Здарословен начин на живот за бъдеща бременност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Здарословен начин на живот за бъдеща бременност
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1247 пъти
Здравейте,
с моя мъж сме решили, че вече е време да правим бебчо.
Проблемът (то едва ли е чак такъв, но все пак) идва от това, че аз пуша и пия много кафе, вечер биричка, той също пие алкохол. Здравословното хранене е някак невъзможно при нашето ежедневие и парични възможности. Оказа се, че да поддържаш плодове на масата си постоянно си е скъпо. Да не говорим за бадеми, фирби, риба и качествени млечни продукти.
Говорихме си, че за парите дето ги пием и пушим, можем да си купим витамини, билки и да си купуваме редовно плодове.
Но пак остава проблемът, че нямаме достатъчно, за да поддържаме някакъв висок стандарт на хранене. Влизаме в Билата и гледаме промоциите (не сме някакви бедни, и двамата работим, но все не стигат за онова, което искаме)
Четох и че трябва активно да се движиш - просто тялото ти да укрепне, за да имаш спокойна бременност и по-лесно да заченем.
Той се прибира скапан от работа към 20:00, аз един час преди него, колкото да сготвя нещо. Съботите работим. В неделя гледаме да посачистим, да се поналежим, да отпочинем.
Ние ли не можем да си подредим времето или това е навсякъде? Гледам разни момичета - карат колело, тичат в парка, ходят на фитнес. Работят ли тези жени?
Млади сме, опитваме да ходим. Неделя понякога се разхождаме в гората, но сме толкова скапани, че не можем да минем и 5км без да се задъхаме.
Аз съм на 27, а той е на 31.
Как да си помогна, какво да направя, за да променя ежедневието си, как да си осигуря време за тренировка и укрепване на организма?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5238291385
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трябва да работиш лека работа, за да имаш време и възможности ( сили ), за да спортуваш и да правиш всичко общо взето.
Трябва да не работиш събота и неделя, за да отделяш внимание, както на мъжа си, така и за себе си.
Жените които виждаш да тичат, да ходят на фитнес... или не работят изобщо, или са с лека работа ( работа, която не изисква натоварване на краката и ръцете, и на цялото тяло ).
Кафето в умерени количества, не е заплаха, но цигарите и алкохола задължително, трябва да спреш.
Не се храни с готови храни от магазина, не се тъпчи със сладко, храни се в умерени количества с храна богата на: Белтъци и въглехидрати... по възможност по-малко мазнини.
Ето ти лесна тренировка: Ако живееш в блок, не ползвай асансьор, а стълби, ако ти се налага да ходиш някъде и не е далече, не ползвай превозни средства, а ходи пеша.
Прави си у дома упражнения, виж клипчета в ютуб.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: b0ed783ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   При повечето семейства е така, не само при вас.. Просто времето не стига за много неща, но директно на въпроса ти.. Ако имате желание за дете най-важно е да спреш цигарите и алкохола, а колкото до кафето ако прекалено много го обичаш трябва да се примириш с безкофеиново, за да не навредиш на бебето. Не е нужно да имаш кой знае какви възможности за здравословни храни, но когато ходиш на пазар вместо да взимаш салами и разни други нездравословни неща погледни към тези храни, които са поне малко по здравословни. Като цяло най-важно е да не пушиш и да не пиеш алкохол, храната ако можеш да я ядеш здравословна ще е добре, но и да не можеш всеки път, поне гледай да не е в прекалени количества.. И винаги когато имаш малко свободно време излизай на разходки, ако станеш по-активна всичко ще стане по лесно, звучи налудничаво, но е така. Аз винаги се старая да тренирам нещо или поне да се разхождам доста това ми помага и да не се изморявам толкова лесно.
Успех! :)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 854c6a40b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вие щом не можете да си позволоте редовно плодове, риба и качествени млечни продукти, какво бебе сте тръгнали да правите? Първата година ще кара на мляко и пюренца, ама после ще има нужда от разнообразна и хубава храна.
А активното движение и укрепването е трябвало да ги започнеш преди десетина години, че и по-рано, и сега тялото ти вече щеше да има изградени навици, тренирани мускули и действително би прекарало една бременност много по-леко и възстановяването - много по-бързо. Но все пак по-добре да започнеш нещо късно, отколкото никога.
Взимай пример от "тези момичета" с колелата, тичането (айде, фитнесът е малко скучно занимание, ама става, ако не можеш да си харесаш спорт), плуване - да, работят, просто стават рано за да тичат в парка/квартала или да плуват, след това се изкъпват и отиват на работа. Познавам такива хора.
"Опитвате" да ходите? Че то много сложно... ходенето не се брои за активно движение, а по-скоро за разроварване.
Стегнете се наистина. Може би поизчакайте няколко години с бебето, докато си повишите стандарта на живот, защото трябва да се грижите за здравето си, за да заченете здраво и силно бебе и да ви мине леко и бременността, и в последствие първите му 1-2 години. След това и на него ще са му нужни здравословна храна и движение - колкото по-отрано свикне, толкова по-добре, и като порасне ще му е бачин на живот, а не някакво мъчение.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1f7dcaa1f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей, мила!

Моят съвет е ако искаш да имаш здраво детенце, най-добре е да спреш цигарите. Звучи банално, но много вредят на плода, а и на майката по време на бременността (не че не вредят и по принцип).
Сметнете си само разхода на цигари, алкохол и вредни храни за целия месец и ще видите, че сумата хич няма да е малка. И всички тези неща може да ги замените с плодове, ядки, риба, салати. В момента сезона позволява да се хапват зеленчуци в изобилие. Има доста разнообразни рецепти навсякъде из нета. Никой не казва, че трябва всеки ден да ядете риба или ядки или някакви скъпи и префърцунени неща като чиа, киноа и други подобни. Достатъчно е в менюто ви да преобладават зеленчуците и плодовете.
Доколкото до спортуването, според мен е до усещане. Аз лично ходя да тичам минимум три път в седмицата. В началото, когато започнах да го правя се чувствах много зле, постоянно си намирах оправдания. Но с времето усещаш една лекота, тялото ти се нагажда и се чувстваш много по-свеж след като се раздвижиш.
Излизайте вечер, разхождайте се, сега времето е прекрасно - използвайте го. Можеш да си намериш упражнения за вкъщи, които да правиш събота и неделя, за да свикнеш с движението. Йогата е изключително подходяща.
Коментарът ми стана доста дълъг.. Надявам се да съм била полезна.
Лека вечер!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 31e6dcb7c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Преди да заченете бебето гледайте филмът "в Утробата" - http://forum.mikroferma.com/index.php?topic=1797.0

Психическото състояние на майката е много по-важно за формирането на бебето в утробата ѝ, от всякакви специални храни.

Също така вижте филма "Какво желаят бебетата", задължително! http://forum.mikroferma.com/index.php?topic=1483.0

И ако искате истинско раждане, гледайте този филм: http://forum.mikroferma.com/index.php?topic=1276.0

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 3c33b9ddc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много хора циклят като хамстерчета във въртележка. Първо работата трябва да смените или да се примирите, че в момента е такова положението. След като пушите и си пийвате биричка всяка вечер, може тези неща да ги понамалите. Това, от към бюджет. За бременност изобщо не коментирам дали може да се пуши и пие.
По отношение на рибата-ами тя си стана адски скъпа. Не сте само вие, които не могат да си я позволят. А и Била е скъп магазин. Аз за рибата не бих се втрисала толкова. Хранят я със смески и я влачат от майната си, с изключение на пъстървата. Сьомгата дори я боядисват. Това не са риби от моретата и океаните, а от ферми, също като пилетата. По-скоро си насочи вниманието към селска храна.
Млечните-всички са фалшиви. Тях също потърсете от село.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker