Твърде късно ли е за истинска любов? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Твърде късно ли е за истинска любов?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1824 пъти
Мъж съм на 39 имам жена, за която на времето се ожених от глупост-имаме две деца на 10 и на 14 години. До тук добре... но срещнах едно момиче-прекрасна е-красива, умна, работлива, интелигентна. Не знам как се случи и представям си как звучи имайки предвид, че тя е на 21, но се влюбихме. Аз и бях първият мъж и може би това още повече засили връзката помежду ни-много е мила всичко ми споделя.. луд съм по нея. Тя обаче не иска да се разчува за нас, не иска да разваля семейството ми, но какво семейство като дори едно хубаво нещо не мога да кажа, че съм видял от жена ми-тя дори като съм бил в болници не е идвала да се грижи за мен, а тази малка кукла постоянно ме пита - ял си ял ли си. Колкото до децата те харесват момичето ми, но мисля че нищо не знаят за нас-аз за децата си винаги ще се грижа дори и от далеч, но не мога вече да живея с жена ми. Някой ще каже "ми как си живял до сега".. е да ама до сега не се бях чувствал толкова щастлив. Късно е да съм срещал любовта знам, но какво да правя като съдбата ни срещна.. помогнете ми, моля!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7652f1c3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не. Точно на твоята възраст бях в твоята ситуация. Децата ми бяха на подобна възраст дори, а приятелката ми беше на 19 г. и първи курс в университета. За разлика от теб обаче не си дадох сметка, че съм се влюбил, а просто го карах ден за ден. Крихме се доста години, защото исках да си изгледам все пак децата, а тя учеше. След като тя завърши и вече бях сигурен в това, че с нея ще е различно се изнесох след поредния скандал вкъщи. Оповестих връзката си чак 6 месеца по-късно като се правехме, че сме се запознали след раздялата ми. Не знам кой е вярвал и кой не, но това спести доста обяснение и унижения . С първата си жена имах отношения като ти с твоята жена. Обичал съм я навремето много, беше ми студентската любов, но тя в крайна сметка беше студена жена и също не се интересуваше от мен. Наложи ми се да си правя операция в друг град и тя не дойде под някакъв предлог. Интересуваше се само колко пари ще донеса у дома и дори не готвеше, камо ли друго. Секс правихме два пъти в годината и то се чувствах като просяк. Последните 5 г. на брака си бях всяка вечер при любовницата си и се хранех при нея дори, а жена ми не забеляза. Прибирах се само заради децата. Това не е живот и не е семейство, но не съжалявам, че остисках докато поотраснаха децата. Голямото беше в 12 клас, а малкото на 16 г. като се разведох. Сега отново сменям памперси. Винаги съм искал повече деца, но жена ми не искаше. Сега с втората ми жена имаме бебе и малко дете и мислим за трето. Чувствам сякаш имам втори шанс в живота за нормално семейство и за сега нещата вървят много добре. Не съжалявам за нищо. м50

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: fb58ae9079
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много е хубаво да се влюбиш, когато си мислиш, че вече няма как да ти се случи. Не мисля, че е късно, все още си много млад. Номер едно е споделил невероятна история, която е много вдъхновяваща и показва, че човек трябва да се бори за щастието си.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ede75ac10f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   А любовницата обича ли те? Защото щом е казала, че не искаш да си разваляш семейството си, ми изглежда, че тя гледа на връзката ви като на нещо временно. Поправи ме ако греша.

Иначе ако и тя те обича и има сериозни намерения и се убедиш, че тя е различна и няма да е нещо временно, трябва да последваш щастието си.

Но има и друго, трябва да се постараеш да обясниш много добре на децата си, че те не са виновни, че пак ще се грижиш за тях и ще имате връзка и т. н., за да не го изживеят тежко. И това не е никак лека задача.

Защото ако се осакатят емоционално, както често се случва при развод, това ще има последствия върху целия им живот и някой ден като ги видиш как страдаш, може да се намразиш и почувстваш егоист, че си им съсипал живота в името на своето си щастие.

Има много проучвания как децата на разведени родители, се справят много по-зле в живота във всяко отношение - финансово, любовно, емоционално и всякак.

Разбира се, това не важи за всичко, но статистически е така. Затова прецени си сам дали наистина можеш да го напавиш, без да има сериозни последствия.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 0d882bb15c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да номер 1: 3 деца на 50 г. - ти си голям ентусиаст.
Авторе, дай малко време на връзката. На 21 г. други неща са й в главата, да не те зареже на третия месец от брака и после кво праим. Тя не се е наживяла, ти си вече средна възраст, просто ако тя беше на 28--, а ти на 43-4, да, но сега...
При този ужасен брак обаче и аз бих избягал. Накъдето ми видят очите, и то незадължително при нова връзка. И сам ще ми е ок.
М41

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7652f1c3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   N4, като те гледам и ти след някоя и друга година ще си на 50 г. и ще видиш сам, че ще ти се живее, а и като се хванеш с млада жена е ясно, че тя ще желае деца. Моите приятели в началото ме мислиха за пълно ку-ку, че пак почвам с бебетата, но в крайна сметка каква е алтернативата? Техният живот е много скучен и по цял ден тормозят порастналите си деца за внуци. На мен внуци не ми трябват, а си гледам своите си деца. Майка ми почина на 90 години, а баща ми на 86. Аз съм здрав, имам много енергия и много повече акъл от на млади години. Изкарвам в пъти повече пари и въпреки, че издържам студенти, нямам проблеми да издържам и младото си семейство и дори нова къща купих, защото старата оставих на бившата. Отново се чувствам на 30 и съм с млади хора покрай децата. Имам и повече време за тях, повече търпение и желание като цяло, а и изпитвам удоволетворение, че оставям нещо зад себе си. Не съжалявам ама изобщо. Бившата преди да забременее жена ми с първото бебе дори се пробва да ме върне обратно, но късно беше вече. Не може 20 години да пренебрегваш един човек и да се сетиш за него след като си е устроил живота вече с друга. Аз имам елементарни очаквания към една жена - вечер да си е у дома и да вечеряме като семейство заедно, сутрин да ми приготви закуска, да споделя леглото си с мен, да е с мен и при трудности вместо да ме натоварва допълнително с мрънкане и тормоз, да има елементарно признание за това, което правя за семейството и да имам спокойствие след 12 часов работен ден. Не е толкога трудно мисля и не съм искал толкова много и от първата си съпруга. Винаги съм я желал като жена и съм се старал да ѝ е добре, да ѝ е удобен и сигурен животът, но в замяна получих само тормоз, караници, студена постеля, студена вечеря сам и пълен игнор, а по празниците караници с роднините ми, събота и неделя караници с мен и с децата и обвинения. Ясно ми е, че хванах последния влак и ако се бях забавил дори с 5 годинки щеше да е късно вече. Брат ми е в такава ситуация. Ни напред-ни назад, а е вече стар за нова връзка, така че не си мислете, че на 40 г. сте стари за нова връзка, защото ако още се почудите действитлено ще стане късно. м50

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: aa4f775fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Търсиш спaсителен пояс в млaдото момиче но, .. предполaгaм и сaм си знaеш, че нaй-много още 1-2 г. и сaмa ще приключи тaзи връзкa.
Не си млaдеж, знaеш го, не можеш още дълго време дa и предлaгaш товa, което зa нейнaтa възрaст, енергия, мечти и цели ще е поне зaдоволително.
A инaче не бъди стрaхливец, a се рaзвеждaй и си гледaй животa кaто пълноценен мъж нa твоятa си възрaст, докaто може с нея, a после и без. Пусни я когaто моментa кaто човек, който увaжaвaш, тя нямa дa е щaстливa с теб... знaеш го.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 563bfa2b9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 1, забелязала е жена ти. Просто така й е изнасяло. ;)
Ж

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a8e890c899
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря Ви! И тя ме обича, раздели се с приятеля се заради мен... но не ме притиска заради децата, защото се тревожи как ще го приемат-няма ли да я намразят и т. н.
Лично за себе си аз също се тревожа да не и съсипя живота в смисъл след няколко години ако стане така, че да не мога да и дам всичко от което ще се нуждае... а може би просто трябва да се реша да бъда щастлив, пък каквото е писано...
Автора

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7652f1c3a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторе, според мен щом момичето е готово да чака просто изчакай няколко годинки, но ако положението у дома е нетърпимо просто си тръгни. Не е нужно да обявяваш връзката си веднага и да живеете заедно в самото начало. Не се отказвай от лично щастие заради децата, защото те ще си поемат по своя път, а ти ще останеш сам и никой няма да се интересува щастлив ли си или не, какво си жертвал. Създал си деца, ще си ги гледаш и ще се грижиш за тях, но това не значи да се жертваш до безкрай. Гаранция за щастие няма да имаш и с другата връзка, но поне шанс. Няма гарантирано никога в живота нищо, но нещастието е гарантирано за онези, които не се борят. Ако човек се бори за щастие, той все някога ще бъде щастлив! .

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 45ec95eb3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като пораснало дете на разделени родители мога да кажа, че всички бяхме по-щастливи, когато майка ми и баща ми се разделиха. Голяма част от бъдещите връзки на децата зависият от отношенията, които наблюдават между майка си и баща си. Ако не сте щастливи с жена ти и се карате, по-добре разделени. Да, раздялата може да травмира децата, но ако се постараете и двамата да няма драма и стрес върху тях, ще се справят. Важното е да не се чувстват изоставени. Аз мисля, че всеки заслужава да е щастлив, обичан, да не е сам и да усеща топлина от човека до себе си. Това съм казвала и на нашите навремето.
По въпроса за любовта... Не е късно за истинаска любов, ако и момичето смята, че вашата е такава. Имах връзка с по-възрастен мъж от мен и наистина го обичах. И все още е така. Най-много ми тежеше това, че всичко, което аз тепърва откривах и през което минавах, той вече беше изживявал. Страхът от социална стигма също може да е проблем.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ede75ac10f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   12, да, но това зависи дали се карат. Ако двамата се карат, по-добре да се разделят, без значение дали си има любовница или не. Ако не се карат, макар и да не се понасят, но поне от уважение да запазват добрия тон, то тогава по-малкото зло за децата е останат заедно.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9e2819ff05
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Ще те разочаровам, но номер6 е прав/а.
Това момиче ще те израсте!
Сега е луда по теб, просто защото си и първия партньор!
Просто се настрой психически, че с времето ще ѝ писнеш, наслаждавай се на сегашните моменти и така.
Не си прави планове в главата си как ще дойде у вас и ще ти е женичка-домакиня.

Моя съвет е да си намериш някоя връстничка, също разведена с деца, защото тогава ще сте истински свързани поради сходната ви житейска ситуация и ще можете заедно да правите планове за остаряването ви.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2ea647b78d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Има един лаф, който явно не знаеш: 'Най-големия подарък, който един баща може да направи на децата си е да обича майка им'. Е, не всеки може да е добър баща, но в крайна сметка всеки е добър в нещо. Ти си добър любовник, продължавай да се усъвършенстваш... пък докъдето стигнеш. Виждам, че инерцията те влече.
м40

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker