов път. Ето така разбрах по една случайност. Така, че дори да си най-вярната жена на света ТОЙ винаги ще ти изневерява, това е в мъжката природа. И аз като теб все още си пия и се съсипвам, но вече знам, че няма смисъл. Важното е да е до теб в най-трудните моменти другото е маловажно.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 195e8e1ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Тъй като сама казваш че дори и да ти дадат съвет, отказваш да го изпълниш се чудех дали да ти отговоря, но все пак реших да го направя... Най-вероятно съм по-голяма от теб, но когато бях на 18 срещнах един мъж, който беше доста по-възрастен от мен и заживяхме заедно. Преживяла съм твоята изтория с" малки" добавки... той не само че ми изневеряваше, но ме биеше и ми збараняваше какво ли не. Толкова го обичах, че си" затварях" очите за всичко, а същевременно той висеше на врата ми като дебела, тежка верига. Постепенно изгубих приятелите си, семейството си, себе си... . и ми остана само надеждата, че той ще се промени. Уви, хората не се променят. След 3г. го оставих и то не защото вече не го обичах, просто не ми останаха сили да го изтърпя. Ако приятеля ти те кара да се чувстваш зле, бягай докато е време, защото това не е любов! Сърцето ти ще ти подскаже, как да постъпиш, но щом осъзнаваш, че губиш себе си като личност значи този човек не те обича. Успех!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 128a996305
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Миличка, извинявай, не искам да те упреквам, но сама си си виновна, а младежа одавна ти е хванал цаката и си те манипулира здравата, подигравайки се с чувствата ти и знаейки, че ти ще му простиш. Просто си дай сметка какъв живот искаш да живееш, колко си ценна и важна първо за себе си и щом ти позволяваш някой си да се дуржи така с теб, как искаш и другите да се държат. Вземи живота си в ръце, а не чакай с оправданията как ще се промени и дрън-дрън... На човек му се случва това, което ТОЙ САМ ПОЗВОЛИ! ! !
Успех:)

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 8b7c644cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Щом е замесен и алкохол, БЯГАЙ. Няма туткане. Това може да прерасте във всичко.

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: a8d77be912
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Виж нямам да се правя на умник или на някой всезнайко , защото не сам . Просто ще ти дам савет първо като човек и второ като мъж . Ами щом така прави изневерява и алкохол и приятелите му влият многу няма какво да се чудиш . Просту няма смисал да се самозалъгваш. Не бъди найвница не живей в своя измислен свят слез на земята . Този алкохол и това , че изневерява след време ако имате деца и каже , че е променен това ще стане в по голям проблем :) , защото алкохола и жените с който ще бъде мозака ще му изпият и изядат . Така , че докато е време бягай колко се може по далече . ВЪЛК КОЗИНАТА СИ МЕНИ НО НРАВА НИКОГА !

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 9e5b3935a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Когато представата ни за това как седят нещата в живота се окаже неадекватна, това означава че е време да променим представата си за живота, иначе самия живот трудно ще го променим.
В мъжката природа е да остави семето си в колкото се може повече самки. И единственият изход от тази ситуация е да си намериш мъж, които е надживял, надраснал животинската си природа, т. е. по-осъзнат, по-духовен човек. Но дали с такъв човек ще си паснете и ще влезете в резонанс? Дали ще разбираш светогледа му, както и той - твоя?
Понякога искаме невъзможното и несъвместимото. И е безсмислено да се терзаем за което..

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: dbe0ec8729
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Мила, остави го тоя тъпанар. Идея си нямаш как ще ти олекне като прекратиш тази връзка. От собствен опит ти го казвам. Защото аз бях на 99 % като в твоя случай. Все едно описваш мъжът, с който излизах. Беше ме страх да го оставя, защото ме беше страх да остана сама. Но в момента когато всичко свърши, все едно камък ми падна от сърцето, едва тогава сякаш прогледнах и осъзнах колко много ми е тежала тази връзка и колко много ме е натоварвала с негативни емоции. Остави го, за твое добро.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: bc57cfd67b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   В мъжката природа било да си оставя семето...
Еми в мъжката природа е също да сере в гората и да се бърше с листа от отровен бръшлян, ама като гледам много добре сте се научили всички да ползвате тоалетната и да пускате водата след това...
Това са само тъпи оправдания.
В женската природа пък е да търси алфа-мъжкар - т. е. красив, умен, богат и способен да я осигури по всеки начин, ама като гледам доста жени успешно се задоволяват и с обикновения идиот, по простата причина, че явно умеят да обичат, въпреки недостатъците.
А явно последното е тоа, което липсва в тази прословута мъжка природа ;)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: c33a78583f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, вярно е това за вълка и нрава. Аз съм жена и изневерявам, харесвам паралелни връзки , няма да се променя. Това е.

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: f99bd67714
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Бях с човек който ме мачкаше, караше да се чуствам ужасно, пишеше си с момичета и се сваляше с тях и аз виждах това. Нямаше ли ме дори за ден или два той си ходеше при други. Това беше година и половина. Първо разбрах само за целувка... . затворих си очите , но му изневерих. После ми намекнаха, че е спал с друга , а аз понеже много го обичах и не бях готова за това казах" Не ми казвай , не искам да знам" .. Мина време, писна ми видях, че той започна да се променя и исках да го смачкам... Бях ужасно озлобена вече. И Казах" Да кажи ми сега вече искам да знам" Разбрах , зарязах го. На другия ден ми се молеше . После аз си намерих нов приятел, човек който се държи много по добре с мен. И знаеш ли какво не ми липсва онзи живот предишния.. сега се радвам, че успях. Затова опитай и ти ... ще се почустваш много по добре ако видиш неговото падение, просто като го оставиш заради собствената му вина. Това ще го заболи и после сам ще иска да се върне и да се промени ... но тоава на теб ще ти е все едно. Но преди това трябва да събереш смелост и да бъдеш силна , да повярваш, че и без него можеш

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 9e5b3935a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   №9, ми търсете го алфа-мъжкаря, нали цял живот несъзнателно това правите :) ма не можем всички да сме алфа-мъжкари, трябва и загубеняци да има, че иначе как ще разберете кои са алфите, ако всички са еднакви :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 9e5b3935a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   И още нещо, №9 - примерът ти не е уместен: това, което предлагаш ти е равносилно на това да се научим да серем през целия си живот само в една тоалетна, или да не серем изобщо... Извинявай - няма как да стане. Апропо - и в гората сме я вършили тази работа, ако имаше навика по-често да ходиш на палатка щеше усещането да ти е познато.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 30f5ffcd61
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не трябва да търпиш някого и да се унижаваш само, защото го обичаш, вие дори нямате семейство!!! Това не е щастие!!! Гордостта и самоуважението ти трябва да са на първо място... всеки човек си има своята половинка, която ще те уважава и обича, както и ти нея, не може да обичаш някого, които не те цени и ти изневерява... това не е обич... Не трябва да си губиш времето с такъв човек. Това е моето мнение. :)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: de70187a2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Бягай, миличко и сега докато е време! Няма нищо да се промени, по-голяма съм от теб, но чаках дълго, страдах много, простих още повече и накрая нищо не остана - просто го напуснах, въпреки че той изчаква и си мисли, че ще продължим!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 2b5b6e345f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Здравей,
Първо искам да ти кажа, че много съжалявам за теб и знам колко е болезнено.
Без да знам фактите-звучи много познато всичко, което описваш.
И аз имах една връзка с едно момиче почти две години на разстояние,
Изпълнена с много драматични емоции, скандали, обиди, агония и афектирано скачане в колата посред нощ и каране полупиян 150 км.
Интересно е че сега точно попадам на твоя пост.
Защото тя преди около месец ме разкара, което аз все още не мога да приема и няма да обяснявам как ревях по цял ден, не се храня, треперя и не мога да спя, плюс кошмарите че може би е с друг,
След като каза че е свободна да прави каквото иска, и на думите ми:
Ама нали няма да си търсиш друг!?
- това не мога да знам.
Побърквах се с дни и седмици и от една седмица не сме имали комтакт, защото реших достойно да застана настрани и ТЯ първа да пише, ако не е приключило съвсем.
Та!
Мисля че знам причината да не искаш да ти се помогне и да не искаш истински по добре да се почувстваш.
Замисляла ли си се, кога последно си була наистина добра към себе си?
Искам да кажа, в една връзка има винаги двама и баланса от желания и очаквания рядко е напълно 50 на 50.
Да не говорим че щом има изневяра съвсем вече е гадно.
На мен вчера едно нещо УЖАСНО много ми помогна на момента!!!
А мисля че се чувствам точно както теб.
Всичко опира до това да обичаш себе си!
Защото само ти струваш, и само ако обичаш себе си и други могат да те обичат.
Но най важното е!
Ще видиш, когато се заобичаш няма да си такова дърво без корен и няма само да гледаш към него, ами ще видиш че ще се съсредоточиш на себе си както и ще усетиш, че започнеш ли да се уважаш и обичаш и приемаш няма да позволяваш да се държи друг човек с теб по този начин!
Моето просветление дойде вчера, когато закарах една приятелка на летището и навръщане сам в колата извърнах огледалото така ч да мога да се гледам в очите.
И започнах с чувство да си казвам:

Обичам се точно такъв какъвто съм и напълно приемам себе си.
Уважавам себе и и заслужавам най доброто

Така няколко пъти, но наистина с чувство, все едно ако имаш дете (имаш ли? Аз нямам, но горе долу така си го представям) и го гушваш и му казваш колко го обичаш и колко се гордееш с него.
Трябва да ти кажа че на момента се почувствах истнски по добре!
Дори успях да се усмихна за пръв път седмици насам!
Имах нещо като топка в стомаха(нали там са емоциите) и тя изчезна.
Повярвай ми! Направи го! Колкото и да ти е трудно!
Направи го един път сама вкъщи пред огледалто и с хубаво чувство - гарантирам ти че ще се почувстваш по добре!
Има оше много такива афирамции.
Сега ти пращам много енергия и ти пожелавам не утре, ами днес да започнеш да се грижиш за себе си и чрез обич и хубаво отношение към себе си бързо да се оправиш!
Всичко е любов, искаме да ни обичат и да обичаме.
Но така ще се стане само ако и ние се обичаме самите нас!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker