Кога спираме да прощаваме? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Кога спираме да прощаваме?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1409 пъти
Смятам се за интелигентен човек с добра самооценка за себе си. Изключително самостоятелна, оправна. Не съм някоя куха лейка, която може да бъде разигравана. Но за пореден път съм в същата ситуация- подведена от същия човек. Това продължава няколко години. И всеки път историята е една и съща - той се държи ужасно, аз си тръгвам, след известно време чувам познатите извинения, обещания, на които отдавна не вярвам, но се връщам. Всичко е прекрасно за някакъв период, след което той отново полудява. Няма да навлизам в подробности. Добре разбирам защо той се държи така. Не разбирам защо аз се връзвам всеки път, щом напълно осъзнавам, че той няма да промени отношението си. Сякаш част от мен се чувства длъжна да му дава шанс всеки път. Предполагам, че връзка с друг би ме откъснала от всичко това, но нямам никакво желание за това в момента, тъй като имам други цели.
Вече дори не му се сърдя, когато се случи нещо такова, приела съм го за нормално. Просто ми е досадно и се чувствам вързана.
Питам се кога ще ми писне наистина и ще спра да прощавам? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2787ac6aed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като поумнееш.
"Не съм някоя куха лейка, която може да бъде разигравана. Но за пореден път съм в същата ситуация- подведена от същия човек. Това продължава няколко години. И всеки път историята е една и съща"

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b3470c1f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-много втори шанс се дава и то при абсолютно изключителни условия. След това - поживо-поздраво. Хората не се променят току така, особено ако са над 20.
През целия си живот съм дал втори шанс само на 1 човек, но въпреки това не му давам шанс да се възползва отново.

Зарежи този мъж и си гледай живота. Живееш във фантазии, в реалния свят няма подобни приказки. Оставам с впечатление че донякъде дори го съжаляваш и затова му се връзваш на приказките. Това всъщност е вид емоционално изнудване от негова страна което трябва да прекратиш, в противен случай той ще продължава щом му позволяваш.

Прочети темата "Каква е целта му?" в сайта, случая там е доста подобен на твоя, но девойката се осъзна накрая.

http://spodeli.net/4/story-121826.html

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c3572bd083
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Казваш "Добре разбирам защо той се държи така", би ли, моля те, обяснила защо се държи така. И не за друго, аз съм просто в подобна ситуация и аз като теб, осъзнавам, че нещата едва ли ще се променят, едва ли той самия ще се промени, но въпреки всичко, което ми е причинил и всичките пъти когато ме е наранявал, аз съм готова да му давам шанс и пак, и пак, макар да знам каква ще е развръзката. Да надяваш се този път да е различно, но почти никога не е. И все пак си готова отново да му простиш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: cd22debf1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да простиш повече от веднаж абсолютна грешка! Не знам защо, но освен това прошката трябва да се изстрада, да се бори виновния за нея, защото той свиква че след грешка има и прошка и че насреща си има разбран човек, който му е в кърпа вързан заедно с прошката! Така, че изнеси се когато и ако се случи и посрещай делегация-веднаж за прошка, 2 пъти за прошка, з пъти за прошка и ако и тогава гафовете продължават промени човека! Успех и шанс ти желая!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d307d951c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз като по - малка много прощавах на хората какво ли не, но в последните няколко години се промених коренно в това отношение и вече не правя никакви компромиси дори и с най - близките си.

Номер1 не е прав, защото не става дума с поумнявана в случая, а за смяна на отношението, нагласата към хората като цяло.
Продължавам да ги разбирам, както авторката казва, че го разбира този защо е такъв и защо постъпва така, но вече не ми пука въпреки това, защото поставям себе си на първо място.

Моя съвет към авторката е да го зареже - да спре да се връща, да си преследва целите, а по пътя си към тях няма начин да не срещне човек, който наистина ще я цени.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3a8e61f3cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Безумие е да правим едно и също нещо и да очакваме различен резултат - Айнщайн.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b3470c1f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До №3:
Безкрайните шансове които даваш поддържат това поведение у мъжа. Т.е. в някаква степен ти си отговорна и единственото решение е да го зарежеш напълно.
Прочети историята и коментарите от линка в пост №2, мисля че ще намериш много общо с твоята ситуация. Надявам се ще ти помогне да разбереш нещата в подробности.


А към модераторите бих искал да задам въпрос, защо не одобряват коментари чиято единствена цел е да помогнат.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 13b72e8441
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Прошката сама по себе си е хубаво нещо и е добре да простим - заради самите себе си. Въпросът е: "Кога спираме да правим една и съща грешка отново и отново? ". Ами когато спре да ни пука или когато вземем твърдо разумно решение да приключим с това веднъж завинаги независимо от чувствата ни и да продължим, или и двете едновременно.
Ж

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker