Романтиката в него изчезна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Романтиката в него изчезна
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 5036 пъти
С приятеля ми сме заедно от 8 месеца. В самото начало той се държеше много романтично с мен. Постоянно ми пишеше смс-и колко съм красива , казваше ми го. Все ми казваше " какво ми направи бе ". Беше уникално. Казваше ми постоянно колко ме обича, колко държи на мен, колко много знача за него. Да , но всичко се промени. Сега смс-и не ми пише, не ми казва дали съм красива или не, за него съм си все същата. Казва ми, че ме обича само вечер като говорим по телефона преди лягане и когато ме остави вечер у дома, а понякога и забравя да ми го каже. И аз си замълчавам и нищо не казвам. Говорила съм на тази тема с него много пъти, но няма никакво подобрение. Искам да се върне в него тази романтика и незнам дали аз мога да я върна по някакъв начин или той самия. Имам чувството, че ме приема вече за даденост. Искам съвет моля ви. И има и друго нещо. Много се караме и то за глупости. Все ми казва, че много се заглеждам и такива неща, а то не е така. Немога и да му го докажа. Само началото ли трябва да е хубаво, ами после? В мен ли е вината или в него?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: cc59f1463a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Опитай се да прочетеш написаното от теб отстрани и погледни с какви глупости се занимаваш - не ти казвал по сто пъти на ден, че те обича а само един-два пъти, а за караниците сама казваш, че е за глупости. Моят съвет е да не му пилиш на главата за такива неща, защото това най-много да напрегне обстановката, никой не обича да прави нещата по задължение, защото някой го изисква от тях, то трябва да идва отвътре. Нормално е да има промяна, няма как цял живот да е като в началото, а и едно нещо като се повтаря непрекъснато и губи смисъла си. Ако по отношението му си личи, че те обича какво значение имат думите, а и повечето мъже не си падат много по романтични неща, за това се научи да оценяваш другите неща, които прави за теб. Не си търси сама проблеми, а се наслждавай на връзката ви.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 06200e178e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прав/а си. Но какво да направя като гледам постоянно как е било преди и сега. Наивна ли съм много или просто не оценявам. Незнам какво се случва с мен. Когато не ми се обади и си мисля, че не се сеща за мен, но знам, че не е нужно да ми звъни по 2342 пъти на ден. Когато се скараме, знам, че не бива да му казвам колко е ужасен и т. н, но несъзнателно го правя. Искам да се променя и да гледам по ларж на всичко, да не се впрягам за глупости, но сякаш немога. Дайте ми съвет как да преодолея самата себе си? Защото сега осъзнавам, че аз съм проблема?

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 8f6ff22088
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Все едно съм го писала аз. С разликата, че ние сме заедно от година и половина. В началото всичко беше прекрасно, не се карахме никога, звънеше ми постоянно, правеше ми комплименти, но с времето това изчезна. Сега също ми казва колко ме обича и така нататък, но не се старае толкова както в началото. Аз постоянно му викам, че не ме обича вече, на което той много се дразни и твърди, че ако не ме обичал, нямало да е с мене. Мисля, че просто мъжете са такива. В началото се стараят повече, но като мине време и видят че вече сме тяхни, не намират нужда постоянно да ни казват колко сме красиви и т. н. Но ние жените постоянно изпитваме такава нужда, не само в началото. :D Така че мисля, че това е нормално в една връзка. Приятелят ти със сигурност те обича както и преди, но просто си мисли че вече не е нужно да те съблазнява с мили думи, защото ти си знаеш че те обича.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 06200e178e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Незнам . Аз като се замисля наистина това е напълно нормално . В началото е било и свалка а сега вече е нещо сериозно , проблема е там , че явно мъжете незнаят или забравят , че макар и вече техни се нуждаем от нежноста , която е била в началото . Казах му това което съм написала тук . А той се ядоса ,че не оценявам нищо ... и мисля , че е прав . Замисли се и ти над това . Май наистина излишно си мислим глупости .... А дали ако ние спрем да показваме толкова много , в него ще се върнат милите думи и всичко останало ?

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: a0c77bcd89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   нещата, който описваш са напълно нормални, винаги в началото всичко е розово, когато двама души са щастливи заедно, смс, звъненето по 100 пъти, милите думи, нуждата постояно да му напомняш, че го обичаш, това е онази първоначална тръпка, и несигурност дали и можеш ли да задържиш човека до теб, и с времето тези неща се променят, започвате да сте по сигорни един в друг, тръпката се превръща просто в обич и смс и непрекъснатото напомняне колко се обичате изчезват. всичко става много по олегнало и спокойно, наслади се и на този перйод на връзката ви, защото ако останете заедно след някоя др година и обичам те по веднъж на ден, ще започне да липсва, и то не защото се обичате по малко, а защото винаги е така, една връзка се развива и променя с времето, ние се променяме и началото никога не се връща, а всичко тече, и всичко се променя. ако само това те тревожи бъди спокойна нормално е, но ако просто има и друго което те притеснява и те навежда на мисълта, че си даденост тогава търси причината... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... симба

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: dbf666e934
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Типична сцена от американска драма: съпругът тръгва към тоалетната /за малко ще се раздели с благоверната си/, на тръгване се обръща и казва :" Скъпа! " , тя го поглежда; той -" Обичам те" ; тя -" И аз те обичам" . Същото се казва и на присъстващите там роднини. Пристигайки от тоалетната романтичната сцена се повтаря и така заема една трета от екранното време. Друг умиляващ жест на внимание - пак за щяло и нещяло: той -" Добре ли си? '; тя -" Да" ; той -" Сигурна ли си? '- или обратното, отиде още една трета. Такива сцени действат силно диуретично или предизвикват повръщане с цел облекчаване, но не стават за вадене на изводи относно привързаността и чувствата в американските семейства - след немалки преки впечатления от живота им мога да твърдя, че е точно обратното. Ние сме по-различни и изразяваме чувствата си по по-различни начини. Не се старай да направиш от приятеля си американски робот, ще го изнервиш или ще започне да ти звъни и да ти приказва мили думи за парлама, а ще тръгне да търси по-тихо пристанище. И това, че се карате много и все за глупости е обезпокоително - има един казармен лаф -" Оставиш ли човек без работа го избива на глупости" .
Мечо Пух

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: cc59f1463a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От № 1. Не си ти проблема, а разликата в половете и това си е от векове - жените сме по-романтични и чувствителни, а мъжете са такива в повечето случаи само в началото. Бях чела, че мъжете мислят централизирано т. е. те мислят само за най-важните на дневен ред неща, докато жените мислят и периферно т. е. освен за тях и за сто други неща. Мъжете не включват отношенията с половинката, ако нещата са си наред и не виждат проблем във взаимоотношенията - вие се обичате и за двамата е ясно това според него и съответно не полага повече усилия в това отношение, а ние жените все искаме нещата да са още по-хубави. За това и най-често жените вземат инициативата и за освежаване на отношенията в секса, те измислят интересни подаръци за Свети Варелентин или просто интересни занимания за двамата, за да разонообразят ежедневието. Вероятно няма как да спреш да мислиш за тези неща, защото го обичаш и... защото си жена ;), така че можеш да се опиташ, вместо да му говориш на него за това, че искаш да е както в началото, да пренасочиш тази енергия към това ти да внасяш романтични елементи във вашите отношения и да се наслаждаваш на ефекта от тях, смятам че и той ще го оцени. Само зависи от неговия характер доколко големи да са те, понеже има мъже, които могат да сметнат някои неща за" лиготии" , а за други да са много приятна изненада. Можеш да се поровиш в нета за интересни идейки от рода на бележки на хладилника колко го обичаш, или 100-те неща които харесваш в него за всеки ден по една, тематична вечеря все едно сте в друга държава или пък ако си по-смела неочаквано изпълнение на стриптийз... Така ще имаш отново тръпката от това да видиш как му въздействаш :) Успех!
Люси

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e1b4c6707b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Оф, много си обсебваща ма! Аз пък съм имала някога такава връзка с мъж, който непрекъснато ме питаше дали го обичам и само ми врънкаше, че не му го казвам. Е, нямаше такава досада ти казвам, ми не го обичах много, отвратих се от това негово постоянно досаждане и му бих шута на шестия месец, с голям кеф при това. Аз съм жена, но такива неуверени същества като теб, които непрекъснато искат някой да им се обяснява са ми противни. Спри се малко, да не му писне на твоя човек от лигавщините ти.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 06200e178e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Права си . Може би аз изперквам и искам прекалено много розово да е , а няма как да стане това .

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 06200e178e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За номер 8 : Аз споделям мислите си и притесненията си . Приемам критиката ти , но тук не става въпрос за това дали съм или не обсебваща , а да дадете съвет . Благодаря иначе , че си ми дала като съвет да се спра , за да не му писне . :)

 
  ...

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e2a697f34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не е необходимо да ти казва едно нещо по 100 пъти на ден. Достатъчно е да ти го каже и само веднъж, но важното е не да е по задължение, ами със чувства. Поеми малко инициативата в твой ръце, а не очаквай неочакваното. Може и да пробудиш всичко в него :)

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 06200e178e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вие май неможахте много да ме разберете или аз не се израчзих правилно. В началото когато се скарвахме , той се обаждаше, когато е виновен , извиняваше се след това ми споделяше, че наистина му е било кофти и как се е чуствал. Сега скараме ли се започва да обижда да ми казва колко съм неблагодарна, ужасна, овца и какво ли не. Мен това ме наранява малко или много . Скараме ли се не се обажда първи той ... . много много рядко и то неговото обаждане е не да се извини или защото е почуствал вина ами за да попита защо аз не съм се обадила примерно. Има и друго сега аз ако не се обадя ден два или три , той също няма... незнам какво стана с него... СЕга изобщо сякаш не го интересува , че ние се караме, че може да се разделим , че мен ме боли... От него извинявай виновен съм не си спомням от кога не съм чула. Или примерно аз си усетя вината кажа му нали, че съжалявам , тогава и той казва извинявай. И като мине време той ми казва" Ти никога не се извиняваш" , напомня ли му точно момента в който съм се извинила той се обръща и ми казва" Да бе то пък едно извинение" ... еее кажете ето тази романтика един вид как да върна... и имам ли сила да я върна? Как да го накарам сякаш да си усеща грешката.. и да се извинява? Знам, че извинението не е най-важното , но е в знак на уважение.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: fea1d2a4c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Американците /които пооплюх по-горе/ имат и един много свестен лаф препоръка към решилия да се жени -" Момче, в брака можеш да бъдеш или прав или щастлив, изборът си е твой" .
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: eaa8956959
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Зарежи го тоя простак! Как може да ти вика "овца"??? И да не се изинява...

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: d6665293dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Вие хора на по колко години сте? Ако мислите, че може да изкарате много - изгладете тия проблеми, като си поговорите.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: d6665293dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До автора:

Ти обиждала ли си го? Това също може да е причина за неговото отношение. В повечето случаи мъжете имат голямо его и дори някаква незначителна обида може да го нарани. Големите проблеми се пораждат от малки грешки. :)

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 06200e178e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   До номер 14. Немога да го зарежа. Неискам много обичам и смятам, че и той мен. Просто се появяват проблеми във отношенията ни и то не само на нас , а и на много други хора. ДО номер 16 : Да и аз съм го обиждала понякога и аз съм викала и крещяла и казвала какво ли не. Немога да се сърдя, че и той си изпуска нервите понякога.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 6f9f9d5b0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Някъде имаше една много поучителна за тази тема статия "Когато жената се превърне в даденост", прочетете я внимателно!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: d6665293dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Има 2 варианта:
Единият е, че си харесва или среща с друго момиче.
Вторият - Разлика в годините и манталитета. Имах приятелка, която беше с 7 години по-малка. Тя - 17 аз на 24. Просто тя мислеше за съвсем други неща и по-разпуснато (нормално за нейната възраст), а аз се стараех всичко да е както трябва и не само във връзката ни. Ако ти си толкова малка, а приятелят ти е по-голям, то това е също фактор. Опитай се да му влезеш в положение и виж дали нещата ще се оправят или ще си останат а същия хал. Надявам се да съм ти помогнал. Успех! :)

Sir.

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 06200e178e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   номер 19. Ами да аз съм на 17, той е на 24

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a6bbc9df48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   и аз съм със същия проблемм... мисля, си все повече, че е напълно нормално.. в началото всичко бешеее уникалноо, но след около 6-7месеца романтиката му секна... сега почнахме и повече да се караме, аз не се занимавам с нищо сега и това е много лошо, защото жената остане ли без занимание почва да се вкарва във филми- ГАРАНТИРАНО... мъжете са си някак си самодостатъчни, а ние почваме да ставаме зависими от тях.. осъзнавам го едва сега.. Трябва да сме по независими, да си намерих хоби, да не се откъсваме от приятелите си, заради мъжа, защото те за нас няма НИКОГА ДА ГО НАПРАВЯТ -факт... тъжно, но факт

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 1c8340595f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ами, връзката ви значи, тепърва започва ;)

Периода на влюбване е преминал вече и трябва да се съсредоточите върху взаимното си съжителство и проблемите, които ще възникват занапред.

А до романтиката-естествено че и тя уредрява, но ако той твърде рядко е романтичен с теб, не е добре.

Както казва Хорхе Букай в книгата "Да се обичаме с отворени очи"
Важно е да се научите да се влюбвате отново и отново.

И тогава вече романтика няма да липсва.
Но пак казвам-няма да е пресилена (както когато сте си признали, че се обичате и се почват някакви свръхголеми романтики) Казвам го, защото не очаквай повече сутрешни и вечерни (преди лягане) смс-и :)

Важно е да си помагате един друг в трудни моменти, да сте силни и да не се предавате един-друг.

И се научете да се влюбвате отново и отново :)

Без романтика-не може, без комплименти-също

Та то чрез тези две неща рабираме, колко сме обичани, а и показваме колко много обичаме половинката си.

Поговори с приятеля си и му сподели, че така не може-без романтика... то иначе, каква е тая любов?

Какво е любовта без романтика??

Едно Момче-20г.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f76d7b1a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Към 21. - изобщо не е вярно това, просто не си намерила когото трябва, но пък да ти кажа и честно аз се отделих от приятелите си, от хобитата си, за да съм повече време с приятелката си.. отначалото се радваше много, но сега даже не го и оценява и не й пука... както всеки човек, като получиш нещо му се радваш само докато е ново.... нормално е ад искаш това, защото го нямаш в момента, но ако съдя по нея и да го получиш след време даже може и да съжаляваш, че е станало...
Имам приятелка, която е на 16 и много често възрастта на аверите й варира между 19-24 и като гледам само я използват... тя се влюбва в тях, но за нищо.... за жалост няма как толкова по-голям мъж да те приеме насериозно ( освен ако не е изключение, но това е доста голяма рядкост)... така че щом се държи така... не е на добре

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fd9f7a07d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   С времето нещата се променят, връзките търпят развитие, промяна. Само в началото е лудото влюбване. След време хората свикват един с друг и според мен не е правилно, но наистина се приемат малко или много като даденост.
И все пак ти казва 2 пъти на ден, че те обича. Някои жени и 2 пъти в годината не го чуват, така че чувствай се щастливка.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 70319a240e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   При теб поне е продължило повече време. Аз съм с моя приятел от 2месеца и вече ме смята за даденост. Първият месец беше супер. Водеше ме на ресторанти, искаше да е постоянно с мен, повтаряше ми как не му се вярвало как може да заобича някоя за толкова малко време, всеки ден имахме тема за разговор... А сега почти не си говорим и той не ми говори по същия начин както в началото.
Ж на 20

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 44e44c5ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Писането на смс-и от кога се смята за романтика?
Най-силно впечатление ми направи това от всичко написано, смс-и с комплименти, о Боже...
Романтиката у него не е изчезнала, защото не я е имало.

Важно е чрез действията си хората да си показват един на друг, че се обичат, а не да си повтарят непрекъснато всеки ден думите ''обичам те'', защото идва момент в който думите изгубват смисъла си.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7e8028978e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Ето и един мъж да коментира... Видях само девойката да пише какво тя иска и какво не е наред... Моят въпрос е - А тя дали е романтична и дали прави нещо романтично или само чака и иска? Никога не искайте нещо, което сами не давате :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 30a3346cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Само с "искам, искам" - не става , трябва да мине време , да порастнеш малко и ..те така има си естествен ход..

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ed312a6c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Всяко правило си има и изключения. В продължение на години пэддържах тайна връзка с женен, в която постоянно получавах комплименти и подаръци от него. Чувствах се прекрасно до момента на разконспирирането ни. Той прекъсна всякакви връзки с мен с изключение на едно кратко съобщение до мен всеки месец, че ме обича и толкоз. Аз се отдръпнах и почти не му отговарям. Той е романтик, но се съобразява с половинката си, въпреки, че продължава да ме обича... Как да постъпя? Тази връзка няма бъдеще...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker