Съмнения за връзка с душевно болен (параноидна характеропатия). - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Съмнения за връзка с душевно болен (параноидна характеропатия).
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 3904 пъти
Здравейте, не знам как да постъпя. Имам връзка от година. Винаги е имало съмнението ми, че нещата не са точно наред и даже са доста зле но наскоро реших да прочета малко по въпроса и леко ме е страх. Човекът до мен проявява всички симптоми на това състояние:
Параноидно личностово разстройство

Личностово разстройство, което се характеризира с (1) прекомерна сензитивност към преживяване на неудачи и неуспехи; (2) злопаметност по отношение на нанесени обиди и оскърбления, склонност към отмъстителност; (3) мнителност и постоянна склонност към изопачено възприемане на околните, като например техни неутрални и дори приятелски действия повратно се тълкуват като враждебни или оскърбителни; (4) борбено и непреклонно чувство за собствена правота, несъобразено с реалната ситуация; (5) склонност към патологична ревност; (6) склонност за преживяване на значителна собствена значимост, изразяваща се в трайни себеотносни нагласи; (7) свръхангажираност с неоснователни “конспиративни” обяснения на събитията от непосредственото обкръжение или в света. В някои случаи разстройството е възможно да се задълбочи в параноидна шизофрения.

освен това попаднах на мнение на специалист:
Това са устойчиви характерови черти, които дори не са съзнавани от носителите им. Пречат на другите, но не и на тях самите. Човек с характеропатия ще потърси терапия не за самата си психопатия, а най-често за депресия. И като причина за депресията разбира се на характеропатът му е виновен всеки друг, но не и личностовите му черти. Терапията с такива хора е много изискваща и продължителна - пет и повече години.

Достраша ме защото точно това се случи миналата седмица, посети специалис но не заради собственото си поведение, а заради депресия. От тогава се караме непрекъснато и каквото и да направя, а аз не правя нищо нередно или различно все повтаря: - Кога ще започнеш да се държиш нормално? Аз вече съм на еъба на силите си след година скандали, физически и най-вече психически тормоз. Мога ли да помогна или имам шанс само да се спася? Имам ли дори този шанс?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9f96385be1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Аз съм с такъв човек от 3 години, много добре те разбирам за какво говориш!! На моменти е наистина плашещо, друг път ми става смешно. Той все търси кой да му е виновен за очевидно собствените му грешки, доста често така извърта нещата, че аз ставам виновната, дори за неща случили се преди да се познаваме, тези хора не са глупави и не се "ебават" наистина не схващат, че може и в тях да е проблема... и това което казваш 5 години терапия, немисля, че някой такъв би я изтърпял, те си знаят тяхното, все те са прави и в друг е проблема! Тези хора са с доста ниско самочувствие и комплекси и донякъде от там тръгва проблема им, но не е само това, всичко приемат и като действие против тях, дори когато искаш да направиш нещо хубаво, пак им се струва, че е с някакви задни мисли, проблемите им явно имат корен и от детские години.. и наистина тези хора са ужасно злопаметни, понякога отмъстителни, но в повечето случаи само се правят на по-опасни от колкото са и не им стиска да направят и 1/3 от нещата които ти говорят, но все пак бъди внимателна с такъв човек и ако наистина те плашат тези негови състояния, тактично се отдели от него!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5250f43a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Няма значение, каква му е диагнозата, важното е че ти не си ОК в тази връзка. А още повече, че имаш съмнения за душевно заболяване. С идване на деца и всички останали грижи в живота, проблемите ще станат огромни, а с деца няма да има къде да мърдаш. Дори само една характеропатия ти е достатъчна за да ти се опропасти живота. Взимай си чантичката и беж!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 9e4e7bee82
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Бягай от този човек.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a83513ff7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аман от завършили Интернет доктори. Че и диагнози поставят. Пробвай да се държиш нормално а не да търсиш в нета диагноза на партньора си, и може да му се оправи депресията.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b3ffeb88a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Не можеш да помогнеш. Бягай и се спасявай!

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c92eda326f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Девойка
Първо щом търпиш самата ти физически и психически тормоз, по-добре обърни нещата към себе си-достатъчно ли си душевно здрава за да седиш с човек, който те тормози? !? Мисля че не си, на това твоето състояние му викан инфантилност
Второто-като личностно разтройство си отбелязала лични за всеки индивид съмнения в околните, мнителност и т. н-ами момиче извинявай скъпа че ще ти го кажа, ама по-добре човек да си има 6 наум за света около него, отколкото да е инфантил и да не знае откъде му идват проблемите
Ти като уж душевно здрава и нямаща никакви отклонения да те попитам докога ще седиш с ненормален по твойте собствени разбирания? !? Докато не те размаже от бой ли?
Прочети за твоето състояние скъпа, защото ти също имаш огромен проблем-несправяне с проблемите му се казва-днес ще е гаджето ти, утре ще търсиш кой да ти изтрие дупето след тоалетна!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c0a3727325
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Толкова много ли го обичаш този, че си съсипваш здравето!?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0d8389e260
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Много ми напомня за бившата ми жена, същия случай - седем от седем точки.
Психически нестабилна, която постоянно натяква че е в това състояние заради другите хора около нея. Все другите са криви, все тя е права. Всеки коментар било то положителен от роднина/приятели се възприемаше в нейна вреда. Изключителна злопаметност - каквото и добро да направех не се виждаше, помнеше се години по рано някаква дреболия и тя се натякваше и натякваше. Изключителна дребнавост.

В крайна сметка живота на всеки е изпълнен с трудности от различно естество.
Основното е как се справяме със трудностите? Как ги приемаме? Как реагираме на трудностите?

Ако от мухата се прави слон, и всичко се изопачава, вадят се думи и изречения от контекста и се украсяват че да стане колкото се може по зле за тях, работата е ясна.

Искрен съвет: разделете се! .
Аз така направих, от тогава съм друг човек. Няка психически тормоз, няма
обиди, няма нерви. Изборът е в нашите ръце. Направи верния избор.

M 40

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 154d0952c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Интересно ми е ако ти започнеш да го имитираш и да се държиш като него той как ще реагира. Опитай се да копираш поведението му, за да покажеш колко грозно се държи. А да, той не е болен, а просто лигав.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 154d0952c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

11.   Психолозите непрекъснато си измислят нови "заболявания", за да вземат парите на хората. Тези "болести" се лекуват 1. с шамари или 2. с личен пример. Понеже съм против насилието предлагам вторият начин.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b4b4773629
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря, развеселихте ме. Аз всячески се постарах да не поставям родове в описанието на проблема и всички някак решиха че съм момиче. Жалко, явно тук така сме се изкривили, че някак интуитивно на мъж не би трябвало да може да му се случи да е жертва, би трябвало мъжа да може спокойно да коли и да беси и няма как при това положение да се окаже в такава ситуация. Както и да е, номер 4, далеч съм от поставяне на диагнози, просто чета и гледам какво ми се случва, но понеже очевидно имаш мнение по въпроса ти пожелавам искрено да приложиш съветите си от първо лице единствено число, когато се окажеш в тази ситуация, аман от критици :). За момента не искам и да бягам, това разбира се е най-лесно, но защо, няма ли начин да оправим нешата? Няма да ми е спокойно и ще ме преследва мисълта, че дори не съм опитал, защото искам да й помогна, не се правя на добрия самарянин, обичам я :) Благодаря за отговорите, получих ценна информация :)

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5250f43a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Аз не се правя на интернет доктор. Достатъчно съм живяла, за да имам някакъв опит, семейна съм също и нещото, което съм разбрала със сигурност е, че животът е доста труден. Ако не можеш да получиш помощ от партньора си и да дърпате заедно колата, е адски трудно. Но едно е да не можеш да я дърпаш, съвсем друго е, когато има едно непредвидимо заболяване. Днешният живот е доста несигурен-за работа, пари, кризи и т. н и като добавиш една душевна болест и мазалото става пълно. Но разбира се, всеки прави своите избори.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 466e921f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

14.   11 - срещал ли си някога през живота си психично болен човек? Много сте ми интересни тези, където си мислите с шамари всичко се оправя. Имам близък роднина страдащ от доста сериозно психично разстройство и с много близки симптоми като тези описани от авторката. Повярвай ми животът с такъв човек е истински ад. Гледаш човек физически напълно здрав, а в същото време нищо не става от него. Едва след години мъки и лечение с точните лекарства води някакъв що годе нормален живот, но не можа да създаде семейство, нито да работи каквото и да е. Това при положение, че е човек с и интелигентност над средната, с добро образование и всичко нужно да бъде на ниво. Сега е на една инвалидна пенсия и на пенсиите на родителите си.
Авторката - ако държиш на връзката ви наистина трябва лечение, което в много случи може да е до живот. Задължително на психиатър и не се опитвай с четене от гугъл да му поставяш диагнози. Помисли си добре дали си заслужава да си с такъв човек, след като имате деца животът ви може да бъде истински ад. Ако се лекува правилно може да бъде изцяло друг човек, но за това се иска той самият да го пожелае и да признае че има проблем. Това обаче е изключително трудно заради характера на болестта.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0034493d22
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

15.   Не знaм дaли обичaш нея или нейнaъa зaвисмост...
Дори когaтп изглеждa силнa, прaвa зa себе си и т.н. тя имa нуждa от някой, който дa потвърждaвa и подкрепя.И тaм се явявaш ти.
Мисля, че ще е добре дa "рaзнищиш" себе си, дaли просто не си зaвисим от нейнaтa зaвисимост- сомбиозa.
Щом въобще постaвяш въпросa е ясно, че не си толковa крaен, но търсиш мнения зa "спaсение" с нея и се съмнявaш зa същото без нея- товa те прaви зaвисим, не обичaщ.
Товa е моето мнение, aвторе!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 08345ac4dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   15, знаеш ли, че си много прав! Затова е готино, когато някой те побутне да видиш нещата от неговата гледна точка. Не се бях замислил, че изпитвам зависимост към проблемни отношения, защото се опитвам да ги оправя, а в действителност не само че не мога, ами влошавам нещата. Така беше и миналия път. Най трудно е да помогнеш на някой, който не знае, че има бужда от помощ и не я търси :). Благодаря!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker