Харесвам го, но не мога да направя първата крачка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Харесвам го, но не мога да направя първата крачка
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 2667 пъти
Здравейте!
Искам да ви помоля за вашите съвети.
Много харесвам едно момче, с което сме учили заедно четири години, но едва накрая се запознахме. Не бяхме в един и същи клас и рядко се виждахме. В един от последните учебни дни обаче се заговорихме в едно от междучасията и в последните дни от училище си общувахме. Не го приех просто като приятел, защото усетих привличане към него. Мисля, че и той ме хареса, защото искаше да ме черпи кафе, казваше ми, че съм готина и забавна, помагаше ми, когато имах нужда, без да го моля, разсмиваше ме, насърчаваше ме, че ще се справя на изпитите и ме подкрепяше, без да е длъжен. Общо взето, държеше се страшно мило. Не излязохме на кафе, защото в деня, в който ме покани, му се обадиха родителите му веднага да се прибере и да свърши нещо, а на следващия ден аз заминавах. Повече няма да го видя, защото ще учим в един и същи град, но на различни места. Имаме доста общи неща. Харесваме една и съща музика освен това той свири в група, с която често имат концерти. Все повече си мисля за него и искам да го видя, но в същия момент се чувствам жалка, защото той не ме потърси. Не ми писа, въпреки че сме приятели в социалните мрежи. Обяснявам си го с това, че вероятно е изгубил интерес към мен и не желае да общуваме. Иска ми се да му пиша и да го заговоря, но не се осмелявам, защото ще ми проличи, че не ми е безразличен. Според вас правилни ли са тези мои разсъждения, или все пак има надежда? Да му пиша ли въпреки всичко, или да го забравя? Не ми е първият, имала съм връзка преди него, но съм свикнала винаги момчето да прави първата крачка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: cc616238a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пиши му. Това е единственият начин да разбереш със сигурност дали има шанс за нещо или не. Ако не друго, поне ще спреш да се чудиш. Няма нищо срамно в това да направиш първата крачка, напротив - когато искаш нещо трябва да си го взимаш, а не само да чакаш наготово. Не казвам да бъдеш нахална, но поне се опитай да завържеш разговор и намекни за среща. По отношението му ще разбереш дали има интерес, нищо не губиш.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4c421803ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щом ще учите в един град, е логично да се виждате. Пиши му и го попитай за нещо за ученето или за новия град. Или го поздрави за празник. Ако им аинтерес той ще отговори и ще започнете да си пишете.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 44ad1916a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Момиче веднъж живееш, пиши му, може пък той да разсъждава като теб и да е по-притеснителен. Не си губи шанса, а му пиши.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8402f96027
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И после се сърдите и ни наричате смотаняци, защото не ви разчитаме знаците, с които се опитвате да ни покажете, че имате интерес. Баща ми е казвал, че една жена ще те има почти сигурнио, ако те харесва и желае, няма да си играе на ребуси и загадки. Сам ми е казвал, че жените които ме харесват и не предприемат действия, са просто жени, които си търсят някой да им чеше егото на желани красавици. Аз съм спортна натура и съм достатъчно сериозен и стабилен на вид, за да ходя да свалям и да преследвам жени, иначе интересът към мен е висок от всички възрасти - ученички, студентки, жени след 30те и дори такива на по 50, но никога не съм бил в ролята на гонещ. 21 век сме все пак.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 44e89bd892
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ееее, то, голямо мислене, голямо чудо! Толкова ли е трудно да му пишеш и да видиш как ще реагира. По принцип-да, излиза, че няма голям интерес към теб. Но нищо не пречи да опиташ.
Айде, успех!

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4f21b9f7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Можеш, можеш.

Alpha, ж. 27

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 0800774c37
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   от авторката:
Благодаря на всички за съветите! Послушах ви и започнахме да си пишем. От една тема някак преминавахме на друга и така всеки ден в продължение на две седмици. Последно си бяхме писали, че ходил по болници и като го питах какво е станало, каза, че не е нищо сериозно, но просто баба му ходила навън в жегите. И след това той спря да ме търси. Изчаках около седмица и му писах:, , здрасти, как си? ''. Но той дори не отговори... По едно време видях, че е на линия, но пак нищо не ми писа... Поне разбрах и вече си знам, че със категорично не ме харесва.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6acf3e42ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   от авторката:
Влизам тук, за да споделя отново.Писахме си пак няколко дни обаче този път съвсем се обърках. Той в един момент се държеше супер мило, а в следващия се отдръпваше...Не знам какво да си мисля вече.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2028ab6a85
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Моите изводи са, че ти си от сравнително голям град и сега ще се местиш да учиш в София, Варна или Пловдив. Няма значение къде ще си. Важното е, че и той ще е там, на ново място и ще е сам. Изчакай още няколко седмици и двамата да заминете. Предполагам няма да сте само двамата от цялата гимназия в този град. Организирай събиране с хора от гимназията в новия град и го покани. Ще имаш чудесен повод да го видиш на живо и да си говорите. Ще покажеш интерес като го питаш как му струва новия живот, как са колегите от университета, съквартирантите му свестни хора ли са и т. н.
Аз съм жена на 24 години и още помня какви ми бяха емоциите лятото преди да замина да уча. Според мен има интерес към теб, но има и напрегнато ежедневие и няма време да ти обръща внимание. Наслади се на лятото и забрави временно за момчето. Просто изчакай да заминете и тогава действай.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b0fe42bbfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Поздравявам 4 и го подкрепям за изказването. наистина е така, няма защо да го чакаш да те сваля. Действай и каквото стане. Нали уж не сме били като животните?

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 65f2ff4e88
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не му пиши повече. Може би дори първия път не е трябвало да му пишеш. Защото другите те съветват да се свържеш с него, но нали виждаш какво се получава- веднъж е мил, след това те игнорира, и в крайна сметка пак те оставя да се чудиш имаш ли шанс с него или не.
Ако един мъж има интерес към теб и планини ще изкачва. Ако ли не- няма какво да се направи. Тази цялата енергия, която му отдаваш, можеш да я вложиш в нещо по-продуктивно- например- тръгни да спортуваш и извай тяло, подобри визията си. Мъжете ни харесват, когато сме свежи и красиви. Това е, което зависи от нас. Нека на тях да оставим преследването.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: ee22466ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Благодаря отново на всички за съветите ! Номер 12, аз се грижа достатъчно за визията си. Нося лек грим, прическа, която ми отива , за дрехите и фигурата ми също се старая . Но не заради мъжете , а защото аз така се харесвам. Не мисля , че в случая външният вид има нещо общо.
Последно бях публикувала една смешна снимка и той ми писа да ме пита какво става. Писахме си малко и той пак изчезна и не ми пише. Доколкото разбирам, той си търси работа , която да съчетава с ученето , тъй като не иска да разчита само на майка си и баща си, а иска да им помага като мъж . В момента усилията му са насочени натам , но все още не си е намерил нищо и това го притеснява. Това последното не ми го каза той, че е притеснен , но разбирам и сама, че в момента това го тревожи .

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e43e828d93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Пак съм аз.Пиша ви да кажа какво стана.Бяхме отишли в родния ми град на едно място, което е популярно, в смисъл, че обикновено там се събират доста млади хора. Бях с една от приятелките ми и се засякохме с две момичета, които са в неговата компания, приятелки са му.Аз с тях двете не се познавам.Те си бяха компания в техния клас, но аз през последните учебни дни се сближих само с него, а с тях не съм говорила просто защото виждах само него. Както и да е, докато седяхме, ми направи впечатление, че едната каза нещо на другата и после двете ме погледнаха. И след това пак нещо си говориха и гледаха към мен.Естествено, не са ме зяпали през цялото време.Това беше част от разговора им, после не съм забелязала да се обръщат към мен.Имам чувството, че си говореха нещо за мен.Мислех да му пиша и да подметна, че днес съм видяла две от приятелките му, но после реших, че идеята е тъпа.След като не се познавам с тях двете, възможно ли е той да им е казал нещо за мен? Преди време беше споменавал, че можело да ме запознае с приятелите си. Обаче и на тях ли е казал, че ще ги запознава с мен? Ами ако са говорили нещо лошо за мен и отпреди да се познаваме, не ме харесват и искат да го настройват против мен? Изобщо не знам вече какво да си мисля... Моля отново за мнения.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ebfab6b9e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 12 съм. Никъде не съм казала, че не се грижиш за себе си и, че проблемът е, че не изглеждаш добре.
И след като си му писала няколко пъти, а той после изчезва, разбра ли дали те харесва? Аз защото не разбрах.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6d1cf1a0f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 12/15, не написах този коментар, за да влизам в спорове с теб. Извинявай, ако така е прозвучало отстрани. Просто исках да доуточня някои детайли. Защото смятам, че всяка допълнителна информация относно автора на темата или самия въпрос, поради който пише, ще са полезни на тези, които искат да оставят мнение. А относно въпроса ти дали съм разбрала, не, не съм. Нещата са на приливи и отливи. Не знам дали и той всъщност е разбрал, че го харесвам...
Последния път, като си писахме, споменах, че съм видяла приятелките му, за които писах в предния ми коментар. Според реакцията му разбрах, че той не знаеше за това. Но определено му беше любопитно и ме поразпита кои точно от приятелите му съм видяла, къде точно, кога. Страх ме е, че двете може би не ме харесват и може да се получат някакви интриги, каквито аз изобщо не желая...

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b3184c15b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Предложи му секс, само го помоли да не свършва в теб.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e9a2f07b87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   На мен не ми върви с мъжете и това е.Дори и да съм показвала видим интерес,и да показвам че ми харесва даденият мъж.Никой не отвръща с обратен интерес.Явно не съм достатъчно привлекателна.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3c7c213ee2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Пак съм аз, авторката. Номер 17, толкова ли по детски звучи историята ми, че така ме взехте за подигравка?
Ето какво стана. Както и предполагах, в момента е зает с това да си намери работа, защото казва, че е мъж и не иска родителите му да го издържат. В момента преминава през малко тегав период. Имаше си и някои други задължения, натоварено ежедневие. Не знам откъде ми хрумна. Докато си пишехме последния път, реших да се закачам с него. Понеже той свири на китара, го питах кога ще ми изсвири нещо. Той отначало ми отвърна с шега в негов стил (често обича да се шегува). Обаче аз казах, че сериозно го питам. И той отвърна, че в момента не знае кога точно ще дойде тази възможност. И така, според вас това какво означава, че ме е отрязал ли? Или да изчакам, докато нещата при него си дойдат на мястото?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 320dbf84e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Изчакай го и го разбери, че му е сложно положението. МОже да имат и заеми/кредити, а неговото семейство да държи много на образованието му. Бъди с него и го подкрепяй. Аз съм в същата ситуация и завършвам магистратура сега, безработен съм, имам много щуротии на главата, понякога и с родителите се караме по чисто битови глупости (живея още с тях), но въпреки това ме подкрепят. Единствената разлика е, че моята приятелка вече я няма в живота ми, защото тя не знаеше за моите проблеми, въпреки, че се опитвахме да си споделяме и аз разказвах без проблем. Няма от какво и да се срамува той, както и ти. Просто живота Ви е по-тежък, това би трябвало да ви сплоти повече. Моята приятелка това така и не го разбра, искаше забавления, активност, но най-смешното беше, че и тя не можеше да си го позволи.
Беше много трудно да ми пише първа, а много други й писаха, което пък нараняваше мен. Така и не се разбрахме, дано се съберем пак и дано се опита да ме разбере, както аз нея, въпреки, че си премълчаваше някакви неща (вероятно да не се притеснявам и аз)

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5264297058
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   От авторката:
Номер 20, благодаря ти за съвета и за споделения опит! Доколкото мога, го подкрепям. Не го притискам за нищо, защото мога да вляза в положение на друг човек. Доколкото ми е казвал, семейството му държи той да бъде образован. Той също смята, че образованието е важно, но държи и да помага и финансово на семейството си. Не смятам, че ми е казал всичко, защото все пак, сме само приятели. Просто се чудех дали да изчакам.
Що се отнася до приятелката ти, нормално е на млад човек да му се излиза, но предвид положението ти в момента, според мен трябва човек да се съобрази. С това не казвам, че приятелката ти не зачита твоите чувства и проблемите ти в момента, но може би е реагирала по-емоционално. Щом не е намерила смелост тя да ти пише първа, защо ти не я потърсиш? А за тези другите, които й пишат - тях не ги мисли. Дори да им отговаря, не вярвам да има интерес към някого.
Искрено ти пожелавам всичко при теб да си дойде на мястото!

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 320dbf84e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   До 21.
Ние не сме се и карали, но тя имаше проблеми в тях, на всичкото отгоре си изливаше и гнева на мен. Това не ми харесва, в нас също имам много ангажименти и проблеми и се очаква от мен да ги разреша. Не съм Робокоп, но така и не получих разбиране от нея (можеи би ме смята за тъп и скучен)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9685fa1f05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   От авторката/21. Може би й е дошло в повече, което не означава, че трябва да си го изкарва на теб, още повече, че и ти си имаш грижи. Дай й време и я потърси. Едва ли те смята за тъп и скучен, по-скоро както ти казах, емоциите са й дошли в повече.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 320dbf84e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Блокирала ме е, снимала се е с някакъв грозник. А иначе ми говореше, че не я пускали никъде родителите й. Аз също съм бил кофти, въпреки, че не са ме виждали. Това страшно ме нарани, наговори ми глупости, че не се държадържа мъжки. Не се скарахме все пак, запазих хладнокръвие макар, че точно тогава имах проблеми с родителите си. Оттогава само 1-2 снимки с тоя имам от миналата година, защото тогава ме изтри от живота си. Не знам какво става и е пълно противоречие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker