Мързела ми проваля живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Мързела ми проваля живота
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1653 пъти
Здравейте! Както разбрахте от заглавието-много съм мързелива... Момиче на 14г. съм и осъзнавам, че това не е нормално... Мързи ме почти от всичко което можете да се сетите- да ходя до тоалетната, да си оправям леглото, но да уча и чета най-много, единствено да ям и да цъкам цял ден на телефона и компютъра не ме мързи... Осъзнавам, че така си скапвам целия живот, но не мога да се амбицирам да прочета някоя книга, а предпочитам да стоя пред компютъра... Преди не бях такава, правех всичко с голямо желание и веотдайност, бях пълна отличничка до 5 клас, а след това нещо стана.. Всякъж някой ме е проклел. Успехът ми намаля драстично по простата причина, че ме мързи да сядам да уча... Единствено по английски и български съм добре имам 6-ци и то без да уча, а запомням в час. Цялата година не съм отворила учебник, но поне завърших с 5 и си взех матутите с хубави оценки с изключение на математика, там положението е катастрофално, едвам 3-ка изкарвам и бъкел незнам... Докъде стигнах, преди нямах по-слаба оценка от 5-ца по този предмет. Сега през лятото вместо да се стегна и да науча нещо, аз правя същото- цял ден на компютъра, ядене, спане, излизане от време на време с приятели... До момента не съм прочела нищо от книгите, които са ни дадени да четем. Учех само по английски.. Вкъщи имаме толкова много книги, които искам да прочета, но нямам желание :( Този проклет мързел... Знаете ли как да го преборя??? Сега ще съм в ново училище и искам да чета повече, за да си обогатя повече речника...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 3cf48a6f58
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче, хубавото е ,че го озъзнаваш! Осъзнай се и работи на това, защото после ще ти е трудно.Аз така направих грешката от 12-13 годишен да играя по цял ден на компютъра, спрях да тренирам футбол и не се гордея с това.Поне като не ти се чете излизай повече навън с приятели, запиши се на някакъв спорт.И аз не чета много, сега хората не обичат да четат.Предпочитат да висят във фейсбук и т.н.Моля те не си пропилявай тинейджърските години по този начин :) Момче на 24

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 920b8fb61f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А какво четеш в телефона и на компютъра? Все имаш някакви интереси и неща, които са ти интересни.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c9f2f8b04f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   човек, да нямаш депресия? понякога хората я бъркат с мързел.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 67b2a2f961
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сигурна и си, че си била пълна отличничка до пети клас? Прочетох "всякъж" вместо "сякаш" и се чудя в кой клас се учеше тази дума. :)

Като експерт ще ти кажа, че мързелът (този по рождение) не се лекува. Можеш да си по-работлив/а понякога, но ако те влече към мързелуване, така ще си остане. Ако е някакво новопридобито поведение, помисли какво се е случило около времето, когато всичко е започнало. Не е било чак толкова отдавна - ако сега не го помниш, няма да го бъде и на по-късен етап. А дали е новооткрит мързел, депресия, някаква апатия или просто се опитваш да зарадваш някого, чието одобрение просиш (нямаш си и идея колко проблеми идват от просенето на одобрение), това е подробност, но важна и от нея зависи дали ще се промениш или ще си останеш такава.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 70352c4ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Пусни изследвания за щитовидната жлеза и пълна кръвна картина, за всеки случай. Може този мързел да е провокиран от много фактори като липка на приятели, проблеми в семейството и др, които влияят на мотивацията, но може и да е поради здравословен проблем, напр анемия.
Препоръчвам витамини Б комплекс.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 4efa5e1f7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   ОТ АВТОРКАТА :
Номер 4 : Да, напълно сигурна съм! Ако не съм била сигурна, надали щях да го казвам! Недей да се хващаш за една сгрешена дума, защото клавиатурата ми я поправя :)
А и по български успеха ми никога не е падал под 6-ца. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker