Да му вярвам ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Да му вярвам ли?
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1877 пъти
Здравейте! Много истории съм изчела в този сайт, но не съм предполагала, че ще ми се наложи да съм "от другата страна" на нещата - тоест - аз да съм авторът на историята. Та ето я и моята. С приятелят ми ходим от половин година - всичко вървеше перфектно - правехме всичко заедно, постоянно ми повтаряше колко ме обича, както и аз на него. Той е прекрасен във всяко едно отношение. Беше минал болезнена връзка ( или по-точно болезнена раздяла) и едва ми се довери на мен, че ще го обичам и няма да го предам, както е направила бившата му. Но онзи ден, докато го чаках в колата телефонът му извибрира и видях, че си пише с някакво момиче. Знаем си паролите на телефоните. Когато си поискаме си разглеждаме в телефона на другия. И просто от пусто женско любопитство погледнах какво е написала - "Да, нямам търпение". След което машинално просто отключих телефона и отворих съобщението в месинджър - той й беше пратил нейна снимка по бански с думите - "доста спомени навява" ( или нещо от сорта) със онези сладки емотикони. А тя в отговор - "Не, моля те изтрий тази снимка. Ужасна е", а моят възлюбен - " Няма пък, много си е добре". И след това я поканил на кафе - да излязат да се видят, когато била свободна, щял да мине да я вземе от работа и я попитал къде работи. Тя беше написала мястото и той я попитал дали иска да се видят- и в крайна сметка последното, което той беше написал - добре ще се доразберем. Имаме доста да наваксваме.
След което, когато дойде приятелят ми го попитах за всичко това - той започна да ми обяснява как не би пожертвал връзката ни за нищо на света, как никога не иска да ме наранява, било то и неволно, колко много ме обичал и дори се разплака след мен. Все ме пита дали наистина го мисля за такъв боклук и дали мисля, че би ме наранил така, при положение, че едва ми се е доверил на мен да обича отново и всякакви такива.
Много ме боли. От всичко това. Все ми задава въпроса - "Защо не ми вярваш? " Ами, как да му вярвам? Как да си затворя очите за всичко това? Какво да направя? Много съм объркана и адски много ме боли. Аз откакто се запознах с него избягвам всякакъв контакт с момчета. Дори с един от най-добрите ми приятели- който е бил до мен във всичко, вече не поддържаме контакт. Не знам какво да правя.. Стоя си и плача. За първи път просто съм в Нищото. Ще се радвам, ако дадете някакъв съвет. :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6cc2194932
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проблемът не е в теб!!! Той обича бившата си, иначе нямаше да я търси, ако искаше да я забрави нямаше да контактува с нея.
Постави му "ултиматум", като му кажеш че ще се върнеш, когато я забрави и спре контакт с нея наистина.

Не се самообвинявай, просто не е трябвало да се захващаш с такъв, той е виновен за положението помежду ви.
Не е трябвало да започва връзка, щом като има чувства и копнее за любовта си.
Ако бях в твоята ситуация, щях да скъсам с него, защото дефакто той ти изневерява. Защо трябва да страдаш, само защото някои хора са се влюбили и са имали изпепеляваща любов?

Не може да му помогнеш, защото той сам е избрал по кой път да поеме.
Колкото и любов да му даваш, колкото внимание и ласки да получава, той пак ще търси нея, ще си представя нея, ще иска спомените да станат реалност.

Доверието се гради с години, а постъпката му гласи- "Не ми вярвай".
Надявам се да срещнеш голямата любов, която ще си на първо място и ще си обичана, и ценена.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8d9b44ef7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това си е чиста изневяра. Не стига, че е сгафил, ами и пита защо не му вярваш? Ако направиш компромис, приятелят ти ще продължава игричките си зад гърба ти. Моят съвет е да го зарежеш.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2de9f5cc1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Искаш съвет?
При най-малкия симптом на ''курвалък'' у един мъж - късай.
Има и ''нормални'' люде.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c12583d446
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто недей да си губиш времето с този. Виж фактите, а не лъжливите сълзи и обяснения. Казвам ти от личен опит с такъв. Уж беше много влюбен в мен, уж не знам си какво, аз съответно хлътналата (едва ли не любовта на живота ми), чак ме е яд че съм била толкова тъпа. Уж беше някаква с която скъсал отдавна, не знам си какво и накрая трябваше да ги видя с очите си за да повярвам най-накрая, че просто този човек си играе с жените. Иначе и аз съм като теб, тръгна ли с някой вече другите мъже не съществуват и съответно очаквам и отсрещната страна да е лоялна, ама не е така. Не съди за другите спрямо себе си. И остави този боклук на момента, той си е такъв, такава му е природата, манталитета, мисленето. Знам че ти е трудно, особено ако си влюбена, но вярвай ми, ако го оставиш сега, ще си спестиш много по-болезнени неща. И аз бях много влюбена, но днес съм благодарна, че този човек го разкарах. Просто такива хора ти сриват самочувствието, и те ползват за играчка ( една от многото) за да си чешат егото и да си избиват комплекси. Махай го и съм сигурен, че след като направиш този избор, ще попаднеш на много по-добър и ценен човек.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 15c48a9ce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Мaнипулaтор, от нaй-долните.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 74091273e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Абсолютно възможно е това момче да ти разиграва цирк с цялата история за предишната си връзка, така че да изглежда по-интригуващ/чувствителен и т. н. А доколкото разбирам не дава смислено обяснение защо си пише с девойката и изпраща полуголи нейни снимки. Между другото се опитва да обърне нещата срещу теб, обвинявайки те че имаш лошо мнение за него след като "ти се бил доверил толкова много".
Поговорете на 4 очи, като наблегнеш на това че искаш да говорите абсолютно откровено за случката. След това вариантите са 2:
1) Ще признае какъв е бил интересът му към девойката или нещо друго от което няма да ти стане приятно, но поне е знак че казва истината в някаква степен. След това сама може да помислиш и прецениш дали си заслужава да бъдеш с такъв човек, дали наистина те обича и т. н.
2) Ако продължи да дава единствено извинения, със сигурност крие нещо и като цяло връзката ви няма сериозно бъдеще дори да преодолеете настоящия проблем.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 35850acd77
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Я изобщо даде ли ти някакво обяснение кое е това момиче, какво общо има с нея? Това веднага с крокодилските сълзи и оправдания и обяснения, гузен не гонен бяга малко... Според мен започни да го отбягваш, отдръпни се нека осъзнае че е направил грешка. Била съм в подобно положение, четях и си траях докато ми писне. То не бяха покани за кафета и сандвичи от негова страна, то не беше писане по фейсбук по цели нощи, а ме лъжеше, че работил. Тя му беше бившата приятелка. Срещите обаче не им се осъществяваха защото той е малко не сериозен и все му се спеше. Един следобед предотвратих една евентуална тяхна среща. Работих на две места от едната приключваха в 17:00 и бягах за другата която започваше в 18:00 та реших да мина през квартирата където живеехме понеже беше на път, той си беше вкъщи, а момата го е чакала в сервиза му. Звъни му, звъни му съдружникът му той какво да направи горкият като съм при него. Гледах си сеир 2/3 месеца и ми писна вдигнах скандал до небесата. Е и бой ядох, но карай. В крайна сметка като се успокоихме се разбрахме и го попитах защо като иска да е с нея, не бъде с нея и защо е нужно да се гаври с моите чувства. Да бъде мъж и честен човек и да реши какво да прави с живота си. Блокира момичето аз пък най-нахално и подло докато спеше му взех телефона и изтрих телефонният номер от контактите му да не вземе да му залипсва и да и се обади. Не че това ще ги спре но беше утеха за мен. Той мен не ме обича това е цялата истина. Реално погледнато е с мен защото никоя НОРМАЛНА жена няма да го изтрае повече от 2 седмици. Много е взискателен, вечно недоволен и не благодарен. Плюс това не изкарва пари. Той затова е и с мен. Не съм богата, но изкарвам достатъчно за да живеем без тревоги. А аз от своя страна не знам, никой мъж няма да ме погледне. Направих много неща, съсипах си живота защото го обичах и исках да е добре. Като кажа съсипах наистина го съсипах. Срещу мен има жалба в прокуратурата. Посрамих родителите си, че не са ме възпитали правилно. Баща ми ми каза " дано един ден моето момиче не съжаляваш и това да си е струвало " Отговорих му " Ще поживеем и ще видим ". Не знам живота е скапан, мъжете са примитивни идиоти и неблагодарни същества. Много неща съм правила за моят човек. Колкото неща съм правила за него за да е добре, той толкова ме е наранявал. Веднъж не е казал благодаря или извинявай. Заедно сме от 2 год. И 3 месеца. Наскоро имах рожден ден беше забравил както всеки път. И озлобявам се, защото на. бившите си ги помни. Те с какво са с повече от мен се питам? Да тях ги е обичал, може би все още обича някоя, а мен не е. Помисли си хубаво, искай да бъде честен с теб и какви са му намеренията. И такива ние сме само приятели и си пишем изобщо не му се вързвай. Това е все едно вкарах и го ама само наполовина. Не се превръщай в парцал като мен както той изисква така и ти имаш правото да изискваш в тази връзка. И не прави компромис с нещата, които те притесняват и нараняват защото ще откачиш и ще загубиш доверие. От опит ти го казвам. Без доверие и живот в непрекъснати съмнения не е живот

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9991a27711
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ще ти го кажа образно - никой не си слага презерватив, ако не смята да ч*ка. След като си го хванала ще има един куп обяснения, сълзи, сополи, но факта си остава. А той е, че си устройва срещи с други момичета и им иска полу разголени снимки. Тоя филм с "не ми ли вярваш" пред очевидни неща обикновено завършва зле. Явно момчето има такива нужди и не може да се задоволи само с една. Можеш да му дадеш втори шанс, но е малко вероятно това да не се повтори, само че ще се прикрива много по-добре.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f0a07ec8d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Това момиче бившата ли е? Ако е тя, приятеля ти вероятно още има чувства към нея. Не е хубаво нещата да се вадят от контекст, може и да е някаква стара приятелка, с която преди години са ходили на басейн и това да са въпросните спомени, ама слабо...
Ако зададеш един въпрос спокойно и в реакция получиш прекалена емоционалност, оправдания, молби и хвалби- нещо не е чисто в историята. Не е нужно да ти е изневерил, но очевидно има история, която не знаеш. Възобнови си отношенията с приятелите ти, защото няма смисъл да ги губиш заради една връзка и проучи кое е това момиче и какво не ти е казал. Ако сметнеш, че е прекалено съмнително и не му вярваш, какво правиш с човек, на когото не вярваш?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9ebb30d456
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дааа, правилно са те посъветвали. Момчето не е почтено, лъготи те и е слабохарактерен. Има известно извинение и това е, че той не е виновен че има още чувства. Тези неща не могат да се дирижират. Но е можел да избере да не лъже. Той не пуска едното клонче, докато не е сигурен, че другата му е сигурна. Не плачи, тръскай перушинката и продължи напред.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 42dbf935ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Зарежи го! Опитай се да разбереш дали е можело да разбереш какъв е в действителност още от началото, взе ми си поука и продължи напред! Само не се оставяй една провалена връзка да ти разбие живота. Добри, честни и лоялни хора има, но трябва и ти да бъдеш такава и да знаеш какви качества да търсиш у хората. :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 31917b937a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Той на практика не ти е дал обяснение защо си е писал и флиртувал с нея. Това, че плачел и пр. Няма значение. Та той си е уговарял среща с нея. И аз мисля, че най-добре е веднага да се разделите. А ти започни да се виждаш с приятелите си. Този не заслужава да ги пренебрегваш. Та той не пренебрегва своите заради теб.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c224baf848
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не! Той те лъже и те използва за секс.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 31917b937a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Ном 7, никога не издържай мъж финансово. Нека се издържа сам, прав и здрав е. А той те и бие. раздели се с него. Уважавай се, обичай се. няма значение какво е станало досега. Не се самозатривай заради някакъв мъж, който не те обича и те бие.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 755b285a76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   И аз се присъединявам към повечето коментари. Този човек си те лъже нагло, а на всичкото отгоре е и добър артист. Такива хора, без значение мъже или жени са най-опасни. Залъгват те, че те обичат, видимо всичко е повече от перфектно, а в действителност не им пука изобщо за другия. С него са просто, защото към момента така им отърва и междувременно не пропускат възможност да кръшнат. Имах подобна приятелка преди време. Такива театри разиграваше, че половин година след като се разделихме, аз все още се питах с какво сбърках.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bf7a07e4f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Здравейте. Аз съм авторката. Страшно много Ви благодаря, за коментарите. Поговорихме на четири очи - не искал така да става, просто били приятели, не се били виждали от доста време, не знам си какво. Изчаках го да си изпее репертоара и започнах аз- като за начало с това, че няма как да му вярвам, при положение, че ме лъже и крие подобни неща. Продължих и с това, че сигурно са щяли да се видят без дори да знам аз. Той отричаше. Скарахме се жестоко. Повтаряше ми, че не би ме наранил за нищо на света. Че ме обичал с цялото си сърце и искал да погледна от неговата страна - един вид да видя, че той я приема като приятелка и т. н. Но му казах да погледне от моята гледка точка - как по дяволите (извинявам се за израза) да му вярвам, след като ми дава доста голяма причина за съмнения и че на него въобще не би му било приятно, ако види, че аз си пиша с някой мой приятел и пращаме разни снимки. Той през деня е на работа, обясних му -ако бях някаква щях по цял ден да си излизам с приятели и да се правя на приятно разсеяна -той няма откъде да разбере. И той знам, че не би го направила. Не би ме наранила. Точно затова съм с теб, защото знам каква си. Иии така в този дух нещата продължиха около час-час и нещо. Блокира я във фейсбук. И каза, че повече няма да погледне момиче, нито да пише с някое. Аз просто му обясних, че ме е наранил и че не мога за един ден да забравя всичко, при положение, че чатът му с онази ми е пред очите още и си го представям постоянно. И той веднага - Защо не ми вярваш? Не съм ли ти доказал, че те обичам и че държа на теб. Не искам друга. И общо взето накрая нищо не се разбрахме. Просто му казах, че ми трябва време и той ми каза, че няма да се откаже от мен. И че ме обича. И дотам.
Все още съм много объркана, защото знам колко свястно момче е. И наистина не го очаквах от него. Но пък ако продължа да правя компромиси до нищо хубаво няма да се стигне ( както и Вие бяхте казали в коментарите).
Отново Ви благодаря, за мненията ми. Ще видим как ще се развият нещата.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 35850acd77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   А бе приятели били. Тъпанар . Ти що не пазиш снимки на твоят най- добър приятел по бански? . На твое място щях да искам телефона на девойката и да я питам каква е тяхната история и какви са им взаимоотношенията. Слушай къв е трика . Говориш с нея дори твоя нескопосан идиот да твърди че няма нищо говори с нея тя даже да потвърди, че е така , ще е толкова бясна после че няма да иска да го види изобщо .

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f41169ead9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Хора които са просто приятели не разменят двузначни коментари на фона на полуголи снимки. Може би е трябвало да го хванеш в крачка, за да си напълно убедена що за стока е, вместо да се терзаеш от съмнения.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7b5558f36f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Номер 7, как се казва този твой възлюбен? Защото звучи точно като моят бивш...

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b422cd6734
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Не, не му вярвай. Ж30

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 085d7c6ad5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Номер 19 едва ли за един и същ става въпрос. Моят се е грижиш за своите бивши, като принцеси се е грижиш но тогава е имал пари. За съжаление са постъпили грозно с него и понякога си мисля че той се държи така с мен сякаш отмъщава на всички жени като се държи лошо с мен. Ние живеем в Пловдив, ти от кй град си?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 74091273e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   До номер 19/7 - защо не зарежеш твоя щом се държи толкова отвратително. Напук на всичко което мислиш едва ли си влюбена в него, по-скоро в идеята да го накараш да почувства нещо, но той е разбрал каква е схемата и никога няма да позволи това да му се случи, поне не докато е с теб и му угаждаш на всичко.
Не си пропилявай живота в безперспективна връзка, защото времето е едно от нещата които никой не може да ти върне.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker