Бившата ми съпруга иска материална помощ в името на децата. Объркан съм, моля Ви за спешен съвет! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97772)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (23011)
 Секс и интимност (11340)
 Тинейджърски (20292)
 Семейство (4905)
 Здраве (7877)
 Спорт и красота (4116)
 На работното място (2205)
 Образование (6014)
 В чужбина (1305)
 Наркотици и алкохол (937)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1510)
 Други (13351)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Бившата ми съпруга иска материална помощ в името на децата. Объркан съм, моля Ви за спешен съвет!
преди: 3 години, 26 дни, прочетена 3791 пъти
На 35 години съм, бившата на 32 г. Преди две години се разведох със съпругата си, заради изневяра от нейна страна. Тогава децата ми бяха на 4 и 1.8 години. Те са момчета. Съпругата ми в продължение на 6 месеца ми е изневерявала с нейн женен колега, по - голям от нея. Аз не съм разбрал, винаги съм и имал пълно и безрезервно доверие. Съпругата на любовтика и обаче е разбрала и е сътворила такъв страшен скандал и в хотела, и в службата, че ви е бедна фантазията какви и ги е наговорила. Разбира се стигна и до мене. Питах я тя не отрече, а и нямаше как... Искам да подчертая, че след раждането на второто ни дете, тя въобще не ме допускаше до себе си и не криеше, че сексът с мен вече я отвръщава и в редките случай, който го правехме си слагаше възглавница върху главата, за да не ме гледа. Имаше обиди по мой адрес и т.н. Това до шестия месец след раждането на детето. После не съм я доближил по никакъв начин. Живеех без секс, казах и обаче, че има проблем и да си изследва хормоните, а каквото се иска от мен, аз съм насреща. Нищо не напрани по въпроса. През цялото време не съм спирал да я обичам и да и го показвам. Когато второто ми дете навърши 1.2 г. то тръгна на ясла и съпругата ми се върна на работа. И оттогава е започнала извънбрачната си връзка с колегата и, който го е познавала и от преди.
При това положение, аз разбрах, че не е щастлива с мене и нищо друго не ми оставаше освен развод. Постъпих, мисля, че максимално човешки. Делът си от семейното жилище дарих изцяло на нея, напълно безвъзмездно. Прехвърлих и една кола на нейно име заради децата. За всяко дете плащам по 150 лв. издръжка или общо 300 лв. Всяка седмица, когато взимам децата и пазарувам храна и разбира се и за нея. Отделно, когато имат нужда от обувки и облекло пак аз купувам. Искам децата ми да знаят, че имат баща, които държи на тях. През тези две години контактите са ми били изцяло делови с нея заради децата, без да навлизам в личия и живот. Въпреки, че тя е търсила повод непрекъснато да скъси дистанцията между нас, но аз не съм го допускал. Подчертавам, че не съм дебел и разплут и още я обичам и нямам друга жена до себе си, но може да е наивно от моя страна, но не мога да приема, че нормална жена ще си сваля гащите пред чужд мъж без да го обича или най - малкото, което да не е влюбена в него. Така, че приемам, че любовникът и е бил повече от мен и й дава нещо, което аз не мога да и дам. След развода аз отидох да живея в апартамента при майка ми, която почина 6 м. след развода (той няма връзка със смъртта и), което също беше удар за мене, както и смъртта на баща ми, тогава бях на 18 г. Това, което ме спаси длед развода и смъртта на майка ми е работата - пълно отдаване по 12 -14 часа на ден.
Преди три дни бившата настоя за среща, за да поговорим, беше много настоятелна и силно притеснена. Каква е ситуацията - потънала е в дългове. Заплатата и е 700 лв. чисти, знам, че е малко, но тя има изключително спокойна работа и през тези 8 часа я работят 3-4 усилено, я не. Имат много свободно време, а е и на ниво експерт. За две години е натрупала 4700 лв. задължения към топлофикация. Получила е покана за доброволно плащане. Колата и е напълно извън движение, не пали, за ремонт е, може да е бензинова помпа не знам и стои пред блока. За да не закъснее за работа ползва такси сутрин при оставянето малкия на ясла. Теглила е бърз кредит от 1000 лв. за операция за перде на окото на майка и, която живее в провинцията и е пенсионерка. Връща по 100 лв. всеки месец, кредита е за 18 месеца. Отделно от това преди това е взела заем от кумовете от 1000 лв. за ремонт на покрива на къщата на майка и (а той, че беше за ремонт няма спор, аз се канех, но след развода...). В мазето на апартамента се е спукала тръба, която е наводнила и останалите мазета и за да сложат един холендер майсторите са и взели 300 лв. Не е плащала студената вода и вече е натрупала сметка от 670 лв. и вече е въпрос на време да я осъдят и за това. Тя се е консултирала с адвокат, който и е казал, че жилището не могат да и вземат, защото е единствено, но ако я осъдят ще плати двойно, заедно с разходите и ще и наложат запор върху заплатата и ще се наложи години наред да плаща и всеки месец съдия изпълнителя щял са и начислява разходи и нямало да има край. От всичко излиза, че е плащала само тока, кабелната, интернета и телефона си. Таксите за детскита ясла и градина на децата ги плащам отделно аз. Тя въобще няма разходи по децата, аз всичко поемам и парите пак не е и стигат. В разговора ми каза, че оценява всичко, което правя за децата, любовникът и е напуснал работа и не поддържа контакти с него, а и с никой мъж. Дебело ми подчерта, че не е погледнала мъж след развода. Казах и за пореден път, че личния и живот не ме интересува. Тя обаче държи да ми каже, защото била убедена, че аз съм си мислел, че тя ходи да се чука с други мъже и в момента само искала да ме използва. Казах и, че нищо не мисля, не съм спрял да я обичам, нямам жена до себе си, но знам само, че тя не ме обича и че трябва да си намери човек, който да я обикне и да я приеме с двете деца, без аз да бягам от отговорност към тях. Тя ми вика - защо ми причиняваш това, какъв човек да ки търся, защо ме мислиш за курва (аз не я мисля), научила съм си урока, тогава бях в емоционална дупка и следродилна депресия, съзнава, че постъпила по най - глупавия начин и т.н. Каза ми, че не очаква да и простя, но осъзнава какъв човек е загубила и че всъщност не е спирала да ме обича.
Напълно съм объркан и явно съм доста тъп, че не разбирам женската душевност и въпросът не е в парите, а в това какви са нейните отговорности след развода, а и преди това, когато е тръгнала да изневерява не е ли помислила - Боже, аз имам две деца и съпруг, който никакво зло не ми е сторил - какво правя аз?
Не съм стиснат човек, мисля че ме разбира те, мога да пратя и всичко да покрия, но не искам да се чувствам манипулиран и глупак. Тук става въпрос не за еднократно плащане, а за всяка година и занапред въобще и на майка и също. Разкъсан съм между децата и болката, която ми причини с изневярата. Изглежда ми обаче искрена, а и разбирам безизходицата и.
Моля, дамите по активно да се включат, предусещам какво ще бъде мъжкото мнение.
Ще бъда благодарен да прочета мислите ви!
Благодаря и на слежителите на сайта за възможността за споделяне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 64

преди: 3 години, 25 дни
hash: b1547a3c1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Мисля, че поемаш всичко около децата, повечето мъже не дават и толкова... Дали да помогнеш ти трябва да решиш, не си и длъжен просто с нищо... Не е трябвало да тегли бързи кредити... Правиш повече от нужното.... Просто жената не струва, а по какво върви нейната заплата?

 
  ...
преди: 3 години, 25 дни
hash: 24ec520e53
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Помогни и. Тя е майка на децата ти. Ако изпадне в това положение, което описваш по-горе ако я осъдят, всичко това ще се отрази зле на тях в дългосрочен план. Когато имаш деца с някого си свързан с него завинаги. Не е лошо да помислиш тя дали ти е помагала някога с нещо и как тя би постъпила с теб ако ти беше в нейната ситуация. Ако и помогнеш сега ще ти е благодарна до живот и децата само ще спечелят от това. Ако не ти е значи няма за какво да съжаляваш и това, че си се развел с нея ще се окаже най- правилното решение, което си взел.
Ж30

 
  ...
преди: 3 години, 25 дни
hash: 17247546d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

3.   Женa съм, рaзведенa веднъж, с две децa от бившият ми брaк и с втори съпруг, щaсливa връзкa много вече години.
Държa дa подчертaя товa, преди дa ти кaжa мнението си.
Женa ти в моментa е уплaшенa от кaквито ги е зaбъркaлa, зaеми, сaмa с двецa, кой мъж ще я вземе с мaлките (голямa отговорност си е) и т. н. НЕ те обичa, сaмо имa нуждa от теб кaто сигурност-емоционaлнa и финaнсовa! Aко се върнеш, в моментa в който се почувствa сигурнa, ще се огледa, но много по-дискретно вече зa друг, който дa и дaде стрaст, други чувствa...
Много по-евтино (и не говоря сaмо икономически, a и от лъм нерви и тежки рогa) ще ти бъде дa си вземеш децaтa и си ги гледaш с помощa нa дом. помощниц. Което можеш дa нaпрaвиш зa нея е дa не и искaл издръжкa зa децaтa, но с всичкиъе собствени бaкии, които е зaбъркaлa, дa се опрaвя СAМA! Инaче ще продължи по същият нaчин щом имa който дa и плaщa сътворениятa.
Без децaтa нямa нуждa от колaтa, дa я продaвa примерно или просто дa не я ползвa. Дa си изплaщa зaемите СAМA!
Ти си поеми децaтa и си ги гледaй, повярвaй ми, ще си спестиш много пaри, но по-вaжното е- нерви, грозни емоции, a ще ги спестиш и нa децaтa!
НЕ те обичa, имa нуждa от теб зa дa и решиш проблемите!
Успех и умнaтa!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 25 дни
hash: e92de0e518
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Не й давай никакви пари и не се занимавай повече с нея. Та тя затова ти е изневерила-защото си добър и може да те манипулира както си иска. Има жени, които обичат лошите момчета. Тя е от тях.
А ти си добър. Не си неин тип. Не й давай пари, а си ги събирай, за да може да срещнеш нова жена и да изградиш връзка, а може би и семейство с нея. С нормална, добра, почтена жена. Бившата я остави.

 
  ...
преди: 3 години, 25 дни
hash: a588008364
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Ами, това е една глупава и безотговорна жена. Заради изневярата и заради това, че не може да си прави сметката, въпреки, че ти си толкова финансово ангажиран. Да не кажа, че не съм чувала скоро някой мъж да има такова отношение към бившата, която му е разклатила рогата. Вятърничава жена, тя не е виновна горката, така е намерила.
Не се събирай с нея, няма да се чувстваш добре, не те обича.
Понеже, все пак ти гледа децата, направи й една разсрочена схема за плащане и й помагай, но след строг анализ на финансите. Защото, ако ти платиш сега, след 2 години, ще има същата сметка за плащане.
И спри да й обясняваш как я обичаш, а си намери човек, който да те оцени.

 
  ...


...
преди: 3 години, 25 дни
hash: 837b1e7f16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ако и трябват пари за децата наистина искай отчет или просто ти купи това което е необходимо за тях а тя да става проститутка така и така и се е. е явно а и ще спре да те тормози за пари

 
  ... горе^
преди: 3 години, 25 дни
hash: e5ec50a369
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Чак не мога да повярвам, че все още съществуват мъже като теб!! Бившата ти има голям късмет. Хората грешат и си вземат поука, но само умните. Може жена ти да е от тях и да е отчела грешката си. А може и наистина да си е дала сметка, че те обича. Според мен, дай й още един шанс, след като и двамата сте свободни. Това ще е добре и за децата, да растат с двамата си родители, но е добре да започнете отначало. Имам предвид, ухажване, срещи на вън, без да избързвате веднага да се събирате. Дайте си един период на опознаване и с времето ще си покаже, дали можете отново да сте заедно. Повярвай ми, след няколко месеца ще си проличи, ако тя иска само да се избави от финансовите проблеми.

 
  ...
преди: 3 години, 25 дни
hash: ae09a0049d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Съгласна съм с всички коментари горе.
Ти по-късно ТРЯБВА да се бориш за децата си, но на този момент няма как това да стане, защото са много малки и няма как да ти ги дадат. Консулитирай се с адвокат. Ако искаш да си прибереш децата, може би ще е по-добре да оставиш да ѝ спрат парното, ток, вода и така нататък, но не знам дали искаш да се стига до там.
В противен случай мисля, че трябва да платиш дълговете към топлофикация - все пак не искаш децата ти да са на студено, а също и за водата, но дълговете, които е направила покрай майка си са си нейна работа. И още - ти издръжка ще трябва да плащаш, но като условие към нея, за да платиш дълговете към Топлофикация и ВиК ще искаш ЗАЕДНО да отидете и да направи ПРЕД ТЕБ НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ към всички основни доставчици - ВиК, Енергото, Топлофикация, така че те ДИРЕТКНО да си взимат парите от нейната сметка. Веднъж на тримесечие ще искаш да ти показва банкови извлечения, че тези разходи действително са платени
Телефони и кабелни ако ще да ги плаща - това са неща, които не са необходими на твоите деца, но без ток, вода и парно няма как да живеят. Тази жена има доста странни приоритети...платила кабелната, не платила ПАРНОТО.
Колата ѝ оправи и плати задълженията по нея, за да кара децата на училище после, на детски градини, но бензин да си купува сама
Едно ще ти кажа - не вярвам тя да влезне в час. Не знам във вашия град няма ли рейсове, но по принцип който няма кола не ходи на работа с такси, а с рейс или се е уговорил с колеги да кажем. Има и таксита, които карат срещу минимална тарифа няколко човека да кажем на работа срещу 1 лв. да кажем. Тя явно с пари не може да борави и живее на широко...

Има голяма вероятност да натрупа дългове отново.

Пази всичките документи като плащаш нейните задължения сега. Пази си всички извлечения, че превеждаш издръжката си, но след 2-3 години тя пак ще е в същото/подобно състояние и тогава ще можеш да си вземеш децата. Те са момчета, след 8-10 г. възраст имаш много голям шанс като баща да си ги върнеш тя ако няма условия и ако децата искат де.
За мен тя не става за майка и не само заради дълговете ѝ и изневерите ѝ. Вятърничава е, не си прави сметката и не може да поема отговорности.
На твое място бих направила ДНК тест дали децата са мои, особено малкото, но както и да е - може и да не правиш, ти щом ги гледаш са си твои.
Жалка история, много жалка.

Не знам къде отиват парите на бившата ти, след като ти купуваш храна, дрехи и обувки на децата и отгоре 300 лв., които са предостатачно за сметки за ток, вода, парно и така нататък...
Нейното семейство е същото май като нея - свикнали са да живеят на кредит и на аванта.

Не се връщай при нея, защото тя те иска само като вид дойна кравичка. Не я знаеш нито къде ходи, нито с кого, независимо какви ти ги пелтечи - ходи си с мъже, но просто си няма официален приятел. Не бъди наивник, но едно е вярно - никой мъж не я е пожелал за дълго, защото будалите са малко вече и не е заради децата. За чук-чук всеки ще я иска, но такова бреме малко мъже са готови да си вземат.
ж30

 
  ...
преди: 3 години, 25 дни
hash: a78a1ed30b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Ако сега склониш и платиш след година пак ще е така. Винаги ще те поставя в безизходица. Издържай си само децата, нейните си кредити да си ги оправя сама.
п. с. Тези 1 000 лв. (700 300) къде отиват при условие че ти издържаш децата, наеми и сметки не плаща?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 25 дни
hash: 0e954bb032
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Има грешка. Има и прошка

 
  ...

...
преди: 3 години, 25 дни
hash: 1954fba1b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Ако й платиш заемите на тази, те признавам за най-големия балък. Както искаш така го приемай. Твоето не е добрина, просто си жалък. Бий й шута веднъж завинаги и не се унижавай повече.

 
  ...
преди: 3 години, 25 дни
hash: 58392cde5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Ами, и аз ще се присъединя към по-горните коментари. Къде отиват парите, които изкарва и тези, които ти й даваш, при положение, че не плаща наем, ти плащаш градините, отделно и храна им купуваш. Да, ако всеки ден е с нов тоалет от мол-а и по лъскави заведения, парите няма как да й стигат. За едно нормално отглеждане на двете деца обаче са й предостатъчни. Дори и да платиш сега, след няколко месеца пак ще те потърси. Може и да не е така и тотално да греша, но си мисля, че още от самото начало тази жена е видяла в теб удобния мъж, който ще й подсигури сигурен живот, а тя ще си го води за носа. По-горе са ти дали идеята да провериш децата дали са твои. Не е лоша с оглед на това, което се е случило. Ти пак ще си им бъдеш баща, но е хубаво човек да знае истината. Хубаво е да й помогнеш, но ясно й кажи, че това е за последно и няма да играеш ролята на портфейл. Без това си направил достатъчно за нея.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 25 дни
hash: b4bb804d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Твърде млада съм да давам съвети за такива неща, но като дете на разведени родители, които откакто се помня се опитват да си доказват кой е по-невинен и кой по-виновен и да си отмъщават ей така на инат само заради идеята другият да е по-нещастен, бих казала, не се вживявайте толкова много в личните си драми и страдания, а мислете най-вече за децата си. Поне според мен при разрив в отношенията, от какъвто и тип да са те, между двама души, грешката никога не е само от страна на единия. Та не търси вината за случилото се само в нея, защото най-вероятно не е.
Що се отнася до парите, не знам в какъв град живеете, но всъщност където и да е в зависимост от разходите заплата от 700 лв. би могла да не стигне и за един човек. С деца, за които надали абсолютно всички неща осигуряваш ти, а и с другите проблеми, които си изброил, че бившата ти съпруга има, не е особено учудващо, че е натрупала дългове. Естествено, че не си длъжен да ѝ помагаш с нещо, ако не искаш. Както и тя не ти е длъжна с нищо. Но пък и двамата носите отговорност към децата си, а ако тя затъне в кредити, това никак няма да е в тяхна полза. Сигурно можете да намерите и друго решение на проблема. Щом работата ѝ не е толкова натоварваща, би могла да си намери и втора такава, а ти да поемеш грижата за децата през повечето време.
А обича ли те или не, ти обичаш ли я или не - май не е най-важното в случая. Мисля, че тук въпросът е по-скоро кое би било по-добрият вариант за децата ви - да се съберете отново или да си продължите така. Ако сте разумни хора, дори и да не се обичате, сигурно не би било проблем да си живеете заедно като семейство в един дом. Било то дори и като взаимно уважаващи се приятели.

 
  ...
преди: 3 години, 25 дни
hash: 2d6f2ea9c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Е ти ако и вярваш за тези кредити и по-точно за причинита за тях, значи или си малоумен или историята е измислена. Тази жена и дрехите от гърба ще ти вземе ако и се отвори възможност. Остави я да си ги плаща и си вземи децата.

 
  ...
преди: 3 години, 25 дни
hash: 33c84fec01
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

16.   Пич, не е искрена...
Като жена ти го казвам. Недей да затъваш в нейните дългове... ще се почувстваш супер прецакан накрая. Не гледай назад. Потърси щастието другаде. Имаше една приказка "Недей да търсиш щастието на същото място, където ти е било отнето. " Та и ти така.
За твое добро то го казвам, защото изглеждаш свестен и добър баща на момчетата... Не заслужаваш да страдаш повече и да те правят на глупак!! Сигирна съм, че ако се освободиш емоционално от тази история с жена ти, ще намериш някоя, която да те цени и обича искрено. А жена ти просто я застига кармата в момента, за което и точно нямаш никаква вина!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 24 дни
hash: 11f2fdea18
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Авторе напълно ти съчувствам, но ти продължаваш да ви влюбен в някаква фантазия която от много време не съществува. Ще ти кажа че жена се отвращава толкова от секс само ако е влюбена в друг, което значи че вероятно още по време на бременноста се е зарибявала с колегата си. Попитай я в прав текст за това - вероятно ще си признае. Това че си вдигнал ръце от нея не е помогнало особено. Трябвало е да проведете откровен разговор за това какъв е проблема ѝ и да потърсите решение. Иначе жените мислят предимно емоционално и чак след това рационално. Неща като съпруг и деца изобщо не са регистрирали в съзнанието ѝ когато е помислила за изневяра.

Ти си постъпил мъжки и си ѝ дал свобода. Поведението ти при развода е повече от отговорно спрямо нея и децата, дори си ѝ дал прекалено много бих казал. За съжаление простата истина за мнозинството от хора е че когато угаждаш на някого, той има все по-малко уважение към теб.

Вярно е че 700лв не са много пари, но все пак трябва да стигат поне за покриване на сметките и хранителни продукти, при положение че жилището е изцяло нейно и буквално поемаш всички останали разходи за децата. Според мен твоята бивша е безотговорна в това отношение и определено харчи по други неща освен сметки - притисни я малко и ще си каже.
При настоящото положение, най-доброто решение е по взаимно съгласие да вземеш децата при теб. Тя очевидно не може да се справя и направо е изненадващо как успява да ги изхранва при такива дългове. Както препоръчаха по-горе - наеми домашна помощница ако трябва.

Освен това виждам че наистина искаш да ѝ помогнеш, но не го прави безвъзмездно. Оформи го като официален безсрочен заем с помощта на нотариус или адвокат и нека бъде еднократна помощ. Не е редно да я издържаш цял живот. Ако не може да се справя с настоящата си заплата, нека си потърси нова работа.

Изневярата и лъжата са непростими наистина и повечето хора не заслужават втори шанс. Но всяко правило има изключения и може би твоята ситуация е такава. Предвид досегашната ви история обаче нещата са много сложни. Най-малкото на нея ѝ липсва чувство отговорност, което я кара да прави жестоки грешки и да трупа дългове.
Освен това може да не е наистина влюбена в теб, но да го възприема така понеже си емоционалния ѝ спасителен пояс. От друга страна забежката ѝ с колегата явно е била някаква фантазия за нея, която впоследствие е разбита. Дали вече успява да разграничава подобни неща от реалността.
Ако искаш да се събереш с нея трябва да си наясно с всички тези неща и да подходиш внимателно. Вариант е да се съберете просто като съквартиранти на първо време, и ако има нещо да се случва то ще се получи. Обаче не се жени повторно за нея в никакъв случай. Заради изневярата една част от теб ще бъде резервирана. Може би от е жестоко от една страна, но това всъщност може да я накара да те обича по-силно ако има истина в думите ѝ.

В крайна сметка прецени ситуацията и това какво искаш ти. Ако решиш да се събереш с нея направи всичко възможно да минимизираш риска да останеш прецакан във финансово или емоционално отношение. Преди да се решиш на такава стъпка обсъдете подробно кога и защо се е влюбила в нейния колега - не кога е започнала да спи с него, защото това едва ли е станало без прелюдия. Говорете и за причините да има проблеми с паритте. Попитай я дали наистина смята че е влюбена в теб или просто те обича като някой близък и има нужда от подкрепа. Общо взето задай въпросите които те интересуват и настоявай на откровени отговори. Подобна откровеност е задължително условие ако искаш да възобновите връзката си.

 
  ...
преди: 3 години, 24 дни
hash: 66429ca5cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Като прочетох заглавието, мислех да напиша: "Помогни и. " После обаче се зачетох. Тя не плаща квартира, ти плащаш 300 лв. издръжка обувки и дрехи за децата храна, включително за нея. Бившата ти е глезла, която харчи неразумно! Вярно, че всеки иска повече, но се съобразява с това, което има. А ако ти не разполагаше със средства? И друго - ти ако изплатиш задълженията и, сега ще е на 0, но ще започне да трупа наново. Помисли. Ако изплатиш и увеличиш малко издръжката - то колко още? При положение, че малкото дете се храни в яслата, ти купуваш облекло и храна, а на всичкото отгоре даваш и 300 кеш! То до къде ще се стигне... И от колко часа работи яслата, а от колко часа е работата на бившата ти жена и къде, че задължително да се налага такси? От друга страна - ако не помогнеш, ще страдат децата. Не знам. Помисли си. Ако дадеш пари, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО обсъдете финансовата и стратегия за бъдещето (то ще е добре да го направите и да не дадеш). Човешко е да помогнеш, но помни, че не си длъжен, така че ако го направиш, нека да е чистосърдечно и не мисли как ще изглеждаш. Всеки отговаря за себе си и носи кръста си. Тя да си мисли каквото си иска, ти знаеш кой си! И повярвай - убедена съм, че ако всичко е така, както го описваш, то ти си много повече не само от любовника и, но и повечето мъже изобщо не могат да стъпят на малкия ти пръст!
Успех! :)
Ж30 - разведена с деца

 
  ...
преди: 3 години, 24 дни
hash: d6b355d92f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   2 - Но ако пък я вкарат в затвора, авторът поема контрол над децата, който никога повече, няма да трябва, да виждат тази неплатежоспособна жена

 
  ... горе^
преди: 3 години, 24 дни
hash: ec0eab8c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Страдат и децата ти в момента . Ако имаш възможност плати и задълженията за благото на децата ти и повече не се занимавай Не става въпрос за дали си баламурник или не , просто тия притеснения ще се прехвърлят върху децата , а и малко като манипулатора се изживява тази жена. Не и се отдава , не е достатъчно хитра но пък като нищо може да настрои децата срещу теб . Забери я и отивайте заедно по институциите да погасите задълженията . Иска да се върне обратно понеже живота е по-лесен като сте двама . Сега и идва мн на нагорно. Не се събирай с нея , заслужаваш да бъдеш оценен и с човек на който можеш да вярваш и разчиташ . Тя си е пропуснала шанса . Била в депресия , ами то и ти бил в депресия -заради нейните изцепки в леглото . Тя как би се почувствала , задавала ли си го е този въпрос ? Длъжен си на децата си , не на нея

 
  ...
преди: 3 години, 24 дни
hash: 94b514b511
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Бившата ти жена не може да те понася, а само иска парите ти. Защо не и кажеш да си смени работата за по добре платена такава. Щом като е експерт в областа си, няма да и е проблем да си намери нова и това ще реши проблема и. Ако продължи така, ти ще и помагаш финансово, а друг ще я чука. Брат ми беше в подобна ситуация. Колкото и да и помгаше на бившата си жена, все не беше достатъчно за нея. Не стига това, но ходеш да го плюе и му се подиграва пред другите хора. Пълна неблагодарница и напълно безскруполна. Жесток и мързелив човек без срам и доблест. На края за благодарност настрои синът им срещу него.
Ако твоята е такава помагай и, но само със съвети. Кажи и да иска пари от тъпкача си.

 
  ...

...
преди: 3 години, 24 дни
hash: 3d13176751
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Досега си постъпвал абсолютно правилно с нея. Обаче тя е човек, който е свикнал да живее по-нашироко отколкото са му възможностите. Ако сега я извадиш от блатото до 2-3 години ще е на абсолютно същия хал. Имай предвид, че е трупала всичките тези дългове с ясното съзнание, че ти ще си насреща. Опитай се да и помогнеш с първоначалните вноски по задълженията, защото и без това и даваш пари, но ясно трябва да и кажеш, че не си длъжен да и оправяш кашите. Можеш да и помогнеш с децата като ги прибереш при себе си за известно време ако имаш възможност да работиш на нормално работно време, докато тя в това време започне някъде 2-ра работа. Нека да продаде колата - ако все пак не е купчина скраб ще вземе поне 1, 5 2 к лв и без да е ремонтирана, с които също ще погаси част от задълженията. Всичко останало което ти казва не можеш да приемеш за истина. Аз също не разбирам женската душевност. Когато си правил всичко за нея, тя не е можела да те гледа, скочила е в леглото на някакъв си там колега, обаче сега когато е видяла дебелия край вече си станал отново мил и драг. Някои жени твърде късно разбират, че мераклии за секс винаги се намират, обаче мъж да поеме цялата отговорност по отглеждането на децата им и да се грижи за тях самите вече е много, много по-трудно. Не се поддавай е моят съвет. Нека да си свикне да се оправя сама, а ти се опитай да продължиш напред и да намериш друга жена, която да те обича и да държи на теб.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 24 дни
hash: 31788a968b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Авторе, в много сложна ситуация си, заради децата си. Предложи й да платиш всички дългове, но ти да вземеш правата и да си гледаш децата. Така тя ще е на чисто и ще може да си живее живота. Истина е, че ако платиш сега, ще минат година, две и пак ще плащаш, обаче децата не бива да страдат, заради майка си. Може наистина да си е научила урока, може да се събереш с нея, но никога не й прощавай, такова поведение и малоумие няма как да се прости.

Моля те, понеже аз съм с жена и с малко дете, но започнаха промени в нея, като да не ме иска, да иска разделя, започна да обръща по-голямо внимание на външния си вид и т.н., а аз съм свестен и съм почти майка на детето, знам че при една раздяла то ще страда, на нея ще й стане тегаво ежедневието й (често й е лошо, мързелива е, лесно се умаря, аз храня, преспивам, извеждан и т.н. детето) ще иска да се върне при мен, та Моля те кажи ми какви бяха промените в нея и отношението към теб, преди и по време на изневярата?

 
  ...
преди: 3 години, 24 дни
hash: 1422b87b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Поговори с адвокат и си вземи децата. Тази твоя бивша жена е боклук. Децата са ти най-скъпото, нали? Остави я да си тъне в дългове, защото тя само това умее. Не всяка майка заслужава децата си. Бъди добър баща и ги спаси от нея. да, с две деца ще ти намалеят шансовете за сериозна връзка, така е, но не е невъзможно. Ако някоя жена те заобича, ще те вземе с всички екстри. Но сега е време да гледаш децата си, малки са - отдай им нужното.

 
  ...
преди: 3 години, 24 дни
hash: 63e67c9316
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   До №24: Не съм автора, но ти вече си забелязал промените. За да се издокарва вече вероятно е харесала някой или най-малкото си търси нов. Говори с нея и се разберете дали ще се разделяте или не.
Като дете на разведени родители и бих казал че за детето ви раздялата е по-добрия вариант, отколкото скандали или потайни изневери. Освободи се от тази жена, настоявай за попечителство над детето и си потърси друга, която да те оцени. Не се оставяй да те използва за касичка докато тя си вее задника с други. Имай уважение към себе си за да те уважават.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 24 дни
hash: 25eaa12d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Баси...! Не мога да си представя такова унижение! Жена ми да си слага възглавница на главата, за да не ме гледа докато сме в леглото...!
Авторе, както и други хора по-горе са ти го казали: Жена ти не те обича, просто иска парите ти и използва децата за тази цел. Тя те изнудва.
Постъпил си както трябва, осигурил си жилище и издръжка за децата. Щом майка им не може да се справи, прибирай си децата и не се занимавай повече с нея. Ще те вкарва непрекъснато в нови проблеми и разходи.
Дръж жена си на разстояние и пази всички документи с, които плащаш за децата. Не давай пари на ръка. Превеждай само през банка. Директно питай жена си, дали ще ти прехвърли правата за гледане на децата. Не позволявай да те изнудва с тях!

 
  ...

...
преди: 3 години, 23 дни
hash: 4b453af4b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Вземи родителските права, един що-годе приличен адвокат ще свърши работа. Тя да се оправя, ако сега се огънеш макс след 2 години си пак пред същата дилема.

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: e5e3a76765
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Не й вярвай - в момента те търси само, защото не може да се справи финансово, а може би и с грижите около децата. Огънеш ли се сега, няма да е за последно. Ти полагаш грижи за децата си, което е изключително рядко срещано явление сред българските разведени бащи. Дъщеря ми е на 18 и от три години получава издръжка от 150 лв. След съд, естествено. Така че твоята бивша си е чиста примадона и си е правила грешни сметки, включително и по отношение на бившия, ако е бивш, вече любовник. Не се връзвай- покрий част от сметките, с останалото да се справя тя. Ако тази идиотщина продължи и по-нататък, търси начин да си прибереш децата и да ги отглеждаш ти. Това е отговорно и сериозно решение обаче. Не се връщай при нея!

майка, отгледала сама дъщеря си

 
  ... горе^
преди: 3 години, 23 дни
hash: e7de16a1cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Здравей, историята ти е много човешка и трогва и това ме кара да искам да вметна няколко мисли, които не прочетох от другите коментиращи:
1. От писмото ти става ясно, че историята на живота ти те е направила сериозен и отговорен човек и ти имаш рядкото умение да не проявяваш жестокост и отмъстителност. Хора като теб са изключителна рядкост, както и става ясно от някои от коментарите тук. Благородството е черта, която по нашите географски ширини трудно се отглежда, трудно се разпознава и рядко се чени.
2. Децата са малки и имат много голяма нужда от майка си, а и в каквато и възраст да са, за децата е важно да носят в ума си добър образ за майка си. И начинът, по който ти се държиш много им помага да приемат такава трудна ситуация като раздялата на родителите им.
3. Поведението на бившате ти съпруга е обезпокоително. Отвъд това, че тя не печели много и можем да допуснем, че грижейки се за две деца в момента това й е максимума, от това, което казваш тя трудно управлява средствата и разходите си, явно се паникьосва и прави грешни преценки (по дяволите, кой човек взима бързи кредити, ако може да поиска заем от банка напр. ).
4. Това хаотично и деорганизирано поведения изисква обяснение - защо тази жена не може да преценява ходовете си? Защо не мисли за последиците? Защо няма човешка среда, която да я подкрепи, освен теб?
Една възможност е тя да е изключително зависим човек и да не може да бъде самостоятелна - възможно ли е да е така?
Друга възможност е наистина да има колебания в настроението - депресивност и хипоманиакалност, които правят трудно да се владее.

Каквото и да е, това поставя въпроса как ще бъдат гледани двете момчета и как ще бъдат защитени техните интереси.

Аз също смятам, че:
1. Имате нужда от сериозен разговор, в който да изразиш загриженост към това, че тя не се оправя сама и интересите на децата може да пострадат от това.
2. Наистина има смисъл да обсъдиш с нея дали ако вземеш децата при сее си, тя ще може да разполага с повече време, за да печели повече и да се справи с кризата или ако й заемеш пари, колко да са те, как ще бъдат върнати, как тези разходи могат да се покрият от ресурса, който тя вече има (кола, апартамент).
Ти имаш нужда да се освободиш от отговорност за това как тя живее живота си, защото и ти имаш право на лично щастие, а едва ли ще можеш да срещнеш друга, ако си вързан емоционално за предишното си семейство.
Така че дай й да разбере, че си притеснен за нея и децата, че имаш готовност да помогнеш, но не безрезервно и не за дълго, че се тревожиш дали тя е в състояние да поема отговорност и й предлагаш вариант, ако й идва много, да приемеш децата при себе си и да ги отгледаш, а тя ще е в правото си да ги вижда, като тяхна майка.
В крайна сметка, тази жена прави своите избори и е добре да усети, че изорите носят последици. А децата няма нужда да страдат от това.

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: daa512f137
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Напълно подкрепям мнението на номер 29. Погрижи се само за децата си. Достатъчно голяма грешка си направил да вземеш такъв парцал за жена, поне не й позволявай да те прави пак на глупак.

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: 3d3235f61a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Оле, авторе, аз съм сама жена и със заплата от 700 лв не бих оцеляла сама, да не говорим с две деца - то кое по напред? Ами, то само разходите по ходенето на работа 20 дена в месеца са и около 400 лв, отделно излизат постоянно непредвидени неща, трябва да се пазарува с малки деца всеки ден и какво ли не. Хубаво че помагаш на децата, но 150 лв на месец на дете хич не са много. Защо била пътувала с такси жената - ами с две малки деца, при неработеща кола и ангажименти, свързани с работата и децата дето постоянно излизат, какво да прави - да лети ли?
Ако я изхвърлят от работа, защото системно закъснява, по-добре ли ще е? Сметките на топлофикация за 3-4стаен апартамент не слизат под 200 лв на месец, не е далеч от акъла, че няма да може да ги плаща. Някои гледам я обвиняват, че гледала на автора като на банкомат или касичка - какъв банкомат бе хора, със 700 лв и две деца те живеят в мизерия, това е на ръба на оцеляването. Че си е сама виновна - така е, виновна е отвсякъде, сбъркала е, носи си последствията. Aвторе, а ти защо не и предложиш да вземеш децата - хем ти ще си ги гледаш и ще знаеш, че всичко е както трябва, хем и бившата ти ще има някакъв шанс тъй да си овладее финансите и да си стъпи на краката? Обсъждали ли сте подобен вариант?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 23 дни
hash: 17247546d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Стaнa ми непроятно от някои грозни нaпaдки по женaтa нa aвторa... все пaк сa били семейство и е мaйкa нa децaтa му! Хорa, не бъдете толковa крaйни, в животa и в човешките отношения всичко е цветно, не е сaмо бяло и черно.
Aвторе, имaх в предвид дa вземе децaтa си СЛЕД рaзговор с нея, не с делa, пaнaири и т. н.
Просто и го предложи кaто нaй-добър вaриaнт зa помощ. Тaкa ще имa възможност дa се вземе в ръце (спокойнa, че децaтa сa ок) и с икономии си изплaти дълговете.
Веднъж кaто си стъпи нa крaкaтa ще можете дa редувaте примерно по еднa седмицa или две децaтa при единият и другият. Вaжно е спокойствието нa децaтa, но ТЯ не ти е дете.
И ще се повторя но, не те обичa, сaмо е уплaшенa и искa някой дa реши проблемите и, в случaя се обръщa към теб, зaщото си единственият когото може дa мaнипулирa чрез децaтa, a и нa когото вярвa, че имa кaто сигурен вaриaнт...
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: b1547a3c1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   33 не е вярно, че не стигат. Не живея в голям град, взимам 600 лева, от скоро имам дете, работя само от 3 години, но заплатата ми стига, дори имам спестени няколко хиляди и мога да кажа, че си купувам всичко което съм искала, не разчитам на мъжа, разходите ни се поделят....

 
  ...
преди: 3 години, 23 дни
hash: ae09a0049d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Гъз знае 2 и 200. С 1000 лв. собствен апартамент, 1 човек си стигат парите, но може и 10 бона да имаш и пак да не ти стигнат. Всеки се простира според чергата си. Хората примерно си купуват карти за градски транспорт и не ходят с такси на работа и т.н. Аз съм така научена - първо се плащат основните сметки като ток, вода, парно, после всичко останало - и да, без кабелна и телефон се живее. Тя дори храна не купува кой-знае колко, дрехи и обувки само за себе си - повечето семейства навън 4 човека живеят с по-малко пари.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 23 дни
hash: a3efc0ee71
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Към децата си имаш ангажимент и задължения, към нея-в никакъв случай. Тя не те обича, проумей го и не се оставяй да те използва за банкомат. Това с възглавницата на главата ме потресе, човече, и аз съм жена, с дългогодишен брак, имали сме кризи в брака си-тук ще вмъкна-никога не съм изневерявала, но се е случвало да правя секс без желание. Това да-но да си сложи една жена възглавница на главата-повярвай, това е висша форма на отвращение и нетърпимост. Тя сега е в безизходица и затова ти прави мили очи. Бъди мъж и не се връзвай на номерата и. Хора сме и всички грешим, но при нея се е случило неизбежното-оня и и ударил пръта и тя търси да се улови за нов клон просто. Звучиш като читав човек, заслужаваш нещо повече от такава жена. И ти го желая от все сърце.

 
  ...
преди: 3 години, 22 дни
hash: c6a0b7c857
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

38.   Авторе, при мен стана нещо подобно. Разведох се, детето остана при мен, но мъжът ми не плаща издръжка. Не съм му искала. Иначе се старае да е добър баща на детето, помага и на мен с различни нефинансови неща. Преди време беше закъсал и се беше изнервил много. Попитах го колко пари дължи и колко му трябват, за да занули всичко и да почне отначало. Дадох му парите, все пак не искам детето ми да остане сирак, ако баща му получи инфаркт от притеснение. Точно две години му трябваха, за да натрупа същите дългове и по същия начин. Но сега нямам намерение да го вадя от проблемите му. Ти си направи извода.

 
  ...

...
преди: 3 години, 20 дни
hash: 300bbecebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Благодаря на всички за отделеното време и за съветите. Проблемът си го реших радикално. -нищо няма да плащам. Не ме разколебаха нито сълзите и, нито сърцераздирателни думи в името на децата, извинения и пр. Оказа се, че парите към Топлофикация могат да се пратят разсрочено на месечни вноски след сключване на споразумение. На кумовете и казах по малко, по - малко да отделя и ще ги върне, те не я притискат със срокове. Бившата давала пари и на майка си, която наистина е пенсионерка по болест с много ниска пенсия, под 200 лв. Каза й да си я прибере в София и да продат къщата и в провинцията и така хем ще имат пари, хем ще и помага за децата. Тя остава да реши. Просто съм наясно, че заплатата и е малка и докато бяхме женени тя си я харчеше само за себе си и затова сега изпитва известни трудности с разпределянето и.
Имам предложение за работа в чужбина от доста време и може би ще приема, не само заради парите, но и за да се откъсна от цялата тази история и както се казва да започна нещо ново. Ще ми бъде мъчно за децата, около година няма да ги видя, но едни 300 евро ще пращам на този етап ще са достатъчни за децата.
Задраве и любов желая,
Авторът

 
  ... горе^
преди: 3 години, 19 дни
hash: b944101982
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Само с това, че си и приписал жилището, си си изплатил всички задължения към тоя брак - и реални, и въображаеми... Нагледал съм се на такива схеми от жени - ролята на жертвата и прочие глупости, и веднага хорът на квачките започва - ама то, имало любов, ама то - децата.... Направило ли ви е впечатление как всички тези жени представят нуждите си като част от тези на децата - децата само трябва да стигнат до училище, оттам нататък колата е на разположение на госпожата, зер хотелът е далече, а и как ще стои по спирките, тя е специална, почти уникална, нашите родители да не са имали коли всичките? Няма лошо ад има кола, ам ада си я купи! Интернет, телефон, кабелна, ... това са лични разходи, а не на децата.
Пич, прибери си дечицата, не плащай нищо и си ги гледай. Парцалите не се променят, казвам го от личен опит.

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: ee6cdf2f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Прочетох историята ти, коментарите не искам да чета. Жена дъм, на 29, с дете на две. Не искам да те съветвам да се върнеш при нея, смятам, че веднъж е наранена гордостта ти и в комбинация с лъжата за прикриването на изневярата, доверието ме може да се върне. Обикновено, ако в такива случаи жената нистина съжслява и се покае при едно евентуално събиране, става писано яйце и случката не се повтаря. Тук ти ще прецениш, трвбва да я познаваш. При мъжете се длучва същото, ако са се подхлъзнали еднократно заради единия секс и биват разобличени, , и ако жените простят-пантофът им е на главата. Ти правиш прекалено много, другите бащи и издръжка не плащат. Но понеже засегна темата за женската душевност, ще ти кажа аз какво мисля. Следродилната депресия не подминава никой. При първо дете не знаеш какво да очакваш, при две не искам да предполагам. Голяма част от мъжете не осъзнават какви усишия, физически и най-вече психически костват на една малка отхлеждането на невръстно дете, защото в повечето случаи са на работа или просто не се замислят. Натоварващо и изнервящо е. Не искам и да го описвам. На по-лабилните се отразява. Просто еднообразието, грижите, ревовете, безсънието, новия режим, постоянната зависимост ти идват в повече. И често някъде избива. Не защитавам жена ти. Опитвам се да ти обясня какво я е подтикнало. Решението ще взеюеш ти. Успех

 
  ...
преди: 3 години, 18 дни
hash: 8a8029a9a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Според мен.. 21г ж
Първото-не си длъжен да поемаш всички разходи за децата, децата са на двамата и двамата трябва да дават по равно, а не единия да глези само себе си! Аз често не те разбирам ти да не си изневерил, а тя да е и все още да и даваш и даваш... една жена или един мъж, който държи на някой не би изневерил/а, а това за възглавницата отврат... Не се обиждай ама бившата ти е долна гнусна бих казала използвачка... И да я храниш заради децата е смешно, тя е човек и ти си човек - големи хора, които сами могат да се грижат за себе! И да за мен ако всичко е така както казваш тя просто се опитва пак да те използва, щом не сте заедно децата не трябва да са повод да се грижиш за нея, децата са деца и щом се грижиш за тях това е абсолютно достатъчно, а ти се огледай и намери някоя свястна и се грижи за нея и важно е и тя да има деца! А бившата просто я остави сама да сърба попарата, извадиш ли я сега тя пак ще потъне щом знае, че има кой да я измъкне! Иии за мен това е много, много нагла и долна жена!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 18 дни
hash: 8a8029a9a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Абе я моля ви се, ако не платил ще страдали децата, ще страда тя, а това с децата са си чисти оправдания само и само да и плаща пак.. Децата като разбере, че са на тъмно и студено ще си ги вземе при него, тая ако е такава използвачка да си стои на тъмно ако сама не се опари все друг ще и е виновен! Осазнала се тя ама другия път мъж/жена изневери ли веднъж пак ще се повтори, все ще си намери причина! За мене това е човек "по твоите думи авторе" безотговорен, долен, нагъл, използвачка, лигла, отвратителна жена за тая възглавница-гнусна женица и още мн. мн., а за мене ти си глупав не си наивен щото ясно разбираш ами си глупав, че чакаш тая верно да те оцени като и правиш добро и да си каже лелеле какво направих аз и като се върне какво пак след м. на другия колега после пак възглавницата. Обичай човек, който те обича!
Ж. 21г

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 дни
hash: 8a2cd63564
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Ами тва е България. Със 700 лв. и две деца не знам как се живее. И то ти си поел доволно от разноските по децата. Аз живея в северна Европа, където на некадърни сами майки държавата помага предоволно. А под некадърни разбирам такива които не могат или не искат да работят независимо по кви причини.
А по казуса мен да ти продаде частта си от апартамента и ако не се оправи... ще му мислиш.

 
  ...
преди: 3 години, 5 дни
hash: 6b998eab62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Аз съм жалостив човек. Разбирам, че тя не е искала да остави майка си и й е помагала с пари. Непредвидените разходи понякога наистина могат да те изкарат от ритъм.
Бих й дала пари назаем, пред нотариус.
Но първо да видя, че тя опитва да се справи- карта за градски транспорт, ограничени харчове за дрехи и обувки и т. н.
От цялата история най ми е жал за бабата. Много се ядосвам, че държавата оставя незащитени болните, възрастни хора, които не могат да работят. 200лв. е мижава история за човек, който е болен и не може да си сади градина или да гледа животни, че да оцелява. Парите отиват за ток и лекарства, дърва за зимата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 дни
hash: de3c92fa77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   авторе, решението да отидеш в чужбина е добро. ще се откъснеш от нещата тук, ще имаш време да се разсееш и да можеш после да започнеш начисто.
а бившата ще си намери решение като види, че кранчето е намаляло, ще си ограничи харчовете и ще не ще ще се научи да разполага с това, което има. ти пак ще пращаш на децата (300 евро дори ми изглежда много, но ти си знаеш). по-скоро можеш да им купуваш разни неща и да плащаш директно техни разходи, за да е сигурно, че отиват за тях
успех!

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: 310467bddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

47.   Бре, че умен народ се навъдил - 300 евро много били за две деца. Все едно са чужд ангажимент някакъв. Че те да не са само неини тези деца бре? Те какво са виновни, че родителите им са се разделили, че да трябва да живеят в мизерия и студ и да търпят немотия и подигравки от съучениците от малки?

Доколкото разбирам авторът не приритва от ентусиазъм да ги вземе при себе си, поне не го е споменал дотук - или бъркам? Най-вероятно и не би могъл да гледа малки деца сам и да ходи на работа в същото време или поне доста ще му се отели вола ако опита... големи нападки иначе, голямо нещо

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: 4cc563c0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   н 47, май забравяш, че Авторът ѝ е оставил апартамент - тоест тя не плаща квартира, а трябва само да си плати ток, вода и парно и това не плаща. Освен това храна и дрехи поне за децата плаща Авторът издържка. Извинявай, но тези деца за нея са на практика 0 лв. разход плюс тя самата живее без да плаща наем и нейната заплата не ѝ стига за ток, вода и тем подобни, но вместо да потърси помощ навреме или да си преструкторира разходите, тя чака да събере хиляди дългове. Съжалявам, но това е една лигла, която не може да се оправя с пари и отговорности.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 3 дни
hash: de3c92fa77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   47, авторът доброволно се е отказал от неговата част от апартамента в полза на бившата, дал й е кола, грижи се поне финансово и за децата: "Делът си от семейното жилище дарих изцяло на нея, напълно безвъзмездно. Прехвърлих и една кола на нейно име заради децата. За всяко дете плащам по 150 лв. издръжка или общо 300 лв. Всяка седмица, когато взимам децата и пазарувам храна и разбира се и за нея. Отделно, когато имат нужда от обувки и облекло пак аз купувам. "
авторът на практика е поел финансовата издръжка на децата, а по закон дължи 1/2 от нея, тъй като децата не са само негови. и никак не личи да живеят в мизерия и да търпят подигравки, напротив, майка им явно не може да си направи добре сметката

 
  ...
преди: 3 години, 3 дни
hash: 4f7c6f7c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

50.   Това не е майка! Всички защитници на "майката" злоупотребяват и дразнят с фалшивата солидарност, пропускайки, че двете дечица са жертви на безотговорна крадла! Потърпевш в същата ситуация.

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: bb4bbe87bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   Авторе, надявам се не си взел решение четейки повечето коментари тука. Никой не може да каже дали жена ти те обича или използва - само тя го знае, никой не може да я нарича боклук, глезла и т. н без да я познава и да знае положението ви. Слушай разума и сърцето си, вътрешния си глас. Сгрешила е жена ти с тоя любовник, но винаги има 2 страни на историята. Ако ти си я натискал да правите секс без тя да иска - ето откъде идва възглавницата и отвращението. Само вие двамата си знаете тези неща. Всеки греши, но има и прошка. 700лв и 2 деца в софия не са достатъчни, дори и ти да поемаш доста от разходите.
Добра идея е да вземе майка си при нея, дано успеят да продадат къщата. Виж дали ще си намери друг мъж и какво прави по-нататъка.
Защо пък да не те обича и да се разкайва? Дай време и на нея и на себе си, ако заминеш в чужбина ще ти се изяснят някои неща.
Пиши как се развиват нещата, желая ти много успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 дни
hash: de3c92fa77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   51, чети какво е написал авторът: "Искам да подчертая, че след раждането на второто ни дете, тя въобще не ме допускаше до себе си и не криеше, че сексът с мен вече я отвръщава и в редките случай, който го правехме си слагаше възглавница върху главата, за да не ме гледа. Имаше обиди по мой адрес и т. н. Това до шестия месец след раждането на детето. После не съм я доближил по никакъв начин. "
това дали прилича по поведение на жена, която обича съпруга си? тук става дума за месеци и години, не за някакъв период след раждането, през който тя е болна, уморена, разстроена и пр. И какво значи да я е натискал за секс? това не е ли нормално между съпрузи? не е ли част от семейния живот?
за разкайване сигурно се разкайва най-малко по материални съображения, но никак не мога да се съглася от написаното, че това е било случайна забежка и тя всъщност е обичала автора. хич, ама хич не си личи да е било така

 
  ...
преди: 3 години, 2 дни
hash: 45e3e51b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

53.   Аами като е закъсала я прати при любовника и да иска пари, кажи и че когато си е имала мъж до себе си не го е оценила, а пък сега не ти е никаква, все едно съседката или някоя случайна позната от улицата да ти иска 5-10 хиляди без никаква гаранция само и само да си гледа кефа.
Това не е случайно, Господ забавя но не забравя и въздава всеки му кой каквото заслужава. Тя е заслужила тази си участ с нейната грешка. Заклела се е във вярност не само пред теб, но и пред Бог. Съюз който е нарушила със своята иневяра. Ти вече си и простил щом сте се разделили интелигентно без да и смачкаш муцуната и се грижиш за децата.... апропо ти сети ли се да направиш тест за бащинство? Защото обикновенно курветините се плющят доста преди блудствата им да станат обществено достояние.... не че нещо ама може и да не си бащата на тези деца.
Като и трябват пари може да прави това което умее най-добре, да курвее насам натам и да изкара пари, ако пък е затруднена и има нужда от помощ и предложи да гледаш децата, но да и даваш пари и финансова опора като мъж, е все едно да храниш кучето дето те лае и да не уважаваш себе си и Бог.

 
  ...

1-50 от 64
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker