Старата любов ръжда не хваща - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Старата любов ръжда не хваща
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1880 пъти
Днес ще ви разкажа една история.
Става въпрос за момче което в гимназията забелязва едно симпатично момиче с което решава да се запознае. След множество чатове и неуспешни опити, той успява да я накра да излезнат и да се запознаят. Момчето явно доста бързо почва да има чувства към нея и започва да й се обяснява в любов,а тя не му отговаря със същото. Той си мисли,че сигурно е пордното моментно "харесване" на някое момиче и след ден-два,месец или няколко месеца всичко ще мине и ще я забрави. Уви, дните и месеците си минават, даже годините, а този младеж вече е лудо влюбен и то за първи път в неговия живот и не знае какво да направи. През тези няколко години той прави простотии, които никога не му е минавало през ума,че ще направи, готов на всичко за неговата любима.В крайна сметка той се примирява и се превръща в нещо като нейна прислуга, защото сърцето му не може да приеме факта да не е с нея дори като "най-добър" приятел.Времето си минаваше,а той продължаваше да изпитва болка всеки ден,всяка секунда,но си казваше,че си заслужавало, защото всеки ден е с неговата любима, дори тя да си имаше други "приятели". Бяха неразделни, навсякъде, всеки ден! - Защо ли? - Защото тя си имаше най-добър приятел, който би направил всичко за нея, а той просто не можеше да живее без нея!
Така дошъл денят в който живота на тийнеджъра бе разбит, след като попаднал на чат в който разбира,че се е случвало нещо зад гърба му. В случката са замесени негов от скоро приятел и любимата му, той вече не може да преглътне и това, колкото и много през годините да е търпял какво ли не и решава да сложи край на всичко, просто така... След множество скандали и псувни,а да не забравим и сълзи всичко излгежда приключва...тази дълга "първа любов" за него вече е преживяна след няколко месеца без никакъв контакт по между им.
Животът на момчето вече е напълно друг, той дори не си спомня за нея и е забравил каква е тази непоносима болка. Той си мисли,че вече е голям и всичко това му се вижда смешно и детска история, и не може да повярва как може да е бил толкова глупав.
Минала половин година, а на момичето явно й липсвал нейният стар приятел и решила да го потърси, за да се сдобрят. Младежа вече нямал никакви чувства и вярващ в себе си,че е пораснал дори не се замисля и прощава веднага всичко, защото цялата история му се струвала смешна и глупава. Разбира се нищо не е като преди и се виждат и чуват от време на време просто да си поговорят или да изпият по бира, така в продължение на година-две.
Едно лято решили да отидат заедно на море да купонясват. Пристигнали там и започнало веселието. Първата вечер седнали на един бар и там момичето се запознало с барманите- нищо нередно понеже тя вече не била с нейния "приятел" от известно време. На нейното приятелче не му правило впечатление и не е имал нищо против, понеже както по-нагоре в историята се казва,той не изпитвал от много време нищо към нея.Така се стига до 2рата вечер в която те се напиват, момичето започва все повече да комуникира с барманите,а на нашият главен георй му се появява чувство в сърцето което не е изпитвал от години - агресия,ревност и болка в едно. Започва да размишлява на пияна глава, "защо?"- това се случва и си го обяснява с това,че сигурно защото е пиян.През дните на трезва мисъл всичко си е както трябва,но всяка вечер е придружена от пияна ревност и гняв, търсене на сметка и скандали.Така на 3тата вечер след поредната луда нощ момичето не се прибира с него, а остава навън с единя барман.Младежа си легнал със свито сърце и стомах и почнал да се опитва да спи, но не му се получавало в продължение на часове той се въртял и мислил за нея. На сутринта тя се прибрала и той без нищо да каже с вече отпуснато сърце заспал веднага. Разбира се имало и други скандали,които ще спестим в тази история, но така станало време да се прибират към техните домове. Момчето продължило да си мисли,че няма никакви чувства,но се чудил защо през тези вечери е имало тази ревност и това свиване на сърцето - "просто пиянски истории" - си казал и се прибрал и легнал да спи.
На сутринта той се събудил вече в собствения си дом и първото нещо което изпитал е била празнота- нямало я наоколо "тази усмивка" която той обичал да вижда - този път напълно трезвен,наспал се и с бистър ум. Така той полежал и хвърчал из мислите си и стигнал до извода: "не е добра идея да си за повече от няколко часа с това момиче, защото няма как да не се влюбиш в усмивката й" или просто,че приказката "старата любов ръжда не хваща" е напълно вярна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: be263b9c86
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напълно вярно.!!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2646f5b12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се занимавай повече с нея. Нито като приятел, нито като съученик. Блокирай я отвсякъде. Защо сам се набутваш да се възраждат минали чувства? Това е била първата ти любов, както знаеш от поговорката-тя ръжда не хваща. Така че се отдалечи от това момиче, запознавай се с други, учи, работи. Сега ти е време да имаш професия. Забавлявай се. Затвори категорично тази страница от живота си.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7cdf26f4de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Е, това не е било любов така че няма как ръжда да хване!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3bee9e01f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако нещата между тях са биле толкова хубави, те нямаше да се разделят на първо място.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: fedf5f395a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Човек, сам се вкарваш в едни полуотношения и се чудиш защо не ти се получава цяла любов. Изглежда, че си доста честолюбив и не можеш да преглътнеш с години, че някое момиче те е отхвърлило. Ми, свиквай-не всеки ще те харесва до толкова, че да припада за теб. Утешителното е, че и ти имаш право да не харесваш всяка, която си пада по теб.
И така, докато някой ден ще срещнеш момиче или жена, която ти ще харесаш и тя теб-също.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker