Вещоманка съм, моля, помогнете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Вещоманка съм, моля, помогнете
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2517 пъти
Е, като че ли не е типичната вещомания. Нямам никавак емоционална привързаност към предметите. Но усещам съпротива когато си направя план за чистене, подреждане и хвърляне. И не говоря за мързел. Истинска силна вътрешна съпротива. По принцип съм доста волеви и дисциплиниран човек. Готова съм да се да се преборя с това, но не знам как да си помогна. Много ми е трудно да разбера каква е причината, а смятам, че осъзнаването е 50 % от решението на проблема. Изгледах и изчетох доста неща по въпроса, но някак си не се откривам напълно в дадените примери. Посещавала съм 2 години психолог, който доста ми помогна, но по друга линия. Към настоящия момент не мога да си позволя професионална помощ ( психолог, психиатър)Може би е време за малко факти? Не искам да бъда голословна...

1. Единият от родителите ми има този проблем с вещоманията
2. Друг член от семейството има страхова невроза и панически атаки
3. Преживяла съм насилие, но приех, продължих и простих. Не мисля, че това е коренът на проблемът. Споменавам го само като шрих, защото не знам кое е важно и кое не.
4. Харесвам реда( приятно е), но нямам желание за себе си да създам уютен дом.
5. От дете съм разхвърлена, дори когато ми казваха да оправя стаята ми, никога не желаех да го направя - тъпчех всичко навсякъде (дори храна с дрехи в гардероба) само и само да изглежда оправено. Отлагах до последния момент и се измъчвах много. Ужасно много. Наистина не исках да оправям стаята. Някаква вътрешна съпротива. Бунт.
6. Имам проблем с вещите от гледна точка на това, че "винаги може да потрябва за нещо". Може да се дължи на липса на големи финансови възможности и страх от "нямане".
7. Трудно взимам решения в живота, дори мога на физическо ниво да се разболея, ако е много трудно.
8. Имам тази.... може би е някаква компулсия или натрапливост да проверявам входната врата дали е заключена много пъти преди да изляза навън или преди да легна да спя. И броя. По 3-ки. Едно, две, три ( една тройка), 4, 5, 6 ( втора) и 7, 8, 9 ( трета) и... пак повтарям. Мога да повторя до около половин час това броене и пробване на бравата дали е заключена.... Как бравата е още здрава - пълна мистерия :))) п. п Никога не проверявам дали е заключено когато съм на гости. Дори не ми хрумва.
9. Мръсотията, която аз създавам, ме дразни, но някакси правя всичко възможно да не я чистя. Мога да ям по 3 пъти, да "трябва" да свърша нещо много "важно", дори да се организирам така че, да не се прибирам, за да нямам възможност да оправям и да се измъчвам как да избягам.... Много ми е трудно. Не мога постоянно да бягам от собствения си дом!
10. Живея сама. Ако съм обвързана, ходя на гости на моя партньор. Той, разбира се, не подозира нищо. Имам добра лична хигиена и съм спретната. Споменавам съм тук-таме нещо, но определено имат бегла представа за какво иде реч... Разбира се, този начин на живот много пречи на социалния ми такъв. Трудно е да обясниш на някой защо не може да ми дойде на гости...
11. Изпитвам облекчение когато пътувам - колкото по-дълго време ме няма, толкова повече няма да се измъчвам как да се "излъжа" да не чистя и подреждам


Моля Ви, помогнете. Готова съм да се променя и да пробвам нови неща, които биха ми помогнали. Осъзнавам 2 неща - без външен импулс не мога да се справя и не желая да вървя срещу себе си и да се бунтувам. Но не знам как да си помогна, a стигнах някой лимити, че даже ги и минах....
Белите червеи, които се появиха вкъщи, сега вече са мухи...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: b67f517e63
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Снимаш всичко-уреди, дрехи, чанти, обувки, кабели, часовници, съдове, трансформатори и каквото имаш още, и снимките ги публикуваш в ОЛХ, поне ще им вземеш някой лев за тях,вместо да ти заемат място. Този съвет мога да ти дам.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a14cd45197
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам подобен проблем в по-лека форма, но нямам ясно решение. Предполагам че става въпрос за някакво обсесивно разстройство. Перфекционист съм и това също ми влияе в някаква степен. И аз обичам ред и чистота, стига да не се налага да се трудя за това. Когато мисля за подреждане или чистене не виждам как да се случат нещата, но понякога се насилвам и изготвям кратък план според който действам.

Опитай да направиш нещо подобно - предварително изготви конкретен план за почистване на определени неща, не е нужно всичко наведнъж. Така всеки ден почиствай и подреждай една част от жилището си. Спри да събираш неща които са ненужни. Това е най-големия капан. Излез от заблудата че всяка дреболия може да е полезна. Така или иначе някои неща могат да се заместят с други, а когато наистина имаш нужда от нещо което не притежаваш ще го купиш или намериш.

Желая ти успех и се надявам да споделиш развитието на ситуацията си.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 917701ad4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Оле, зaвършвaщото изречение ме блокирa! Нaдявaм се дa е сaмо с цел придaвaне нa дрaмaтизъм зa по-бързи и ефективни коментaри, a не действителност... (aко Е, сaмо психотерaпевт може дa ти помогне).
Aз преди години много трупaх, но моето беше осъзнaто-бедност. Зaпочнaх дa рaботя нa 16 г. и първaтa зaплaтa я изхaрчих зa подaръци нa родителите и сестрa ми. После пък ме хвaнa стиснaтост кaто видях колко бързо се топят. Тa си купувaх дрехи и други нещa и трупaх ли трупaх, с етикетите, в опaковките им. Бях събрaлa 3 огромни чувaлa с НИКОГA ползвaни дрехи.
Обичaм "подреденият хaос" тоест, знaм всичко точно къде е, въпреки, че зa други може дa е хaос/рaзхвърляно, но съм гнусливa и чистя дори мaлко в повечко от нормaлното.
Рaзделих се с "нaтрупaното богaтство" когaто осъзнaх, че вече е проблем, но пък, че вече могa дa си позволявaм дa купувaм когaто си поискaм, a и в същност нямaм нуждa от всичко товa, сaмо психическa зaвисимост е. Подaрих почвти всичко, което имaх. Седнaх, нaревaх се, мислех, че от мъкa по "богaтството" ми, a то сaмо се особождaвaх и емоционaлно вече.
Нa другият ден ходих дa си купя някои нещa просто зa дa се проверя. Минaхa години от тогaвa, но още помня онзи освобождaвaщ рев, чистият ми и просторен дом (чистa енергия).
Все пaк мисля, че при теб е по-сложно...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8b14ba4a24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Оф, с бели червеи вече е кофти.
Според мен, а и ти казваш, имаш психичен проблем и част от него е тревожността. Чрез нежеланието ти да изхвърляш, може би се запасяваш и така си осигуряваш. Освен драмата, която имаш в личния си живот, имаш и хора, психично обременени в семейството. Така, че имаш и фамилна обремененост откъм химически недостиг в мозъка. Посети и психиатър, може той да има някакви идеи.
Аз също имам проблем с изхвърлянето и по едно време бях въвела правилото да изхвърлям по едно нещо на ден. В рамките на деня, ако срещна някаква вещ, за която отдавна мисля, че й е време да я изхвърля, я мятам в кошчето за боклук. Може да е някакво бельо, нещо от кухнята, стар вестник или крем, който не употребявам.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 839eb20044
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Вещомания е мания на хора събиращи всевъзможни вещи в къщи и в даден момент става като сметище. Това е психическо заболяване, но твоето е друго психическо заболяване. Лекарите преписват хапчета за твоя проблем, другия вариянт е да тръгнеш протие себе си и да правиш нещата които разума ти казва, а не ония гаден, , импулс, , Ако втория вариянт ти е невъзможен, трябва да прибегнеш до първия който е по гаден, защото изписват силни антидепресанти които са си чиста отрова за човешкия организъм и ти се зговнясва мозъка от тях и след време ще започнеш често да забравяш като старите хора и куп куп куп още негативни отражения. Но поне те ще, , възпират, , тази твоя мания да проверяваш бравите по 100 пъти, но за чистеното... може да си остане така защото повечето антидепресанти те, , свалят, , и си по-малко активен с тях. Ако не прибегнеш от единия от тия двата вариянта, животата ти ще зацикли и ни семейство ще имаш, нито нещо ще постигнеш като добра реализация. И гледай много много не го споменавай това пред хора, защото автоматично ще те сметнат за, , КУ-КУ, , и ще те избягват.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d832687c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Страдаш от т. н. Синдром на Меси и само с психологическа помощ се лекува. И моите родители до някаква степен страдат от това, особено баща ми, но по-скоро при тях е повреда от комунизма, когато са живяли в условията на дефицити.
Помогнах по Великден на Майка да разчистим, а тя ревеше и изпадна в нервна криза, че хвърлих прогнили булани и други боклуци. След това обаче се почувства добре. Баща ми беше на село, иначе изобщо не можеш да изчистиш.
Мисля, че на теб ти трябва психолог, а за почистването на дома се довери на близък човек и заедно да почистите
Раздели вещите в 3 категории

1. Такива, каквито действително ти трябват
2. Откровенни боклуци - счупени неща примерно, но също и празни опаковки, развалени храни и така нататък
3. Непотребни неща - неща, които не са счупени, но не си ползвала в последните 3 години да кажем. Тези неща ги сложи настрана, не ги хвърляй веднага.

Така поне 1 купчина ще изхвърлиш. Ще минеш всички неща и ще можеш да почистиш шкафовете, където са се заселили насекомите.

Аз МРАЗЯ този начин на живот. Ако има как ще имам 1 маса, 1 стол у дома и 1 легло, 1 шкаф. Винаги като си купя нова дреха примерно, хвърлям 1 стара. Никога не събирам боклуци - хвърлям и после дори по-добре да купя ново.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 839eb20044
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   И аз мразя този начин на живот, и като номер 7 ако мога ще имам само една маса и един стол. Обичам пространството дава ми чуство за свобода. Дори вещите които наистина ми трябват гледам да са с по малогабаритни размери, малък хладилник, малка секция в нас, дори в бъдеще мисля да си взема пералня с горно зареждане защото е по-малка и ще имам повече място.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 839eb20044
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Познавам такав който си беше забатачил къщата по този начин, най-вече с мизерия и комшиите бяха звъняли на общината заради остра неприятна миризма и бате го бяха натикали под запрещение в психото. Така че миличка ако не вземеш мерки, може нещата да ескалират. И аз не обичам да чистя, живея сам, особенно фурната и тоалетната мразя да ги чиста но ги чистя макър и с неудоволствие, даже комплименти съм получавал от гости за тоалетната че била прекалено чиста за сам живеещ мъж. Утре ще чиста фурната и така. Човек не може да се забатачи. Не всички задължения в тоя живот са приятни. Аз лично си пускам музика в тубата и така си действам и така си прая тези неща поне малко приятни. Мразя и вечерното миене на зъби, но го права защото си държа на усмивката, а хубавата усмивка изисква каквоо? Усилия:))Единственото което ми прави истински кеф да чистя това е колата:))Обичм да лъщи, лъщи и стелките да са като все едно току що колата излиза от фабриката:)) Сега отивам да мия чинии и тигани от таз вечерното готвене и ядене. Мога и да ги остава и за утре но някак си няма да мога заспа като хората като знам че седат неизмити:)))

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: bf99a52f73
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Гледай по ТЛС, канала "Вещомани погребани живи". Много е интересно, това е проблем, моите родители го имат също. Осъзнах го когато гледах това предаване. Прегледах всичко вкъщи, всичко онова което не е ползвано 2 години, счупено, пукнато няма място в домат ти. С намаляването на вещите се чувствах страхотно, гледам и да не купувам много нови неща. Много неща дари, подарих, продадох. Ходех с телефона и щраках, пусках и продавах. Удоволствие от това от ненужни вещи да правиш пари. Но освен всичко, живота ми беше в застой, с отърваването от вещи и раздвижването на енергията животът ми се промени.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: bf99a52f73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Пропуснах да ти напиша, ако примерно подреждаш и изхвърляш неща от гардероба си, ако нещо много не искаш да изхвърлиш не го прави. Като свършиш дай си малко почивка и пак огледай последно какво можеш да махнеш, след 2-3 часа повтори, така със сигурност като ти улегнат нещата в главата, ще хвърляш повече и повече без да се насилваш. Освен това наистина намери ТЛС канала и гледай там има такива чиито къщи са затрупани с багаж и мръсотия, идват хора с противоположният проблем безкрайно подредени и чисти до вманиаченост, те им помагат да изчистят, изхвърлят по 1 контейнер боклуци и къщата блеска, чувстваш положителната енергия. Има го и в Ютюб на английски, дори и не разбираш езика, гледай промяната е невероятна и за къщата и за хората и за тези които са помогнали.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e24d970c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката:

Благодаря на всички за насърчителни коментари!

Към номер 1 - нямам ценни вещи за продан, а относно дреболиите - не мисля, че бих се решила да говоря по телефона от сутрин до вечер или да се пазаря например за зарядно от стара нокия за 4 лв. :)

Към номер 2 - Същестува много известния метод на Малри Конди за почистване. Дори и имам и книгата. Основно тя препоръчва да не се чисти и подрежда по стаи, а по категории. И да се извхвърли наведнъж всичко ненужно от цялата категория. Това предодвратявало повторното натрупване и изпадане в същата ситуция след известно време. Запознат/а ли си? Какво мислиш? Прав/а си, че от изключителна важност човек да спре да внася боклуци вкъщи. Поне този етап от промяната съм го приключила. Внасям вкъщи само неща, които наистина искам и ще ползвам. Но мисля, че "нямането" затруднява много изхвърлянето. Може ли да ми дадеш пример с някой твой план?

Към номер 3 - Благодаря за споделеното. Мисля, че се изисква доста смелост и психическа сила да сториш това, което си направила ти. Не мисля, че мога да си позволя да си купувам на този етап каквото и когато искам и това по някакъв начин ме "блокира" да държа дрехи, които така или иначе няма да ползвам само защото знам, че не мога да си позволя други. Най-малкото са 2-3 номера по-малки, но синдромът "един ден когато отслабна, това ще ми стоу супер... " Би ли ми разказала малко повече? Как точно и кога разбра, че можеш да си позволиш каквото искаш? п. п Последното изречение не беше за драматизъм. Просто обективен факт.

Към номер 5 - както вече споменах не мога да си позволя психиатрично лечение сега, освен ако то не е безплатно. Знаеш ли за такова? :)

Към номер 6 - не виждам полезен ход за действие

Към номер 7 - старая се да категоризирам по някакъв начин. Към категория едно има много малко неща, към 2 - да има 1-2 чувала боклуци преко сили ( например изхабени маркери и т. н. - скоро не съм ровила по шкафовете), но 3-та категория е проблемна - мога да намеря приложение на всяко нещо. Например... непотребни лекции? Че защо да ги хвърлям - използвам листовете и от другата страна като си пиша чернови за нещо. Но.... идва един такъв момент, дето неизползваните листове втора употреба растат бързо, а скоростта на използването им - не. И да имам сега 2 шкафа с толкова хартия... Няма да пиша мемоари, я. :) Но от друга страна... как да ги изхвърля? Дилема :)

Към номер 8 - и аз не харесвам този начин на живот. Затова искам свобода и простор. Не мога повече така.

Към номер 9 - наясно съм с последствията. Това не помага да бъда по-резултатна. Има огромна разлика между липса на възпитание и мързел и силни съпротивителни сили, поради неизвестни за мен причини. Мисля, че трябва да фокусирам върху борбата с причините. Защото дълги години борба със следствието само тушираха проблема, а не го разрешиха.

Към номер 10, 11 - изгледала съм доста от видеата за вещоманите в ю туб. Доста сезони. Беше донякъде полезно. Но май не взех много полезна информация оттам.... Повечето от хората са емоционално свързани с вещите (носят им спомени, свързват го с друго време) или гледат множество животни в тясно пространство. Не се идентифицирам с общия случай. Моят живот продължава. Разбирам ги, но някак си не усещам това да е моята мания.... Мисля, че психологическо четиво би ми помогнало да "схава" по-лесно нещата. Да знаеш някаква книга по въпроса? В България няма много-много информация по темата....

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d832687c35
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   От 7 - Лекции и тетредки ще ти кажа как изхвърлих - просто си помислих умствено, че след 1 година материалът и без това не е актуален, има и учебници ако ми трябва нещо - в един чувал и има до нас кош за хартия и ги изхвърлих всичките на един път. Такива неща аз лично хвърлям на един път.
Всеки има боклуци като лекции. Мъжът и има много такива неща, не ги е хвърлил, но всичко друго е хвърлил. Аз събирам.... плюшени играчки пък, но по едно време забелязах, че много станаха и си купих един кош за пране, събрах ги там да не висят навсякъде и не си купувам вече, освен по някакъв повод.
С две думи ОК е да имаш леки отклонения, но твоето е Меси синдром. Не бях чувала за категоризирането по групи, което писа на 2, но при майка ми горе-долу така изчистихме. В кухнята сядаме и почваме - счупените и непотребни кухненски неща веднага в чувала за хвърляне, а тези, които евентуално потребни биха били на страна. Накрая ги минаваме и пак се решава. Примерно имаше тенджера саааамо с една дупчица която можело да ползва в градината за нещо - изкарах я в градината тенджерата и след 3 дни като нищо не беше направено с нея - хайде в коша.
Не изчистих и половината от боклуците в интерес на истината, но беше направо много наложително. Изхвърлих 35 чувала ГОЛЕМИ, а предишна година само от кухнята 6 чувала.
Проблемът е, че изпада в нервна криза, а бащата дори миналия път от коша беше домъкнал обратно неща при положение, че бях носила чак до кошове пред блоковете. Сега бях с кола и ги разхвърлих бокууците поради тази причина из контейнерите на целия град.
Имаме ваканционен апартамент, в който се усетих, че съм събрала стари дрехи, които никога няма да облека - хайде в чантата и на циганите. Бяха в добро състояние и маркови дори и се зарадваха
И на мен ми е трудно, но няма как. Знам какво се случва като не хвърляш. Нещо като се скъса - хвърлям. Ти носиш потребни неща вече вкъщи, но прави като мен - веднага хвърли нещо непотребно като домъкнеш нова вещ. Особено за дрехи прави така.
Майка ми ревеше и се тръшкаше с аргумента, че хвърлям, защото съм „богата“ и мога да си купя много неща... истината е, че Меси синдрома не е проблем на нямането, а проблем на имането. Аз моите неща мога в два кашона да ги събера, всичките си дрехи мога в два големи куфара да събера. Майка ми има 1 огромен шкаф само с вехти якета, в които намерих и якета от нашето детство, намерих и изхвърлих РИТАНКИ (на 33 г съм! ) от бебешките ми години в много лошо състояние и разкапани вече, пелени, ей такива боклуци - за внуците пазила. Ластиците вече се бяха разградили да не говорим за качеството на нещата в онова време.
Булани от баби да не говорим колко събрани. Чеиз имам цял шкаф. Една булана нова изхвърлих, в смисъл не ползвана, която миришеше на някакви химикали (навремето отрови всякакви са ползвали) и беше от 40 г. в някакъв вмирисан плик. Щяла да даде буланата в старчески дом като дарение. Оставих я един ден на коридора. На другия ден не беше дарена - хайде в коша. Рев, тръшкане.
Ревеше като луда за това, че ѝ изхвърлих торбичките в една голяма торба - вмирисани, включително от риба торбичка беше сложила там. Купих ѝ чували за боклук, за да има, защото за това ги ползвала и хвърлих всичките торбички. За това най-много рева.
Баща ми е още по-критичен. Той е превърнал двора на къщата ни в бунище - железа (чакал по-добра цена за желязото), смениха дограмата - старите прозорци 10 години вече са в градината, племенникът ми счупи един прозорец и щеше да се нареже, абе нямаш си представа какво е при родителите ми и пак не се е пуснал някакъв червей
Аз предпочитам да хвърлям, за да мога и да чистя. При тях не можеш да изчистиш, защото зад всеки диван, между дивана и секцията, зад и под леглата има боклуци. Събират и мебели!

Къщата е на баба ми. Докато тя беше млада и се грижише за дома сме живяли в спретната атмосфера - със стари вещи, но не беше така. Откакто тя не може да се оправя вече и родителите ми са поели къщата е страшно. Имат и добър доход. Тоест купуват нови неща, мебели, дрехи и обувки и става страшно. Баща ми 4 години не можа да се раздели със старата си кола и стоя на улицата!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 917701ad4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Н 3 съм. Когaто зaпочнaх дa рaботя и печеля достaтъчно зa дa съм спокойнa, че могa дa обслужвaм нуждите, тогaвa се отурвaх от нaтрупaното. В Бългaрия имaх добрa рaботa с добро зaплaщaне, a от години живея в чужбинa.
Но е рaзлично твоето...винaги съм чистелa и поддържaлa хигиенa в домът си. Ти имaш сериознa причинa дa потърсиш помощ от психотерaпевт aко нямaш силaтa сaмa дa се изпрaвиш пред проблемa си. Нaй-лесно е дa се кaже "нaблъскaй в няколко чувaлa всичко ненужно, почисти, дезинфекрирaй и ще видиш кaк ще светне домът и душaтa ти". Вaриaнт е дa подaрявaш по мaлко, дa почиствaш всеки ден по мaлко. Трябвa някaк ти дa се ядосaш нa тaзи твоя зaвисимост, дa скочиш, се рaзбушувaш и излееш гневa си в...чистене.
Знaеш ли, aз чистя, но не ми хaресвa. Обaче кaто си пуснa рок до жегa, ми въздействa стрaхотно, тaнцувaм, пея и чистя.
Имa ли песни/музикa, коиъо дa ти въздействaт тaкa, дa те изпълвaт с енергия? Опитaй!
https://youtu.be/5tDjYuqJRJQ

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4d93b84216
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Гледай по ТЛС „ Маниаци чистофайници ”'. Там вманиачени чистници помагаха на вещомани да сложат къщите си в ред. Идеята е всяка от противоположните страни да преодолее маниите си като вземат нещо добро от другатата страна. Може да викнеш някой твой познат, който обича реда и чистотата да ти помогне. Помисли, ако решиш да създадеш семейство в такава кочина ли искаш да живят децата ти?

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 5d794a16be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Моята свекърва така трупа вещи и ми подарява пелени и играчки, шапки за дете, плетени неща, ританки от нейния син, някои с етикета, други пожълтели и биберони даже. Много били запазени, но от тях се носи и миризма на дърво. На някои пише в етикета 1974г. Подарява ми счупени неща или парчета плат по 20-30 сантиметра, с които да съм шиела нещо, аз пък не мога да шия. Затрупала е гардеробите в тях с дрехи и на починалите си родители и тя щяла да ги носи, а пази и дрехи от младините си и няма място за никой в тях. Събира и вестници и кофички разни и е затрупала и терасите в тях, които няма да й станат и никога няма да носи. Подарява ми обеци от сребро, да се поправят, бих изхарчила повече при майстор отколкото те самите струват. Аз пък купувам дрехи за гардероба, някои дори не ми стават, но като сваля 5 кг. , ще вляза в тях набързо. Така стоят в чували 8 години. Спрях да купувам разбира се, но им мина модата. Не мога да изхвърлям и обувки, даже скъсаните поправям.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker