Моята история - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Моята история
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1963 пъти
Здравейте!
След като се натъкнах на този сайт и прочетох други истории, си дадох малко кураж и реших и аз да споделя моята. Предварително се извинявам ако текстът стане много дълъг. За пръв път пиша в подобен сайт.

Аз съм жена на 28 години. Едно дете съм в семейството. Като всички родители и моите искаха най-доброто за мен. Бях щастлива, но.... винаги има едно голямо НО!
Преди няколко месеца бях сгодена за моята първа и едва ли не единствена любов. Имах големи планове за бъдещето си-сватба, виждах в този мъж моята сродна душа и баща на децата ми. Очаквах да имам семейство с него, но уви...
Аз развалих годежа. Не можах да понеса изневярата от негова страна. Не пожелавам на никоя жена да завари в едно легло годеника си с не кого да е, а с родната си братовчедка. Просто боли... ужасно. Това от братовчедка ми не го очаквах, обичах я като моя родна сестра. И така... реших, че няма смисъл да се измъчвам и сложих края. Излишно е да пиша, че прекратих отношения с братовчедка си, колкото и опити да прави да иска прошка. Аз съм от типа хора, които като ги предадат веднъж и не прощават след това.
Колкото и на силна да се правех пред другите, вътре още ме болеше. Нямах желание за нищо. Чувствах се като жив труп. Имаше периоди дори, в които не се хранех. Благодарна съм за верните приятелки, които имам. Не ме оставиха и в най-трудният момент за мен. Помогнаха ми да живея.

Малко по малко преодолях случилото се. Излизах ''по женски'', ходех по концерти и разни почивки. Излекувах се един вид. Животът ми се промени, когато реших да се запиша на танци. Там се срещнах с един мъж, който по случайност горе-долу е преживял това, което и аз преди време. Станахме приятели и си споделяхме всичко. Така мина 1 месец и половина. С времето започнах да усещам към него някакво привличане. И установих, че съм влюбена в него. За моя радост чувствата ни бяха взаимни. И така до днес сме заедно. Аз го обичам и той ме обича. С него се чувствам различно.

Проблемът обаче е в моето семейство. Те не одобряват приятеля ми. Постоянно го сравняват с бившия ми, когото не искам и да виждам. Натякват ми, че е с разведени родители и нямал финансите на бившия. Не разбирам-парите ли са най-важното нещо сега? ! Никога парите не са ме интересували. Единственото общо между двамата е, че любовта ми е била искрена и към двамата. Приятелят ми вече се умори да ги впечатлява и с право. В момента и двамата работим, живеем под наем, но не ми пука. Доволна съм, справяме се.

Проблемите не свършват дотук. Този понеделник пред входа ми седеше бившият, който ме пресрещна като излизах от нас. Призна, че нашите му казали всичко. Бил съжалявал, много ме бил обичал... Все едно сцена от някой филм с изтъркани фрази. Не обърнах внимание нито на розите му, нито на него самия.
Последва скандал с родителите ми. Оказа се, че са поддържали връзка с него и тайно са искали да ни съберат пак. Пак се започна с хвалбите по негов адрес и им бил като син. Въпреки че знаят, че ми е изневерявал, те се правят на глухи и слепи. Просто това няма как да се случи.

Споделих всичко с приятеля си, той ми има доверие и ми вдъхва кураж. Явно усеща, че започвам да намразвам родителите си, затова се опитал да говори с тях, но излишно... нашите не го пуснали да влезе.

Вчера бившият отново стоеше пред нас. Омръзна ми вече и се опитах да му обясня като нормален човек, че не можем да сме заедно и че вече не го обичам. Ефектът обаче е като да говориш на стената.

От вас искам съвет как да го разкарам. Става ми все по-противен и нагъл, след това, което направи. Чудя се и как да накарам родителите си да видят истината и да приемат избора ми. Обичам ги разбира се, но ако продължаваме така, едва ли ще се разберем, по-скоро ще се отдалечим.

В момента написах всичко това от мъка. Искам си и родителите и любовта!
Ако има хора като мен, минали през това, нека пишат.
Моля без обиди!
Благодаря на прочелите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 629952b5a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дръж се адски нагло покажи му средния пръст все едно във филм на жена която не я е страх от нищо. Покажи че не ти пука за него ще му нараниш достойнството до такава степен че ще умре яд и може да те удари тогава вадиш заповед и му прецакваш живота с дела. Така ще го загубиш завинаги. Може да накараш мъжа ти да го сплаши. Аз съм мъж и ако бях на негово място щях да се ядосам адски много и повече нямаше да те погледна. Надявам се да не стане психопат да те преследва и да ти прави мръсотии ако има поне малко мъжество :) покажи че си готова да мачкаш наред и ще му омръзнеш

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 93271ba361
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами, явно първо трябва да покажеш малко игнор на родителите ти, след като те смятат, че е ОК годеникът ти да ти изневерява, ти да страдаш и т. н.. В случая, те проявяват жива меркантилност, правейки само тънки сметки. Приятелят ти също да ги игнорира. Крайно невъзпитано е да не го пуснат у тях, след като е дошъл да разговаря.
Не разбрах, ти на квартира с приятеля си ли живееш или бившият те чака пред дома на родителите ти. ако е второто, изнеси се при приятеля си. Отказвай му разговор, той ще се откаже да ти досажда.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8b1f23f413
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Живей си с приятеля ти и не обръщай внимание на родителите си, нито на екс гаджето. Пък той ако много клечи пред вас, покани братовчедка ти пред вас да се видят.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0c8359bd16
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Никаква прошка и никакво връщане назад. Не мога да повярвам, че аз го казвам, защото и аз съм майка, но не слушай родителите си. Та той отсега е започнал да ти изневерява, какво остава за по-нататък? И те е ударил по болезнено място-ти си само дете и предполагам братовчедката ти е много близка. Никаква прошка и на нея-няма дим без огън. Започвай на чисто-иначе безкрайно много ще съжаляваш....

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2fecfd580d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Какви са тези родители, които искат да те съберат отново с човека, който те е предал толкова долно!? Изобщо не ги слушай, те си имат свои си бръмбари в главата. Явно си мислят, че ще са осигурени много добре финансово, ако си с него, понеже имал пари.
Не се връщай при него. Щом го е направил, ще го прави и пак. А дори не се знае дали това е единственият случай. Щом ти е добре с новия, бъди с него и не слушай никой.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 46e8103d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Родителите ти те предават. Трябва да се отдръпнеш от тях. Не очаквай родителите да са безкрайно лоялни към децата си, както и обратното. Те гледат и собствения си интерес - ако си с по-беден мъж ще трябва и те повече да помагат, което значи по-малко за тях.

Ако бившият продължава да те тормози най-добре го заплаши с полиция, ограничителна заповед и така нататък. Ако пак продължава, може действително да се обърнеш към полицията. Не препоръчвам да молиш сегашния ти приятел да се разправя с него.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 402c3e0eb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж докато родителите ти го подкрепят няма да спре, за възрастните хора най-важни са кинтите да може да те подсигури. За това го подкрепят, хората са меркантилни в днешно време, как да се отървеш от него ли? Първо отношенията ти с родителите трябва да се ограничат. Второ аз ако бях на мъжът ти до сега да съм го скастрил бившия ти, но това съм аз доста ревнив и не обичам да ми закачат/тормозят приятелката. Евала на мъжът ти, че не го е натрепал още и че е до теб, трудно се поддържа връзка с човек чийто роднини не те подкрепят. Съветвам те ако сте под наем да смените квартирата. Ако ли не нека мъжът ти да се намеси в ситуацията, не че го стимулирам, но в тоз живот нещо ако не става с думи става с бой. Не казвам да му скача на бой но просто да покаже, че имаш сериозен мъж до себе си, аз имам подобен проблем но с майка ми въпреки, че съм на 25 все още я пресрещат разни хора (разведени с баща ми) и я тормозят. Един път два три пъти говорих, нищо един хубав бой без свидетели и тва беше, не го препоръчвам защото може да се превърне в непрестанно напрежение обаче аз нямах избор. Но ти имаш нека мъжът ти да се застъпи за теб, нека му покаже че е до теб. Без него няма да се оправиш и жалба да подадеш няма да има голям смисъл от опит ти го казвам. Успех

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8aa2c80db8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Здравей. Не мога да разбера такива родители, които изобщо не се вълнуват от мнението и чувствата на детето си. Можеш спокойно да им обясниш, че времето в което булката се е давала на предложилия най-много пари или злато е отминало отдавна. Всъщност и сега е срещано при един отделен етнос, който не е особено долюбван от останалите хора. Все пак няма те да живеят с бившия ти, за да те натискат така. Обясни им, че си непреклонна към стореното от него и ако продължават така само ще си развалите отношенията. В крайна сметка те ще те загубят като дъщеря при това положение. Доколкото разбирам от написаното си вече голяма, имаш си своя работа, свой живот и подобни намеси са недопустими. Бившия ти също спокойно можеш да го пратиш при братовчедка ти, а ако продължи да те притеснява можеш да го заплашиш, че ще подадеш оплакване срещу него. Ако и това не помогне, наистина пусни една жалба срещу него, напиши в нея и че те заплашва, пък нека да доказва после така ли е или не. Изобщо не си длъжна да му прощаваш и да оставяш новия си приятел заради неговата грешка. В живота всеки рано или късно си носи последствията от действията. Отстранявай всички неприятни хора от живота си, а родителите ти в крайна сметка ще приемат новия ти приятел, колкото и да мрънкат сега срещу него.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: acb0090cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Няма да напиша мнението си за теб, понеже ще ми изтрият коментара.
Няма да опиша и селските измерения на драмата, в която си се забъркала.

Но накратко - две неща:
1. От нищо не си се "излекувала", след като не си се научила да прощаваш! Струва ми се, че дори религиозните схващания за прошката и смирението да вземеш да прочетеш, дори и те ще са ти от полза (повярвай ми - това не са празни приказки, с непрощаването вредиш най-вече на се бе си). Иначе ситуацията ще се повтори и със сегашния то, дори и по друг повод.

2. Всеки в една или друга степен заслужава съдбата си. Боли те, следователно се учиш, израстваш. Не зарязвай обучението си по средата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 1f44891f2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Н. 9 би ли ни обяснила тук какво точно имаш предвид под прошка? Може би да посрещне с отворени обятия човека, който се е подиграл с нея и да му даде нови възможности за същото? Останалото просто няма нужда от коментар. Вместо да ръсиш глупостите си и да мажеш темите на хората може да се опиташ да решиш собствените си проблеми. Например като за начало да си намериш мъж да те ощастливява, защото очевидно точно това липсва отдавна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker