Проверка за изневяра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (119009)
 Любов и изневяра (29093)
 Секс и интимност (14122)
 Тинейджърски (21759)
 Семейство (6309)
 Здраве (9419)
 Спорт и красота (4646)
 На работното място (3071)
 Образование (7204)
 В чужбина (1610)
 Наркотици и алкохол (1097)
 Измислени истории (792)
 Проза, литература (1714)
 Други (18011)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Проверка за изневяра
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 8648 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 19, приятелят ми е на 22. Заедно сме от 2 години и живеем заедно. Той учи в сферата на изкуствата. Скоро започна работа в тази област и му се налага сравнително често да патува. По природа съм доста ревнива, но не го демонстрирам. Чудя се дали ми е изнверявал или дали би го направил, ако не е. За тези, които ще ме упрекнат - сама осъзнавам, че проверките не са най редната посъпка, но ги права. Телефон, и-мейл, фейсбук, скайп...там няма нищо, но ой е доста харесван и се притеснявам страшно много, защото искам всичко между нас да е наред и не искам да го изгубя. Жени, Вие проверявате ли мъжете си, а ако го правите - как? Какви смятате, че са признаците на изневярата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: 0d0b97160e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз на моя мъж му имам доверие. Така наречената 'проверка' е едма от първите стъпки на 'развалянето' на една връзка. Просто се отпусни, отдай се на връзката си, ако е писано ще го бъде. Доверието е много важно, а и ако той иска да скрие нещо от теб винаги ше го скрие.
Жена 23

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: f7c093d566
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   'дали би ми изневерил'... нищо не е сигурно в този живот. дори и да ти докаже в момента, че не би ти изневерил, мислиш ли че може да предвиди постъпките си в години и месеци напред? ? ? защо се тормозиш с неща, които биха се случили. и ти ли можеш да обещаеш, че никога в бъдещето не би го направила, дори след 5 години или 10 или 20? ? това е абсурдно, само пророк може да ти отговори без да излъже:))

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 6efd81fbcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Веднага ти казвам-откажи се! Ако реши да ти изневерява нито ще чуеш, нито ще разбереш... .. И да проверяваш и да не проверяваш... . просто нищо няма да постигнеш. Казвам ти го от опит. Ако е решил да изневерява ходи го спри.
В една връзка няма ли доверие значи няма нищо.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: a129149dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да ви кажа.. има ефект.. И аз съм страшно ревнива.. и той винаги се е издавал за някакви дребни неща.. :) Аз ако се усъмня в нещо, не спирам да ровя, докато не разбера истината.. :)

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: ce21469d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Аз мисля, че всички мъже изневеряват в един момент, а в днешно време дори смея да кажа, че някой жени са по-зле от мъжете. Бившия ми приятел ми изневеряваше постоянно, усещах го интуитивно, но неможех да го докажа. Естествено скрито, покрито няма затова след 3г. го хванах и най-безцеремонно му бих шута:). Чета много психология и познавам мъжете добре. Когато изневеряват веднага си променят държанието към теб и ако познаваш половинката си добре, веднага ще усетиш. И все пак така е-реши ли, ходи го спри. Успех

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b50b2d83b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Щом не искаш да го загубиш - довери му се. А ако той ти изневерява, значи вече си го загубила.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 37c175383c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Прекалената ревност даже е болестно състояние. Ако му нямаш доверие значи нещо куца във вашите отношения. Остави го да прави както реши-с прекалената си подозрителност ти сама ще го подтикнеш да ти изневери. Дай най-доброто от себе си и се радвай на връзката ви-бъдете заедно когато можете и бъдете щастливи. Твоите въпроси показват, че не си сигурна в него. Ако той те обича и му е добре с теб-няма да ти изневери. Може да ти изневери някога след 10 или 20 години, но не и сега в началото на вашата връзка.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: a3a580ce88
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Оф, жени не разбирате ли че сте смешни, като хукнете след мъжете си да ги "опазвате". Ако мъжът до вас не е стока той ще намери начин да изневери, тук съответно възниква въпроса - за какво ви е такъв мъж?

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3f021bb3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз съм от тези, които ровят и проверяват и няма да те упрекнат.
По-голямата част от тези, които те назобиха, " амам как може да м проверяваш телефона, ти доверие нямаш ли му" също го правят или са го правили, но не си признават.
Отговарям - да, нямам му доверие, нямам доверие и на вас или на когото и да било и то не защото съм някаква психопатка или откачалка, а именно защото познавам човешката природа и знам, че ХОРАТА ЛЪЖАТ, а обикновено последен научава излъгания.
И държа да подчертая, че всеки път когато съм преровила или проверила, това е било в следствие от интуиция и или/ дребна промяна в неговото поведение и незнайно как винаги е имало нещо дребно прикрито.
И това не е с цел" да го опазвам" , ами да не позволя някой да се гаври с моето достойнсто и чувства.

А най-много се дразня, когато го хвана в поредното дребно прикриване (засега няма големи провинения или поне аз не съм засичала), защото той много добре знае, че съм като полиграф и въпреки това е направил усилието да скрие.
В заключение ще кажа на моралистките, които нито веднъж не били надникнали в чата или телефона на мъжа си, че всеки може да бъде излъган, а колкото по интелигентен мъж сте си взели, толкова по-лесно можете да бъдете излъгани и никога не можете да сте сигурни, че не сте били вече излъгани и подиграни.
Остава просто да го обичате, но да не оставяте това да заличи собственото ви достойнство толкова много, че да приемате лъжите му.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b105ada172
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   № 9 е не само смешна, но и жалка. Да не би да си мисли, че с ревността си ще промени нещо. Направо ми е жал за подобни заблудени същества! Та такива хора не са щастливи, те не живеят спокойно. Пази боже!

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c9bc6c9ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   №9, и коя си ти, че" да не позволиш някой да се гаври с твоето достойнство и чувства"? Сестрата на Господ ли?
Точно ТИ ще изядеш най-големите шамари от Съдбата - помни ми думата! Голямо ЕГО - голяма работа! А другите са боклуци, незаслужаващи никакво доверие, нали? Но... каквото почукало, такова се и обадило. И още - най-големите ни страхове и опасения винаги се сбъдват. И да - хората лъжат, когато са принудени да го правят, когато не са свободни, когато са притиснати, когато им се вменява чувство за вина - за това, че си човек, за това че си мъж/жена, или защото обичаш мармалад, а той е" вреден за зъбите" ...
Няма ли хармония и резонанс между двама души, има ли желание дори единият от тях да излъже или да кръшне - нищо не може да помогне повече на такава връзка - нито приверки, нито разследвания, нито частни детективи...
Напълно ли си убедена в думите си относно психопатията? Щом го пишеш, значи все пак правилната мисъл ти е минавала някога през главата...
Смяташ ли, че твоите т. нар. " чувства" имат някакво значение за някого другиго, освен за теб самата? Чувала ли си крилатата фраза, че когато истински обичаш някого, желаеш единствено неговото щастие, а не своето... Чували ли си и другата, че когато обичаш някого - пусни го да лети, и само ако се върне отново при теб означава, че ще станат нещата...
Има още много над какво да помислиш. И има още много накъде да съзряваш...

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d3253af81c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не, защото полза няма. Ако иска един мъж винаги ще изневери. Чрез проверките една жена само може да се унижи и изложи. То се усеща. Освен това тези проверки говорят за липса на самочувствие и комплекси. Изобщо жени без самочувствие и достойнство могат да правят подобни неща. Което естествено не значи, че ако разберете за подобно нещо трябва да се правите, че нищо не е станало. Според ситуацията и отношенията с мъжа ще решите какда реагирате.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: bc601799ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Номер 9, ако ти си жена с достойнство както твърдиш, няма да ровиш, да се съмняваш и проверяваш.
Една уверена в себе си жена, стъпила здраво на земята, спечелила уважението и любовта на партньора си няма нужда от доказателства за вярност. Просто човекът до нея знае, че изневери ли, тази жена моментално ще изчезне от живота му.
Омъжена съм от 21 години. Никога не съм проверявала и дебнела съпруга си. Не знам дали ми е изневерявал. Знам обаче, че колкото повече го обсебвам, толкова повече го губя.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 80cf7bf766
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   И аз мисля като 10. Смешна и жалка ставаш в очите на мъжа така ! А това маже само да го отблъсне. Никой не обича това чувство дето някой "шерлок "му диша във врата и следи всяка негова стъпка!!!Не можеш да накараш някой насила да те обича !!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3f021bb3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   От Номер 9 :
Хора, явно не умете да четете.
С едни червенички буквички тук е написано "Обидните квалификации не са аргумент :-)"
Каква съм била, колко съм имала да съзрявам, как съм щяла да изям най-големите лайна на съдбата и т.н простотии.
Гледайте си лайната във вашата паничка, а не в чуждата ;)
Мен няма да ме лъжат, вие щом предпочитате да ви подмятат кати мръсни чорапи и да се надлъгват с вас, изборът си е ваш, вие ще си му носите кръста, но няма да ми казвате нито на мен, нито на другите как да си живеем живота.
Да, хората лъжат, ПРОСТО ЗАЩОТО МОГАТ и защото такива като вас позволяват да бъдат лъгани и използвани.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3f021bb3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Номер 13, а една жена с достойнство, както ти твърдиш, няма да търпи несигурност и да толерира нечии лъжи просто за да не загуби скъпоценния мъж, виждаш ли.
Това говори, че тя е несигурна в себе си и човека до себе си дори след 21 години брак ;)
Нека съм смешна и жалка, мен няма да ме лъжат.
Нещо ако не му изнася знае къде е вратата, ама да си го каже в очите ми, а не зад гърба ми.
Елементарно уважение се изисква.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3f021bb3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   До 14:
Да оставяш някого да те лъже също няма да го накара да те обича, ще го накара само да те използва, защото си му удобна от собственият ти страх да не го загубиш.
На принципа айде да се не дебнеме, че ще се хванем.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 6efd81fbcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Имай му доверие, но не прекалено. Винаги трябва да имаш едно на ум. Хората се променят, а и лъжат без да им мигне окото. Макар че аз по-скоро се доверявам безусловно...предпочитам да не се съмнявам и да не мисля за тези работи, вместо да си тровя нервите излишно с неща, които най-вероятно за проекция на странната ми психика...
Знам паролата на скайпа и на фейсбука на приятеля си. Той щеше да ми ги каже ако бях поискала, но аз сама ги налучках, и то не с кой знае колко зор. Въпроса е там, че всеки път когато вляза се ядосвам и си казвам, че повече няма. Не защото виждам, че ме лъже или нещо такова, а точно обратното-не виждам нищо нередно и се ядосвам на самата себе си, че го проверявам и едва ли не му нямам доверие.
Щом започнеш веднъж да го следиш и да му влизаш в скайпа, това е като в омагъосан кръг...не можеш да спреш. А той ако е решил да изневерява и да се крие, иди го спри..и най-малкото няма да го разбереш по скайпа или телефона му..

Мег*

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c9bc6c9ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   №9 и 15 - явно просто изобщо не можеш да вденеш КОЛКО МНОГО СИ ЗЛЕ! Ти си като едно жабче, израснало на дъното на един отворен варел и което си мисли, че светът и хоризонтът са малкото кръгче синьо небе, което вижда над себе си - толкова си тесногръда. Фимът в който живееш и хората около теб са твое огледало, и смятай след като ги смяташ едва ли не за врагове и загубеняци кого и какво всъщност отразяват те. Не сочи никого с пръст, защото в същия момент ТРИ ПРЪСТА сочат към тебе (средният, безименият и кутрето на същата ръка, с която сочиш...). Разбери, че ти не си някакъв свят гений, а другите не са нищожества. Те са абсолютно развностойни на теб същества - всеки със своите проблеми, болки и недостатъци... Начина, по който ги възприемаш, показва че ти грам не можеш да се поставиш на мястото на някого другиго, да погледнеш света през неговите очи и да усетиш копнежите и болките му. Отново - каквото сееш, това и ще жънеш. Запомни го!
Да не говорим колко долна и жалка постъпка е да ровиш в телефона, вещите и въобще ЖИВОТА на някого, ПРОТИВ волята му. Дори в конституцията е записано: "ЛИЧНАТА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ Е НЕПРИКОСНОВЕНА" - както искаш го разбирай. Независимо кой какъв ти се пише - съпруг, приятел, родител и т.н., ти нямаш НИКАКВИ права над него, да не говорим за някаква форма на собственост над него. Позволи на хората "лукса" да споделят с теб само това, ковто те самите искат - това не означава че си будала, а означава че уважаваш другия така, както уважаваш себе си. Ако някой реши да те излъже, той ще те излъже, ако му се изрепчиш - ще те разкара... НИКОГА НЕ ПРАВИ НА НЯКОГО ТОВА, КОЕТО НЕ ИСКАШ НА ТЕБЕ ДА СИ СЕ СЛУЧИ. Ако не спазваш този прост кармичен принцип, то с абсолютна сигурност един ден ще преживееш АДА да попаднеш на екземпляр като себе си... и както се казва "тогава твоето чудо никъде няма да го има".

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3f021bb3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Мисля, че админите са казали нещо за обидните квалификации, но явно тези на които не им стига акъла все до тях опират.
Ако каквото сеем, това ще пожънеш, при това ти агресивно поведение ти трябва да си притеснена какво ще пожънеш, а не аз.
Защото аз не съм направила нищо нередно ;)
И кристално кълбо ли имаш, в него ли видя, че съм направила нещо против волята или дори без знанието му, а ?
Имам над него формата на собственост и правата, които той сам ми е дал, със собственото си разрешение в пълно съзнание ;) .
Ако теб са те разкарали, защото си се изрепчила, то проблемът не е в моите виждания за света, а в теб самата или човекът срещу теб.
Но това да те кара да забравиш себеуважението си и изискванията си към другите и да бъдеш с кой да е, да се държиш като кротка овчица разбираш ли, за да не те бил разкарал, не е най-разумната промяна, която можеш да направиш със себе си.
Не ме притеснява който и да било да се рови из моята коренспондеция, защото аз нямам какво да крия ;)
Така че не правя нищо, което да притеснява мен, половинката ми или заради което да се страхувам от някакъв си суеверен кармичен принцип, следователно проблемът, че ти си толкова агресивна и афектирана е видно, че не е в мен ;)

Лека вечер ти пожелавам и по-силни успокоителни.

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: bc601799ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Номер 9, не подскачай толкова бе момиче!
Защо реши, че толерирам лъжи и живея в несигурност.
Напротив! Аз съм хубава жена със самочувствие. Уважавана и обичана от съпруга си съм. Имам стабилно семейство. Много добре познавам мъжа до себе си и знам на какво е способен.
И не съм навлизала в личното му пространство не само защото е под достойнството ми, а и защото не са ми давани поводи.
Овладей се мила, защото не всички жени се чувстват несигурни и необичани!
От номер 13

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 36ae94d6b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   9 е права, че не може да се има доверие на никой. Това не означава, че не го обичаш и че връзката ви куца. Това си е самата истина. Не става въпрос да го мислиш постоянно и да му правиш проблеми все едно е твоя собственост. И аз си мисля, че човекът до мен ми е верен, но не бих отказала да се подсигуря по някакъв начин, въпреки че това не е възможно. Ако човек реши, може да го направи и е възможно да не се разбере.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: d14c0782bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   От много доверие пак се ядат лайна. Затова излъганият научава последен. Развяваната "неприкосновеност" води точно до заблудата, че никога няма да бъде разкрито някое залитане. После започва "веселата" част и разговорите за доверието, което вече го няма, ама искаме да си го върнем.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3f021bb3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   От 9, 15:
Доверие, та доверие.
Клише.
Да, ама всяко доверие трябва да се заслужи!
Та аз не мога да кажа, дали аз ще обичам този човек или дали няма да залитна след 5 години примерно, пък той щял да ми го гарантира!
Трънки!
След като не живееш в несигурност, защо не го попиташ за 21 години дали ти е изневерявал?
Страх те е, че въпреки цялото ти доверие той ще те излъже
и че го е правил и те лъже както сега, така и преди?
Това няма общо с усещането дали си обичан, а е просто проява на здрав разум, защото един ден, ако с този човек останем заедно и създадем семейство това ще е възможно най-неподходящия момент да изкочат стари лъжи и изневери, особено за сметка на други невинни същества.
И отново ще кажа - в женска компания, когато се съберем, кажи речи всяка е ровила из личната коренспондеция на гаджето/мъжа си поне еднократно, откъде вие се извъдихте толкова съвършени и безгрешни, не знам!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3f021bb3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   В този ред на мисли, искам просто да копирам едно изказване, направено в друга тема тук:

10. Авторке, вярно е това за вълка и нрава. Аз съм жена и изневерявам, харесвам паралелни връзки , няма да се променя. Това е.
...
Правете си изводите сами, искате ли да попаднете на подобен човек и дори да не го разберете от прекалено "доверие".

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3ad33908d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   На който му е кеф да си трови живота с разследвания и ослушвания - прав му път! Аз не се главоболя с такива щуротии и не се оплаквам от личния си живот. Пък и ми е под достойнството някак си... Има един библейски принцип: "не прави на другите това, което не искаш да правят на теб". Аз лично мразя да не ми вярват и да ме проверяват като някакъв рецидивист. Изисквам уважение от партньора си. И му го давам. Т. е. не си вра носа в телефона, скайпа, пощата му... Нито аз му знам паролите, нито той моите. И въпреки, че ни делят близо 1000 км., аз съм убедена, че ми е верен. Чувството е страхотно, пожелавам го на всички!

Борония

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: a96577c5e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   От номер 13: извинявам се на номер 9.
Мислех, че водя диалог с по-зряла жена. Не знаех, че си малка. Това променя нещата - ти просто не си дорасла.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 6d6a09bdd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Случва се защото сме влюбени до полуда в мьжете си. Както сме вярни ние така искаме и от тях, но уви неможе да стане. Аз също го хващам в изневери постоянно. Последната беще преди 10 дена и мн. ме боли от това. И едва ли нещата ще се променят. Разбрах едно прекалено много се грижим за мъжете си, и с това ги задущаваме, те искат свобода т. е. дане се престараваме с грижите за тях. Характерно е за девите да са ревниви и домощари. Аз също съм дева и постоянно анализирам защо и как се е стигнало до там? Затова мили дами не обсебваите мъжъ до себе си. Болката е за нас, на тях не им пука, че са ни наранили. Успех.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3f021bb3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Възрастта не е признак на разум, но щом ти свършиха другите аргументи използвай този като изход, все ми е тая.
Хубава вечер на всички!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: a96577c5e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Ето ти няколко аргумента:
1. Сама казваш:" Нека съм смешна и жалка, мен няма да ме лъжат! " - дали ще си смешна и жалка заради това, че се ровиш в живота на патньора си или заради това, че те лъжат, все тая т. е все си жалка. Посто не схващаш, че си такава!
2. Това, че в няколко поста се опитвам да ти покажа другата страна на медала, а ти не схващаш и заради това, че определяш всички жени, които имат доверие на мъжа до себе си като" моралистки" далеч не ми говори за разум.
3. Твоите родители са сигурно на около моята възраст. Това случва ли се при тях? Има ли доверие между тях?
Сплотено семейство ли сте?
Може би в отговорите на тези въпроси се крие и причината за твоите разсъждения.
Аз лично спирам спора. Желая ти да срещнеш мъж като моя! Тогавма ще разбереш за какво съм говорила!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c9bc6c9ee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Една вечер съпруга пратила мъжа си за цигари. Магазинът обаче бил затворен и той отишъл до съседния бар, където имало автомат. След като взел цигари, съпругът решил да удари едно, преди да си тръгне. Седнал на бара и забелязал една поразителна брюнетка. Изглеждала невероятно и той я заговорил. Почерпил я една чаша - после втора и трета - и когато барът затворил, тя го поканила в апартамента си.
Хвърлили се направо в леглото. Сексът бил фантастичен. Накрая мъжът си погледнал часовника и видял, че е един часът през нощта.
- Боже Господи! - възкликнал той и скочил от леглото. - Не
знаех, че е толкова късно. Жена ми ще ме убие. Имаш ли талк? Момичето се озадачило, но му подало флакон талк и той си натъркал ръцете него. После бързо си тръгнал, без да каже нито дума повече.
Когато се прибрал, жена му го чакала.
- Къде беше? - гневно попитала тя. - Знаеш ли колко е часът? ! Пратих те за пакет цигари, а теб те няма цели четири часа!
- Виж, много извинявай - отвърнал съпругът. - Отидох в магазина за цигари, обаче беше затворено. Затова отидох до автомата в бара, но докато бях там, срещнах едно страхотно маце и свършихме в леглото.
- Дай да ти видя ръцете! - казала жена му и той си показал дланите, покрити с талк. - Долен лъжец! - извикала тя. - Пак си ходил на боулинг!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 1a38dc29a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

32.   До № 28 - горките неразбрани и нещастни кършкачи, разбира се че трябва да им давем свобода за всяка една от техните изневери, не само това, но с всички сили да се стараем да им помогаме в това извисено начинание, като например да излизаме тактично от апартамента за да може той да си покани любовницата в него, вместо да харчи за хотел, да изперем прашките на поредното им завоевание, да сготвим вечеря за да има какво да хапнат с мацката след изтощителния секс.

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 884596efe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Съгласен съм с Борония и допълвам: хора, става въпрос за най-обикновена коректност между партньори, било в брака, било в бизнеса и т.н. Човек или е коректен или не, но рано или късно всичко лъсва, колкото и добър актьор да е. Древните са казали, че опознаваш някого, след като изядеш торба сол с него - е, нямаме толкова време, твърде кратко е битието ни на земята, затова се доверяваме, макар и не съвсем слепешката, на избрания по наши критерии партньор.
Авторке, не знам точно как се усеща изневярата, но като жена няма начин да изтървеш признаците и. Само не се самонавивай и кротни топката, че пак древните са казали "Не се гонете, защото ще се хванете". Ако жена ми тръгне да ме проверява по този начин, най-малкото ще и кръшна без да ме усети, на никого не е приятно да е следен и подозиран, още повече без повод.
Мечо Пух

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c16571cf51
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Неуважение към партньора, а от там и към себе си е ровенето в личното му пространство. Та нима нямаш елементарно достойнство и търпиш до себе си човек, на когото не вярваш? Днес не вярваш, че няма да изкръшка. Утре ще те погне параноята дали няма да ти резне гърлото, докато спиш. И докато се усетиш ще заприличаш на Номер 9 - ходеща златна мина за всеки психотерапевт. Впочем там, като добавим стила на писане и публикуване бих определил - чатещо хлапе.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3f021bb3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Рано или късно всичко лъсва - а какво ще стане, когато всичко лъсне в момент, в който с въпросния човек сте градили бъдеще заедно, влагали сте както емоции, така и материални блага в бъдещето си съжителство и добруване?
Когато вие сте в майчинство, заети да гледате поколението, за което той е напирал, а той спи с колежката или комшийката примерно?
После аз съм била неразумна!

И как сте сигурни, че няма как да изтърве признаците, щом и вие не знаете как се усеща изневрата?
Мечо Пух, ако си готов да кръшнеш на жена си, заради нещо толкова елементарно, което те е подразнило в ежедневието ви, значи жена ти би била права да те подозира и проверява!

А ти откъде си сигурен, че тя не те?
Както казах, като не му е приятно знае къде е вратата!
Да, не му вярвам, не вярвам и на теб, Дядо Торбалане.
Защо ли? Защото всяко доверие трябва да се заслужи!!!
Ако вашето доверие е толкова евтина стока, че да го раздавате на всекиго, проблемът не е мой ;)
А вие си продължавайте да давате лични квалификации и си гледате в кристалната топка, за да обяснявате кой какъв бил, вместо да си гледате в собствената паничка или да се опитате да бъдете полезни на околните с постовете си.

Та да отговоря и на по-горните директни обиди, защото уви, чатещото хлапе си има и други задължения, освен това да кисне непрекъснато тук и да раздава акъл по всеки въпрос.

Абстрахирайхи се от директните обиди на номер 30, нека спомена - като маралистки съм определила жените, които лъжат, че не надничат в личното пространство на мъжете си, а тайничко го правят - това, че ти явно си се разпознала в тази категория не е мой проблем.
Що се отнася до родителите ми - оставам с впечатлението, че ти си около 40те, значи възрастовата ти разлика с родителите ми е между 10 и 15 години.
Като отговор на въпросът ти - никога не съм им се вряла по личното пространтсво и не ме е интересувало особено какви са отношенията им. Ако ти си се вряла на твоите, то може би твоите крайни реакции се крият в детството, а не моите. :)

Иначе изглеждат добре, но не биха били точно двойката, която аз бих събрала.

Дай боже, аз да разбера твоята гледна точка, а не ти моята, защото на фона на разводите, които съм наблюдавала, мога да кажа, че никой не е застрахован, колкото и всички да си мислят, че това няма да се случи на тях.

Четенето на чужда коренспонденция не те прави смешен или жалък (все определения, нашумели в последните години, използвани основно от подрастващите).
Прави те подозрителен, а това, в умерена доза не е лошо качество.

Златната мина за психотерапевти приключва предаването.
И специални поздрави на Дядо Торбалан от Чатещото хлапе. :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3c5505d5da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Умерената доза подозрителност винаги е била полезна, както сама казваш. Но и Дядо Торбалан и Мечо Пух също имат своите основания за думите си. Не мисля, че целта им е била да те обидят, обаче. Сама признаваш, че осъзнаваш действията си като не съвсем редни. Казваш още, че доверието трябва да се заслужи. Нима приятелят ти не е заслужил твоето? Ако отговорът е положителен - нямам какво повече да добавя, освен въпросът, защо го наричаш приятел.
Казваш, че се притесняваш да не го загубиш. В такъв случай се вслушай в думите на Мечо Пух. Казва нещо много вярно за повечето от мъжете. Ако разбере, че го проверяваш, приятелят ти може да се обиди от недоверието и да предприеме действия, с които да го оправдае. Типично мъжка постъпка, която на жените може да се струва нелогична, но... , историята помни повече от достатъчно такива случаи.
Бих могъл да коментирам още, но мисля, че не е нужно. Ще си позволя само да ти посоча още една гледна точка. Твърдиш, че се чудиш дали ти е изневерявал и дали би го направил, ако не е. Това според мен е най-сигурният път към самоизтезанието. Все пак ти сама каза, че подозрителността трябва да е в умерена доза, за да е здравословна. Подобни мисли в никакъв случай не водят след себе си здравословна доза подозрение.
Успех!
wanderer

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 29db2cf3e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   От чатещото хлапе до wanderer :
Аз не съм авторката - никъде не казвам, че ме е страх да го загубя.
Защо го наричам приятел, след като не е заслужил напълно доверието ми - защото е невъзможно нечие доверие да бъде заслужено напълно, това е смисълът на постовете ми, който явно убягва на всички - че връзката ви се променя с времето и никой не може да гарантира дали ти ще го обичаш още след година или обратното.
Ако това се случи обаче, аз ще знам.
И отново ще повторя - не бъдете наивни, повечето жени са надничали в чужда кореспонденция на даден етап от живота си, просто не си го признават. ;)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3c5505d5da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   До чатещото хлапе. Моля да бъда извинен. Явно съм объркал постовете. За това, че връзката се променя във времето съм напълно съгласен с теб. За доверието обаче... , имам доста резерви. В най-близкият кръг от хора около мен има няколко, които са спечелили пълното ми и безрезервно доверие. И така е от доста години. Наистина никой не гарантира, че това ще продължи, но да се ритеснявам за бъдещи възможности според мен е чиста загуба на време. И най-краткия път към Ада.
Не мислиш ли, че чувствата, които изпитваш към приятеля си придобиват леко горчив привкус от подправката на постоянното подозрение. И наистина ли е така нужна? Не е ли по-добре човек да се наслади на хубавото, пък когато лошото дойде (ако дойде) ще има време и за тъга.
Все пак доброто и лошото вървят ръка за ръка. Така поне казват философите :)
В никакъв случай не искам да ти налагам моето мнение като правилното. Питам се обаче следното. Да приемем хипотетично (дано не ти се случва), че се окажеш права и приятелят ти изневери. Какво ще спечелиш ти от това, че ще знаеш, защото си ровила в нещата му? По-малко ли ще те боли или какво? Или може би ще получиш някакво надмощие над него? !? А какво повече ще загубиш в обратния случай? Ако не знаеш?
И до какво хубаво ги е довело това надничане? Единствено до отрицателни емоции, било то от гузна съвест или от направено неприятно откритие.
Не желая да променям начина ти на мислене, а и не мога. Намирам обаче, че подобен начин е твърде уморителен и нездравословен най-вече за човека, който го използва. Надявам се единствено, че си открила (за себе си) точната здравословна доза недоверие :)
Желая ти късмет!
wanderer

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2d3d7a5753
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Искам да попитам тук много знаещите и можещите, какво против имате една жена да се съмнява в любимия си мъж и да го хване в изневяра като му прочете скритите съобщения и му прегледа обажданията????
И какво лошо видяхте в това, и защо нападате толкова много номер 9?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 29db2cf3e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   От чатещото хлапе (Номер 9) до wanderer.
Благодаря за добрите пожелания и за липсата на излишна агресия.
Не е въпрос на надмощие, а е въпрос на това да си подготвен, готов за последствията от действията си, за да не страдат после 3ти лица от тях.
Детинско ми се вижда да се радваш на хубавото и умишлено да си затваряш очите пред лошото, да действаш без да мислиш за последствията.
Така действат множество жени, които си мислят, че с надяването на халката или с идването на детето, примерно, мъжете им напълно ще се променят.
Какво ще спечеля - ще боли по-малко, ще знам, че не мога да разчитам на този човек за в бъдеще, ще очаквам, в момент в който ми е нужен да го няма и ще разчитам само на себе си, което и значи, че няма да поемам отговорности, които не вярвам, че мога да нося до приключването им сама (деца, семейство).
При мен има един много силен и абсурден инстинкт към справедливост - не е честно, аз да влагам всичките си усилия в изграждане на живот с даден човек, а той да ме лъже зад гърба ми.
Това би означавало, че той не ме заслужава и че мога да намеря по-добра инвестиция на времето, усилията, нервите и доверието си от него.
Не ме разбирай погрешно, не съм склонна към драми, много неща мога да преглътна, ако бъдат признати с нужната доза разкаяние и ако виждам, че ситуацията може да бъде поправена.
Но да хабя усилия да поддържам нещо, което явно не значи също толкова много за другата страна или което явно няма бъдеще, ами не съм склонна.
Няма да ме лъжат, това е подценяване на интелекта и себеуважението ми и показва липса на взаимственост.
Другата част от подозрението, признавам, е професионално изкривяване.
Непрекъснато наблюдавам двойки, които си мислят, че това на тях не може да им се случи, докато не рухне всичко.
Това е което ме дразни - че са толкова убедени, че не може да се случи на тях, а статистиката безпогрешно говори точно обратното.
Да не говорим, когато вече раздялата е факт, колко грозно се разделят, натяквания, обиди, обвинения, кирливи ризи на показ, най-съкровени тайни, поверени на някогашен любим изкарани пред публика с цел сегашното му унижение.
Не можете да си представите даже какво говорят хората един за друг, когато половинката им я няма, дори когато са все още заедно.
Просто е факт, че повечето хора са неспособни на елементарна лоялност, а това, че някой заслужава доверие, не значи, че го заслужава непрекъснато.
Всички грешат, но всеки преценява кои грешки е склонен да прости и не е справедливо тези грешки да бъдат крити от другия.
Накратко - истината пред благородната лъжа.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d93542e39a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Здравейте, според мен е унизително да се ровиш в личните неща на партнъора си, в личното му белъо, комп, телефон, сметки, банкови извлечения. Имам приятелки, правили всичко това, никоя не прокопса от това. Имах и приятелка-рускиня, която е имала чудесна връзка със западен дипломат, който я е носил на ръце, тя заради косъм в банята се е разделила с него - той се жени за друга рускиня, тя остава сама в Сибирската си мизерия.
Имам направо побъркани приятелки - нямат миг спокойствие, само тършуват и тършуват.
Моят приятел е страшно ревнив и знам за какво става дума - бях сложила някакви стихотворения под моя снимка във фейса, просто, защото ми харесваха. Други потребители бяха постнали от своя страна... и моят като видя - били сме влюбени с двама мъже там, и т. н. - да съм ги махкала от приятелите си. Махнах ги за пред него, после се разръчках и скрих от него повечето ми неща, прибавих си пак хората.
Ревнивецът няма миг спокойствие! Моето лично спокойствие, ежедневието ми и щастието ми с партнъора ми е много по-важно от всякаква 100% сигурност, че той ми е вярен. Ако го прави дискретно и с презерватив, нека да си тика мъжеството където иска. Аз искам да ме уважава, да ми обръща внимание, да ме задоволява и да се грижи за семейството ни. Това е.
Колкото и да ръчкам и да търся - който е умен, може така да изневерява, че с години жена му да не разбере. Има някакви аматъори, които оставят следи, но ако човекът е достачно умен и хитър, никога не може да го хванете, ама никога! Струва ли си цялото ровичкане и бъркане в личното пространство в стил ДС?
Аз може да съм във връзка, но компа ми е с парола. Има граници на една връзка и според мен това е пълното обсебване и ровене в личните работи и белъо

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6522af665d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Хората са прекалено различни, за да се подхожда към всеки с еднакво доверие. Когато се запознах с първата ми любов бях най-щастливото момиче на света. Вярвах му и въпреки че имах скайпа на бившата му, така и не я потърсих да я питам за него, защото си знаех, че няма да каже нищо хубаво. Реших да не го следя и наистина бях много щастлива и спокойна, докато един ден не ме потърси една жена да ми каже, че той ми е изневерил с нея, бях шокирана и веднага потърсих бившата му, оказа се, че и на нея е правил същите номера и за това го е оставила. Горчиво съжалих, че не я бях потърсила още в началото, докато не го обичах толкова много.
В моя фейсбук имам момче, което е сгодено и всичките му снимки са с гаджето му и въпреки всичко винаги, когато ме види на линия не спира да ме сваля, даже ползваше скайпа на приятелят си, за да ми пише скришом от нея, но му казах, че докато е с друга да не ме занимава, при което той каза, че тя не била нищо за него и че просто правили секс и щял да ми обяснява като се видим в университета, днес видях как е написал на стената и че я обича, айде кажете ми сега, че трябва да им се има доверие на мъжете... Само ми е жал за това момиче, но да се оправят. Надявам се някой ден ако имам приятел да държи истински на мен и да не ми причинява това, защото още преживявам първата ми любов и болката от разочарованието и лъжата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 1fc6d6f3f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Мила и аз бях като тебе. Имах сериозна връзка с мъж по-голям с 4 години. Всичко вървеше нормално, опитвах се да не му показвам изблиците ми на ревност... но след известен период от време аз станах по нервна по заядлива, а на него това не му хареса започнаха скандали (породени от моята "скрита" ревност) и така след време се разделихме. Затова моя съвет е ДА МУ ИМАШ ДОВЕРИЕ! Вярвай в човека който е до теб. Никое испитание не би ти помогнало и не би те оспокоило. Имайте си доверие и се обичайте, пък времето ще си покаже какво е писано... НЕ можем да променим съдбата си!!!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3c5505d5da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   До чатещото хлапе. Нека уточня, че да се радваш на хубавото не означава непременно да си затваряш очите за реалността. Колкото до последствията, мисля, че всеки средно интелигентен човек може да обмисли създалата се ситуация (независимо от естеството й) и да предприеме необходимите мерки.
Не искам да ти противореча, но нека те предупредя! Няма да боли по-малко, ако бъдеш наранена. Раната си е рана. Няма значение очакваш ли я или не.
Термина справедливост е доста относително понятие и винаги е зависел от гледната точка. Пример: Справедливо ли е лисицата да изяде кокошката. Отговор: Да - за лисицата и Не - за кокошката. Естествено като всеки жив човек с чувства ти имаш пълното право да разсъждаваш от собствената си гледна точка и никой не може да те обвини за това.
Общо взето от уточнението ти личи, че макар и да си встрани от центъра по този въпрос, поне не си твърде много встрани :) А това определено е добре за теб.
Не е нужно да ми благодариш за пожеланията, това е съвсем нормално нещо. Колкото до агресията, не мисля, че е довела когото и да било до нещо положително. Обикновено след нея остава единствено разруха във всеки смисъл, за който можеш да се досетиш.
Мисля че правилният начин е да приемем различията си и да потърсим къде са ни допирните точки. Ако го направим честно няма да има проблеми и много недоразумения и рани (и във връзките) ще се избегнат. Разбира се това е само моето мнение и то не ангажира никого, освен самия мен.
Още веднъж ти пожелавам успех.
wanderer

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker