Как да изляза от дупката? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да изляза от дупката?
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 2634 пъти
Здравейте, приятели, бих искал да споделя с вас моята история. Момче, вече на 25 от София, което всеки ден се върти в един кръг и не отива на никъде...
Проблемът ми е, че съм беден и семейството ми също е бедно... С последните си пари ми плащат магистратурата, за което съм им благодарен. Да, точно така, човек с две висши образования ще бъда скоро, а не съм работил на позиция за повече от 500 лева... Първото ми висше е Бизнесадминистрация, а магистратурата ми ще бъде Управление на проекти. Нашите ми казват, че след като изкарам магистратурата ще имам шанс за по-добра работа, но аз отдавна не ги слушам, защото те са хора с много слаба финансова грамотност и не могат да вземат адекватни финансови решения. Според тях успехът се гради в това да си намериш някаква работа за 1000 лева и това е, до тук... Кандидатствах за една такава позиция, минах две интервюта там, накрая продължиха с други кандидати, забелязах, че избират някакви, които са завършили в чужбина, нищо, че аз имам два стажа в сферата и допълнителен трудов опит 2 години...
Постоянно гледам хора, които правят бизнеси, изкарват десетки хиляди левове, карат скъпи коли, просто всички знаем, че с работа от 9 до 5 няма как да се забогатее, но те не го осъзнават това и ми дават лоши съвети... Принуден съм да живея с тях и ме карат да се съобразявам с тях, защото нямам пари да се изнеса, а искам. Също така в нас е постоянно разходи, парите ми отиват много бързо, защото карам платен стаж и ми дават само 340 лева. Представяте ли си? Момче с 2 висши работи за 340 лева... Пък и този стаж ми е полезен, но не ми харесва... Имам интерес да правя бизнес, да работя нещо с продажби, маркетинг, такива неща...
Предлагаха ми мрежов маркетинг, какво мислите за този вид бизнес?
Чудя се дали да не си отворя някакъв онлайн магазин, дропшипинг вероятно сте чували. Какво мислите за това?
Реших да си излея душата тук и моля ви, не искам подигравки или обиди. Искам също да не ме наричате материалист, неблагодарник, как имало хора много по-бедни от мен, но били щастливи и така нататък. Тези неща вече съм ги чувал и нищо няма да сторите като ми ги казвате...
Мечтата ми е да съм фрашкан с пари и искам конкретни съвети как да изляза от дупката. Започнах да чета много книги за финансова грамотност като тези на Робърт Кийосаки, Наполеон Хил, общуване и продажби - Дейл Карнеги, следя Ютуб канали като този на Юли Тонкин. Робърт Грийн - 48-те закона на властта също е много яка книга. Какво мислите за мрежовия маркетинг и дропшипинга? Може ли да се стартира успешен бизнес без начален капитал?
Трябва да има някаква тайна просто... Гледам толкова много хора, които изкарват пари, правейки това, което обичат, с минимални усилия. Парите сериозно започват да влияят на самочувствието ми, между другото. Като цяло съм добре изглеждащ и с добро тяло, обличам се добре(според финансите си), приятелка не мога да си намеря, жените нямат интерес към мен. Само някакви грознички и отчаяни. Има и други проблеми, но толкова до тук... Ще се радвам да ми помогнете. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: d20c05e74a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Брат, не искам да звуча като хейтър, но не ставаш за бизнесмен. Едно време и аз като теб си мислих, че като прочета няколко книги и ще разбера тайната. Ами няма тайна, просто си трябват определени умения, които не всички ги имаме. Аз да си призная ги нямам. И затова и не съм забогатял, а не е като да не съм пробвал.

Работата ми е такава, че ежедневно комуникирам с богати хора. Това или го имаш, или го нямаш. Повярвай ми, ако ставаше за бизнесмен, последното нещо, което щеше да направиш е да питаш по форумите дали е добре да се занимаваш с маркетинг, дропшипинг или каквото и да е.

Най-характерното за богаташите е, че никога не питат случайни хора, а взимат решенията си предимно сами. Другото е, че те са хора на действията. Те не питат и не се колебаят дълго. Просто взимат решението, без да се колебаят и действат. В практиката се вижда, става ли, не става лли. Ако не става, си вадят поуките и пробват с друго и така докато стане.

Това са хора, които не се боят да поемат рискове, не се боят да се провалят и да започнат отново. Това са хора, които не ги интересува хорското мнение. Това са хора, които не се интересуват от някакви чудейни формули, а хора, които действат и се учат в движение. Ти докато изгубиш няколко години да четеш и търсиш формули, те ще са пробвали 10 различни бинзеса, 9 от които може и да са се проавалили, но те ще са научили много повече от теб от практиката, от истинския живот и ще имат достатъчно знания и умения, които ще им се отплатят. А ти още ще търсиш формули, каквито не съществуват.

Казваш Робърт Кийосаки. Самият Робърт Кийосаки е забогатял от писането на книги за забогатяване. Той самият не знае как се прави истински голям бизнес. Пише едни и същи общи неща в книгите си и просто има дар слово и си продава книгите. Но аз не знам да има кой знае какъв бизнес извън писането.

Колкото до Тонкин той наистина има умения, но първоначалните си капитали ги е направил от професионален покер. Но това, което той никога няма да ти каже е, че бизнесмен не се става, а се ражда.

Една от най-добрите ми приятелки има много крупен бизнес и част от работата и е да обучава търговските си представители. Тя ми каза, че от първия ден на обучението тя разбира кой става за търговец и кой не, просто или си го имаш, или не. До сега не се е случило да е сбъркала, а е минала през мноооого такива. Аз едно време така като теб и споделих, че имам намерение да се занимавам с бизнес и тя ми каза, че аз бизнес никога няма да направя.

Просто хората, които правят бизнес никога не казват, че имат намерение, те просто действат и правят. Тя самата започна бизнес със 100 лв и никога не е имала намерение, просто го направи. Работеше денонощно, защото не можеше да си позволи служители, приятелки и помагаха, купуваше на консигнация, раздаваше брошури, за да се рекламира и лека по лека се разви, сега има десетки служители и десетки хиляди печалби на месец, които непрекъснато реинвестира.

И тя каза, че големия мит е, че бизнесмените едва ли не само си живеят, ходят на почивки, когато не им е кеф, не ходят на рбота и т.н.

Нищо подобно - за тях няма събота, няма неделя, няма болнични, няма отпуски, няма 8 часов работен ден. Работи се като вол, дори и да си болен. Отделно се носи отговорност пред данъчни, служители, клиенти и т.н. Постоянно има недоволни клиенти, некоректни доставчици, мрънкащи служители, постоянни промени в нормативната база, която трябва да следиш, иначе отнсяш здрави глоби. Отделно има нелоялна конкуренция и т и правят мръсно, отделно бюрокрация, отделно всеки ден трябва да се взимат решения, които никак не са лесни. Често се налага и да избираш между човека в теб и бизнесмена в теб.

Тя казва като работиш, може да получаваш малко пари, но си знаеш 8-те часа, знаеш си отпуската, знаеш си почивните дни, болничните и т.н. Става 17 часа и шапка на тояга, не те интересува поръчки, не те интересуват данъчни, не те интересуват клиенти.

Отстрени живота им изглежда лъскав и хубав, но те нямат дори и личен живот. 90% нямат дори семейство като хората, защото просто ен се виждат. Ти сега се чудиш какво решение да вземеш, с какво да се занимаваш и се чудиш и вайкаш, но като си бизнесмен всеки ден ще трябва да взимаш по няколко такива трудни решения и то без да имаш време да обмислиш подробно и просто може и да не издържиш психически.

Аз едно време мислех точно като теб и си мислех, че един път да завържа бизнес и вече всички проблеми са ми разрешени. Но като видях какви топки трябва да имаш и каква цена трябва да платиш за това - не, мерси. Предпочитам да изкарва 1000-2000 лв, но да си имам семейство, да си разполагам с времето и да не ми се налага да правя неща против съвестта си.

Ако ти не можеш да си си щастлив без пари, няма как да си щастлив за дълго и с много пари. Първо се научи да се чувстваш добре в кожата си и да преодолееш комплексите си, пък дуругото ще се нареди от самосебе си. Иначе е безсмислено. Това е като да лекуваш само симптомите на една болест, но не истинската причина.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 2fe3d07a12
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Продължавай и преследвай мечтите си!!!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f38579c056
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пурво, работи колкото можеш, за да не тежиш на родителите си финансово. Второ, за да забогатееш у нас трябва да имаш първоначален капитал и връзки. Връзки са ти нужни, защото пазарът в голямата си част е разпределен. И не мисля, че парите ти са основния проблем. Ако си предприемчив ще отидеш през лятото на морето да работиш и да си изкараш пари. Тях може да ги вложиш в бригада в чужбина и така ще увеличиш парите си. Защо допускаш родителите ти да те издържат? Ето, справяй се сам. Това ще означава, че си предприемчив. Иначе завърши и си начери работа. Ако трябва работи на две места, за да имаш пари. Но така с четене на книги и обвинение на родителите, че нищо не разбирали от финанси доникъде няма да стигнеш. Действай.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1f27d0a131
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Някои хора трудно се справят, аз също имам висше, не работя за много пари, но си обичам работата. Взимам 600лева, но винаги гледам да спестявам от всяка заплата и ми остават пари. Някои хора искат много неща, които не са им по джоба и може би затова нямат пари. Защо трябва вашите да ти плащат магистратирата?

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 022cc2dfd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Автора: да речем, че номер 1 е прав, и че никога няма да стане бизнесмен от мен. Аз не мога да работя за 1000 лева до края на дните си. Това за мен са потресаващо малко пари. Чудя се дали да не отида в Канада, казват, че животът там е много по-добър. Пък и там мога да си купя няколко използвани автомобили като БМВ и Мустанг много по-евтино и да си ги направя. Пък и българските жени станаха страшни материалистки, само грозните останаха с нематериално мислене... Изобщо мисля да бягам от България и да не се връщам повече.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: d148259def
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Сигурен съм, че семейството ти е вкарало в главата, че с 2 висши и 10 загубени години ще успееш. Майка ми е с 2 висшии бачка учителка за 400 в циганската махала. А пичовете като мен от малки са в кварталните схеми. Там ще си фкаршкан с пари, но ще си беден на вид, защото така си живял цял живот. В образованието бизнес няма. Без арест успех няма. Мисля, че образованието, каквото и да е ( даскало, университет) е пълна загуба на време, за да заглупява населението. Провери " Скритата Истина " в ютуб. Песимистите в живота са най застраховани към този живот. Ако имаш гадни очаквания те винаги ще са надхвърлени и може да си вдигаш стандарта. Най-важното е да не си мислиш, ЧЕ ТОВА Е НОРМАЛНО. Онези от висшите класи са платили доста, за да си мислиш, че това което живееш в момента е нормално. Мачкай и развивай!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 931d5c6dfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе начален капитал и вложения в сфера която имаш добри познания,за мен това са двете основни неща за печеливш бизнес.Това че някой почнал със 100лв или една серигия на пазара са по скоро изключения от колкото правило.Личните ми наблюдения са че в момента и в бг и в чужбина големите бизнеси които ти визираш,с десетки хиляди на месец и повече печелба,са наследствени и пазарите са разпределени.Дори в момента да имаш голям начален капитал трудно ще пробиеш някъде на едро.Сега е ерата на малкия предприемач който като си плати всички разходи по фирмата на края на месеца му остава чисто колкото една прелична заплата.Но предимоството е че няма шеф на главата си и си е зависим изцяло от неговите действия и решения.Ако нямаш готови пари за старт, единия вариянт е кредит,другия някаква нелегална дейност която носи за кратак период сериозни суми.За последното познавам хора които са започнали така но достатъчно умни за да спрат на време и да започнат нещо легално защото знаят че това не трае дълго и в даден момент се издъваш и може да ти косва доста неприятности и бая години затвор.Канада не е лош вариянт но там се емигрирва с точковата система която ако не си ебаси кадъра шансовете са от минимум до нула.Щатите е за теб,образован си,ако си достатъчно добър в твойта област може да живееш там добре,но и ще ти скъсват задника от работа,много време за личен живот няма да имаш там.Там има и достатъчно възможности за бизнес.Виж закачи се за някоя студенска бригада за да стигнеш до там,другото си зависи от теб.Има и трети вариянт.Европа западна.Но за българина там е само бачкаторска работа.Строителство и тем подобни,работа в кантора зад компа е само за местните.Ако имаш здраши ръце и яка гърбина ще имаш прелично жилище,7-8 до 10 годишна кола,пълен хладилник и един месец отпуска в годината.Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: f0e8af470a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Здрасти,

С това мислене, просто забрави. Номер 1 ти е отделил предостатъчно от времето си. Супер изчерпателен отговор! На теб целта са ти единствено парите и нищо друго. Така не става. Трябва да имаш визия, цел, страст в нещо, с което да се занимаваш. Само с "искам кинти" не става. Всеки щеше да е бизнесмен, ако беше така.
И нямаш 2 висши. Имаш 1 и 1 магистратура. И това не означава нищо Ако искаш, изкарай още 3. Трябва да покажеш, че струваш нещо, а не само да размяташ тапии.
Съжалявам, но с това мислене, не те виждам. Ти си алчен. 1000 лева са ти малко (нищо, че работиш за 340), но бъди сигурен, че ако изкарваш 2 000, ако щеп и 10 000, пак ще са ти малко. Така са устроени хора като теб. Когато достигнете до 1 ниво, никога не сте доволни, а ламтите за още, ако може без да си мърдате много-много пръста.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8bcfd29967
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От номер 1

"А пичовете като мен от малки са в кварталните схеми."

И на 30 страдат от параноя, защото се оглеждат на всеки ъгъл да не ги очисят или арестуват. Мерси за такива пари, като не мгоа да си покажа носа на вън спокойно.

Авторе, едва ли има смисъл да ти го казвам, но от страни изглеждаш потресаващо заблуден. Ти не си научил най-важното в живота - да се научиш да си щастлив. Докато не си научил това, не в Канада, ами и на пъпа на Ориндж Каунти да живееш, пак няма да си щастлив.

Убеден съм, че няма да ме разбереш сега и дори ще ме оплюеш, но ще дойде ден ще разбереше за какво говоря.

Само едно ще ти кажа - докато не си свериш вътрешния часовник, и 1 млн да изкарваш на месец няма да си щастлив за повече от година-две, гарантирам ти.

Не го приемай като хейт, макар че съм рязък, а като тема за размисъл. Но мисля, че не си готов да разбереш думите, затова по-добре пробвай да изкараш пари и когато видиш, че пак не си щастлив и се запиташ защо, прочети пак коментара ми.

Парите могат да те направят щастлив, но ако преди това си си направил вътрешната настройка, ако не си (а ти не си), те се превръщат в проклятие. Повярвай ми, виждал съм жалки гледки на богаташи и е много по-потресаващо от бедните нещастници.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 97bb33934d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Все съм си мислила, че едни 1 000лв му стигат на човек да си покрие сметките и да събере нещо. Мен и по-малко ме оправят, а сега пестя пари за семестри и съм на квартира. Излизам, харесвам живота си, не, че бих върнала една висока месечна заплата, но ...
За София 1000лв заплата, доколкото виждам, явно са нещо нормално, но там от където аз идвам, всички бачкат волски труд и изкарват по 500-600. Приятелят ми беше на длъжност оператор на машина, фактически сам въртеше цяло производство и само по договор стигаше четрицифрено число.

Не всеки може да създаде собствен бизнес, да го разрасне и като покрие всички задължителни данъци, всички сметки и прочие, пак да има повече пари, отколкото би изкарал като работник. Естествено, има изключение, но това са хора с голям набор от качества, които не се учат на 25 години.

Казваш, че нямаш възможност да се изнесеш от вас, но истината е, че варианти има, просто ти не ги виждаш. Можеш да учиш задочно, университетите дават отпуска от около 20 дни, за да ходиш на лекции и работодателят не може да я оспорва. В този случай ти ще взимаш повече от 350лв. Има общежития - 50-150лв, които са опция за редовното обучение. Има и шанс за по-висока заплата за почасова работа, когато успееш да минеш лимитът от еди-си-колко часа на месец. Все ще имаш колеги, които са на квартира, поговорете да вземете нещо по-голямо и да си цепите наема. Ако вашите ти покриват семестрите, за теб остава само жилището, сметките и храната, което не е непосилно, ако имаш хъс и желание да се справиш. Толкова хора се изливат от малки градчета в София с цел да учат и да работят, правят го сами, спестяват и някак си оцеляват. Ако толкова много държиш да е по специалността, не може да отказваш всяка работа за под 1 000лв, само защото искаш повече... това е стаж, няма да те вземат на най-високата позиция без да имаш опит. Не може да очакваш за първа сериозна работа да взимаш по 3 хиляди. Ако са ти толкова важни парите, работи нещо друго, а не каквото правиш за 350 лв . Човек сам взима решенията в живота си, изобщо не обвинявай родителите си, защото те имат жилище, имат работа, хранят се редовно и все още те гледат, въпреки че си на 25 години. Не мисля, че когато станеш самостоятелен ще се справяш като бизнесмен, при положение, че и сега не можеш да си направиш сметката и си леко алчен. Има 19-годишни, които могат да ти вземат акъла с умението си да оцеляват и да имат пари за всичко, ти на 30 няма да знаеш колко ток харчиш и кога някой те мами .

За да излезеш от дупката, в която, според мен поне, сам си се поставил, като за начало погледни нагоре и спри да дълбаеш надолу. Опитай се да се сдобиеш с опит, със стаж, да бъдеш самостоятелен и чак тогава мисли за собствен бизнес, защото ако го направиш сега, ще паднеш от много високо. Книгите са чудесни, радвам се, че четеш и се интересуваш от професията си, но книгата не изминава пътя вместо теб и никой автор не е способен да опише абсолютно всички пречки, които е имал на пътя си и как е рискувал последния лев в джоба си. Пък и не на всеки му стиска да има 200 лева, да ги вложи всички, знаейки, че накрая е по-възможно да има да връща, отколкото да получава двойно. Иначе, има опции за работа от вкъщи. Сега се сещам за мъж, акционер, който реално няма твърда заплата. Когато Тръмп спечели изборите в Америка в рамките на 1 седмица този човек първо загуби хиляди, а после спечели толкова и отгоре. Беше спокоен, жена му абсолютно не реагира на загубите, защото мъжът много време е проучвал пазара и е работил с малки суми, преди да започне да рискува за повече. Нищо не се получава от един път и всяко едно занимание изисква голямо проучване и трупане на опит с години. Първо играй на дребно, не скачай в дълбокото с надолу главата, че накрая ще се окаже, че вашите са по- финансово грамотни от теб, въпреки че не са изчели всички възможни книги на големите риби в бизнеса.

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 12555298ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Аз също съм с висше образование. В момента съм продавач-консултант в един магазин в София. Дойдох преди годона и половина. Работих по специалността за малко. Не беше нищо особено. Е, да , опит е, ще го пише в трудовата ми книжка. Напуснах защото договорът ми изтече. На сегашната ми работа взимам същите пари 800лв. Стигат ми колкото да живея в мизерия, но успявам да спестя някой лев. Не се знае кога ще ме споходи гениална мисъл и ще потрябват пари хахахаха.
Да кажа , че гадже нямам. Мен и красавци, и грозни ме харесвар за секс. Вече съм се отчаяла. Та аз изобщо не се държа като курв и не се обличам като курва. Напротив обичам класическия бизнес стил. Сака, панталони , дънки, поли с висока талия и до коляното. Нося очила и винтидж грим. И все пак не мога да срещна подгодящ мъж. Не искам някакви загорели тъпаци да се отъркват в мен. Гнус ме е. Та стига толкова за мен. Не си единствения, който не.може да уреди живота си. Един съвет търси временна рабита в същото време търси по специалността. Кандидаствай и ходо по интервюта. Без пари не може. Млад си. Трябва да мислиш за себе си и за родителите си . Да поемеш отговорност.
И

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 66af77e1a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Боже, боже, да отидеш в Канада и да си купиш БМВ и Мустанг на старо:)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: a9d966eeb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Канада е добър вариант. Опитай там.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 6d9c1981f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Авторът е писал преди близо 2 години. Авторе - ако четеш коментара ми - разкажи докъде стигна за две години? Какво направи? Нещо промени ли се? Ти сам си отговорен за съдбата си.

 
  ...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 92f624e008
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Аз ще ти отговоря. До никъде не е стигнал. Неадекватен мечтател, като всички новоподрастващи.
Реално е негоден за нищо. Той за работа не става камо ли за бизнес.

Авторе, за да си успешен първо трябва да си бил неуспешен. Тебе те е страх да влезеш в помията на живота и още си под крилото на вашите. Като започнеш да работиш ще станеш независим. Като станеш независим, ще се научиш на отговорност. Като се научиш на отговорност, ще проумееш стойността на парите. Като проумееш стойността на парите ще разбереш, че имаш повече мечти отколкото възможности. Когато си разбереш възможностите ЧАК ТОГАВА ще започнеш да КРЕТАШ напред. Като започнеш да пълзиш напред, ще разбереш че отнема много време, жизнен опит и морал. Когато разбереш че за да си богат се иска морал, ще разбереш че изобщо не е необходимо да си богат и просто ще се примириш с живота си.
Когато се примириш, парите сами ще дойдат. На тебе ще ти е през оная работа вече, ама те ще почнат да идват.

Всичко това ще ти отнеме... има няма 20-30 години още, освен ако не спреш на морала от алчност. Тогава може би ще дойдат и по рано, но с цена която ще трябва да платиш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker