Въпрос към мъжете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (111871)
 Любов и изневяра (27005)
 Секс и интимност (13207)
 Тинейджърски (21327)
 Семейство (5815)
 Здраве (8869)
 Спорт и красота (4526)
 На работното място (2743)
 Образование (6891)
 В чужбина (1482)
 Наркотици и алкохол (1035)
 Измислени истории (780)
 Проза, литература (1655)
 Други (16390)
 Избор на редактора (146)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Въпрос към мъжете
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 2476 пъти
Здравейте. Искам да разкажа проблема, който ме изкарва до нервни кризи и да задам въпроса си към мъжете какво е редно да направя и каква ми е вината? Ето и историята ми. Живея с моя човек повече от 4 години. Имаме малко сладко момченце, което той много искаше. До тук добре. Той обаче ме кара много да плача. Обича чашката. Зачита хора които грам не струват и които не им дреме за него. Ме ми обръща внимание. Вечни си намира извънредна работа да изкара пари. Почти не го виждам. Когато има свободно време излиза с приятелите си да пиянстват. Когато му кажа, че имам нужда от него и парите не са всичко и искам да прекарва времето си с нас ства нервен. Удрял ме е когато не искам да си мълча и държа на мнението си. Когато се бях изнесла от нас дойде да ме заплашва че ще ме убие. Извади нож. Заплаши да ми вземе детенцето. Аз му прощавам мн неща. Простих му като разбрах, че е свалял друга. Аз стоя в нас. Чистя, готвя, гледам детето. Не ме е спрял да излизам, но на мен ме ми се излиза с приятелки. Излиза ми се с него а той все е зает за мен или изморен от много работа. Заради неговото отношение нямам и желание за секс, защото не се чувствам обичана. Това го вбесява като го отблъсна. Не веднъж съм му обеснявала как се чувствам, но от там поват скандали и ми казва, че само мрънкам. Обижда ме пред хората и вила че го предизвикам защото все мрънкам. Какво да правя? Къде ми е вината? И аз съм човек и искам внимание и не искам да си развалям семейството.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: ac45acbec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напусни го и работи с психолог за поведението си на жертва.
ж

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 0c2398cf68
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Жалко... Много жени предпочитат да си замълчат, да се "жертват" в името на семейството си, да търпят обиди, насилие, което е изключително глупаво. Според мен връзката ти с този човек е обречена. Стана ми тъжно за теб... Бъди силна и не забравяй, че животът е един и не си струва да търпим някой да не ни цени.
Предполагам, че с течение на времето нещата няма как да се оправят. Рядко човек може да се промени изцяло..

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1a566adabe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Веднага започни да ранотиш. Така няма да си зависима от него и той няма да може да ти вземе детето. Ако не работиш може и да успее. Освен това така ще имаш социална среда и няма да си вързана за него. Иначе седиш вкъщи и домакинстваш -слугинстваш, а той те удря. Защо допускаш да живееш така? Започни работа и се изнеси от него. Подай молба в полицията , че заплашва да те убие. И детето ви не е щастливо в такава обстановка. А иначе-щом не иска не го карай да излизате заедно. Според мен той не те уважава и те има за собственост. Това ли е моделът семейство, на което ще научите детето ви?
ВзмИмай се в ръце и се махай от него.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c10cde1ba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знаеш ли, и аз бях горе долу в твоето положение. Когато мъжа ми работеше неуморно и искарваше много пари за да си позволим всичко с децата, мрънках, че все сме сами, че той предпочита да си почива пред това да бъдем заедно в парка примерно. Тогава изрекох думи за които днес съжелявам, казах, че ми писна да работи, че предпочитам да не си позволяваме всичко с децата, че не ме интересуват парите и искам да е с нас..... е, днес мъжъ ми е почти без работа и си седи в къщи със потъпкано самочувствие, аз се принудих да работя и не ми тежи, но нямам време за семейството ми и едва свързваме двата края. Децата пораснаха и нуждите им станаха големи, а ние не можем да ги задоволим и кавгите са още по-големи. Така, че, цени това,че се грижи да имате всичко и не мрънкай много в тези трудни времена. Гледай си детето и къщтата, пък когато поотрасне още малко започни работа да имаш разнообразие и нещата към теб ще се променят, когато не си вечната домакиня. Не одобрявам, че ти посяга, че те унижава и не те цени, но може би го предизвикваш с постоянното си недоволство към него. Има мъже които висят навсякъде със съпругите си, но има и такива, които са противоположни на тях. Не си съсипвай семейството, от опит ти го казвам. Поговори с него, че не ти е приятно да те унижава, но не го карай да ти става втора сянка.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c298f418cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   М., 29 г.

Здравейте, прочетох историята ви. Ще ви дам най-добрия възможен съвет - вие трябва да напуснете този човек. Удрял ви е, посягал ви е, изневерявал ви е. Това е човек, който може и на думи да ви обича, но не и на действия. Това че ви е заплашвал с нож е още по-ужасно. Имам впечатлението, че вие сте жертва на типа "мъж", който смята жена си за собственост.

Вие сте майката. Намерете си работа, вземете си детето и се разкарайте далеч от подобни боклуци. Вероятно ви притеснява това, че ще ви е трудно да свързвате двата края без неговите финанси. Това сигурно е така, но вие сте Човек и вие трябва да имате уважение към себе си. Не трябва да позволявате да се отнасят към вас като с някаква вещ.

Говорете и с родителите ви. Потърсете съвет и от тях. Случаите на издевателства над жените и домакините са масови. Не живеем в миналия век. Потърсете помощ и от съд, ако се налага. Можете да си намерите друг мъж, никога не е прекалено късно.

В крайна сметка, на първо място е психичното ви здраве. Нещо повече, на първо място е и здравето на детето ви. Били сте заплашвана с нож. Не търпете! Колкото повече търпите, толкова по-лошо ще става.

Потърсете помощ от родителите ви или от съд. Намерете си работа и се грижете за детето си. Не искате да си разваляте семейството, но си задайте следния въпрос - що за семейство е това, в което мъжа заплашва жена си с нож?! Това не е семейство. Това е кошмар.

Имайте уважение към себе си. Потърсете по-добър и по-спокоен живот. Вие имате това право. Не живейте в страх и проявете смелост.

Бъдете здрава!

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f41bfac189
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Друг е въпросът за заплахите и ножовете. Това, разбира се, е неприемливо, недочетох, съжалявам. Но не мисля, че има лошо да излиза с приятели и да работи. Вкрайна сметка, ти сама си преценяваш. Никой от тук не ви познава и не може да ти каже

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3c8add81a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Не слушай номер 1 и подобните псевдо-разбирачки, за които да напуснеш бащата на детето ти е най-нормалното нещо. Първо - виж защо не искаш да излизаш с приятелки? После - защо не работиш? Създаваш вид на човек, който няма собствен живот извън живота, който имаш покрай мъжа. Излизай си с приятелки, намери си интереси, започни работа. Бъди нормален човек, просто. Говорете сериозно с мъжа си, но там зависи и от теб - дали наистина искаш да имате нормално отношения или ти си прекалено зависима от него емоционално и той те възприема по-скоро като малко дете, отколкото като жена и майка на детето му.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7feaabb71d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ти си жертва на домашно насилие!
МЪЖА ТИ Е ВРЕДЕН ЗА ДЕТЕТО!!! И за теб, макар че едва ли можеш да го осъзнаеш, защото мисленето ти е много сбъркано сега.
Напусни го веднага!
И както казва номер1 работи с психолог за да преодолееш поведението си на жертва!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3f3df9dfef
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Спри да мрънкаш, тръгни на психолог

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ccf02a9cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Без да искам да ви плаша... прочетете някои други неща за домашното насилие. Не се знае някой ден, дали няма да прекрачи прага и да направи непоправимото с удари или нож. Заобиколете се хора - близки, приятелки... Нека имате подкрепа, защото сама е трудно с детето... Имаме ЕДИН ЖИВОТ! Ценете го!
Подгответе си нещата : намерете си работа, за да сте независима... Заобиколете се от хора, на които можете да разчитате... Намират се такива - стига да го искаме... и колкото и да е трудно, не позволявайте детето ви да расте в тези обстоятелства, защото ще го плати някой ден със страдания :(
Вашият мъж си е направил своите избори. Ваш ред е... Успех!

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ac45acbec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хора... Тук става въпрос за заплахи с нож!!! Как така да не го напуска? ! ... Нямам думи!
Номер 1

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 19e1f90adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Животът не е само чистене, готвене и гледане на дете. Жените сами се вкарвате в този капан и после ревете, че не ви уважават и зачитат. Аз не мога да уважавам жена, която не работи и няма приятели. Така ще ме изтиска емоционално и директно ще последва унизително поведение от моя страна-просто така са устроени мъжете, а и хората като цяло.
Намери си работа, създай си нови приятелства, започни да тренираш нещо. Той ти е интересен, точно защото има много други занимания, освен теб- поучи се от него.
Успех!
П. С.... въпреки, че това с насилието никак не ми се нрави... Не съм убеден, че си заслужава да оставаш с него.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a0f5e3ae58
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Е, добре де, някой оковал ли те е с вериги за него? !! Разведи се с него и си вземи детето!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 1a3e1888e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Скъпа авторке, мъжът ти е насилник, а ти умело си влязла в ролята на жертва. Предполагам, че ти е по-лесно да не осъзнаваш ситуацията напълно и да не си даваш сметка до какво може да доведе поведението му в даден момент. Очевидно, агресията е не само вербална и емоционална, а и психическа, което е сериозен риск за здравето ти, както и за това на детето ти. Като мълчиш покорно, чудиш се как да го обгрижваш и просиш вниманието му, търпейки всичките му гнусотии, ти поставяш себе си и момченцето си в реална опасност. И повярвай ми, всеки си казва: "да, бе, аз го познавам, той никога няма да направи еди-какво-си"... разполагаш с огромна информация в Интернет относно домашното насилие, информирай се поне малко. Представям си колко страшно би било за теб да потърсиш помощ, но трябва ли да се случи нещо ужасно, за да го направиш? Всъщност, в най-добрия случай, ти ще прекараш един нещастен и празен живот с този човек и ще му робуваш. Но има и много по-лоши сценарии от това. Имаш нужда да поговориш със специалист и да вземеш някакви мерки относно живота си, преди да е станало късно. Предлагам ти, на първо време, да се обадиш във фондация "Анимус". Разгледай сайта им, запознай се с дейността им, смятам, че ще ти бъдат много полезни.. никой нищо няма да те накара да направиш, но ще има кой да те изслуша и да ти предложи помощ, в случай че я искаш. Заслужава си поне да опиташ. Късмет!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker