Варианта е да избягам тайно от родителите си. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Варианта е да избягам тайно от родителите си.
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 3061 пъти
Започвам направо. Момиче на 21 години съм, с връзка от половин година с момче на 22. Любовта между нас е наистина силна, обичам този човек адски много. Въпроса е че той има вероятност да замине за чужда държава с цел работа. Което означава, че или ще го няма 4-5 месеца или ще идва за малко и пак ще си отива. Той ми предлага да отида с него и да живеем заедно, но моя живот е устроен тук. Първо, че тук съм започнала да градя кариера/имам сигурна, добре платена работа с уникални шефове с които сме си като семейство/. С една дума изкарвам пари от нещо което ми харесва. Второ че есента и зимата тук започнах да уча висше/отново специалност, която ми допада/. Да не говорим нашите колко бяха радостни, особено баща ми. Тук са моите приятели, моят дом. Истината е че семейството ми е много сплотено, никога не сме се разделяли и за разлика от повечето имаме уникална връзка помежду си. Освен семейство ние сме и най-добри приятели. Винаги сме били заедно ръка за ръка в трудни моменти. Бях на косъм от смъртта и баща ми беше човека, който ме спаси. Родителите ми са уникални хора и ми имат огромно доверие. А за да замина при приятелят ми това означава че трябва да избягам, защото татко няма да позволи никога. Избягам ли това означава, че после няма как да се върна вкъщи. С какви очи ще ги погледна, след това което ще са преживели/притеснения, болка, огорчение/? Вече как ще ми имат доверие? Отговорен човек съм, затова съм в тази ситуация в която адски се колебая. Да зарежа ли всичко тук, заради любовното си щастие? Вие какво мислите по въпроса?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: f3370259ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много си малка, за да казваш, че си влюбена. Майка ми ме е родила на твойте години и си е мислила, че е много влюбена в татко ми, а само след година са се развели, заради негови изневери. А и тя е можела да учи, но се е отказала и после не го е направила. И е била пълна отличничка. Затова внимавай какви ги вършиш, защото после можеш да съжаляваш. Хем ще изгубиш сигурната ти работа, хем ученето и ще се скараш жестоко с родителите ти, заради едно гадже което може още утре да те зареже. Кажи на гаджето ти ако иска да е с тебе да остане тука. Така ще разбереш дали те обича или ще ти каже да си гледаш работата. И само, заради 4-5 месеца от годината ли ще направиш това.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ea721c6fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако решиш да заминеш, говори с родителите си. Сигурна съм, че ще те разберат.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ae90c1acf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей,


Решението за мен е, да запознаеш семейството си със ситуацията, не бива да губиш едното заради другото - Ти можеш да намериш начин да имаш и двете.

Предплогам, че просто емоциите ти в момента надделяват над разума.
Да замениш любовта на семейството си за друга любов, която не знаеш колко време ще продължи е неразумно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d50effd501
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Което означава, че или ще го няма 4-5 месеца или ще идва за малко и пак ще си отива..." - братовчед ми и жена му (тогава още приятелка) така изкараха цели 8 години - връзка от разстояние. Той учеше в Щатите, тя - първо в България, после в Германия. Виждаха се 2 пъти годишно. По едно време тя даже завъди някакъв германец, та имаше драми и скандали...
И така 8 години.
Сега вече са женени, имат 2 деца, живеят в Щатите. Идват си през лятото малко на море и да се поразтъжим.

Та каква е твоята драма? Аз изобщо не виждам такава...

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: fc4c94415a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Моят съвет е да не зараязваш всичко заради него. Всички сме били на тази възраст и всички сме били лудо влюбени и сме били убедени, че това е човекът. Само че на 21 е твърде вероятно все още да не си срещнала истинската любов за цял живот.

Представи си, че заебеш всичко и отидеш с него и колкото и да се обичате сега, след няколко месеца или година или 2, всичко с него отиде по дяволите.

И какво ще си спечелила в случая? А представи си пък колко ще си загубила и за какво в крайна сметка? Ако нямаше какво да губиш, щях да те посъветвам да заминеш, защото дори и да не излезе нищо, поне ще имаш някакъв опит.

Обаче в случая имаш много много за губене, а никаква гаранция, че си струва. Дори и да се окаже любовта на живота, пак ще платиш доста висока цена за нея. А ако не се окаже, което е много по-вероятно, пък ще имаш само негативи и нищо позитивно от цялата работа.

Само да ти кажа, че човек като е млад, се влюбва много силно и се лъже, но едно е да излизаш с някого, друго е да живеете заедно. Повярвай ми не е същото. И едно е да сте ходили 1-2 г., друго е да сте живели заедно 5 г., а да не говорим за 10, за 15 и т.н.

Ще платиш висока цена, за да гониш някакви вятърни мелници.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 75a72b554e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Не разбрах защо трябва да бягаш? Рано или късно, ще поемеш своя път и в някаква степен ще се отделиш от семейството ти. Ако ти искаш да го направиш, баща ти не трябва да те спира. Всичко трябва да е разумно, разбира се.
Прочети си още веднъж поста и ще разбереш, че ти имаш много по-вече причини да останеш, отколкото да гониш Михаля в чужбина. До колкото схващам, приятелят ти ще бъде някакъв черноработник за по 2-3 месеца работа. Не пишеш за негова квалификация, какво ще работи, ти какво ще правиш, как ще се устроите, искаш ли да емигрираш. Виждаш ли си бъдещето в чужбина. Ако, да, би трябвало да можеш да успокоиш родителите си, че ти с този човек в чужбина ще бъдеш добре. Но мисля, че случаят изобщо не е такъв. Имай предвид, че колкото и да се обичате, налегне ли ви мизерията, любовта ще се изпари много бързо. Гледай да не се отзовеш с 1-2 деца, без достатъчно доходи и изоставена в чужбина. Тогава ще ти се наложи да кацнеш в къщата на мама и тате, от които сега смяташ да избягаш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 5e5528c392
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да заминеш има една причина - заради приятелят ти! Да останеш има много причини :) Мисля, че е очевидно кое трябва да избереш. Ще се окажеш глупавичка, ако избереш първото :)

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 265af3cf91
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Какво го мислиш толкова, както разказваш живееш чудесен живот тук, повечето може да си мечтаем за това. Щом имаш такова семейство вкъщи и на работа. Според мене, обясняваш всичко точно и ясно на баща си ако го приеме значи всичко е наред ако ли не значи наистина може би било по добре да останеш тук. Повярвай по добре се вижда от страни! Щом имате такава връзка с баща ти значи ще е по добре да не бягаш от тях, (бих разбрала ако отношенията ви в сем. не са ок)това е глупаво ако наистина си разумен човек няма да постъпиш така, та дори и да знаеш, че няма да го приеме семейството ти трябва да знае, такава връзка не трябва да разваляш особедно по този начин.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ad7163b30e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мила, няма нужда да бягаш.
Първо, не си на 15 и мисля, че родителите ти ще те разберат. В крайна рано или късно ще трябва да ги напуснеш за да си създадеш собствено семейство.
Второ, ако правилно съм разбрала приятелят ти заминава само за няколко месеца, а не завинаги. Така, че няма смисъл да напускаш работа, да си прекъсваш следването и т.н. за да идеш някъде за няколко месеца.
Ако любовта ви е истинска, ще оцелее и от разстояние. Мисли за това, че след 5 месеца пак ще сте си заедно и ще можете да продължите напред. За това просто прояви малко търпение. Ако това е твоят човек, ще сте заедно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ae9d2f34af
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имаш страшно много за губене тук. Да го рискуваш заради половин годишна връзка, която я просъществува, я не, е меко казано тъпо.

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 3065aea8df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Какво се излага приятеля ти? Защо не си намери работа тука, в България?
Днеска не е като да речеш преди 10-15 години.. РАБОТА ИМА, САМО ДА МУ СЕ РАБОТИ НА ЧОВЕК!

В никакъв случаи на си напускай хубавата ти работа и продължавай да си учиш специалността. Ако толкова е неспособен приятеля ти да си намери работа тука, то едва ли ще се разделите за това, че някакви си 4-5 месеца няма да сте заедно. Ако наистина се обичате толкова. Разбирам да бяха 4-5 години, но 4-5 месеца са нищо.
Щом си работиш и си печелиш, спокойно ще можеш да хващаш чат-пат самолета и да му ходиш на гости за събота срещу неделя, ако е някъде тук в Европа, както и предполагам.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: db6af26d66
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Обичаш, вярваш, че си обичана...
Да ти кажа, ако имам приятел и той има всичко, което имаш ти не бих му предлагала да ги замени заради мен.
С какви очи иска да си оставиш семейството, приятелите, образованието и кариерата? Как би допуснал момичето, което обича да се раздели по такъв начин със семейството си?
Как искаш баща ти да го уважава и да му има доерие?
Обсъдихте ли възможностите да останете тук, потърсихте ли решение, с което да сте съгласни и двамата.
Обичаш него, а родителите си мразиш ли ги?
И мисли, мисли, мисли - как ти доказа този, че те обича, че да си провалиш живота?!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a087200082
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Недей да рискуваш , ако се окаже, че не е този за когото ти се представя после ще съжаляваш, че си си пропиляла бъдещето заради него! Образованието ти е по - важно на този етап мъже колкото искаш. Той, ако наистина държеше на теб нямаше да те кара да зарязваш следването си заради него. Щом поставя така нещата значи не е човекът за теб! Човек, който наистина държи на теб би те подкрепил във всичко и не би те накарал да изоставаш мечтите си заради него! Решението си е твое аз лично не бих си пропилявала бъдещето заради един мухльо с извинение!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 29bc6ac0d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Недей.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 9d2d293151
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   TOВА ЩЕ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ТИ ГРЕШКА В ЖИВОТА АКО ЗАМИНЕШ!

Изглежда имаш добро бъдеще ако продължиш пътя по който си тръгнала.
Много е важно да си продължиш ученето, от това ти зависи и реализацията, да станеш независима жена. Аз съм мъж и ако обичам силно една жена, аз бих избрал нея и не бих я принуждавал да прави такива жертви, точно обратното ще я окуражавам да учи, да инвестира в себе си и да има добра реализация.

За мен парите никога няма да са по важни от любовта, но всеки е различен, всеки обича различно. Най-доброто решение в случая е ако не иска да остане тук при теб и парите са му по важни, нека замине и да опитате да продължите връзката си от разстояние. Това ще е и едно много добро изпитание за любовта ви.

Бързо ще разбереш колко много те обича и дали държи на теб. Ако те обича много и истински, той ще изкара известно време и ще се върне при теб и колкото по силно те обича, толкова по бързо ще иска да се прибере.

А АКО ВИДИШ, ЧЕ НЕ МУ Е ПРОБЛЕМ ДА ИЗДЪРЖА И БЕЗ ТЕБ И СМЯТА ДА СИ ПРОДЪЛЖИ ДА РАБОТИ И ДА НЕ СЕ ВРЪЩА, ТО МОЖЕ ДА СИ СИГУРНА, ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК НЕ Е ЗА ТЕБ, ЗАЩОТО В НЕГОВОТО СЪРЦЕ НЯМА ИСТИНСКА ЛЮБОВ!

Това е силата на любовта, повярвай ако я има, ако е истинска и душевна, а не само външно сексуално привличане, той няма да издържи без теб и ще се върне.

Защо го казвам това, защото ти със сигурност искаш мъж, който да те обича истински и душевно, та коя жена не иска това. И ако видиш, че всъщност не е тази любов от негова страна, за която всяка жена мечтае, то няма смисъл да продължаваш с този човек.

За какво бягства и глупости говориш, ти разсъждаваш като дете, а си вече голямо момиче, скоро може да имаш семейство. Твоите родители са те отгледали, дали са ти всичката любов и грижи на света, ако един ден имаш дете и то постъпи по-този начин да избяга, знаеш ли каква болка ще изпиташ. Не си го и помисляй дори момиче!!!

Но със сигурност ти си умно момиче, самият факт, че пишеш тук и искаш да чуеш мнение, говори добре за теб и съм сигурен, че ще се вслушаш в тези съвети. И нали знаеш поговорката, че "Любовта е сляпа", един влюбен човек не може да мисли трезво, той вижда всичко през розови очила и такива хора допускат най-лесно грешки.

Но ние за разлика от теб не гледаме през розови очила и лесно виждаме нещата, които ти не може да прецениш сега, заради чувствата си.

И моля те пиши какво мислиш, какво смяташ да правиш след като прочетеш коментарите. Много хора само пускат питането си и после изчезват. Дръж ни в течение как се развива случая, много те моля!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4de3d9f3af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Хората, които са коментирали по-горе са казали почти всичко важно. Ако искаш да бъдеш с този човек, той също може да направи някои компромиси за вашата връзка, не само ти да се отказваш от всичко.

Така че говори с него и му кажи, че иска твърде много от теб и предпочиташ да си с него, но ще има месеци, в които няма да сте заедно.
Говори и с родителите си, нека знаят какво е положението, нека и те кажат какво мислят.

Не зная от колко време сте заедно с момчето, колко време си имала да го опознаеш, но аз имам много истории с момичета, които заминават по този начин в чужбина, скъсват връзка с близките си, следват интимен приятел, а се оказват в трафик на хора, продадени за проституция. После не могат да се обадят за помощ, изпитват срам от родителите си. Колкото и да е малка вероятността от това, не я пренебрегвай. В случай, че си изгубиш ума и все пак заминеш, винаги имай документи у себе си, не давай личните си документи на никого, научи наизуст телефона напр. на линията за жени жертви на насилие или тука на "Анимус" или в държавата, където заминаваш, кажи поне на някоя приятелка къде си.
Ако пък момчето е свестно и отсъства по няколко месеца, защото работи по проект и това го изисква, няма да е проблем ти да си тук, а той да си върши работата в чужбина и в останалите 8 месеца да планирате живота си заедно.
Така ще видиш дали той си струва, дали успява да понася лишения и някаква доза неудобство заради теб или иска да играеш по неговата свирка и мисли само за себе си. Което е чудесна проверка.

Желая ти успех и умната!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2968d58c9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Няма правилен отговор. Отговорът на разума е твърдо "не", но ... абе както го виждам "не" си е отговорът. Тоя приятел много несериозен тип щом тръгнал с приятелката си без да има нищо солидно в чужбина, така както му е скимнало. Поне така изглежда отстрани.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a62482c5be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Внимавай! Да не попаднеш в канал за трафик на хора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4d790e5110
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Помисли кое е добре за теб. Как го чувстваш отвътре. Не се влияй от други хора, независимо колко са ти близки. Ако искаш да заминеш, замини. Да, гаджето може да те разочарова, но също така и родителите ти не са вечни и може да си останеш в БГ сама в един момент. Така че не се влияй от другите хора, а реши ти самата какво искаш и го направи.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a087200082
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   И какво я съветваш ти номер 19, да зареже бъдещето си , за да бъде с някой , с който я изкарат заедно до една година я не ? Според теб човек , който кара половинката си да жертва заради него мечтите си, бъдещето си и образованието си дали държи наистина на нея ?

 
  ...

...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 28d8ee74d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Фактът, че винаги сте се подкрепяли и си имате доверие някак противоречи със желанието ти да заминеш, без да ги уведомиш.

Според мен, недей да го правиш с бягство. Ако толкова те обичат и за тях е важно щастието на дъщеря им, ще те разберат. Освен това ти си пълнолетна девойка, дори да не го приемат радушно, не могат и да ти забранят.

Но е важно да ги уведомиш. По-добре да заминеш, макар и против волята им, отколкото да си биеш камшика без дума и гък! Представяш ли си колко би ги наранило и объркало, просто е груба подобна постъпка към, както казваш, най-близките ти хора.

Друг е въпросът, че не виждам логика да заминеш, когато той ще отсъства по-малко от половин година! Това е добър повод да изпитате дълбочината на връзката си. Да зарежеш университет, това ще означава, че директно губиш семестъра и направо губиш една учебна година!! Вероятно после ще се наложи да продължиш с по-долен курс, с нови колеги. На мен лично не ми звучи добре... Ако заминеш там пък, е излишно харчене на ресурси и време (аз така го виждам, освен ако не си толкова заможна, че да си позволиш да живееш в чужбина, без да работиш). А дори там да си намериш работа, не е сигурно, че ще е добре платена (все пак там сме чужденци), или дали ще те задоволява. А и няма да е трайна. Въобще не виждам резон в цялата ти история да заминеш с него. Ако той държи на теб, по-скоро би те посъветвал да продължиш обучението си тук, както е редно. И аз съм живяла в чужбина 5-6 месеца, вярвай ми, времето лети. Ще минат без да ги усетиш. Естествено, и той ще се връща. Това е моето мнение, обмисли го добре и ни дръж в течение :)))

Във всеки случай, не причинявай бягство от дома на родителите си! Незряло е, грубо е, неблагодарно е! Размисли!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2c4d4f49e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Родителите ти са хората, които никога няма да се отрекат от теб, а особено като прочетох това за твоето семейство още повече. Този може да не е завинаги, но родителите не се забравят. Според мен трябва да останеш в България, защото наистина тук е твоя дом. Баба ми и дядо ми са били в същата ситуация. Дядо отива да работи в чужбина, а баба остава сама и просто го чака спокойно и така до днес, а те се познават още от училище. С времето нещата са се оправяли, защото дядо ми е работил половин година и после се връща за почивка от останалата половин година.
Разбирасе ти трябва да слушаш само сърцето си и никой друг, но това зависи от самото него.
Надявам се да съм била полезна.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: bddcf656ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Авторката-Благодаря сърдечно на абсолютно всеки и поотделно! Прочетох всяко мнение, над всяко се замислих и всъщност вашите мнения съвпадат до голяма степен с моето мнение по въпроса.
Истината е че вътрешно аз си знаех, че няма да замина. Не мога да оставя всичко тук, което съм градила с години//доверие и към родителите и в работата// за нещо несигурно, защото той има сигурна работа там, но аз нямам. Разумен човек съм и ако замина хем ще си разбия живота, бъдещето и любимите си хора ще изгубя. Абсурд, това е огромен компромис за толкова ранна връзка. А и сме млади хора, всеки си има цели, приоритети, сега е времето да се развиваме и да си гледаме интересите. Ако се обичаме истински, любовта ни ще ни крепи. Щом е решил да тръгва, аз оставам, пък то ще си покаже какво ще стане. Аз ще го чакам, но не мога да си заложа на карта образованието и уреденото настояще и бъдеще. В крайна сметка и той тръгвайки си оттук си гледа интереса да се уреди. А и родителите и семейството ми са на първо място, не мога да им го причиня, сърце не ми дава. Така че твърдо оставам.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 54ab58bb93
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Оффф като започнете с това "силно " и " адски много се обичаме" и ми иде да си счупя телефона. " Адски " многото обичаме е свързано с кой каква саможертва е готов да направи за другият? Ти каква правиш, той каква прави? Отговори си на тези въпроси и тогава идвай разправяй за" адски многото обичаме"

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 353a7150af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   По- разумно е да не заминаш. Аз на 21 бях в подобна ситуация и замипах. За щастие мъжът до мен се оказа чудесен и вече доста години сме най-хубавото семейство, което човек може да си представи. Имам и страхотна работа. С родителите ми се разбираме чудесно, въпреки че се виждаме рядко. Но аз избягах. Казах им, че отивам при него. Освен това тогава нямах работа. Освен това аз не се чувствах много добре вкъщи. Различно е. При всички случаи недей да бягаш. Само истината, отговорността и тревата преценка на ситуацията, могат да ти помогнат да вземеш правилно решение. Рискът да си съсипеш живота е доста голям. Идилия та, с която си свикнала ще ти изиграе лоша шега. В истинския живот ще ти се наложат доста компромиси, търпение, сблъсък с всякакви хора. Ще си напрактика сама и твоят човек ако се окаже мекотело, ще ти се разкаже играта. Много внимавай и в никакъв случай не тръгвайки с лъжи, с криеница и бягство. Те са най-преките пътища до провала и страданието. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker