Толкова ли е трудно да намериш приятели?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Толкова ли е трудно да намериш приятели?!
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 2894 пъти
Как намирате себеподобни човешки индивиди? При вас може да е лесно, а аз как да намеря приятели? ! Хора, с които да ни е приятно да прекарваме време заедно?

Когато си още ученик е лесно. Хора колкото си искаш, възможност за социялизация колкото си искаш. Но ако вече си завършил какво правим тогава... Нека това да е и едно наум за учениците и студентите.

Представете си, че сте от малък град и социалната ви среда не е никак... На 21 г. сте, а приятелите от даскалото вече са.. надалеч. Загубили сте вече всякаква надежда от бюрото по труда да намерят нещо, безработни сте. Почти не излизате - не че няма с кого, но сте на мнението: "по-добре сам, отколкото с погрешните хора". Не обиждам никого, всеки има правото да си живее живота както си желае, но обкръжението ми е с цигански манталитет. Ден за ден, ядене, пиене, чалга, диско.. сещате се. С такива хора един нормален разговор не може да се проведе. Тогава какво правите? Падате и умирате, самотни? !

Бях обмислял възможността да се преместя в София, но нямам познати и няма кой да ми помогне. Да кажем, че успея да намеря парите, необходими за първоналано заживяване в София. И да успея да намеря някаква работа, заплатата няма да е по-висока от 500 лв. С тях няма да успея да изкарам и месец, освен ако не спя на улицата.

Съществувва и последен вариант - да изляза на улицата и да се запознавам с хората. Ей така, без очаквания, просто да си търся приятели. Пък ако излезе нещо ще е супер.

Хора, кажете ми, какво да правя? Отчаян съм. Има ли някаква друга идея, която на мен ми отбягва? ! Благодаря Ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: f7ce87c414
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм от малък град. Докато живеех там, имах си приятели. На селото си в момента, когато отида, приятели са ми само някой дядо или някоя баба, ама това е, защото няма един млад като мене. Бях в София доста време, приятели намерих. Има работа с много по- висока заплата. Даже не знам коя е тази работа за 500 лева, обикновено започват от 600 нагоре. Създадох много приятелства за нула време. Живея във Варна. Там също за малко време натрупах приятелства, на две работи работя...
Станах бургаски зет. Отскачаме и до Бургас, няма как. Там също за месец имах много приятели, дори едвам намирам оправдание да си почина малко от кафета, мафета и тем подобни. Просто инициативност момче. Запознавам се на улицата, в автобуса, влака, виртуалното пространство и така. Не делиш хора по възраст, просто трябва някок да ги заговориш. Разбира се не всички ти отвръщат де. Някои не са от общителните, но не трябва да се отчаеш като попаднеш на такъв, даваш нататък. С някои хора се запознах в онлайн игра, след това се срещнахме и на живо, големи приятели сме сега. Във влака е най- лесно, просто, когато влезне в купето ги поздравяваш и от там може да тръгне разговора. Поздравяваш, после до София ли сте примерно... Инициатива трябва да имаш. Но също интелект трябва. Не може да хванете тема на разговор, ти да се съгласяваш само и така. Хората много се впечатляват и разменят контакти с интелигентните. Ако видят, че си некомпетентен и на всичко само кимваш, забрави. Успех ти пожелавам.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 64deec0108
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти,
Факт е, че след училище нещата стават по-трудни. Без да учиш и работиш, съвсем. За щастие не съм попадал в тази ситуация. Но и там е трудно. С възрастта хората стават по-дистанцирани един към друг. Аз лично се уморих да влагам време и усилия в изграждането на стабилни приятелски отношения. Винаги съм се стремял да съм предано приятелче, лоялен, честен и т. н., но с времето съм се убеждавал, че насреща си нямам себеподобни. И сега съм вълк единак. Не е приятно, но се свиква...

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 0a8d96cf96
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ако си фен на някой отбор, потърси кога и къде правят сбирки, за да гледат мачовете на отбора. Ако не правят сбирки, започни да ги организираш. По този начин ще се запознаеш с хора, дори от околностите на твоя град. Аз започнах да правя подобни организации и всеки път има по 10-15 човека, които не познавам и е супер забавно!

Тествано и работи.

Ако този вариант не проработи, потърси някакви кръжоци или групи, свързани с твоите интереси. Веднъж бях решил, че искам да пробвам нещо ново и отидох на скално катерене. Вярно, че повечето трениращи бяха деца, но имаше и мъже, които бяха с многогодишен опит.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 34bc678be0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Не си сам приятел! Все едно аз съм я писала тази история и аз съм на 21г. само дето съм момиче, също от малък град, населен с цигани, чалга и простотия. Аз работя онлайн, съответно нямам кой знае какви контакти с хора и социален живот. Преди бях почнала да ходя на фитнес с цел да се запозная с по- свестни хора, уж на моя акъл, но останах разочарована от селския им манталитет и отношение, защото в техните очи бях някаква странница, която не слуша чалга и не обича да мята салфетки по баровете. Не в мен или теб е проблема, а в обществото. Отказах се да изпъквам в очите на тези хора, защото не са ми на нивото. По- добре сама, отколкото с някакви приятели - овце. Гледам да изкарам някой лев за да си взема кола и да се махна от този град, а после и от тази държава с общество, което тачи лиготията и тъпотията. Само тази ми мечта и надежда ме крепи още.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8d755960b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами запиши се да учиш нещо, за да имаш професия. Без професия си заникъде. Там ще срещнеш хора с твоите интереси.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bd904e5d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, трудно е, а и приятелите са малко, ако ги има.
Нас тези проблеми ни комлексират.. за жалост повечето бягат намън....
Просто искам да споделя, че се радвам, че имам себеподобни - ето нещо положително.. друго положително е, че много неща зависят от теб, така че действай!
Между другото, мен навсякъде ме заговарят млади, стари, малки, всякакви хора и навсякъде. Днес например в Бургас търсех едно място, но не се принеснямам как ще го намеря. Слизам от автобуса, няколко метра и заговарям 2 жени, упътват ме, вървейки с тях, една пресечка сама и друга жена, за няма и 1 - 2 мин почваме да си говорим за живота, хората..

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 818b979290
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   На 21 си кибичиш у вас без да учиш и без да работиш в някакъв малък град? Е как да стане брат?

На 21 бях студент в Студентски град и се разбивах от купони (е, гледах и да уча, разбира се... защото тогава доста по-трудно се оставаше на общежитие отколкото сега).

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 461024204f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Пич, това с бюрото по труда го забрави. Там хората просто си получават заплатите и изобщо не им пука дали ще намерят работа на някого. Търси си работа сам, ходи по обяви, интервюта и т. н. Най-добре е и да завършиш висше образование. Развивай се личностно и професионално, а приятелите ( истинските са 1-2 по мои наблюдения ще се появят ). Тези, с които се излиза по кафета, дискотеки и прочие са от ден до пладне. Преди време имах подобни "приятели" като теб, които уж ми бяха "най-добрите". Единствените им интереси бяха ходенето на дискотека, и за единия компютърните игри. Благодарен съм на Господ, че ме опази да не се подведа по акъла им и ми помогна да вървя по пътя, който аз исках. Въпреки различията ни обаче, аз си ги считах за приятели и ги уважавах. Винаги им се обаждах в свободното си време и съобразявах плановете си с тях. Така, докато в един момент просто всеки от тях не реши, че повече няма полза от мен. Вече дори не се поздравяваме на улицата. Затова, следвай си своя път и първо реши какво искаш да правиш с живота си. Приятелите ще си дойдат.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6868807f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз като теб реших да завързвам приятелства и да бъда мил и отзивчив. Във фирмата започнах да нося разни готвени от мен неща и да черпя колежките. Кефеха се, даже им беше чудно, че аз готвя. Усмихвах се, помагах, докато не напуснаха част от хората и когато работата вече трябва да се дели, ела да видиш какво става. Станаха наежени и помен няма от милите приказки и спрях с милите жестове. Всеки си гледа интереса и един компромис не ще да правят. В един магазин за здравословно хранене пък, момчето там от дума на дума започнахме да излизаме по дискотеки и на кафета с мацки. От детинство си има приятел и всеки път като се засичахме тримата и той почваше да му се обяснява. Викам си:-Бъркам се там, дето не ми е работа, хайде изнасяй се и спрях. Но става, може и приятели да имаш стига да решиш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 525e7ca169
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До номер 4: Успя ли да си вземеш кола и да се махеш от този град?

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c5e6ac0538
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Към 2. Същото съм и аз. На 31 години съм. Преместих се в друг град, много приятели от детството, които се бяха показали като предатели, явно трябваше да ме предадат още 1 път като вече съм на 25-30 за да разбера.

Сам съм. Напълно, в друг голям град. От няколко години. Доста ми е трудно да градя истински взаимоотношения, като ти чета абсолютно същото. Гледам да съм лоялен, честен, да съм приятеля, който аз бих искал. 1 не съм намерил досега да е нещо дори и близо. В повечето случаи веднага усещам използването и повърхностното отношение да си "мажем" очите всякаш ми изискват да се използваме взаимно щото така са свикнали да се хранят. Ама не, аз не бих се продал. Чувствам се доста по-скъп.

В момента си мисля за момиче, което да ми е прятелка(да ми е най-добър приятел) и любов. Това е.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: df1cceee91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Вземи си куче, обаче не квартална превъзходна, а някаква добра порода: сетер, лабрадор, ричбек, доберман, пинчер, овчарка... Мисля, че като го разхождаш нагоре надолу и в парковете, ще можеш да завързваш разговори с подобни на теб кучкари. Мнозина така дори завързват познанство с момичета и жени. Те обожават да обсъждат четириногите си любимци. Впрочем, още преди да си вземеш куче, може да питаш хора, които разхождат кучета - какви са, какъв характер имат, какво ядат, как са с другите кучета и с гостите им, поддават ли се на дресировка.. и ака нататък... Сподели, че много искаш да си вземеш точно такава порода и ги помоли за съвети. Това ще ги отпуши. Те охотно споделят, защото са много привързани към домашните си животни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker