Имам ли шанс някога да заживея нормално? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Имам ли шанс някога да заживея нормално?
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1646 пъти
Здравейте! Момиче съм на 18 г., 12-ти клас. Проблемът ми е свързан с някои травми от миналото, които в момента ми създават комплекси и до някаква степен ми пречат да водя нормален начин на живот. Не съм израснала в най-нормалното семейство - баща ми от доста години има сериозни здравословни проблеми, а от известно време и психически не е много добре. Още от малка съм се нагледала на какви ли не ужасии, които не са най-подходящата гледка за дете в крехка възраст. Бях и сравнително ограничавано дете, никога не са ми позволявали да си играя навън до късно, в 5-6 ч. следобед вече трябваше да съм си вкъщи, в противен случай бях вече "супер закъсняла". Почти не съм ходила на почивки, на море съм била само веднъж в живота си преди много години. Тогава не ми правеше впечатление, защото бях малка и не разбирах, бързо забравях всичко лошо, но с годините сякаш започва да има все по-голямо отражение върху мен. Имам проблем с мъжете или по-точно проблем имам със самата себе си, но това се отразява на отношенията ми с противоположния пол. Просто не мога да се доверя на никого стане ли въпрос за някакви по-сериозни отношения. Имам чувството, че ако се разкрия пред някого на 100%, ще ме отхвърли. Това е и причината да не съм имала по-дълга връзка от 2-3 месеца. На пръв поглед всичко в живота ми изглежда напълно нормално, тъй като ми е навик да не показвам слабост. В повечето случаи аз прекъсвам отношенията с момчето още в зародиш, защото чувството, че не мога да разкрия душата си пред него, започва ужасно да ме мъчи. Имам усещането, че всички живеят в един почти перфектен свят, в който аз не се вписвам. Нямам никаква увереност, че мога да задържа някого до себе си. И проблемът не опира само до връзките. Като цяло не вярвам, че животът ми би потръгнал някога в посоката, в която искам. Не вярвам, че ще мога да сбъдна мечтите си. Не знам дали ще успея след време да завърша висше по някоя специалност, която наистина ми харесва, да си намеря хубава работа, да живея самостоятелно, да създам семейство и всички останали нормални неща, за които мечтае простичкият човек. Чувствам се некадърна, ограничена и все по-обезверена за бъдещето. Финансовите възможности на семейството ми също са доста ограничени, така че това усложнява нещата още повече. Просто в живота са ми се случвали неща, които ме правят малко по-уязвима и не знам дали има място за мен в този враждебен свят. Ще се радвам, ако дадете своето мнение по темата. Извинявам се, ако съм отегчила някого. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 12959e5237
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това че можеш сама да определиш откъде идват психическите ти травми и комплекси е чудесно!
Почти всички наши комплекси и психологически проблеми идват от детството.

Според мен причината да имаш проблеми с противоположния пол се дължи на психическите проблеми на баща ти. Предполагам, че нямаш добра и пълноценна връзка с него.

Това че изпитваш трудности да се довериш на човека, с когото си във връзка, показва че някъде в миналото си била наранена от човек, на когото си разкрила някоя тайна или важна информация за теб. Аз също имах този проблем. Успях да го разреша като намерих откъде идват тези чувства и като разбрах, че проблемът не е, че аз се доверявам на хората, а че се доверявам на грешните хора!

Също така трябва да разбереш, че НИКОЙ не живее в перфектен свят. Предполагам, че тези мисли ти идват от социалните мрежи.
Социалните мрежи не представят реалния живот, те представят само това, което хората искат да покажат на другите. Никой не си прави снимка на някой нов цирей, който му се е образувал на гърба. :D

Бих те посъветвал също така да потърсиш помощ от психотерапевт и да престанеш да търсиш всякакви любовни връзки с мъжете, докато не успееш да се справиш с проблемите си. Някои мъже са като акули, които като усетят уязвимост и комплекси, веднага омайват жената, за да я използват само за секс. Също така ще те посъветвам да не правиш безразборен секс и да не се хващаш на това, което правят всички останали, без да си го обмислила предварително.

За финал искам да ти кажа, че живота, който искаш да имаш, зависи само от теб!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 833237cf39
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Неуязвими хора няма. Никой не е застрахован от провал при опит да постигне или направи нещо. Даже обикновено само по-упоритите успяват - от първия път рядко се получават нещата. Но едно е сигурно - ако въобще не опиташ, вече си се провалил/а. Та дали ще си с примиренческо отношение към живота или ще се мъчиш да си промениш положението си зависи обикновено само от теб.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 0960b516df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Вече си достатъчно голяма да вземеш живота си в собствените си ръце. След като завършиш нищо не ти пречи да съчетаеш ученето и работата. Да няма да ти е никак лесно, но с упоритост и целеустременост ще успееш. Запиши се да учиш специалност, която ти е интересна, а не просто така заради Висшето образование. В днешно време трудно се намира човек, пред когото да се разкриеш напълно. Това става с времето и точния човек, когато го опознаеш достатъчно, че да му се довериш.

Успех ти желая, защото всеки има нужда да бъде щастлив, но понякога щастието зависи и от самите нас...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f9b4ec2e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако може да си го позволиш отиди на психолог. Ако не - важното е, че осъзнаваш нещата! Започни да работиш някъде, дори събота и неделя, за да може да си позволиш море. За доверяването-не е нужно да разкриваш душата си пред гаджето. Забавлявайте се, а ти си крий нещата в себе си. Ако имаш истински приятел/ка с нея ще можеш да споделиш. Както тук са ти писали, няма перфектно семейство. Всеки си има някакви травми от детството, важното е да се справиш с тях. Горе главата и успех.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: dd74736ba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Пишеш разкошно, без грешки и с много добре подредена мисъл. Според мен си кадърен и способен човек, просто ти трябва малко повече самочувствие и смелост. Определи си целите и се бори за тях. Ще успееш!
М37

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker