Майката на приятелката ми иска да ни раздели - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Майката на приятелката ми иска да ни раздели
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1798 пъти
Първо ще започна със социалния ми статус, че аз съм на 39 години. Никога не съм бил семеен, нямам деца от предишни връзки. Родителите ми са разведени още като бях малък, баща ми живее в чужбина, майка ми е починала от рак, а аз живея сам в наследствения имот на майка ми. Професията ми е компютърно програмиране. Тя е на 28 години. Запознахме се тази година в началото на Март, чрез един приятел. Моят приятел не я познава, защото той се е запознал с нея от курс организиран от трудовата борса, и е чул тя да споделя че търсила сериозен приятел, и той се е сетил за мен, след което той ни определи среща. И двамата се влюбихме от пръв поглед още на първата среща. Започнахме да се виждаме всеки ден. Забелязах че нейната майка звъни на всеки 30 минути, и крещи истерично да се прибира, държи я под голям контрол, което не е "нормално" за 28 годишна жена. Още в началото тя ни запозна с майката по телефона, и аз казах на майката че нейната дъщеря иска да ни запознае, да ме представи. Отгвора на майката беше следният, цитирам:
- абе няма какво да се запознаваме с тебе, тя да стои там при тебе 2-3 часа, и да се прибира...
След което ми затвори телефона. Майката работи професия чистачка в гимназия, бащата е работник в цех за дограма. Имам връзка с това момиче вече 5 месеца. С нея се разбираме идеално във всяко едно отношение, и никога не сме се карали, нито има лъжи, нито каквото и да е негативно.
Майката започна да забранява да се вижда с мен, след като разбра разликата в годините, въпреки че знае материалното ми положение че живея в самостоятелен имот, и имам добра професия, и нямам никакви пороци. Момичето се принуждаваше да лъже майката по телефона че излиза с приятелка, но майката я хвана, защото всъщност тя няма приятелки, понеже води затворен живот. Стигна се до там, че се принуди да лъже майка си че се е събрала в бившия си приятел, само и само да се вижда с мен. Но рано или късно всичко се научава. Миналия месец имах позвъняване направо от майката, като започна да ми крещи истерично да спра да се занимавам с дъщеря и, да не я търся повече. Аз като интелигентен и възпитан човек, отвърнах със спокоен тон, че дъщеря и също иска да бъде с мен, и аз не представлявам някаква опасност за дъщеря и - не съм престъпник, нямам пороци. Онази ми затвори телефона. Изминаха 30 минути след това истерично телефонно звънене, и приятелката ми звънна и каза че майката ме кани у тях да ме види. Преди това ме е виждала само на снимка, и дори е казала че съм бил симпатичен. Отидох у тях, запознах се с майката, държеше се с мен, все едно никога не е имало подобно нещо, започна да опъва масата, да прави гощавка, с ракия и вино, дори удари наздравица с мен. Бащата беще нощна смяна тогава, но той е мъж под чехъл, и там командва майката. Няколко дни по късно и с бащата се запознах, той човека много ме одобри, и дори каза по често да идвам. Последваха още покани от майката у тях на софра с наздравици. До като от началото на миналата седмица, приятелката ми звъни и през сълзи ми каза, че майката отново си е променила мнението, и искала да ни разделя, като за целта е заключила приятелката ми у тях, до като тя и бащата са на работа, приятелката ми е заключена у тях до като се върнат родителите. Майката е казала, че щяла да направи всичко възможно да ни раздели. Разликата в годините ни била голяма, какво щели да кажат бабата и дядото, какво щели да кажат роднините им...
Освен това майката бие дъщеря си, дори веднъж я наби пред очите ми, само защото закъсняхме с един час да я прибера у тях. Причината е че пие хапчета за депресия, и трябвало в 15:00 да се прибере у тях да си изпие хапчето, а ние отидохме в 16:00 h Последваха силни удари по главата на приятелката ми, майката с такава сила я удраше, че главата на момичето даваше откат. И всичко това само защото закъсняхме с един час по късно, защото ще изпие антидепресантите с 1 час по късно. Гледката беше ужасяваща как майката със сила удряше дъщеря си по главата! Това не бяха леки респектиращи удари, а удари със силен замах и се чуваха басови удари, а главата на момичето отскачаше от ударите. Застанах между тях, и възпрях майката да удря дъщеря си, като казах че такова нещо в нашето семейство никога не е имало, такива агресии в нашия род няма! Майката се усети и спря.
Ясно е че това което видях, е само една малка част от случващото се там. Приятелката ми сподели, че майката по принцип си я биела за щяло и не щяло. Разбрах че е подложена на тормоз от майката.
Но да се върна от там където майката отново си промени мнението да е против нашата връзка, и започна да я държи заключена у тях, само и само да не се среща с мен. Случи се така че приятелката ми издебна момент когато майката беше на работа, и баща и си беше у тях, почиваше от нощна смяна, и тогава не беше заключена. Тя ми се обади, и каза да отида у тях, бащата искал отново да се видим, той човека още в началото ме одобри. Отидох, и казах че в момента майката не знае че съм тук, и ако разбере ще им вдигне скандал. Бащата каза да не се притеснявам, важното било че той ме бил харесвал и одобрявал за дъщеря си. Още до като отида у тях, масата беше сложена, с питиета и мезета, и човека си ме посрещна много добре, както и преди. Каза ми че не вижда нищо лошо в мен, и според него мъжът трябвало да бъде по голям от жената най малко с 5 години нагоре. Каза ми че той много ще бъде доволен да се вземем с дъщеря му, и щял да говори с "чорбаджийка" ( така говори на жена си ) но не давал гаранция дали ще има ефект, защото всичко зависело от "чорбаджийката" тя командвала там, и неговата дума нямала никаква стойност.
Майката звъня да попита дали дъщерята е у тях, да контролира положението бащата да не я пусне да дойде при мен. Но бащата отговори, че ме е поканил на гости, и той иска аз да бъда с дъщеря му. Остреща чух истерични крясъци по телефона, не чух какво точно се говореше, а само истерични крясъци, след което тя му затвори телефона. Казах че по добре да си тръгвам, но бащата ми каза да стоя, дори изпрати дъщеря си да купи още бири. След 2 часа майката се върна от работа, отново наби дъщеря си, за това че аз съм там. На мъжът си нищо не каза. Тръгнах си, бащата каза да не се притеснявам от нищо и пак да заповядам, той бил с две ръце за нас.
Допълвам че майката и бащата спят в отделни стаи, майката спи при дъщеря си, което си е обсебване, и не и дава право на лично пространство.
Вече втора седмица не се виждаме, защото майката е в отпуска до Септември, и не пуска приятелката ми на среща с мен. Само се чуваме с нея по телефона, и тя като ми звънне се крие в банята или на терасата, да не чуе майката че говори с мен. Но днес майката е разбрала че поддържаме връзка по телефона, и отново ми звънна, и ми се разкрещя истерично, като цитирам:
- спри да я търсиш, престани да я търсиш чуваш ли какво ти казвам...
Моят отговор:
- момент... отново ли се започва телефонния тормоз с предупреждения и условия, както в началото? Нали уж ме възприе, нали уж ти самата ме канеше у вас на софра, как така в един момент рязко се изметна, и без причина ще искаш да ни разделяш? Това говори за непостоянство и нестабилност.
Отговора на майката:
- аз съм гледала дъщеря ми цели 28 години, и не мога да допусна някой друг да я гледа, който и да е той, без значение дали ще си ти, или някой друг. А ти ще престанеш да я търсиш.
Моят отговор:
- тя е пълнолетна, и е достатъчно голяма и зряла да взима самостоятелно решения, на нейната възраст жените са семейни и имат деца.
Отговора на майката:
- абе ти кой си че да казваш тя с кого да бъде бе...
Моят отговор:
- аз съм приятелят и! Освен това не само аз го казвам, но закона го казва че всяко лице навършило 18 години, има право на свободен избор, и родител няма право да забранява с кого да бъде, освен ако аз не представлявам някаква явна "заплаха" за дъщеря и. И не ми говори така, защото съм нещо много повече от теб, моята майка също работеше в училища, но беше учителка, а ти си чистачка и търкаш пода на учителите и учениците. Нито си ми на нивото, нито си ми на квалификацията, нито си ми на образованието, нито си ми на интелекта.
След което лудата майка ми затвори телефона и това беше.
Няколко часа по късно, приятелката ми звънна скрита в банята, и каза че вдигнала кръвно, и казала на майка си, че ако ни раздели, тя щяла да направи така че майката да загуби нея... Това звучи като че ли замисля да посегне на живота си... или поне аз така го анализирам.
Допълвам защо приятелката ми пие антидепресанти - преди 2 години е катастрофирала с бившият си приятел, той се е отървал с леки натъртвания, но тя е била в кома 10 дни, и има операция на левия крак, и лявата ръка на рамото. След катастрофата тя получава депресия и за това е на хапчета. Но това не ми пречи да бъдем заедно. Това е ситуацията, според един приятел, това което майката прави е подсъдимо - психически тормоз, заключва дъщеря си против волята и, бие я по главата, което се води домашно насилие, а на мен започна да ме тероризира по телефона, и то по време когато съм на работа в офиса на фирмата. За първи път попадам в такава ситуация, с такава истерична майка, която третира 30 годишната си дъщеря като животно. Извинявам се за дългия пост, но след днешното позвъняване от майката, ми е много объркано.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1097772744
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сам го каза - имаш собствено жилище, вземай я у вас и готово.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 05b8c52210
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами, като толкова се разбирате с приятелката ти, защо не се ожените и да се махнете от лудата? Само, че имай предвид, че никога няма да се отървеш от лудата тъща и панаирите ще продължават. Тя ги прави тези неща, защото е луда. Нищо не можеш да направиш. Това тегло ще го влачиш, докато някой от вас умре.
Няма да коментирам фамилните обременености с психични заболявания. Това са много сериозни диагнози. Те може да дойдат и на бъдещите ви деца.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2ae53ff05a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ами приятелката ти направо да се пренася у вас. Тя не е момиче, а е жена на 28 г. Какво изобщо се занимавате с лудата й майка? Тя да си събира багажа и да идва у вас. Ако трябва говорете с адвокат, за да изкара забранителна заповед майката да не доближава дъщеря си. Майката е луда за връзване. Поискйте й психиатрично освидетелстване. Как така ще я бие? На 28 години?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 15689e3129
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Божичко, ако това е истина, нямам думи. Приятелката ти има ли образование, работи ли нещо? Веднага да се изнесе от родителите си!!! Щом имаш жилище, защо не я вземеш при теб да живее?

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2a3d858a57
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не издържах да изчета всичко. Трябваше да систематизираш по-добре нещата. Като програмист, би трябвало да избягваш повторенията (на "код", т. е. на писанията ти). Опитай се да изнесеш повторенията в отделни методи и ги преизползвай. :)

По темата, и двамата сте пълнолетни, нали? Даже отдавна сте навършили 18. Имаш апартамент. Вземи я при теб. Сменете телефона й. Толкова.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 61e3d554a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Имам едно питане, ти като носиш панталони, 1увстваш ле се мъж. Как така някой, макар и родител, ще бие пълнолетната ти приятелка пред очите ти, а ти ще стоиш от страни като нахокано кученце. Тези ръце за какво са ти, да си бършеш задника ли. Хвалиш се. че живееш в собствен имот, а не я прибираш да живее при теб и да се спре тормоза върху нея. Толко ли те е грижа за нея, че стоиш като напикан настрани. Прибери момичето при теб, забрани достъпа за всички които са против вас и си живейте живота. Не може никой нищо да ти направи, при положение, че тя е пълнолетна стига ти да си истински мъж, а не човек с панталони. Когато аз съм се женил, първо направих една строева подготовка на техните, само защото я набиха при едно прибиране. Аз бях още отвън и чух. Нахълтах вътре, обясних им с юмруци как се раздава правосъдие, взех си я и я заведох в къщи. Три години не съм дал техен крак да пристъпи в близост до имота ми. Нали знаеш правилото, по силния печели.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 01f87b01ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Така става като човек спре с развитието си, много лошо за самия него, но още по - отчайващо и зловещо е за околните. Наблюдател съм на подобен тип отношение от родители. В този случай майката вероятно изпитва панически страх да не загуби дъщеря си отново и то по чужда вина, дотолкова, че вместо да помага на дъщеря си, и вреди психически и физически, , отделно момичето не е крайно в решенията си можем да го отнесем до възпитание или прeживения вече страх превърнат в зависимост от родител.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a832860c53
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Приятел, явно не си се занимавал до сега с такива откачени хора. Изглежда си влюбен в това момиче и за разлика от повечето коментари няма да те съветвам да се отказваш от нея.
Първо майката - жената явно има доста сериозни психични проблеми и отклонения в поведението. Грешка е да се обясняваш с такъв човек, когато ти се обади и почне да ти крещи истерично просто и просто я срязвай без обяснения, само и казвай да се обади като се успокои. Избягвай контакт с нея и гледай повечето пъти да не и вдигаш телефона. Не се опитвай да и обясняваш, че поведението и не е нормално, дъщеря и е голям човек и иска да е с теб и подобни. Тези хора не могат да разсъждават логически и няма да има никакъв ефект от обясненията ти, по-скоро ще се озлоби още повече. За това просто се постарай да я игнорираш.
Приятелката ти- дъщерята. Тук нещата са по-сериозни. Проблема на такива хора е, че макар да страдат от поведението на този родител( в случая майката) са напълно зависими от него и немогат да се откъснат. Всичко това ми е до болка познато - имам такива близки роднини. Синът вече е почти на 40, но майка му се отнася с него като с дете на 6-7 год. Имало е случаи, където почти е щял да я набие като го ядоса, обаче след съвсем малко време отново тича при нея. Не може да пръдне без нейното знание и одобрение. Независимо от възрастта, този хора се чувстват като малко дете пред родителя и постоянно търсят одобрение и напътствие дори за най-елементарни неща като да излезе до магазина и подобни.
Това ще ти е най-големия проблем, не толкова поведението на майката, защото тя сравнително лесно може да бъде отстранена от живота ви. Важно е да се опиташ да разбереш как е била приятелката ти преди катастрофата - дали всичко това се отключва или засилва до това положение след инцидента, или нещата са си били така и от преди това. Моя съвет е също да провериш какви лекарства пие и дали зад депресията не се крие по-сериозно психично заболяване. Ако нещата са си били така и от преди катастрофата - лошо, колега, лошо...
Все пак не се отказвай, опитай се постепенно да намалиш зависимостта от майка и - това не може да стане от веднъж, не си прави илюзии. Като за начало заведи я на море за една седмица. Разберете се с бащата и след това я отведи. Изключете си телефоните и след като пристигнете там тя нека да и се обади да и каже че всичко е наред( не казвайте на никой къде сте, защото рискувате да цъфне там до макс. 1 ден, дори да е някъде в чужбина). Като почне да крещи само да и каже да се успокои и да се обади тогава. След това изключени телефони до края на почивката. Тя ще те намрази изключително много, но приятелката ти трябва да се опита да се отдалечи поне за малко от нея. Трябва да имаш предвид, че е напълно смачкана от лудата си майка и също няма да действа много логично.
Лично за мен изгубеното време и нерви не си заслужават, но знам ли. Ако любовта ви е силна и двамата го искате може да се справите. Предвид годините на единия и състоянието на другия може и двамата да не си намерите по-подходящи партньори. Пиши пак как се развиват нещата, имам опит с такива хора и може да ти давам още съвети. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2783b811a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Важно е приятелката и да иска да се раздели с майка си. В твое присъствие, може да я плюе, и да се заканва да я оставя, но бъди сигурен, че при най-малка трудност ще се обръща към, нея и ти винаги ще бъдеш на заден план. Поведението е малко аналогично със "Стокхолмският синдром". Колкото и зле да се държи с теб някой, то ти си до толкова привикнал към него, че каквото и да става, виждаш в него спасение. Изобщо не съм убеден, че момичето ще иска да предприеме такава стъпка.
Най-вероятно в момента, майката издържа тотално твоето момиче, именно това и дава чувството на власт над живота и, вероятно си мисли - щом аз я храня, значи аз и казвам какво да прави. При момичето, евентуалната липса на решителност и увереност сигурно е предизвикана от същата причина.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1876cf17b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Бъди мъж реши проблема, вземи я при теб или и помогни тя да се изнесе

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 821470f75c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Виж, виждам, че си влюбен, което обаче не е любов. 5 месеца са малко време. Истината е, че и момичето има проблеми с психиката ти не е много наред, щом пие хапчета. повечето жени с годините заприличват на майките си. Човек се изгражда главно от семейството и средата си, а при нея това означава психиатрия. Моят съвет - късай и бягай. Явно момичето/жената се е хванала за теб като удавник за сламка, а ти виждаш само собствената си влюбеност. Не си престарял, това не ти е последния влак, защото подозирам, че така разсъждаваш. Ще ти увисне цялото им куку семейство на шията и ще виеш като вълк на месечина.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3659019de2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Първо, щом е психически нестабилна приятелката това е подводен камък, може би не толкова голям, но все пак.
Второ, явно че и тя не знае какво иска, щом не се е отървала от нея.
Трето, ако я бие майка и, дори без знанието на приятелката, можеш да се опандизиш майка и.
Четвърто, може психическата и нестабилност да е наследствено, макар че тук става въпрос най-вероятно че родителите са изключително прости посредствени и най-вероятно сравнително непривлекателни хора с излишни килограми, а простите хора се вкопчват в единствения си смисъл в живота. Не съм убеден че тя е убедена че е влюбена в теб.
Ще имаш проблеми.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 10fda7ddfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравей, колега,

прочетох историята ти. И ми изникнаха няколко въпроса. Ще ги споделя, за да имаш и ти шанса при добро желание да опиташ да си отговориш:

1. Как виждаш връзката ти с тази дама след 3 години примерно? Както описваш ситуацията, звучи доста натоварваща. Ако продължи, как ще се отрази това на теб самия, на работата ти(аз също съм програмист и не е леко това поприще, Такива стресови моменти ни черпят от енергията). Дали ще имаш време да се грижиш и за самия себе си, ти също си важен и ценен, не само приятерката ти!

2. В пасажа, където си говорел с майка ѝ и си казал " И не ми говори така, защото съм нещо много повече от теб". След което веднага запомваш да пишеш за добствената си майка. Дали ни определяш собствената си стойност чрез нея(лека ѝ пръст)? Желаеш ли това да е така?

Желая ти успех с разрешаването на ситуацията!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker