Приятелство с бившия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелство с бившия?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 3628 пъти
Здравейте! И така представете си следната история-някой се запознава с някого, започват връзка, паралелна или непаралелна, правят секс, контактуват по всички възможни начини-телефони, SMS-и, скайп и пр! Но в един момент тя решава, че е по-добре да прекрати връзката и тогава му казва, че има друг и че ще останат само приятели!
Та искам да попитам и мъже и жени, защо го правят-
1вариант -да си имат резервен мъж за секс или да поплачат на рамото му, ако са се скарали със своя!
2вариант- знаят, че винаги има на кого да разчитат в труден момент!

А мъжете възможно ли е да се вържат на такава евтина провокация! Усещат ли се те, че това е чисто употребяване! Другата възможност е да си кажат-Ето аз съм толкова неустоим, че ето тя оцени, че струвам повече от другия или ето аз съм супер в леглото и тя се връща при мен! А на другия ден като се почувстват пак зарязани и се канят да си отмъстят до следващия път им минава и пак са на линия, заблуждавайки се, че ги търсят, не за да ги използват, а заради техните, , супер, , качества! Не им ли хрумва, че тя си казва-А ето, че пак се върза!

И накрая искам да попитам вярвате ли, че след многогодишно интимно приятелство, изобщо е редно да се поддържа, , само приятелство, , и възможно ли е да е така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: d0b8fc4e3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз с бившия не съм говорила от 15 години, не съм го виждала и не ме интересува какво прави. Случайно дочувам неща, защото сме от един град родом, но не ме интересува. Няколко пъти обаче се е пробвал да ми стане приятел по фейсбук с официални и фалшиви профили - винаги съм го блокирала. Когато се омъжих ми писа с фалшив профил „Много щастие, г-жа....“ и го блокирах отново. Познавам го много добре и някога като коментирам нещо под статия на местния вестник ми отговаря с фалшив профил - блокирам. Слава Богу имам само 1 бивш. Много е досадно
Мъжът ми има бивши приятелки, бивша жена и при него е много по-сложно. Видя след 20 години някаква стара любов на срещата на класа и останал очарован. Споделя ми такива неща и нямаме тайни един от друг. Други пък били станали дебели и стари, а бившата му жена по едно време се пробваше отново да си го върне и ми е показвал нейни писаници, извинения, обажда му се като има някакви проблеми, но това е различно, защото все пак имат деца заедно, макар и големи. Също обаче е досадно за него и от уважение само не я отсвирва, но преди го правеше и то доста грубо. Не разбирам защо бивши партньори просто не умеят да живеят живота си и да гледат напред. С един човек като не се е получило, няма и да се получи...

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 44e7d509e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Аз лично с бивш.. приятелка няма как да остана. Дори и да не сме били заедно, а да сме правили секс един път, просто при мен е ИЗКЛЮЧЕНО! Не мога да дружа с човек, който (с извинение) ме е е*ал. Мога след години да му звънна, но не за приятелски съвет, или рамо, на което да поплача, а само за секс.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cc832f9e03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според мен зависи от човека, защото почти всички мои бивши не желая да ги виждам и чувам, но пък с първия ми сериозен си пиша приятелски малко след като се разделихме до ден днешен. Той се върна в Англия и не само не ми пречи, че контактуваме, даже е разпускащо, защото не си говорим сериозни или интимни неща, нито имаме желание да се срещаме.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7f5d4edee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Един път да прекрачиш границата на приятелството, после и да се върнеш до нея, тя не съществува. Трудно е да си само приятел с човек, с който си бил интимен, дори и да не сте стигнали до секс, а да е било само натискане или целуване, пак е странно. Хората предлагат да останат само приятели с бившите си, ей така, малко от тях влагат реален смисъл, а тези които го правят или още са привързани, или никога не са били влюбени. Пък и ако продължиш да общуваш с бившия си, винаги ще има една възможност да се роди старата тръпка... редно е да убиеш дори самата възможност, особено ако имаш друг човек в живота си.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8301afc106
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Всяка жена рискува заради приятелство с бивш, да загуби настоящ. Никой стойностен мъж не толерира такива контакти, може скришом, но ако все пак някой ден настоящия разбере, нали знаете, че дори и да останат заедно, доверието го няма и ще бодва всичко що му покаже мерак.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 94d29ef65e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Приятели с бивш? Ама има ли някой да се връзва на подобна заблуда??? Секс със бивш-абе хора вие достойнство нямате ли! Нали бившия не е в живота ви нещо не ви е паснал, та така вие демонстрирате, че секса ви с настоящия не струва!
Аз мисля, че бившия, бившата си е бивш! Повече място в живота ми няма! Пътищата се разделят, всеки тръгва по своя път и всички контакти са под моето достойнство, връвта е срязана и това т. нар приятелство си е чиста проба заблуда. Ако има контакти с бивши под формата, уж приятелство, нещата продължават и някой от двамата се надява на нещо, готов да се примири и с поддържаща и заместваша роля, когато се случи! Всичко добро и ви желая да имате достатъчно твърдост, да сложите точка на нездравословни за вас отношения, за да попаднете на чисто там, където наистина се чувствате добре! Няма нужда да ставате кошче за душевни отпадъци, на човек, който вече не е в живота ви!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 23ef479e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз лично виждам нещата така. Когато казвам, на бившия си, че искам да останем приятели, го правя просто, като компенсация за това, че го зарязвам. И другата причина, ужасявам се, че хората биха могли да ме мразят или да мислят лоши неща за мен. Разсъждавам така, били сте толкова време с този човек (говоря за по-дългите връзки), обичали сте се, споделяли сте и лошо и добро, и ако раздялата е спокойна и не се дължи на изневери или скандали, защо да не запазите добрите си отношения, а връзката ви да остане като един хубав спомен завършил добре. Не казвам всеки ден да излизате на кафе или когато ви е гадно да ходите да му се оплаквате. Просто ако се видите, да се поздравите, да си поговорите, ако случайно имате нужда от услуга, да знаете, че можете да разчитате на някого. И съм далеч от мисълта да правя секс с бивш, особено ако аз съм го зарязала. Аз с всичките ми бивши съм в добри отношения, и ако случайно ги видя, ще им се усмихна, ще ги поздравя. Бих се зарадвала ако разбера, че имат сериозен човек до тях, защото явно аз не съм била подходящата. Няма смисъл да си отмъщаваме, да злословим и да говорим глупости по адрес на бившите си. Ако знаем за техен проблем или особеност, е така защото някога сме били близки и няма нужда всички да научават. Дали е редно не бих могла да кажа, зависи от хората. А дали е възможно, винаги на единия, ще му е по-гадно и все още ще изпитва чувства, винаги единия ще е бил зарязан, възможно е доколкото хората са склонни да го позволят. При мен се получава, аз отдавна нямам чувства, но знам, че на бившия ми не му е толкова лесно, защото все още изпитва нещо към мен. И все пак сме приятели, явно е приел, че няма да е с мен, но ще е по-добре от време на време да ме вижда, отколкото съвсем да не поддържаме контакт.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5a20f610e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

8.   Аз и бившия ми се опитахме да си останем приятели но винаги като се видехме правехме секс докато един от нас си не намери нов партньор и спряхме всякакъв контакт без излишни драми

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a96cd52b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Трудно е с бивш любовник да остане човек приятел. Това са две различни неща-секс и приятелство. Няма секс с приятелство.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 17b0a78277
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много рядко една раздяла наистина е по взаимно съгласие и двамата едновременно са ок с нея, повечето пъти зарязаният продължава да изпитва чувства и за него е мъчение да се преструва че е "приятел" с бившия. Няма смисъл. Аз не бих го причинил на момиче което съм зарязал, още по малко на себе си.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 94d29ef65e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Аз искам да се спра на един друг аспект от поддържане на приятелски отношения с бившите-ако вие си имате човек до себе си е абсолютно недопустимо и нетолерантно да си играем на кавалерство с бившите и да поставяме доверието и отношенията си с човека до себе си на карта! Защо да поставям на изпитание доверието към мен, след като т нар приятелство ще ми донесе да речем съвместно кафе, секс, разговор, ще ми припомни какво е било, а аз примерно не искам да си спомням! Намирам за абсолютно ненужно това връщане в миналото и нямам никакво намерение да провалям бъдещето! Лека вечер! Така, че тези, дето искат да направят любовниците си "само приятели", добре да си помислят преди да предлагат подобна лицемерна глупост, лишена от всякаква логика!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7df26cb546
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Този текст на Михаил Белчев казва всичко:
Искаш със теб да останем добри познати - как да разбирам това, как да разбирам това? Длани, които до болка се стапяха сляти, да се здрависват едва, да се здрависват едва. Погледи, дето до дъно се пиеха жадни, леко да се поздравят, леко да се поздравят. Устни, които се пареха, безпощадни, дружески да си мълвят, дружески да си мълвят. Не, ние не можем да бъдем добри познати - няма среда в любовта, няма среда в любовта. Бяхме най-близки, за туй от сега нататък ще сме най-чужди в света, ще сме най чужди в света. Погледи, дето до дъно се пиеха жадни, леко да се поздравят, леко да се поздравят. Устни, които се пареха, безпощадни, дружески да си мълвят, дружески да си мълвят. Искаш със теб да останем добри познати - как да разбирам това, как да разбирам това? Бяхме най-близки, за туй от сега нататък ще сме най-чужди в света, ще сме най чужди в света. Ще сме най-чужди в света.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 284ee63f52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Автора-благодаря на всички, които прочетоха темата и изказаха своето мнение! В резюме почти всички сте на мнение че "приятелство" с бившия просто няма как да има, тъй като там, където вече е имало секс не може да се говори за "приятелство"! Друг писа, че като се среща с бившия прави секс-което пак не е " приятество"Номер 6 писа, че с този секс вие компрометирате настоящата ви връзка! Номер 9 и 10 смятат, че никога не биха причинили близост с бившия, за да не го наранят! Е, тогава смятате ли, че двама души със партньори до себе си и паралелни връзки, след края на аферата си, би трябвало ежедневно да продължават контактите си по стария начин, като инициатор е жената? Как е възможно зряла жена- не хлапачка, да не се съобразява с другите двама души и редно ли е наглостта и нахалството да стигат до там, че да иска и услуги и то не веднъж? Какво бихте казали за подобен нахален и невъзпитан и безпардонен човек? Благодаря Ви за отделеното време!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 853c0cb427
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   По принцип формула няма,
на първото ти питане отговарям така- приятелство с бивши, дори само кафе или фейсбук поздрави за рожден ден е рисковано начинание предвид евентуална перспектива с бъдещ партньор, защо ли, защото настоящия партньор би се запитал, каква е причината за подобен род контакт, защо е толкова специален/а и в дългосрочен план нещата на отсрещния ще дотегнат. Тук споделям, че ако един от партньорите поддържа приятелски отношения с бивш/а, то той гарантирано е егоист и не зачита емоциите на другия. За това или да го прави тайно, което също крие рискове, ако в бъдещ етап излезе наяве или просто няма бивши.
По второто ти питане, е видно следното, жената, която постоянно търси контакт с вече бившия, все още се надява на нещо, а и не е изключено и да го получава, мое скромно мнение е, че ако човек иска разнообразие никога да не се занимава с бивши. Много биха ме упрекнали, как може да се говори в посока разнообразие, но това е желание което гравитира в ежедневието ни, макар и не натрапчиво, и все пак едно е желание и друго реализацията му, но никога с бивши.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 121b8f1a09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз затова с бившата не я търся пък било и за едното чукане. Няма смисъл отдавна не и пиша или звъня, тя ме е търсила няколко пъти, но казвам, че съм зает. Приятелство между мъж и жена не може да има, пък какво остава между бивши.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6e58863f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ми може, що да не може да се поддържа приятелство - петнадесетминутно, или петнадесет сантиметрово да кажем, примерно. Цифрите търпят промяна на всекиму според вкуса и мерака!
М

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 94d29ef65e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номер 16, защо ми се струва че тези 15 може би чашки ракия, водка, или там каквото пиеш, здраво ти е влязло в главата! Ха, наздраве!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cb87dbfd2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Няма такова нещо. Винаги единия може да поиска нещо повече от другия. Щом двама души са били интимни вече няма как да бъде преди да бъдат итнимни.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a0acd3add8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Кой нормален мъж ще е ок, жена му или гаджето му да пие кафе с бивши, като толкова ти липсват бившите ми стой си при тях и недей се ангажира с нова връзка, друг споменат е да се крият и да е тайно, щом толкова им липсват бившите, я ги види някой я не, пък и може винаги да се поизлъже малко, колега, приятел или познат от един купон, бивше гадже на една стара приятелка, която ти не познаваш и т. н.
При жените е друго, те искат да имат някой под ръка, един вид резерва и за това рядко се случва категорично да прекъсват всякакви взаимоотношения. Ние мъжете сме първо сигнални и няма нужда да поддържаме приятелства с бивши, някой ден някога може и някоя да ни заинтригува, колкото за единия секс и малко разнообразие, но такива мелодраматични връзки с бивши, пожелания за рожден ден и прочие, айде няма нужда.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 6e58863f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   От номер 16 до номер 18 - правилно си се ориентирала ,че става въпрос за влизане, ама трябва да има и противоположно действие - излизане.Са друг въпрос е на кой как му харесва, някои не обичат Излизането като цяло.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 816a1d5fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Здравей УВАЖАЕМИ номер16! За твое сведение аз съм мъж с съвсем правилна сексуална ориентация, та няма за какво да си говорим за влизане и излизане! Миналата вечер си помислих, че бъркаш сайта за споделяне напр с Gepime и тогава си казах, че до като отмаряш си си пийнал нещо! Ако не е така се извинявам! Все пак това е сайт за споделяне, а не за търсене на сексуални партньори! Цяло чудо, че модераторите са пуснали коментара ти! Желая ти лека вечер!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker