Приятелят ми иска да замине - да или не - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелят ми иска да замине - да или не
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1602 пъти
Здравейте. Пиша тук, защото съм много объркана и раздвоена, не знам как да постъпя. Ситуацията е следната: аз съм момиче на 17 години, сега ще бъда 11 клас. Приятелят ми е на 19, не иска да учи тук, защото специалността, която го интересува я няма в България и той на този етап няма възможност да си позволи обучение в друга държава. Заедно сме от почти година, но се обичаме прекалено много за тази не кой знае колко дълга връзка.

В момента той работи, но парите не си струват за работата, която върши. Буквално си счупва ръцете, прибира се смачкан и няма кой знае колко време за мен. Въпреки това се виждаме всеки ден по 4-5 часа. От началото на връзката ни съм свикнала винаги да е до мен, не мога да си представя ден без да го видя.

Преди да завърши 12 клас се беше разбрал с негов приятел веднага щом завърши да заминат на работа в Англия. Всичко беше уредено, но заради мен не отиде... Лошото е, че сега, след като вече 3 месеца работи тази работа, отново му се отвори възможност за заминаване. Сподели ми, че много иска да отиде и аз след като завърша училище да отида при него да уча. Да, много лесно и хубаво, но това са 2 години. След като му казах, че решението си е негово ме попита дали ще го чакам... и аз колкото и да го обичам, нямаше как да му кажа "да", защото не съм сигурна дали ще мога без него и изобщо какво ще се случи за 2 години.

Знам, че не е правилно и е много егоистично от моя страна да го спирам да направи това, което иска. Затова и съм раздвоена и не знам какво да му кажа. От една страна искам да отиде, защото знам, че там ще е много по-добре, но от друга не мога да си представя да съм без него. Все пак сме още малки, не сме тръгнали да се женим, не е сигурно, че ще останем заедно за да седя и да го чакам.

И най-лошото е, че той остави решението в мои ръце - в момента, в който му кажа "отивай, ще те чакам" и е тръгнал. Но аз не знам какво да правя... Обичам го много, никога до сега не съм се чувствала по този начин с някой. Чувствам се ужасно, че го спирам, но ме е страх да не го загубя.
Моля ви, помогнете ми да взема някакво решение, защото се побърквам. Искам да разбера мнението на странични "наблюдатели" върху ситуацията, в която се намирам в момента. Моля и админите да одобрят историята ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: fe166e4a7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Труден въпрос задаваш и едва ли някой може със сигурност да каже кое е най-правилното решение.

Аз преди 12 г. бях в подобна ситуация, когато бяхме горе-долу на вашите години. Учехме в различни градове и си казахме, че ако връзката ни си струва ще оцелее. В крайна сметка карахме така 3 г., след което успяхме да се съберем, а сега сме семейство с дете.

Тогава си казахме, че ако сме един за друг разстоянието няма да ни попречи, а ако ни попречи, значи просто не сме били един за друг и така или иначе сме щели да се разделим някога.

При нас обаче разликата е, че се виждахме почти всеки уикенд. а вие вероятно ще се виждате 1-2 пъти годината.

И въпреки всичко според мен го пусни, защото ако не го пуснеш, винаги ще има усещатането, че нещо е загубил заради теб и винаги ще има едно усещане за жертва у него. Може пък да не му хареса и да се върне бързо, но поне да пробва и да види.

Освен това не мисля, че 2 г. са чак толкова време и ако наистина сте един за друг, ще издържите. Братовчедка ми също поддържаше връзка с едно момче от Англия (българин) и в крайна сметка тя на края, като завърши замина и се ожениха.

Според мен това е една възможност да видиш дали наистина сте един за друг. Ако не оцелее връзката ви, значи явно не сте били един за друг и рано или късно е щяло да се разделите. А ако оцелее, значи наистина си струва да после да отидеш при него и да бъдете заедно. Така му обясни на приятеля ти. Но не мисля, че е редно да го спираш, защото един ден може да те обвини, че заради теб не е последвал мечтата си, че заради теб е беден или нещо такова. Дори и да не ти го каже, винаги ще се пита какво ли щеше да стане, ако бях следвал мечтите си. Пусни го пък, каквото е писано ще стане.

Той и да остане тук каква е гаранцията, че ще сте заедно.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d1a9a06215
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Точно защото сте малки и не е сигурно колко дълго ще останете заесно, го пусни и го истави да се погрижи за бъдещето ти. Ти щом не можеш да го чакаш 2 години, твоето не е любов така или иначе.
Пусни го да си иде, пък за другото - времето ще покаже.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 9aa6afff2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не. Той ти е оставил впечатление, че ти ще вземеш решението, но ако го обичаш истински, ти трябва да си държиш езика толкова дълго зад зъбите, колкото му е нужно на него сам да реши. Ако на двама човека им е писано, живота ще ги раздели и пак ще ги събере. Знам много истории за двойки, който са били заедно в гимназията и след това са учили в различни градове- държави даже, някой се разделят, други поддържат връзка, трети се събират след години. Каквото е писано.

Много сте малки, за да сте сигурни, че цял живот сте заедно. Ако недай си боже се разделите, той ще съжалява, че си е пропилял шансовете. Нека сам реши. Не му казвай нищо, освен това, че решението е изцяло негово и с времето всичко ще се подреди както трябва. Англия не е спасението, Германия не е спасението, да заминеш в чужбина не означава магически да получаваш купчина пари за бездействие. Има хора с късмет, които си стъпват на краката и са в пъти по-добре, но не са и малко тези, които са мизерствали сами, самотни на чужда земя. Това важи и за теб. Учи нещо, което ти доставя удоволствие и го учи там, където искаш. Ако ви е писано, ще издържите все някак. Съжалявам за вас. Това са много гадни години, нито сте възрастни, нито сте деца и ви предстоят много раздели и събирания с близки.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bca87a1350
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пусни го да отиде. Та целият му живот ще зависи от професията, която има. Ако не го пуснеш, рано или късно ще те намрази и ще обвинява теб за провала в живота си. Тоест ти ще го загубиш. А ако наистина се обичате, ще се съберете след 2 години. И за теб епо-добре да учиш там.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d1a9a06215
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   "Тогава си казахме, че ако сме един за друг разстоянието няма да ни попречи, а ако ни попречи, значи просто не сме били един за друг и така или иначе сме щели да се разделим някога. "
По-добър съвет от това няма да получиш.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: eefca6f5bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз съм в същата ситуация но с много повече усложнения. Ако го обичаш наистина ще го пуснеш да отиде и да се развие дори да се разделите. Защото нали това е смисъла на любовта: да правиш твоя любим щастлив независимо от това дали в дадения перипд от време ти си окей. И аз съм на 17г. мъжа ми е на 19г. и той искаше веднага след като завърши да замине но не го направи заради мен. Накрая направихме 11 месеца и той зами а, а повярвай ми не знаеш колко е сложно всичко между нас. И въпреки това колкото и да ми липсва и доро да е на ;хиляди километри от мен и да не съм го виждала от 5 месеца и половина(както и дефакто е) не бих искала да е по друг начин. Обичам го със цялото си сърце и въпреки ежедневните ни скандали и въпреки това че ми няма никакво доверие аз пак съм с него. Защото това е любов. За него и в ада бих отиша и бих отрекла цялото си същество. Защото колкото и да ме наранява по някой път винаги ще го чакам, независимо дали съм на 17 или на 70.
"Ако няма да се бавиш много, ще те чакам цял живот! "
Из Мечо Пух

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker