Само на мен ли се случва? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Само на мен ли се случва?
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 2029 пъти
Пише едно момиче на 18 години, което се чуди дали само на нея и се случва това нещо.
Ходя с едно момче, по- скоро мъж (22). Проблема ми е там, че тръгнах с него 'ей така, на майтап' в същия ден, в който се разделих с предишния ми приятел и не мислех, че ще продължи повече от 2 седмици, но вече караме година и половина. На мен никога, нито родители, нито гаджета не са ми забранявали да правя нещо, или да ходя някъде, но ето че дойде някой, който реши че може да си го позволи. Още от 2-рия ден той почна да ме командва какво да правя, къде да ходя и къде да не ходя. Въпреки това след 1-вата седмица аз си го харесвах много, дори и го заобичах след време, но след 6-7 месеца започнах да се чувствам буквално като човек под домашен арест, и заедно с това чувствата започнаха да намаляват малко- по малко.
Има много неща, които той прави и ме дразнят, аз се опитвам да му обясня, а той се засяга все едно е на 10 годинки и му казват да не си играе с огъня, защото ще се изгори.
От тази година и половина НЕ е имало ден, в който не съм излезнала с него навън, искала съм да си седя в нас, но не... или ми се сърди докато не излезна, или идва да спи при мен. Не ме пуска навън с приятелите ми (те са предимно момчета, но са си моята компания от 5 години), не ми даде да отида на дискотека на бала ми без него, не мога да тръгна дори до някоя приятелка да пием кафе без да му се обадя и да дам точен отчет при коя приятелка, до кога ще седя и за какво сме си говорили; дори когато излезна с родителите си навън той звъни през 5 минути. Аз му позволявам да ходи където си поиска без мен, дори и да не ми звъни, но той не желае да отиде никъде без мен, а когато наистина му се ходи някъде ме вика и като аз не искам почва да се сърди.
Не мога да обясня колко е сложно просто и колко ми къса нервите всеки ден, надявам се някой да разбере, защото съм сигурна, че тук има хора, минали през това.
Главният ми проблем е: не мога да се разделя с него. Правила съм опити, но неуспешни. Той почва да плаче като малко кученце насреща ми, и на мене ми става жал, въпреки че знам какво следва, и на другият ден отново ще съм най- нещастния човек на земята. Много пъти съм опитвала, и той обещава, че вече всичко ще е различно, но има промяна за 2 дена и се почва старата песен на нов глас ОТНОВО.
Изтъкнах много лоши неща, но забравих хубавите: обича ме много (което си личи), винаги е до мен (което е и един от проблемите ми), и общо взето има и дни, в които се държи добре. Но дори и да се променят нещата, аз го помня по този начин и това не може да се промени, просто не го искам вече, не мога да бъда щастлива с него, а той иска да прекара живота си с мен. Как да го направя, като знам че той дава всичко за мен (но и в същото време ми топи нервите всяка минутка)?
Може би някои от вас ще решат, че съм някаква несериозница, която не знае какво иска, но аз знам. Искам да се махна от него, и да не оставаме 'приятели'. Искам просто ей така да го разкарам и повече да не ме закача.
Молбата ми към вас е да предложите какво мога да кажа, без да нараня супер много чувствата му, защото, де да знам, просто съм добра душичка...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 42b4462a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да тръгнеш с друг в същия ден в който си се разделила с приятеля си.... не мога да го разбера това, а съм жена и се опитвам... и да кажеш накрая, че си ''просто съм добра душичка".... ами не си определено, но явно ти се мислиш за такава... а що се отнася до сегашния ти приятел... давай директно късай, защото ще става по-лошо...!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 5700d03f11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз съм момче на 27 години. Опитвали са се манипулаторки с реване да ме задържат, но като не си щастлива какво!!!
Кажи му, че вече не си щастлива с нео и колкото да плаче, няма смисъл да се тормозиш. Кажи му, че вече нямаш чувства, че той с обещания за промяна, но с неговото задушаващо поведение е убил всичко.
Ако пак ти обещае, кажи му, че той хиляда пъти ти е обещавал това, но не го изпълнява, че вече му нямаш доверие и така. Ако ти зареве, остави го дареве, ще му мине. Не ти се случва само на тебе, но не позволявай с рев да те манипулират, защото ще ти се качват на главата, когато разберат колко си мекушава. Аз бях така и беше ужас!
Той може да иска да си останете приятели, но му обясни, че ще е по- добре и за двама ви да не общувате повече и да не се търсите. Иначе няма да се спасиш дете.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 04dacb9b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Изибщо не е добра душица. Лепка обсебващ и манипулатор е. Какво ти дава той освен вездесъщото си присъствие -без да се интересува нужно ли ти е. Такива хора дейатват така - пробутват ти нещо ненужно и искат всичко насреща. Ако те обича ще се съобразява и с твоите желания. Не го мисли, като го зарежеш ще се впие в следващата глупачка

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b509fbc048
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Бягай от този човек колкото можеш по-бързо и не питай защо! Не се оставяй да те размекне още веднъж! Такива отношения могат да бъдат опасни и няма значение, че те обича. Просто се махни, никога не трябва да допускаш някой да те контролира. Очевидно човекът има някакви проблеми...

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 344b324a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мъж лепка е пълна досада.
След като тази връзка не ти харесва по някакви причини, имаш право, даже си длъжна да я прекратиш. Казваш му, че тези отношения те задушават и искаш да се разделите. Мисля, че това момче ще ти създаде много повече грижи от едно реване, така, че се приготви и ако трябва, поискай помощ от вашите. Възможно е да ти досажда, преследва, заплашва/след реването/, да те злепоставя пред приятели, да е агресивен под някаква форма. Влючително, в последнит е години има и убийства на момичета, защото са отхвърлили гаджето.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7084752d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Здравей!
Сигурна съм, че не си несериозница. Нещата, за които пишеш са си много сериозни. Този човек на практика те задушава, даже нещо повече всичко това си е направо психически тормоз. Помисли върху последното. Знам, че не си малка, вече си на 18 г., но може би е добре да се опиташ да го обсъдиш спокойно и с родителите ти и да чуеш тяхното мнение и дали не могат да ти помогнат със съвет или по друг начин.
Изпитвала съм нещо подобно, но не в такава голяма степен. Този човек може и да смяташ, че те обича, може би и той смята така, но каква обич е това, когато се опитваш да контролираш всяко действие на половинката си и не я оставаш да бъде себе си? Според мен той е изпаднал навярно в някаква емоционална зависимост от теб, но това не може да продължи вечно.
Това, което ще ти кажа, няма да ти хареса, но няма начин да се разделиш с него без да го нараниш. Сигурно пак ще се разстрои, но реално той, съзнателно или не, те манипулира по този начин и това става един омагьосан кръг, от който няма излизане.
Не го познавам и не знам дали не е способен на някоя простотия (а и все още не е написана рецепта как хората да се разделят, то е нещо, което много зависи от конкретната ситуация и от хората), но, трябва да говориш с него и да му обясниш как се чувстваш.
Опитай се да проявиш емпатия в началото. Кажи му, че виждаш, че е разстроен от това, което се случва и от това, че искаш да се разделите. Сподели му обаче как се чувстваш и ти, за да е наясно. Кажи му, че не смяташ, че връзката ви има бъдеще, че не може това да продължава вечно. Та, вие сте толкова млади и двамата. Има още тепърва да учите и да се запознавате с различни хора.
Бъди добронамерена, но в същото време категорична. Надявам се, че не съм те объркала допълнително.
Пожелавам ти успех и вярвам, че ще се справиш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 40dab8d99c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Това е тормоз. Той не те уважава и се държи с теб като баща и родител, а не като партньор. Зарязвай го, няма значение, че плаче. Да си плаче! В една връзка няма ли уважение между двамата партньори, то тя рано или късно се разпада. Така му и кажи като се разделяш с него. Как така ти го пускаш навсякъде, а той теб -не? В една връзка двамата са партньори и са равнопоставени. А ти не си равнопоставена с него. Бягай от отакива мъже. Те са пълни с комплекси и в крайна сметка си ги избиват върху момичето. Бягай от него.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 47878a5328
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Офф, момче к'вото и да му кажеш щом имаш намерения за раздяла пак ще се разреве ( както е правил и предишните пъти )! Изгубих няколки минути от живота си в четене на безмислена история. Ти вече имаш решение на проблема си и това е раздялата, тогава за какво питаш другите как да го направиш? Отиваш при него казваш му как стоят нещата и късате! Т'ва е! Било ти ставало жал за него... Пълни глупости са тези... Ти да не си му някоя робиня? Минаха отдавна онези времена, в които имаше роби. Аз лично много се дарзня на такива като теб... Оставяте ги да ви командят и да ви държат като куче до себе си и после питате другите к'во да правите. Първо помисли малко... Щом на тоя си му позволила да те държи под ключ и на всеки друг след него ще позволяваш. Всъщност той не е виновен. Той просто свиква с това и в дадент момент му става навик... Още от началото, ако си беше отстоявала на думата нямаше да стане така. Естествено не е 100 % сигурно, но погледни го така както аз ти казвам. Тука всеки ще ти каже какво да му кажеш за да не го нараняваш, ама гарантираш ли, че няма да е като другите пъти и отново да му простиш? Айде първо го докажи на себе си и след т'ва на нас. Ай със здраве ;)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c5af48fe5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   И при нас е така. Но и двамата сме на 16. Той се държи с мен все едно съм негова собственост. Не ми даде да отида на почивка с нашите, а той ходи където си иска и крие от мен! В училище ЗАДЪЛЖИТЕЛНО всяко междучасие говорим и дори в часа, трябва да му пратя снимка или клип до кого седя и не само. Дори не ми дава да си се обличам както аз поискам. Той казва какво да облека и какво не. И скоро ако не се промени ще му бия дузпата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 826b5f10fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Каквото и да му кажеш, ще го нараниш. Няма как да избегнеш това.
Но помисли, че правиш добро и на него по този начин. Така ще има шанс да срещне взаимна любов. Докато е вкопчен в теб, това няма как да се случи.
Най-бедните звено все пак да стане бързо, като при отлепване на лепенка. И после прекъсне контакт с него, по-добре ще и за двамата.
"По-добре ужасен край, отколкото ужас без край. "
Ж28

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6a0b32788e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не знам, не съм експерт по тези въпроси, но не ми се струва нормално и мъжко поведение да плаче, за да те разчуства и да останеш при него. Но и ти си слабохарактерна. Казваш, че не можеш да го издържаш повече, обаче стоиш при него. Може пък да сте си тъкмо един за друг. Винаги постигате едно равновесие.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: fad220bb1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   чист комплексар и манипулатор. значи може да се прави на мъж, да те ограничава във всяка минута, а когато решиш да го зарежеш, сменя плочата и реве. това изобщо не е мъжко, а манипулативно поведение, което използва твоето съжаление и ти вменява вина за положението.
той няма да се промени. просто го зарежи и не се връщай назад независимо колко реве. ще пореве, ще пореве, пък ще му мине. и ако те плаши, че ще се самоубие, споко, няма да го направи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d3114126d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   22 годишен мъж... Може, ако бяхме във военни времена или живеехме преди 300 години. Днес - не толкова.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker