Как да му кажа, че имам нужда от подаръци/грижа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да му кажа, че имам нужда от подаръци/грижа?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2540 пъти
С приятеля ми сме заедно от година и половина, живеем заедно и двамата сме студенти. Но в последната половин година когато трябва да се сготви нещо предимно аз купувам продукти. Почти не излизаме на срещи- понякога че кани на кафе, но разходите ми по него май са повече от колкото неговите. Ако отидем в някой друг град-аз си поемам разходите
Да, дори да е меркартилност и аз лятото работя, родителите ми ми дават пари за мен, а не да се грижат за приятеля ми.
Също така изглеждам добре, знам че има мъже, които биха давали повече в отношенията ни.
Не се чувствам добре по този начин. Не искам да се чувствам като майка му, да му готвя, да му чистя пък и на всичкото отгоре да си плащам? ! Как да говоря с него?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: d853d0cce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти нямаш нужда от подаръци/грижи, а от това мъжът, с когото живееш да споделя разходите (за храна) с теб, след като и двамата сте студенти. Разбирам той да беше студент, ти да беше бизнес-дама - ще го храниш, но не е коректно единият да храни другият при положението, че и двамата са студенти - полът няма значение.
Моят съвет е да говориш ДИРЕКТНО с него. Пази касовите бележки за храна и искай половината пари от него още същата вечер или пазарувайте заедно. Един мъж яде много повече от жената, но ОК, да не ставаме дребнави, но 50% ТРЯБВА да покрива и също 100% от разходите за неща, които само той яде и пие - примерно той обича Нутела и яде 1 буркан на ден, ти мразиш нутела - той да си купува това нещо.
За съжаление ако сега не си кажеш, че това ти пречи, той няма да се промени. Сестра ми е с такъв мъж. Като студенти тя дори изпросваше в края на месеца повече пари от нашите, за да го храни. Той плащаше 50% от наема и сметките, но за храна не даваше нито стотинка и в ресторанти/кафета всеки си е плащал. За много български жени е унизително да просят едва ли не пари за храна. В традиционното българско семейство сякаш мъжете по-скоро са отговорни за големите неща - наем, ипотека да се плаща, кола, а жените плащат храна, разни сметки, но като цяло - разходът на жените не е по-малък.
Да, обаче децата не виждат, че бащите им плащат ипотеката/наема на цялото семейство и растат в семейство, в което майките са отговорни за хранителните продукти. Дори не се сещат, че разходите за храна у нас са 40% от общите разходи, а просто за тях продуктите влизат сами в хладилника.
Това е типично български феномен, между другото. В повечето други култури, включително в съседните нам държави като Гърция, Сърбия, Турция, мъжете хранят семейството. БУКВАЛНО.
Отгледали сме поколения български мъже, които се правят на мачовци и големи мъжкари, но реално разчитат на дохода на жената.
И не, няма да се промени дори след като завършите и двамата работите. Той най-вероятно като мъж ще взима 20-30% повече и пак ще се скътава за храна и други битови разходи.
Кажи си сега какво ти пречи и наложи строги правила или ще страдаш. В момента дори опоскваш едва ли не родителите си, за да хранят чуждия син. Не е справедливо

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: b1c2bb1aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами така - с устата, директно. Хората не четат мисли. Не знам защо много жени смятате, че целия свят знае какво става в главите ви.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ffc53b583d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Може да е късно да превъзпиташ мъжлето както ти искаш, но има един начин да си харчиш твоите пари за теб. Отиваш на магазина и купуваш каквото ти душа иска само за теб. Сядаш, наяждаш се като се прибереш, а ако маминото синче иска да яде-отива и си купува или поне да помага с парите.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: fc654bb54e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разговора трябва да е директен.
Преди това като мъж които е имал този разговор, трябва да ти кажа да сметнеш дали наистина е така и ти даваш повече. Казвам ти го защото с бившата ми приятелка имахме такъв разговор и да ти кажа тогава осъзнах колко тя не разбираше кои кога плаща. Понеже казваш за пътуването ще ти дам пример. Тя слага 40 лв бензин в моята кола. Тя си мисли че е дала доста. Предишният ден бях дал 250 лв за ремонт и заради това нямах за бензин, а на нея и се ходило точно там. Относно деленето за сметките също погледни дали е точно така. Друг случеи беше че пазаруваме магазина 40 лв сметка, делим я. През седмицата докопувахме разни дребни неща тук и там които аз плащах и се бяха събрали още 60 лв само от мен платени. След това ходим на ресторанти, тя плаща 3 пъти аз 2 пъти. В неините очи беше платила повече. 3 * 20 лв. а аз бях платил 70 50. Бяхме така с години, не ми пречеше да плащам повече, но след това разбрах че тя даже не забелязваше, остави да оценваше какво правя.

Прецени си ситуацията и деиствай. Може да е тотално различно от моята ситуация, но хубаво прецени преди да имате разговора понеже аз след това не исках да я погледна.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e37b5684d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Грешка е живеенето заедно, преди да сте се оженили... Кажи му да дава пари за храна...

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e37b5684d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Според мен се сеща, но му е по-лесно да си скътава паричкиии.... Много ясно, които иска да яде да си напазарува. Кажи му примерно да иде сега той да напазарува продукти или ако иска стотвено да даде пари.... Дори и кафе щом не те черпи той не са добре нещата.... Една позната и тя беше така, но приятеля и работеше... Трябва да си искаш, иначе сам няма да се сети.... Това са мамини момченца....

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0011754ca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   Защо сега не започвате го плюете боклука, че го издържат едва ли не? ! А ако беше написана историята от някой мъж щяхте да се скъсате да й викате курва и материалистка (особено тея комплексари, които се скатават така) и да я зареже, че го използва!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 3d22520951
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Излизах няколко месеца с мъж, който едно кафе не ме почерпи. Излизаме на заведение. Аз от куртоазия си вадя портмонето да си платя колата, а той не отваря и дума да почерпи. Супер некавалерско е! разбирам да сме яли егати софрата, че да си делим сметката, а то - кафе и кола... Като е идвал у нас, винаги съм го черпила с нещо - сладки, сок, вино... Като съм ходила у тя, дори не се сеща да ме пита дали искам чаша вода. И това е мъж, който живее в собствено жилище и получава над средния доход... Разкарах го, защото е крайно неуважително това. Не искам скъпи бижута и подаръци, а елементарно кавалерство. Та и твоят така - кажи му директно!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: eb3afe40f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   При нас работата беше така-моята заплата за наеми, вода, ток, телефони. Той оставаше да плати интернета и телевизията и консумативите в "неговото атилие" и ми даваше за храна като предварително какво сме решили какво ще се готви и съм сметнала колко ще струва. Парите точно до стотинка ми ги е давал колкото съм изчислила че ще струва. Веднъж не е дал повече че може да си харесам нещо и да си купя нещо. Веднъж не ме е попитал имам ли нужда от нещо. Една зима ботушите ми се разлепиха, казах му че съм ги залепила и т. н. уж да се сети че трябва да си купя нови. Няма братче след 3-тото лепене и когато на майка му и дожаля и ми купи ботуши и ми ги подари и го смъмри на шега той ми вика "що не каза". Работата не е тамда се каже, а да проявиш грижа към човека. Много пъти левчето за градския транспорт съм го спестявала и съм ходила пеш с цел да му купя според зависи дали ще има зъбобол, дали лека простуда да му взема нещо с което да се почувства по-добре. А той за мен нищо.. После аз съм егоистката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1c9e14261f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Той сигурно си пести парите. А ти го храниш. Говори директно с него, спокойно, с факти. И му кажи да си купува храна и че ти повече няма да я купуваш. Бъди твърда. Ако го свикнеш така рано или късночще се разделите. И започни ти да си събираш пари.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 41a5e39c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Смени мъжа просто! Такива никога не се оправят! И да има пари, ще ги похарчи за себе си - я, за въдици, я за ски или колело. Така че решението си с твое!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 94997ef26e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всички тук приказват глупости. Не виждате ли че авторката е разглезено дете, дето е свикнало да все получава. "май аз плащам повече", "предимно аз купувам храната"... За мен това означава че и той дава пари, просто неговите разходи са по малки и затова дава по-малко. Ако на него му не му се яде префърцунена храна, а тя иска той ли трябва да й я вземе? А е очевидно (както и от заглавието) че тя това иска. Иска той да я глези, също както я глези баща й. Може би защото е хубава... Все още....
Болеста на съвремието - бащите и момчетата казват на момичето: "Мале, колко си красива, нека да те почерпя нещо... "
И после като стане на 40 почва да бърка по кофите за боклук, щото тогава наистина се разбира в какъв балон е живяла.

"Ако отидем в някой друг град-аз си поемам разходите".... Разбира се че ти. Той длъжен ли е да ти плаща твоите?

Авторке, всяко твое изречение е пълно с го*на. Особено частта, че си хубава и поради някаква невидима причина мъжете са длъжни да ти дават заради това. Ненавиждам жените като теб.
----
С моята приятелка сега ще ходим в югоизточна Азия на почивка за два месеца. В нашите взаимоотношения аз плащам храната и ресторантите, но като стане въпрос за кеф-делим на две. Тя си плаща билета, хотелите и ти. Храната аз я плащам, защото все още учи и работи сервитьорка само от време на време. Въпреки това цяла година спестяваше пари за да можем да си разделим разходите сега по пътуването.
Една наша обща "приятелка", с ей такова мислене като твоето онзи ден й казала(аз не бях свидетел и по-добре) "недей да си наивна, жените са в неравностойно положение и мъжете трябва да ни плащат. Остави го той да ти плаща пътуването", при което и двамата я отсвирихме. Ей така се гради доверие. А ти си продължавай да си имаш задни мисли да видим колко мъже ще смениш в живота си. Следващата ти тема май ще е "не мога да задържам мъжете, а и вече погрознявам"

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b15f13e583
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ами, много е вероятно да си попаднала на изпечен тарикат. Познавам един такъв, който винаги е бил на издръжка на приятелките си. В момента е женен за момиче от доста заможно семейство с бизнес в Англия. Познай дали той работи нещо. За да получиш съвет обаче, дай още малко подробности, като например кой плаща наема и консумативите, кой купува храна за вкъщи? Казваш, че когато си готвите, обикновено ти купуваш продуктите, но през останалото време какво ядете. Принципно е нормално да си делите разходите, понеже и двамата сте студенти. Ако е така и момчето е читаво и те обича, не прави грешката да го зарязваш. Почти сигурно ще съжаляваш. Навън е пълно с хубави момичета и чисто математически няма как всяка да има богат мъж. Всички момичета, които познавам и които се оглеждаха за заможна половинка, горчиво съжаляват. За едни кандидатите все не бяха достатъчно богати. Вече прехвърлиха 30-те обаче, в средите, в които се движат всички знаят за какво става въпрос и никой не иска да се занимава с тях. Други пък се лепнаха за мамини момчета, които родителите им издържаха не на 100, а на 1000%, само и само да им спестят и най-дребните усилия. Логично, човек, който до 25-6, че и 30 години не си е давал никакъв зор, няма как от там нататък да се захване със сериозна работа. Междувременно помощта на родителите секва и се оказва, че сметките са били доста криви, но вече е късно - родили са се деца и нещата са сложни. Трети избраха най-лесният вариант - намериха си т. нар. "чичко-паричко". Поживяха си няколко години, докато не ги смениха със свежи попълнения и се събудиха на 30и сами. Не, че времето им е минало, но и при тях цялото им обкръжение знае за какво става въпрос и сериозните мъже ги избягват. Навъртат се само разни бройкаджии. Затова прецени внимателно нещата, преди да вземеш решение.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 27afa76ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Как да говориш с него? Директно! И ако няма промяна (освен ако няма някакви изключителни затруднения) - шута! Макар че и на този етап веднага може да го разкараш. Защо ли? Защото ако няма възможности, може да работи или поне да ти благодари и да ти помага физически в домакинството.
Ж

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e37b5684d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   12 аз не мисля, че не яде и той готвено, а кара на хляб, просто му е п-изгодно така. Не е длъжна тя да го храни.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f9e00f64fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Голяма гордост е жена ти или приятелката ти да се лишаеа цяла година...
Мама винаги е учила брат ми " Сметката. Излизаш ли с жена сметката и се плаща". Подаряват се подаръци - може с роза откъсната от градината пред блока да се прибереш, но самият факт, че си видял цвете и си се сетил за нея е важен.
И ако не желаеш да помагаш на приятелката си сега, то какво ли остава като имаш семейство.
Естествено, че не сте длъжни. Това е отношение. И избор на жена, която да заслужава розата от градинката или почивката - според възможностите.
И да - пробвай, мило момиче, но не чакай чудеса.
Просто се запитай - ако имаш дъщеря и тя е с такъв мъж какъв съвет би и дала.
Ако имаш син това ли е моделът на поведение, който очакеаш...
И не, не чакам есичко на готово.
Купувам билети за театър и концерти, правя изненади и винаги имам пари - за всеки случай. Но да живея със скръндза - не си струва

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: bfa83f580a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Номер 12, не си прав за авторката. Много е тъпо и унизително, когато мъжа до теб не се сеща и гледа своя си гъз само. То и ти гледаш своя си гъз. Жената до теб се е доказала че не е материалистка или разни други епитети. какво щеше да ти стане ако беше платил и нейният дял. Нима нейната усмивка и че си допресинал за нейното щастие нямаше да те направят по-доволен от себе си от това да я гледаш как се трепе и лишава за тая почивка като на теб не ти коства нищо освен мърдането на скрънзавия гъз. Направо съм потресена от днешните мъже. Жена съм, независима съм, ако сме решили на почивка да идем и мъжа няма средства да плати, но има желание няма да приема ще си поема разходите. Защото ми дреме и не искам да го ощетяване и да му тежа, но на такъв пръдльо като тебе да ме гледа как се мъча при условие, че той има възможност и ме кани бих му теглила шута и щях да си похарча парите за нещо по -полезно отколкото да си загубя дни от живота с някакъв такъв без капка чувства човек. Ако бях мъж и на твое място вместо да се хваля с простотията която съм извършил щях да кажа на приятелката си да си похарчи парите за друго нещо което и се е искало, а екскурзията е подарък. Или в случая ако е късно бих и купила подарък. Аман от и аз не знам какво вече

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: bfa83f580a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Номер 12, не си прав за авторката. Много е тъпо и унизително, когато мъжа до теб не се сеща и гледа своя си гъз само. То и ти гледаш своя си гъз. Жената до теб се е доказала че не е материалистка или разни други епитети. какво щеше да ти стане ако беше платил и нейният дял. Нима нейната усмивка и че си допресинал за нейното щастие нямаше да те направят по-доволен от себе си от това да я гледаш как се трепе и лишава за тая почивка като на теб не ти коства нищо освен мърдането на скрънзавия гъз. Направо съм потресена от днешните мъже. Жена съм, независима съм, ако сме решили на почивка да идем и мъжа няма средства да плати, но има желание няма да приема ще си поема разходите. Защото ми дреме и не искам да го ощетяване и да му тежа, но на такъв пръдльо като тебе да ме гледа как се мъча при условие, че той има възможност и ме кани бих му теглила шута и щях да си похарча парите за нещо по -полезно отколкото да си загубя дни от живота с някакъв такъв без капка чувства човек. Ако бях мъж и на твое място вместо да се хваля с простотията която съм извършил щях да кажа на приятелката си да си похарчи парите за друго нещо което и се е искало, а екскурзията е подарък. Или в случая ако е късно бих и купила подарък. Аман от и аз не знам какво вече

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9a5c2fd13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Абе напоследък едни мъже се навъдиха, не ти е работа. То пак ако делят разходите на две, бива. Ала край мен е пълно със семейства и съвместно съжителстващи двойки, в които жената работи и печели, а мъжът - здрав, прав и корав - си седи в къщи и гледа детето или котката, според каквото е налично.
А по темата на Авторката - моят съвет е да зарежеш този хубавец, докато не си му родила дете. И да говориш, и да не говориш - нищо няма да се промени. Аз по принцип съм доста либерална и много неща мога да простя на един мъж, но проявите на дребнавост и скъперничество - никога.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0d9dbc09a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Аз и моята половинка имаме общ бюджет. Няма мое, няма твое. Всичко е наше. Така смятаме, че е редно.

El~

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f2a430babf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Отвратително поведение. Вместо той да дава на теб, ти да даваш на него, а уж е мъж и семейство ще издържа. Мъжете са станали големи жени...
А номер 12, за него нямам думи. Приятелката му ще се лишава, за да не пръсне някой лев по нея, ужас. Такива мъже, жени до себе си не заслужават.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8880b986ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   №11 казва "смени мъжа". Все едно да изтичаш до багажника и да смениш спуканата гума. Отвратена съм от коментарите в тази тема и подобните, пуснати за подаръчета, парички и т. н. Истината, че се намираме в културна транформация и някои мъже се усещат откъде духа вятърът.

Така че, авторке, не се чуди, наистина поговори с него и като го нахраниш добре, кажи му да си мястото, че е длъжен той да пазарува, да мъкне торбите, да плаща сметките и с някое заемче може да те метне на екскурзия до някое екзотично местенце. А ти с твоите, подчертавам ТВОИТЕ, пари ще правиш каквото си искаш. Да сте мислили да обедините парите си? Това е нормално за едно общо домакинство.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b3219fca32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Ами, авторке, напълно си права - на една възраст сте, в сходно положение, ти работиш и лятото за да си помагаш финансово: абсолютно не си длъжна да го обслужваш и издържаш, нито да си плащаш за "честта" да си с него. Родителите ти също не са длъжни да го издържат, не знам как не му е неудобно. Явно или си е перде или просто му харесва и го устройват така нещата.
И не забравяй, че не е луд който яде баницата - както си го направиш сама, така ще е. Aко смяташ, че заслужаваш повече, то действай по въпроса!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0860324ad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Авторката си пусна темата и изчезна. Така и не се разбра какво не й харесва, това, че плаща негови разходи ( ако е така е права ) или това, че той не покрива и нейните. Ако е второто, няма смисъл от по-нататъшен коментар.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker