Изпитвам ужасна вина и болка, бившата ми приятелка почина! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Изпитвам ужасна вина и болка, бившата ми приятелка почина!
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2605 пъти
Не искам да изпадам в подробности относно връзката ни, но беше изпълнена с много драматизъм и момичето много ме нарани. Обичах я, а тя две години го удари на лъжи, измами и игри с моите искрени чувства. Прекратих всичко и й казах, че повече не искам да я виждам и е мъртва за мен... А сега вече наистина е.
Аз живея и следвам в университет в чужбина, преди две седмици ми се обажда приятел от България и ми казва, че е загинала в катастрофа. Новият й приятел и шофьор на автомобила само с натъртена ръка изрода, който е карал с много над разрешената скорост и се е забил в идващ насреща джип. Тя, загинала на място. Просто умрях вътрешно. Не ми достигна въздух. Бях стъписан ей така целия ден. Платих ненормални пари за самолетен билет, но държах да присъствам на погребението. Опитах се да успокоя семейството й, ама се наложи те да успокояват мен. Останах за няколко дни, после се прибрах, защото не издържах да стоя още. Но и тук не спирам да мисля за нея.
Не мога да повярвам, че я няма. Вечно млада, красива, завинаги на 22. И никога няма да си простя, че не й простих. Сега можеха по друг начин да стоят нещата. По един косвен начин виня себе си. Помня много ясно последните си думи към нея, че ми е съсипала живота. Те ме преследват всяка нощ, не мога да спя вече. Нощите ми минават в безцелно витаене в миналото. Което няма как да върна, няма как да върна и нея. Ако не беше моето семейство, да съм се самоубил. Заради тях се опитвам да продължа. Но се чувствам като убиец. Мразя най-много себе си, а после и боклукът, дето я уби. И двамата я убихме. Как да живея с това ми кажете? Не съм спал спокойно 2 седмици... Едно мога да ви посъветвам и това е да не съдите жестоко за грешките хората, които обичате. Ако можех да върна нещата, щях всичко да простя. Кажете ми, лекарства ли да взимам успокоителни или какво? Терапевт ли да посещавам? Чувствам неистова вина и мъка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 603e8d36de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Глупости, ти не си длъжен да и търпиш игрите цял живот, за да не реши да се събере с някой прошляк, който ще кара с 200 и тя да няма нищо против.

Ти какво си виновен, че има идиоти готови да умрат за малко адреналин? Тя самата не е имала нищо против явно.

За мен по-жалкото знаеш ли кое е? Че този задник ще бутне няколко бона рушвет и ще го пуснат на улицата да си убива и други хора. Както става в 99% от случаите в милата ни татковина.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 98f882aa28
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти не си виновен!!! БОГ така е пожелал, някои млади, други на стари години, никой не знае кога ще умре.
В тази ситуация няма виновни.
Случват се и катастрофи, за това трябва да дават книжки на наистина умели хора, а не на пишман шофьори.
Но и най-добрият шофьор прави грешки, а понякога тези грешки се заплащат с животи.
Не се вини, защото така няма да я върнеш.
Продължи напред, нека срещнеш любовта си в най-скоро време.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 603e8d36de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   2, абе и аз вярвам в Бог, ама точно в тоя случай да кажеш, че Бог така е пожелал е глупаво. Какво му е виновен Бог на оня, че се е взел за пилот от формула 1.

Единственото, за което мога да виня Бог е, че не му е налял още малко сиво вещество в черепната кухина.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 31a7169c5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, хайде без хейт, много е лесно да се "говори", когато лично не си го преживял.
Да номер 2 е прав/права, ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш.
За всяко нещо си има виновник, дали самият ти или някой друг няма значение, защото е факт че е станало.
Може да не ти се вярва, но има висши сили които знаят кога клечката ни ще угасне.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 603e8d36de
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   4, къде го видя тоя хейт. Шампанско ли трябва да му отворим на този шофьор? Да е станало неволно, разбирам, ама за да е карал с висока скорост, сам си го е търсел. Няма как да го оправдая с Бог. А автора не е виновен за това, че някой е прост като гъбено семе и не си дава сметка, че може да убие някого.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a3d74037ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Момичето се е държало зле с теб и за това са били твоите думи към нея. Със сигурност не са я убил ти, а нейната глупост да се вози с безотговорен шофьор.
Посещавай терапевт да ти намести малко мислите. Не мисли за самоубийство.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: df4f350167
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Да преживях и аз подобно нещо преди около 2 год, най-близкия ми човек почина в ръцете ми, от тежко заболяване, преди това и аз имах проблеми с него много сме се карали имаше връзка, от тормоз ме разболя и мен и се наложи спешна операция! Направих я и продължих да го гледам! А после не бях спала 1 година без 1 седмица! Личната ми даваше ксанакс, лексотан и лежах упоена с отворени очи! До като накрая реших да си помагна сама-Трябваше ми препарат с природни продукти към който не се привиква! Открих такъв, " Спокоен сън"на Допелхерц, билки без опастност от пристрастяван! Много съм доволна! А по твоето чувство за вина, повярвай в предопределението на нещата-така е трябвало да стане, така е станало! Ако тогава не бяхте се скарали, щяхте да продължите и ако нещата бяха такива, пак щяхте да се скарате! Това, че си й казал, че е мъртва за теб, значи, че не искаш нито да я чуваш нито да я виждаш! Така, че споко, нямаш вина, май всеки, като си отидат близките му си припомня усложнения в отношенията си и се чувства виновен! Известна ясновидка тук в интернет пише по въпроса и казва, че няма починал, който да роптае срещу близки!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d2d83e0327
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Тя е направила своя избор, не си виновен за нищо, не може цял живот да прощаваш, човек който изневери веднъж, няма бъдеще с такъв. Разделили сте се всеки е тръгнал по своя път, ти не носиш отговорност за нейния път.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f9044dcd7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не се измъчвай младеж! Всеки един от нас заслужава съдбата си по някакъв начин. Ако тя се беше държала добре с теб, сега можеше да сте щастливи заедно, обаче първоначално тя е избрала друг път, а не ти. Така че не се обвинявай за нищо, направил си каквото си могъл и накрая си направил своя избор базиран на нейния. Понякога идва момент в живота, когато е нужно да спасиш себе си, някои хора просто не могат да бъдат спасени и не си длъжен. Най-трудно е да помогнеш, на някого, който не желае помощ ;) Преживей я, дано сега е на по-добро място! Спаси себе си! Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 78c9503842
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Каквото и да ти говорим, вероятно няма да е от кой знае какво значение. Сам трябва да разбереш, че ти реално не си виновен за абсолютно нищо. Не се обвинявай, не е нужни да прощаеаш на хората, когато повтарят грешките си. Не сте се разделили по мирен и добър начин, но така е трябвало да стане. Направила е своя избор и така е трябвало да стане. Починала е по нелеп начин, но ти оо никакъв начун не си виновен.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3b0675826f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Човече, разбирам че ти е трудно, но ти нямаш каквато и да е вина. Измъчваш се защото смяташ че може би не е била толкова лоша колкото си я спомняш, но това не е така. Нормален човек не лъже в продължение на години. Най-вероятно си ѝ угаждал или си бил удобен като емоционален отдушник затова те е използвала.
Дори да ѝ беше простил, нещата между вас щяха да продължат по същия начин. Хората не се променят само заради добри пожелания. Думите са думи, но всеки прави своя избор и живее с него. Ти не си виновен за нещо, нито си имал бъдеще с тази девойка, нито тя те е обичала.

Тъгата е нормално нещо когато си обичал някого силно, но преодолей чувството за вина. Ти не носиш отговорност за чуждите избори и постъпки.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0d8c5f1f06
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здрасти, много е добре, че си се прибрал за погребението в името на прекараното време заедно, а за родителите ѝ със сигрност е много добре, че са те видяли - вид уважение е към тях и изобщо, НО ти не си виновен за грешките на другите.
Тя сама си е избрала човека до себе си, тя е знаела какъв шофьор е и е била голяма жена - знаела е с кого е, в каква кола се качва.. Също не пишеш дали е била с колан или не - малко странно е тя да не е оцеляла на предната седалка ако е била, а шофьорът да няма никакви наранявания.
Добре е обаче, че страдаш открито и споделяш тъгата си. Човешко е.
ж33

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4b74c6c6b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Първо - съжалявам за болката ти, но не си виновен ти, разбира се. А ако това не се беше случило и двамата щяхте да продължите живота си. Вина с основание може да изпитва новият й приятел. А ти - може да посетиш психотерапевт, да. Купи си и книгата на Хорхе Букай "Пътят на сълзите". Тя се отнася точно до загубата. Остави се да изживееш емоциите напълно и помни, че и това ще мине, а животът е за живите.
Изпращам ти положителна енергия.
Ж29

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 311c9f2b87
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Обичаш я силно и затова страдаш. Няма по лошо нещо от това да знаеш че никога няма да видиш повече човека, когото най - много искаш, харесваш и обичаш. Знаем през цялото време какво точно трябва да направим, но въпреки това не го правим и после съжаляваме, но е късно.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 603e8d36de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Ние имаме навика да изпитваме състрадание към починали и да ги оневиняваме за всичко, което са сторили приживе и да ги изкарваме по-добри отколкото са били всъщност. Неслучайно има приказка "за починал хубаво или нищо" и това не е лошо, разбира се.

Но става лошо, когато започнем да се чувстваме виновни за нещо "лошо", което сме му казали/направили приживе, макар че си го е заслужавал тогава. И после се питаме "абе не бях ли твърде рязък" и започваме да се чувстваме лоши в собствените си очи, а починалия да го изкарваме едва ли не ангел (заради намесилото се състрадание и жал).

Но разбира се, всичко е в главата ни и в емоциите ни. Истината е, че починалия нито е бил перфектен, нито пък ние трява да се чувстваме толкова виновни, а и в крайна сметка и ние ще бъдем покойници един ден ит ова не означава, че сега всички трябва да ни робуват и да ни позволяват всичко, само за да не се чвустват виновни, като гушнем букета някой ден.

Всеки жив си е отговорен за своите си дела и си носи последиците от взетите решения. Няма нужда от толкова драма.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4b9ec2dafc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Хем смешна, хем трагична "картинка"- Ти си бивш и такъв ще си останеш, не ми го побира главата, как като сте приключили взаимоотношения, ще отидеш на погребение?
Това момиче ти е чуждо, не ти е роднина или жена, а това че сте имали връзка някога не значи нищо, колко от нейните бивши са отишли на погребението? !
Изневерявала ти е, лъгала те и т. н, а ти ще рониш "кървави сълзи" за нея, а съм сигурна че ако ти беше на нейното място надали щеше да се сети за теб.
Извинявам се за написаното от мен, но съм директна и държа да прочетеш всеки един коментар, за да си направиш сметка редно ли е всичко това.
Защо е трябвало да й прощаваш? ! Ще потъпчеш себе си, само за да бъде нечий друг "щастлив", а с тези изневери и лъжи малко ме съмнява да е била щастлива и влюбена с теб.
Тя е била избрала пътя си, изобщо не трябва да се самообвиняваш, не си виновен за нищо.
Обезателно посети психолог или си намери купища работа, за да не мислиш за ситуацията.
Аз съм на принципа- "Бог прощава, аз не", та дори и да беше простил пак тази катастрофа можеше да се случи.
Поради изневерите и лъжите й поне си я запомнил и с малкото добро, защото ако бяхте заедно и се беше случило това...?

Продължи живота си отначало, ще срещнеш правилното момиче за теб.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b173ca1447
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Тъжно е, че едно младо момиче си е отишло, но за теб тъжно е защото ти е била близка. В момента си в шок, но с времето ще прогледнеш от срани както сега ние. Защо да си виновен ти? Защото не си бил до нея, незнам какво те е излъгала за да си тръгнеш, но щом след теб е продължила живота си, няма за какво да се виниш и да беше простил, насила ли ще я държиш да не излиза, да не се среща с хора за да не се случи нещо? Просто така е писано... Разбирам те и аз съм се чувствала така спрямо мои приятели, а дори и за хора които въобще не познавам питала съм се защо не аз, а той/тя, ами така е писано. Незнам какво е направила, но всеки наранен би си тръгнал като теб няма за какво да се виниш, тя е избрала своя път с теб или без теб тя пак щеше да е в тази кола! Да те боли е нормално, но да се виниш не! Уважавал си я, обичал си я... ТИ НЕ СИ ВИНОВЕН, много е важно това да разбереш, защото твоя живот продължава, искаш или не, а аз съм сигурна, че тя е била чудесен човек, който след време би искала да си щастлив и да продължиш напред!! Най добре е да отидеш на психолог да поговориш, да споделиш, това е огромна травма ако я държиш в себе си и неуспееш да се справиш с нея сам няма как да е добре за теб!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 065e7cfdf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   От автора: Благодаря много за подкрепата! Може да не вярвате, но ми помага, оценявам го! Просто трудно е да преодолееш, че последния път, в който си видял сега вече покоен човек, ти си бил груб. Разяждаше ме отвътре. Особено когато с този човек сте имали и много хубави мигове, като почине - ти започваш за умаловажаваш лошите и да си спомняш с тъга за добрите. Наистина я обичах. И след всичко все още я обичам, където и да е. Не съм споменавал, но тя ми беше първата истинска любов, както се казва. Аз съм вярващ - в съдбата, в Бог, в доброто. Но наистина приятелят й се е правил на Бог с фаталните 180 км/ч. Не знам как точно тя е загиналата, той има счупена ръка и травма на челюстта, по-рано не казах. Той не беше на погребението...Сложили са колани. Мисля, че просто джипът е ударил в нейната страна. Лекарите само са констатирали смъртта, познати ми казаха, че тя почти била срязана на две през корема, а краката са й били счупени. Стъкла са се забили по цялото й тяло. Не е имало никакъв шанс. Съжалявам за гнусните подробности, повярвайте ми и на мен не ми се искаше да ги знам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 63edc6c388
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Казал си и, че е мъртва за теб... какви ли не думи казваме в яда си. После съжаляваме.... но... Внимателно прочетох всичко, което си написал. Ако мислех, че си виновен за смъртта на едно 22 годишно момиче, щях да ти го напиша в прав текст. Мисля, че не си-ако достоверно разказваш всичко. Дума няма да кажа срещу момичето-за мъртвите или добро, или нищо, но тя е направила сама избора си-фатален, за жалост. А има една житейска мъдрост в която дълбоко вярвам-така било писано. Безсилни сме срещу съдбата, повярвай....

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6f71795931
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Слушай ся пич, ти нямаш ли грам мозък да се осъзнаеш, че не си виновен за тая. Умряла е и толкова. К'во ти пука не мога да разбера? Щял да се самоубива... самоубий се за моите измрели роднини тогава, аз бих казал че си виновен и за тях. Предполагам на погребението някой неин роднина ти е втълпил нещо и те е набедил, но бъди спокоен, нямаш вина. В коментарите веднага ще ме нападнат "моралистите" и вярващите, ама не си ли е така-кифлата(няма да казвам другата дума, сети се) си е избрала някъв джигит дето не мисли като дава газ и бум, няма я. Ти къде си, да не би да тикаше колата с 200? Ти въобще къде беше, каква вина мислиш че имаш тогава??? Я по-спокойно, дръж се малко като мъж и стига хленчи, не е първата не е и последната, давай напред (или карай наред ;) ) и тва е. Не те обиждам и се надявам модераторите да одобрят коментара, защото наистина имаш нуждата да се осъзнаеш малко. А за тия дето ще ме нападнете в коментарите-рядко следя теми в които съм коментирал, така че няма смисъл. Айде със здраве!!!

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b65952fdff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Има съдба, на всеки дните са написани някъде на небето. Ти нямаш нищо общо с това. Пий чай от жълт кантарион или глог, мента и валериан, за да спиш. Чети религиозна или езотерична литература. Душата е безсмъртна. Някои вярват, че има и прераждане...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: dfc2502222
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   "беше изпълнена с много драматизъм и момичето много ме нарани"

"а тя две години го удари на лъжи, измами и игри с моите искрени чувства. "

Щом говориш така за нея дори след като е починала, т. е. след като би трябвало абсолютно да си я идеализирал в съзнанието си, значи изобщо не е била читава дамата.
Аз бих ти го казал така - получила си го е! Още повече, че те е сменила с някакъв откаченяк, който я е утрепал...
ВСЕКИ ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА СИ! Не се коси, момче! Намери си свястна приятелка, която ще те обича и уважава, ще мисли за съвместен живот и деца, а няма да се занимава с някакви загубеняци, понеже не ѝ достига тръпка в живота!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: bf31d7067a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Чувстваш се виновен, защото събитието внася у теб усещане за такава липса на контрол и логика, че това е ужасно тревожещо. Когато поддържаш идеята, че ти си виновен, ти всъщност поддържаш фантазията, че въпросът за живота и смъртта на любимите хора е в твои ръце, че имаш контрол над тези неща.

Имаш нужда да приемеш безсилието си.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 996f380198
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Ех, да се надявам че сме обичали една и съща хаха ще е заслужено

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker