Той е егоистичен и несъобразителен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той е егоистичен и несъобразителен
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2038 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 18 години, обвързано от 1 година с едно много добро и любвеобилно момче на 20 години. Той ми прави комплименти, прави малки и мили жестове като цвете, откъснато от някоя градина или хвърчащо листче, на което пише "обичам те" и т. н.
Когато бях малка, семейството ми нямаше никакви финансови възможности, знам да ценя, не съм разлигавена и съм научена да деля, защото имам и сестра. С това искам да кажа, че не съм прахосница и съм разумна, не обичам някой да ми плаща сметките, считам себе си за възпитана. Дотук с информацията за мен.
Ще кажете какво не му е наред? Ами той е единствено дете с един родител и поради тази причина вниманието е фокусирано към него още от малък. Свикнал е да получава, но не и да дава. Ще подкрепя тези си думи с прости примери: веднъж беше вкъщи и майка ми беше сготвила месо, но не беше в големи количества, защото бяхме в период с финансови затруднения. Тя искаше да му сипе, но той каза, че ще си сипе сам и си сложи в чинията голямо количество, без да съобрази, че трябва да има еднакво количество за всички. Може да е нещо малко, но е дразнещо. Веднъж мама си беше легнала и той го знаеше, но все пак отвори вратата, където тя спи и си промуши само главата и после я затвори. Еми не е възпитано за мен.. Беше в 1 вечерта.. мама го усети..

Втора ситуация: аз имам приятели, с които сме в обща компания от 3 години и това лято си направихме почивка за 2 дни. Винаги сме приготвяли храна за път за всички. Този път той не знаеше кой ще приготви храната и си приготвил само за себе си, което ме подразни, защото в други ходения всички останали са предвиждали храна и за него. Аз му казах, че това не е хубаво и е егоистично, и поспорихме. Чак тогава той приготви и за останалите.

Трета ситуация: Отново с моите приятели плануваме ходене до по-далечно място (да кажем на около 2-3 часа път). Никой никога не му е искал пари за гориво. Но той дори не си е направил приказката да предложи пари. Защото всеки път минава от другите. То е ясно че никой няма да му каже "дай пари", но той може да се усети и да даде. А пък и дори да не даде, може поне да предложи следващия път да отидем някъде с неговата кола.. нали, едното за сметка на другото. Но не го е правил. На събирания не е давал пари за храна, направи го само веднъж, когато ни покани у тях на гости.

Постоянно не си вдига телефона, дори когато ще ходим някъде и трябва да имам някаква връзка с него, да се разберем да тръгваме. Молила съм го да ми свърши услуга и да ме закара до едно място, на 5 минути от града, той обеща и дори за час се разбрахме, а той във въпросния час изобщо не си вдигна телефона.. обади се час по-късно, а аз стоях и чаках. Ако той беше на зор, това нямаше да се случи и щеше да си вземе телефона, най-малкото.

Понякога се е изтърсвал не на място за интимни неща пред приятелите ми и ме е поставял в неудобно положение.
Докосвал ме е по гърдите или дупето в тяхно присъствие, което ме подразва и му казвам, но той все казва "те не гледат насам".. ами няма значение това за мен, въпроса е, че са там и на мен не ми е приятно. Но не спира.

За него е много важна външността. Не толкова важна, че да компенсира лош характер, но е вманиачен в идеята той да е много мускулест, а жената до него да е поддържана, да обръща внимание на тялото си и да спортува. Е, аз съм с хубаво тяло- средноголеми гърди, тънка талия и широк ханш (164см, 51 кг), но се засягам, когато ме подтиква да ходя в залата или на стадиона, това ми набива излишни комплекси. В смисъл, няма лошо човек да спортува, но само и единствено ако той го желае.. за мен спорта е хоби, а не задължение на всеки човек, който може да му отдели време. Е.. от време на време ходя да бягам, но не спортувам активно.. правя го 2-3 пъти месечно, ако ми се доходи и ми е скучно. Не мисля, че някой може да ме задължи. А с тези му думи аз се засягам, и въпреки че му го казвам, той казва, че не цели да ме обижда, а просто да ме мотивира да спортувам.

Друг момент: Както споменах, от малък е свикнал на внимание. Заради липсата на един родител, той е разлигавен и има неизживяно детство явно. Постоянно се кикоти като 10-годишен, издава странни звуци и играе игри на компютъра, заради които игри ми е вдигал телефона за 10 секунди да каже, че играе и ми затваря. Не разбирайте грешно, не казвам да не играе, но да не ме отразява заради нещо толкова глупаво ми е обидно. И аз стоя на компютъра, но когато се обади зарязвам това, което правя. По-лошото е, че това кикотене го прави и пред хората. А аз искам да го чувствам като мъж, а не като мое дете, на което постоянно да правя забележки "не прави така, не казвай онова". Не съм му майка, не е моя работа да го възпитавам и така нататък, но за някои неща просто трябва да забрави, докато е с мен. Защото бавно бавно това нещо след време ще ни отдалечи. Той не излиза с никого, освен с мен и моите приятели, водил ме е само на 1 среща със стария му клас и нищо повече. С никой друг не излиза.. а ако е така след време ние ще потънем от скука..
Това са малки ситуацийки, за които се сетих сега, но съм сигурна че е имало и по-сериозни, които са ме подразвали. Въпреки това, той е добър човек, но е егоист, не се съобразява понякога с хората.. иначе ми показва че много ме обича, аз напоследък все съм намръщена и изпитвам смесени чувства, за които ще разберете в предишната ми публикувана история, която се казва "Той просто не ме оставя да го забравя... ", понякога направо избухвам, вместо да му направя обикновена забележка.. кажете ми как да подходя с вдетинения си приятел, мога ли да му помогна да порастне, той не знае много неща, които човек на неговите години трябва да знае, заради липсата на единия си родител. не е научен на мъжката част от работата (като неща свързани с ремонт на коли, завиване на крушка и т. н), а това ще му пречи в бъдеще с половинката му, която има вероятност да съм аз.

Помогнете ми, как да му помогна да порастне.. със забележки явно не става, вече ми омръзна заради тях да ме нарича мрънкало. А повярвайте аз не съм такава, дори да не изглежда така..
Благодаря за отделеното време и съжалявам, че стана толкова дълга историята ми, но имах нужда да споделя. Надявам се модераторите да одобрят объркания ми разказ, имам нужда от съвет...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0762af9b50
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, ако толкова те дразни приятеля ти - скъсай с него. Той е млад и ще промени много неща, много обаче не. Като цяло трябва да харесваш човека до себе си такъв, какъвто е.
Приеми обаче, че не всички хора са израстнали в недоимък и не за всички храната и битовите разходи са били проблем някакъв. Той дори не мисли за тези неща, което не значи, че е нарочно. В тяхната тенджера винаги е имало месо за всички и така нататък. Това, че един човек не мисли / живее като теб, не означава, че нещо му липсва.
В началото пишеш как те е глезил и ти е правил жестове - после пишеш какъв егоист е бил. Кое от двете?
Определено обаче връзката ви няма бъдеще.
Ти само му пилиш над главата, той се чуди какво му се случва.
Всяка жаба май е добре да си знае гьола - хвани си и ти момче от бедно семейство и си пестете цял живот от храна, ток, бензин. Повечето хора обаче просто предпочитаме да търсим начини да изкарваме повече пари, за да не мислим за тези неща.
Напълно нормално е като се ходи някъде на излет всеки да вземе храна за себе си. Ако всеки вземе храна за цялата тайфа после ще се хвърли всичко. Голямата работа станала. Обикновено мъжете не мислят за такива работи и жените носим разни салати, сладкиши и глупости - прави ти удоволствие да получиш комплимент за храната, а когато някой те покани на излет и не ти иска пари за бензин предварително, значи че си е направил сметката.

Колкото до вратата на спалнята на майка ти - хрумвало ли ти е, че това жилище е ново за него и може да е объркал вратата - може да е търсил банята или кухнята

Мисля, че като цяло обаче ти си го разлюбила и търсиш някакви вини и грешки.
Скъсай тогава. Да ти имам и проблемите, но със следващия ще намериш нещо друго да се заяждаш. Заядливата жена се заяжда и за пастата за зъби....

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 755c841548
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вижда, че "минава номера" и не го интересува мнението на другите. Според мен знае, че създава такова впечатление просто не го интересува. Ти такъв ли мъж искаш?
Кажи му не съм щастлива във връзката ни, не ти трябва такъв егоист. Не няма да можеш да го промениш, нещата не стават така. Като имаш деца сигурно сам ще си харчи заплатата, че и от твоята ще харчи. А ти ако си глупава стой и му се радвай.

А относно порастването- не си му майка и определено не е твоя работа.Един ден ако му е писано го живота ще го научи. Ти каквото и да му кажеш само ще го ядосаш.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 67ecb73b9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Това са абсолютно нормални неща за децата, които не са имали брат/сестра. Това са дреболии и обикновено, когато започнат да живеят с други хора, започват и да се съобразяват. Ако имаш приятели студенти може да ги питаш как отначало са се разбирали със съквартирантите си. По въпроса с неговата несъобразителност, няма какво повече да се каже.

Чела съм и предишната ти тема. Според мен ти просто нямаш чувства към приятеля си. В най-скоро време ще започне да те дразни и дишането му. Понеже не пие, не те удря, не ти изневерява и няма за какво да се захванеш, че да излезе той кривия и се хващаш за дреболии.

Имах симпатии към теб. Коментирах предишната ти тема (коментар н12). Сега вече нямам. Мисля, че разиграваш едно добро момче, което се отнася добре с теб.

Скъсай с него. Друга ще го оцени.
С най-добри пожелания К.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 34b547dc8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Приятелят ти не е свикнал да живее и да се съобразява с други хора. Не е свикнал да дели и да връща жестове. Явно е аутсайдер и поради тази причина се държи странно в компания. Сама казваш, че няма приятели, че е по-скоро интроверт. Това може и да е егоизъм и дори стиснатост, но може и да е липса на навици и възпитание. Отделно не е наясно и с битови елементарни задачки. Нищо не ти пречи да седнете на спокоен разговор и да му кажеш какво не ти харесва, той също би могъл да сподели и на него какво не му харесва. Взаимният компромис според мен е важен. Той явно витае в облаците, където мацката е супер, поддържа се, спортува, а той... той е оня мъж дето е тузар и всичко се върти около него. Само че, едва ли има подобни финансови възможности, едва ли има наследство, носещо му 4000 лв. месечен доход и едва ли заниманията му ще са цял живот свързани с нет игри и аху-ихо. Чисто и просто ти си практик, а той е въздухар :D Ти си с адекватно и зряло поведение, а той по-скоро е подходящ за кифлата от мола, само дето тя няма да му върже, защото не е достатъчно заможен най-вероятно. Наистина трудна работа. Може къде на шега, къде на закачка, да му съставиш списък, с нещата, които са те подразнили: 1. Когато си вкъщи се държиш като гост, а не като стопанин - не си сипваш сам, не влизаш в полунощ в помещение, където не са те поканили, не ровиш, не се държиш като 10-годишен. 2. Когато си на публично място или сред приятели - не обарваш гаджето си, даваш пари за общи мероприятия, грижиш се за всички или поне координираш дейности по отношение на храна, места и т. н.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 41c1798fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Mного си умна и правилно си схванала-лигльо, на когото трябва да станеш майка.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d702d0bd17
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Виж сега, приеми един мъж какъвто е или се раздели с него. Този не те бие, не ти изневерява, изглежда те обича. Има винаги дребни неща, които няма да са наред. Всяка връзка се гради и на взаимни компромиси. Няма да намериш идеален. Да, изглежда, че не се съобразява толкова с другите хора, както ти. Може да му обърнеш внимание на това. Неприятна е била ситуацията, когато ти сиго помолила да те закара някъде, но той е дошъл след час. И си е изключил телефона. Според мен той ти го връща за всичките ти забележки. Незнам, реши си сама дали можеш да го изтърпиш такъв или не. Но не страдай от илюзията, че може да го промениш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8791cbb06e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Четох предната ти тема, дори я коментирах. Беше ми по-симпатична там. Коментар номер 2.
Не можеш и нямаш правото да превъзпитаващ вече голям човек, който си има почти изградена личност. Ти си му приятелка, не си му майка. Или го приемаш какъвто е, или го оставяш. Той, естествено, може и да се промени, защото много хора се нагаждат с времето и свикват да мислят и да се съобразяват повече. Израснал е без баща, бил е единствено дете, свикнал е да дели храната си с по-малко хора, свикнал е да има повече месо за него, свикнал е той да е важния в семейството, защото е бил най-малкия и цялото внимание е било насочено към него.

За всеки човек различни неща са важни. Познавам възрастен мъж с 2 деца, които в почивния си ден отделя 2 часа за компютърни игри, ей така, за да си отдъхне. Всеки се забавлява по различен начин. Аз предпочитам през деня да чета или да излизам, приятеля ми предпочита през деня да си е вкъщи, а вечерта да излиза. Разбира се, че няма да е като теб и ще вижда нещата по друг начин. Никой не го е предупредил, че трябва да направи храна за всички, естествено, че всеки ще се сети, че той трябва да има какво да яде и да реши, че и останалите ще са си помисли за себе си и собственото си ядене. Ако ще пътувам с мой приятели, ще направя за всички ни, защото ги знам, че може и те да не се сетят за храна за пътя, пък и всичките знаят как готвя и знам, че го ядат. Но ако пътувам с компанията на приятеля ми, знам ли, дали ще искат да ядат това, което аз съм направила, ще ги попитам, ако имам време, ако нямам ще направя 2-3 сандвича и толкова. Пада си по- повърхностен, но това не е нещо непременно лошо. Просто иска да изглежда добре. Това, че те моли да тренираш с него, не означава, че не те харесва и иска да те промени. Приятеля ми иска да отслабне, обожава тялото ми, но не му се тренира сам и ме моли да ходя с него. От друга страна, ти все го критикуваш за характера му и искаш да мисли и да действа като теб, защо си мислиш, че той го разбира като критика, целяща да го промени/ Той иска да тренирате, ти решаваш, че не те харесва, ти искаш да е друг човек, а той трябва да си мисли, че го харесваш, какъвто е. Няма как да се случи. Минала е година и вече го виждаш по-реално, свалила си розовите очила, но това е моментът от връзката, в който става ясно, дали наистина се обичате, или просто сте привързани. Бъди по-толерантна към него.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2ec5c1a21d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   №1, в разказа си изтъкнах факта, че съм израстнала в семейство с неголеми финансови ввъзможности именно, за да не ме изкарате, че държа от него да харчи пари за всичко. Изобщо не съм се опитвала да кажа да пести от храна, ток и гориво - напротив!! Ако си прочела внимателно разказа ми, ще разбереш, че искам точно обратното от него - когато трябва да се дава, а той не го е правил. Относно храната- да, това е женска работа, но след като той се е наел да приготвя сандвичите, а ние сме 4-5 човека, логично е да направи за другите, щом дргите винаги приготвят за него. Плюс това - никой не го е поканил на излет, отивахме на едно събитие и идеята беше обща, дори не беше сигурно че ще ходим, и той повдигна след време темата за въпросното събитие, това не е като покана за рожден ден. Колкото до стаята на майка ми- не, не ми е хрумвало, че къщата е непозната за него, защото не е идвал за пръв път и му е ясно къде е кухнята, къде е спалнята. Поисках мнение, а не упреци от хора, недоразбрали историята ми, а явно сред тях не си само ти.

№2, благодаря ти за съвета. Аз имам нужда от него, когато не е до мен ми липсва.. но в моментите на това му поведение, като че ли полудявам..

№3, първата част от коментара ти беше достатъчна, от втората мисля, че има доста излишни неща. Не разигравам приятеля си и това изобщо не се дължи на въпросното момче, което ми беше завъртяло главата. Това се случи наскоро, а проявите на приятеля ми са откакто сме заедно. Съжалявам, че нямаш вече симпатии към мен, но мисля, че е по-скоро, защото не си ме разбрала на 100% какво съм искала да кажа.

№4, Коментарът ти беше много полезен за мен. Говорила съм много пъти по темата с него, но къде ме слуша, къде не. Е, вчера се отдаде възможност да му го кажа отново на спокоен разговор. Каза, че донякъде съм права, донякъде не. Сигурно е така. И все пак не съм сигурно дали ще има промяна, защото не съм му го казвала веднъж или два пъти това. Благодаря ти.

№5, той е вдетинен, но ми показва колко ме обича, също ме е карал и да се усмихвам. Много се надявам когато почне работа след време, да осъзнае, че за да искам след време той да е моя мъж и от него да имам дете, трябва да се държи като мъж, а не като дете. Благодаря ти.

№8, може би трябва да свикна с тази негова черта, защото дълбоко в себе си аз изпитвам нужда да бъда с него и искам да го чуя. Но дребните неща, които играят най-значителна роля в отношението ни, са нещо, за което той трябва да се погрижи, за да не се караме и да не му "пиля на главата", както се изказа номер 1. Не мисля, че тя е права за това, тъй като аз му казвам какво не ми харесва на спокоен тон, а той като не се спира, както правят и децата, тогава започвам да се ядосвам.... или да "пиля", да. Благодаря и на теб!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1883792f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, той просто си е егоист.
Изненада - всички мъже са егоисти, много от тях са и скръндзи. Няма да се спогодите, потърси по-малък егоист, той няма да се промени.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 14b204b54a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Връзките наистина се градят на взаимни компромиси, но това не означава всеки от двамата мълчаливо да се примирява. Трябва да има откровен диалог и искрено желание за постигане на разбирателство от двете страни.
Всеки е различен и въпреки че може би има някаква обич, характерите ви като цяло не са съвместими. Напълно възможно е двама човека просто да не бъдат подходящи един за друг, дори да има чувства и желание за разбирателство от двете страни.
Да се опитваш да го промениш е непосилна задача. Ако сам не стигне до извода кои са проблемите в характера му, дори да ги признае в разговор, по-нататъшен резултат няма да има. Човешкия инстинкт е да се съпротивлява срещу външни опити за промяна/влияние.
За него идеалната жена е тип fashion model, но както вече някой спомена -
понеже не може да има такава се опитва да промени теб. С времето ще се появят други изисквания, особено ако заживеете заедно. Пране, готвене, чистене, като цяло традиционната за жена роля. Ако очакваш да те третира като равен партньор, ще бъдеш разочарована. Имай предвид че повърхностните хора като него поддържат имидж във всичко което правят. Напълно възможно е всички романтични жестове да са просто отражението на неговите разбирания за това как трябва да се държи в една връзка, без да влага нещо повече в тях. Обръщай внимание и прецени дали наистина е така.

Колкото до отварянето на чужда спалня посред нощ, то е направо леко зловещо и показва грубо незачитане на всякакви лични граници. Показността на интимни ласки пред приятели и изпускането на детайли пък са признак за липса на някои задръжки, което не трябва да е проблем стига да не прерастват в изцепки. Вероятно държи да им показва че си 'неговото' момиче. От опит бих казал че ако развлича с мултиплейър игри е нормално да няма възможност да говори по това време, но извинения за несериозност спрямо ангажименти няма. Или държи на думата си или тя не струва нищо. Дори да започне работа цялостната динамика между вас ще се запази и винаги ще се грижиш за 1 дете.

В заключение мисля, че привличаш неподходящи момчета или не ги отсяваш правилно. Добра идея е да направиш списък на няколко ключови качества (до 5 на брой) които търсиш у един мъж и какви са външните им признаци, и втори списък с неща които те отблъскват. Претегляй по-сериозно кандидатите и не се впускай във връзка само защото се чувстваш самотна и някой ти е предложил. В една връзка партньора трябва допълва щастието ти, не да бъде причина за дразнения.
Надявам че си успяла да се справиш с другото увлечение, сега остава трезво да прецениш дали има смисъл да се бориш за настоящата връзка или просто да си дадеш известна почивка.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: efd1326d8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Направи ми впечатление, че говориш много зряло за годините си и забелязваш всички тези неща, които те дразнят. Това е похвално, защото едва ли на другите момичета на твоята възраст такива неща им правят впечатление. Почти никъде не говориш за любов, което ме озадачи да напиша този коментар. Ако просто харесваш това момче и си с него, заради привързаност, няма смисъл да изразходваш времето и енергията си с него. Ти си активен човек, обичаш да излизаш с приятелите си, не си обсебена от него и не държиш да прекарваш цялото си време с него, имаш си свой личен живот, което е страхотно. Имаш нужда от по-зрял човек до себе си, и под зрял, не разбирай по-голям, той може и на твоята възраст да е, и пак да мисли като по-възрастен. Всичко е до самия човек и неговото възпитание. Ти прецени доколко държиш на тази връзка. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 60f674929e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Н. 14 авторката е много по-възрастна от 18, но тук се представя на такава възраст за да звучи зряло и вие да я хвалите колко умничка е. Ами тя точно това иска. Продължавайте в същия дух.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2ec5c1a21d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Н15 ще те разочаровам, но истината е че съм на 18 :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker