Приятелят ми ме обсебва. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелят ми ме обсебва.
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 3592 пъти
Здравейте! Ще започна с това, че искрено моля модераторите да качат историята ми, защото никой мой близък не ми помага. Момиче на 16 съм и както сте разбрали от заглавието, имам проблем с приятеля си (Той е на 18). С него сме от година заедно. Отначало мислех, че е идеален. Красив е и слуша музиката, която и аз слушам. Душевно също се допълвахме и първите 3-4 месеца беше супер. Беше много мил и винаги се съгласяваше с мен. Излизахме с приятели и най-много с най-добрата ми приятелка и живеех живот - мечта. После обаче той ми заяви, че приятелката ми ( Ще я кръстя Л) винаги била с нас, че го дразнела и че не искал да я вижда. Трудно го преживях, но мина. Излизах отделно с Л и отделно с него. Не знам как после, но за 5 месеца съвсем се промени. Не ми дава да излизам с приятели и по-специално с Л, с обяснението, че не можел без мен. Веднъж излязох да обикалям блока сама докато го чакам да дойде и му писах, за да му кажа, след което той ми звънна и ми се разкрещя. Била съм ненормална как можело без него. Сърди се от най-малкото нещо, докато съм с него (а то е винаги) не мога да ползвам телефон, освен за повиквания. Караме се абсолютно всеки ден. Много пъти сме се разделяли, но той ми се извинява и на мен ми става тъжно и пак се събираме. Веднъж аз скъсах с него и стана огромна дандания на улицата. Разрева се и полиция дойде, телефона си счупи и какво ли не. Говорила съм много пъти за обсебването, той не слуша. Кажете ми дали да се разделя с него. Много ме боли, много го обичам и като се сетя за началото на приятелството и връзката ни ми застава една бучка в гърлото и все чакам онзи човек да се върне. Моля за съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 76ea434cac
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Разкарай го този лигльо... с времето само ще се задълбочава. Ненормалник

М32

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 594f49c58d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Поговори с него, кажи му това, което написа тук, а ако не стане ще е най-добре да се разделите. Поне това е моето мнение след това, което прочетох...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 15b9cc200e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Това е психопат. Опитай се да скъсаш с него. Човек, който не одобрява приятелите ти и ограничава свободата ти, не е за теб. Ще си намериш по-добро момче, няма да останеш сама, повярвай ми. Просто си уцелила неправилния човек.
Пожелавам ти успех!

-CrazyforPhilAnselmo

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 653405a15b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   По принцип двама влюбени е редно да излизат сами двамата - в твоя случай без твоята приятелка Л, или някоя друга, но също така и без някакви негови приятели.
Но не е и нормално пък изобщо да не излизате с прителите ти/му. Двойката, макар и двойка влюбени, пак трябва да социална! Трябва да има баланс между двете неща.

Наистина обаче приятеля ти, като чета какво си писала за него, не е добре. Това че чак е направил такава истерична сцена на публично място (та и да не беше на публично), говори само едно за него - че момчето не е добре с нервите и има нужда от професионална помощ - психотерапия.
Най - вероятно виновници за тези изблици са родителите му. Просто си го представям като дете, когато не получава нещо, как е влизал в същата роля и тяхните, вместо да намерят адекватен начин да го успокоят, но в същото време да не отстъпват пред него, то те просто са му отстъпвали и са му давали това, което им е искал само, за да се успокои. И той сега, след като е свикнат така, прилага това поведение на гаджето си-теб.

Естествено, че трябва да го оставиш. Той си има родители, които да се занимават с него. А ти си все още подрастваща и е наложително да си пазиш психиката. А и големи хора да бяхте най -нормалното нещо отново щеше да го оставиш.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ce4c7309c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Бягай, момиче! Съвсем сериозно ти говоря. Зарежи го и го изтрий отвсякъде. Не си въобразявай, че ти е мъчно. Ще видиш как животът ти ще стане по-хубав.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f173d12388
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Категорично се раздели с него. Най-вероятно той флиртува с други жени и си мисли, че и ти правиш същото. Той да не би да ти е родител или баща, та да ти казва с кого да общуваш. Раздели се с него и не позволявай никога такова отношение от мъж, той не те уважава.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 6269282138
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Води го на психолог, не, на ПСИХИАТЪР!!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b1ef28393e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Веднага го зарязвай и кажи на вашите как се държи с теб, ако продължи да те тормози и манипулира не се поддавай, а веднага подай жалба срещу него! Той винаги е бил манипулатор просто не си го забелязвала преди.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f3b1bc0f5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здрасти
Бях в абсолютно същата ситуация. Мисля, че те приема за даденост, щом така рязко се е променил, значи е сигурен, че си му в кърпа вързана. Покажи му, че не си даденост и ще се промени за един период от време ако държиш да си с него толкова много, от опит знам, че с говорене не се получава.
А ако не ти се търпи толкова просто си тръгни, блокирай го отвсякъде, защото повярвай ми няма да спре да те търси. Но перманентно да стане пак миличък и добричък шанса е доста малък.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 0ad8b940f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Обсебването води до раздяла. Не може непрекъснато да се натрапваш на един човек и да очакваш да си в добри отношения с него. Никой не би се върнал при такъв човек. То е до характер, не можеш да спреш да си обсебващ, ако ти е присъщо.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8d0590c47a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом не се учи от грешките си няма смисъл да си губите времето. Та той се е вманиачил да не те открадне някой принц...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 85cdbd3504
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Ти си знаеш, но на мен някой ако ми каже и дума срещу най-добрите ми приятели - вратата е там и кой откъде е. За мен те са всичко и всяко момче трябва да е наясно, че винаги ще е след тях.
Обсебването и ревността също не знам как търпиш. Няма по-отблъскващо нещо.
Ако си нещастна недей да се измъчваш. Ще намериш по-добър, който ще те уважава и ще зачита правото ти на лична свобода.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f2178c9987
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Приятелят ти проявява типичните черти на маниакално обсебващо психическо разтройство. Характерното за тези хора е, че са много добри в извиненията и будят жал в останалите, но те са невероятни манипулатори и го правят съзнателно. На 16 си, сега е времето да се откъснеш от него, защото връзката ви не е здравословна и скоро време ще започне физическото насилие и забрана за комуникация с всички. Бъди силна и приключи отношения с него преди да е късно.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: c304410563
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз съм в същата ситуация, но и двамата сме на 16! Познаваме се от поне 10 години, но тръгнахме края на 2015... Вече 1 година и 8 месеца сме заедно... В началото беше супер, излизах си с приятелки, ходех до леля, но сега... Сега не мога да мръдна без него. В училище не ми дава да ходя никъде, само на чина да седя, дори за закуска не може да отида. Винаги да седя сама, или да седя до момиче. Ако момче седне до мен става ужасно. Откакто се премести в друго училище той не е същия. Обличам се както той каже. И да е 40 градуса, ако сме на училище трябва да съм с дънки, тениска и жилетка. Много пъти сме се карали в училище, имам огромни белези по ръцете от него, защато ме е драскал с някакви остри неща, за да ме боли. С една дума това не е той. Дори на скоро разбрах, че е излизал с братовчедка ми, когато ме изпрати. Само двамата. Пратиха ми чата им, а той ме хвана за ръката, като ми я стисна, при което щеше да ми счупи китката. Пусна ме и ми каза ма ти за тва ли ревеш. Едва се сдържах да не го ударя. После уж най- добрата ни приятелка реши да ни довърши връзката, като му наговори куп обиди по мой адрес, как съм била спала с друг, когато сме станали гаджета, защото незнайнита за мен личност от неговото училище имал мои голи снимки, което не е вярно, защото се срамувам от тялото си. С една дума наша приятелка се оказа пълна използвачка и иска да ни раздели, защото е приятелка на моята "хубава братовчедка". И още едно допълнение. Миналата година не отидох на море, понеже оговорката ни беше да не ходим и двамата. Съгласих се и останах. Но той отиде без да му мигне окото, а уж ревеше и ми казваше че нямада отиде. Отиде и дори не ми звънеше. Само ми пишеше да му пратя снимка да види къде съм. Сега тази година, вече няма къде да остана и нашите ме карат да отида за 3 дена с тях, но той не иска и да чуе, заяви ми, че отида ли ще ме съсипе, а той ще отиде. Заради него пропуснах сватбата на братовчедка ми, която толкова обичам. Не знам вече.
И ние сме се разделяли и един път аз с него, но тогава ме накара да му се моля да се върна при него. Вървях поне 3км пеша, за да отида при него. Опити за самоубийство правих и нищо не става. Това не е живот нашето. Не мога вече. Искам да се разделя с него, но много го обичам и знам че направя ли го, ще ме очерни без причина и ще се самоубия.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a083ee4775
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Като се влюбвате в "идеалния" и не си мърдате мозъците да опознаете характера на човека, така ще е... Още много ще ревеш по форумите, обещавам ти.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: f7a9ac355a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Типичен насилник.Остави го,но без да му се обясняваш,защото може и нещо много тежко да ти се случи.Обади му се по телефона и му го кажи.В следващите дни ,ако можеш не излизай или винаги със сериозна защита.Тоя мухъл няма да те остави току-така.
Бъди твърда ,не го съжалявай,за да не те оплаква майка ти.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 88510864cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Лелее тази история ме върна доста години назад във времето.
Аз също бях в такава ситуация на твоите години, беше първата ми връзка и отношения ни бяха на 90% като вашите в момента.
Чувствах се обсебена както и ти, но мисля че навреме осъзнах кое е правилното решение и много набързо връзката ни приключи.
Най-хубавото от цялата ситуация е, че не станало прекалено късно и можеш да вземеш решението да се разделите.
Казвам ти го от опит, колкото по-рано толкова по-добре.
По време на онази връзка изгубих много близки приятели, такива с които бях израстнала и обичах страшно много. До ден днешен не мога да възстановя онези приятелства и всичко приключи заради тогавашното ми гадже. Той не искаше да ме дели с никого, бях принудена да прекратя контактите си с приятелите, не изведнъж, но лека полека и така ги загубих.
Не знам всичко това от какво беше провокирано предполагам от ревност, но наистина мила не си заслужава.
Такъв вид обсебващи връзки не са нормални. Обичаш го и не знаеш как да постъпиш, но времето ще ти покаже пралния път.
Силно се надявам да осъзнаеш навреме, че не си заслужава.
Знай, че той няма да се промени, виждам го в моят бивш и той си е съшия човек и след толкова време откакто приключи нашата връзка той все още не може да има пълноценна и нормална връзка, защото няма нормална жена която да търпи дълго време такова отношение.
Още си малка и тази връзка ще ти бъда за урок цял живот сигурна съм в това, винаги ще ти е обеца на ухото.
:)))))

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5c841e80ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Приятелят ти ревнува. Иска вниманието ти да е насочено само към него. Разделете се, защото ако продължите, той ще те ограничи отвсякъде - вероятно няма да ти дава изобщо да излизаш или да ходиш някъде без него и цял живот ще трябва да си седиш вкъщи. Както описваш сцените му, ми се струва, че има и пссихически проблеми. Бягай далече от това момче.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: dad6b0858a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Аз съм момче на 27 години и съм видял адски много от този живот. Този вид манипулатори гледат да те откъснат от социалната ти среда, да нямаш приятели, след това ще те откъсне и от родителите ти. Иска да властва над теб. Ти да не излизаш с приятели, а той да си ходи по купони.
На мен, когато една ми постави ултиматум дали тя или най- добрата ми приятелка от над 6 години, аз ѝ посочих вратата. Тя остана и се примири, но след това дума не казваше против нея.
Друга обаче уж се примири, но накрая каза, че не ѝ харесва да общувам с момичета, аз ѝ посочих вратата и тя сси тръгна.
Няма нужда да търпиш такова отношение. Животът е един, че да търпиш такова нещо. Напусни го, изживей си живота такъв, каквто искаш. Ако ревльото започне да се тръшка много, просто му кажи, че достатъчно шансове си му дала. Може да почне да те заплашва, че ще се самоубие, но да не ти пука. Даже ако го направи ще направи услуга на човечеството.
Имам един приятел, който по същият начин контролира така 3 момичета и по този начин ходи едновременно с трите, без да има опасност за издънка, понеже крачка не правят без негово разрешение, иначе започват циркове.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: edfa91e5ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Ном. 15, обичай себе си на първо място. Уважавай се. Раздели се с този насилник. Ти не го обичаш. Свикнала си с него и се страхуваш от него. Кажи на родителите си как седържи с теб и го разкарай. Това не е любов, не е връзка. Това е системен тормоз над теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker