Баща ѝ не я дава, защото съм българин. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Баща ѝ не я дава, защото съм българин.
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 3011 пъти
Здравейте.
С приятелката ми сме заедно от 3 месеца. Проблемът е, че тя е туркиня, а аз българин. Преди 2 месеца тя е каза на родителите си за мен. Майка й няма нищо против, че съм българин, но баща й направо откачил. И до днес не иска да се запознае с мен. Според него дъщеря му може да бъде само с турчин. Постоянно се кара с нея и настоява да прекратим връзката си, което няма как да стане. Тя се премести да живее при мен по-рано от планираното, защото животът в тях се превърнал в Ад, откакто баща й разбра за връзката ни. Говорил е неща като например, че "предала рода си", "всичките приятели ме подиграват" и такива глупости. Майка й е безгласна буква и е безсилна - не може да направи нищо, защото и тя отнася караници ако се опита да ме защити. Веднъж я питах дали й посяга - каза, че не е.
Честно да ви кажа, отдавна спрях да се надявам, че ще се разберем с този човек, не искам да правя панаири, но ако разбера, че е ударил гаджето ми или майка й, ще му счупя главата. Не знам за какъв се мисли при положение, че е роден в България и цял живот е бил тук, ходил е в Турция само веднъж в края на 80-те години при така наречената "Голяма екскурзия" когато около 300 000 турци заминават за Турция, но от там ги гонят обратно в България. Приятелката ми е споделяла как й е разказвал за тези събития (и двамата не сме били родени тогава) - всичко започва със смяната на имената, когато Турция си отваря границата и казва, че турците от България са "добре дошли". Но се случва точно обратното - заминават около 300 000 български турци, а в Турция не са очаквали толкова много хора да пристигнат. Затова са започнали да ги гонят и да им викат "гяури, връщайте се в Булгаристан, махайте се от тук", и за няколко месеца почти всички се връщат. Остават само най-образованите, на които им е била предложена работа в Турция. Образование, което те получават в България. Тогава бащата на приятелката ми казва, че "ще остане турчин до края на живота си, но в Турция повече кракът му няма да стъпи".
И незнайно защо днес, почти 30 години по-късно, този човек твърди, че е бил репресиран от българите, а не от турците, и затова дъщеря му не може да бъде с българин. Точно обратното на това което е мислил тогава. Що за лицемерие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 316cfd6a85
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, ти не спори с баща ѝ за политика - той си има свое мнение, сигурно си има свое право, така както и ти за себе си си прав, но ще ви е много трудно да се борите за любовта си и дори е възможно тя да трябва да се откаже от семейството си заради теб.
Аз съм израстнала сред помаци. Те са си етнически българи, бели, с български имена вече, но са мюсюлмани. Цял живот съм била свидетелка на драми, подобни на вашата и в моето семейство имаме 2 смесени брака, но с много мъка всичко. Моята най-добра приятелка е помакиня от консервативно семейство, но се влюби в българин, другоземец, и баща ѝ изперка, но в един момент му стана ясно, че българинът се отнася към дъщеря му по-добре от всеки турчин или помак и сега по-добър зет от него няма.
Ако приятелката ти идва от що-годе образовано семейство с времето бащата ще се примири. Дори може да се съгласиш да направите и турска сватба, но не приемай религията им, така както и тя не е нужно да приема твоята. В едно нещо не правете обаче компромис - не се оставяйте старите и други външни хора да ви разделят. Успеят ли дори косъмче съмнение и недоверие да поставят между вас, свършени сте. Трудни са такива връзки, но ако успеете да се справите с проблемите в началото и да устоите на нападките и интригите, никой цял живот няма да може да ви раздели.
Ако се пречупите, така или иначе не сте били един за друг.
Не съжалявай, че си с нея. Много хора избират на хляба мекото и нямат никакви проблеми, но все някога възниква нещо и се оказва, че са били сами през цялото време. Ако тя ти се докаже сега, ще знаеш, че цял живот ще имаш истински стълб зад гърба си, истинска подкрепа. По-добре проблемите да дойдат сега, отколкото после.
Бащата ако обича дъщеря си в крайна сметка ще се примири. Уважавай го обаче и в никакъв случай не го унижавай с глупави спорове, от които не можеш да спечелиш. Той е по-възрастен от теб, изживял е много трудности и уважавай мнението му.

И още - на него му е ясно, че за турски зет и без това е късно, но това не значи, че ще даде дъщеря си без отпор. Ще те тества, така както всеки баща би го направил и не само турчинът. Не се отказвай! Той иначе е наясно, че ще трябва накрая да отстъпи.
Дъщеря му не е девствена вече, живее от 3 месеца с българин, сигурно е и образовано момиче. Няма турчин, който да я вземе - ни български турчин, ни турски турчин.
Не искай обаче от тях да се променят заради теб или от жената да се срамува от етноса си. Те с право са горди хора. У нас са останали най-качествените турци след Освобождението, които са имали земи, къщи за губене, били са устроени и са били обичани и уважавани. Особено в последните 50 г. българските турци много са направили и за образованието си и по начин на живот не се отличават от нас. Имат дори също толкова деца и така нататък. Общо взето има само какво да спечелите и двамата от двете култури ако позволите това, но трябва да има взаимно уважение и също е важно и ти да си напишеш домашното като примерно започни да учиш турски език от вид уважение и уважавай обичаите им, кухнята им и така нататък. Не говори обаче ни за Възродителни процеси, ни за Време разделно (пропаганда между другото), ни за глупости. Говори за нещата, които ни обединяват - за Левски примерно, за идеалите. Не забравяй, че България не е държава на българския етнос, а на българския народ - има огромна разлика. Ние сме мултиетническо общество и само в един градец като Каварна има 110 етноса!
Благодарение и на хора като вас двамата с приятелката ти функционира цялото ни общество и нямаме проблеми като в Сърбия. Обичайте се, но и се уважавайте. Прави компромиси с баща ѝ, защото той е по-старият и няма да се промени, а ти отстъпвай дори да не е прав понякога.
Не само няма да загубиш, а ще спечелиш. Всяка култура, всеки език са вид богатство, а и освен това децата ви ще са много по-здрави и умни от чистите по етнос деца. Българските турци и без това имат нужда от свежа кръв.
Успех и умната

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 26c876d1a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Н 1, не е остaвилa нищо зa добaвяне, подкрепям нaпълно коментaрът и!
Ще отстъпи нaкрaя бaщaтa, кaто види, ше си се обичaте и увaжaвaте, но увaжaвaй и него! Сaмо тaкa ще спечелиш цялaтa фaмилия, a нaй-вече и нея ще имaш щaстливa и спокойнa.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: dc70a82933
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Това за 110 етноса в Каварна искрено ме разсмя. Моля, да бъдат изброени, за да се ограмотя.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 30db6fe972
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   №1 не знам откъде измисли, че децата от смесени етноси са по-здрави и по-умни от чистите по етнос деца, но това са пълни глупости на търкалета.

Ще посъветвам автора да се замисли дали тази връзка наистина си струва. Ходиш с нея само от 3 месеца, рано е да мислиш за брак и за това от какво семейство идва.
Ако момичето наистина си струва, ще те посъветвам да не приемаш религията ѝ и ако имате деца, те да не приемат исляма. Когато един ден имаш семейство, ти ще решаваш как да живеят децата ти, а не баща ѝ.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: de8103ab6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам кой какво ти е разказвал за Голямата ексурзия, но голяма част от това просто не е вярно. Никой турчин в Турция не са го нарекли "гяурин", гарантирам ти, още по-малко да са ги гонили обратно. Мога да ти говоря до утре за това, но твърде политически ще стане коментара ми и ще засегна някои хора.

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: de8103ab6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

8.   1, моля те, спри да наричаш нас помаците българи, защото не сме. Това е обидно за мен да го чета. Не ме разбирай погрешно, уважавам българите, повечето ми приятели са българи, но нямаш право да говориш от наше име, важно е НИЕ като какви се самоопределяме. Аз ако ти кажа, че ти си сръбкиня примерно, едва ли ще ти е приятно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: de8103ab6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Не знам номер 1 като каква се изживява, но във всяка тема пише откровени глупости. 110 етноса в Каварна? Ми то има ли 110 семейства в Каварна? Всяко е отделен етнос ли?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 96a3203bad
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Прекалено лошо си настроен срещу турците за да успееш да задържиш жена туркиня при себе си. Никой човек не му е приятно да му говорят против етноса или баща му/майка му роднините му. Не е проблем за него той да говори против тях но не би стоял дълго с човек който говори против роднините му колкото и грешни да са те. Със сигурност и твоя баща има кусури но няма да ти е приятно жена ти да ти ги изтъква и повтаря. Затова ако наистина обичаш тази жена не говори против родата й, мълчи или просто се съгласявай но не си позволявай ти да говориш за тях.
За възродителния процес не сте прави, всъщност никой не е гонил турците от Турция никой не ги е наричал гяури, само малко коренното население странеше от тях, обаче те сами си се прибраха защото оцениха че България като държава им дава повече материални благинки от колкото Турция. Да вярата и имената са важно нещо за човека ама стомаха и покрива е по важно. Без високо образование е нямало кой знае какъв шанс да се устроиш да живееш в Турция, отиваш там и бачкаш хамал, заплатата не стига за квартира и разходи, отиваш в съседите турци от Турция и гледаш как те ядът хляб със салата само от зелен лук с сол и олио топят хапки и се облизват, това им е вечерята, бедни хорица. В България в същото време чак толкова бедни хора е нямало. Турция не е притискала никой да си ходи в булгаристан но не е успяла да предложи работа на заплата с която да могат да си покриват разходите и е предложила доста по нисък стандарт на живот в сравнение на това което те са имали в България. И те са прави като казват че България ги репресирала, репресията е подтискане, а насилственото сменяне на имената си е такова от където и да го погледнеш.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 26c876d1a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Н 8, вие помaците кaто кaкви се определяте? Имaм едно приятелче помaк, но никогa не съм се сещaлa дa го питaм кaто кaкъв се определя. Не, че имa и знaчение де, просто ми е любопитно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: de8103ab6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В половината от темата става въпрос за Голямата ескурзия, а не за момичето. Много е вероятно тази история да не е истина, а да е написана, за да провокира етнически спорове.

На автора много му се иска да представи Турция като мащеха, изгонила обратно българските турци, но това не съотвества на истината, колкото и да му е неприятно. Напротив Турция е помогнала адски много на българските турци, както и те на нея.

Не виня българите, те нямат никаква вина. Всичко стана заради една шепа хора с власт и болни мозъци. Не мисля, че трябва да се делим на българи и турци, защото и едните, и другите сме си нормални хора, трудещи се за хляба си.

Не знам защо реагирахте така на коментара ми от номер 7. Просто исках да изкажа мнение, че автора не говори истината. Повечето ми роднини се изнесоха тогава и ви гарантирам, че няма такова нещо. От кога да казваш истината е неприемливо?

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 316cfd6a85
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

13.   n 8, ти спри да спамиш темата на Автора. Самоопределяй се и като джедай ако искаш, твоя работа. Моите приятели-помаци се самоопределят като българи мюсюлмани.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: de8103ab6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

14.   13, какво да спамя, твоя коментар и самата тема са си обидни и неверни. Твоите приятели помаци не са всички помаци, за да обощаваш. И спамещия си ти, защото не спря да повтаряш едни и същи неверни неща в половината теми. До сега ти мълчах, но започна да ставаш досадна във всяка втора тема. Поне да пишеше верни неща.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: d3b6d6d47e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   Ученици ли сте? И за къде сте се разбързали с родата като сте пресни-пресни?
А иначе - не, че няма успешни семейства от различни етноси, но не си въобразявай, че ако бащата на приятелката ти те приеме, нещата биха били безоблачни. Турците, дори и тукашните, дори и тези със сравнително по-освободено мислене все пак не са чак толкова широко скроени. Само си представи, ако връзката ви се задълбочи и решите да поживеете заедно без брак? ! Това за повечето турци е скандално. Ами, ако вдигнете сватба - по чии обичаи ще е? Или ще редувате хора и маанета? За църковен брак просто забрави. Това се отнася и за бъдещите празници. На думи всеки ще каже не е такъв проблем, но бъди сигурен, че ВИНАГИ едната страна ще е ощетена и по-вероятно е да е твоята. Ако си направите дете тя дори и да иска да ти угоди, по-ще се страхува да не засегне баща си и пак ще трябва да отстъпваш. В общи линии, ако твърдо вярваш, че това е жената на живота ти се приготви за много компромиси, ако е само временно увлечение го изживей без излишни натягания и драми.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e27297dffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Коментар номер 1 наистина е пълен с глупости. Нямало турчин да я вземе, защото живяла с българин. Благодаря от сърце за смеха, който ми причини.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e27297dffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Авторе, ти в качеството си на какво ще биеш баща и? Той 20 и няколко години я е гледал и я е направил човек, а ти се пръкваш в живота и преди 3 мес. и ще биеш баща и, защото не те е харесал и ще станеш големия герой на момичето. Много нелеп и незрял коментар от твоя страна. Баща и и е баща и винаги ще е такъв, а вие утре ще се скарате и ще избягаш с 200. Гледай само той да не те опердаши с този детски акъл. И с такъв акъл още не си за сериозна връзка.

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8588f3a8b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Авторът съм.
Не искам темата да се превръща в политически спор. Не се изказвайте като симпатизанти на ДПС или АТАКА. С приятелката ми не говорим нито за "500 години робство", нито за "Възродителен процес". Живеем в настоящето и мислим за бъдещето, а не за миналото. Относно екскурзията - споделяла ми е разкази на баща си, но и двамата не сме били родени тогава.
Не съм негативно настроен към турците. Обратното е - баща й е негативно настроен към българите.
Нито аз съм вярващ християнин, нито тя е вярваща мюсюлманка. Религията не ни интересува. Говорим си на български. През повечето време тя говори на български и това си е лично нейно решение. Говори на турски само с баща си и с някои роднини, обаче те не искат и да чуят за мен. Само майка й няма нищо против, но тя говори перфектен български, учителка е в начално училище. Рядко говоря с майка й, обикновено по телефона, защото баща й вдига страшни скандали, обвинява я, че ме защитава и следователно е "предателка". Не искам и техните отношения да се разбият. Поставил съм червена линия - ако се стигне до физическо насилие. Да си вика колкото иска, но ако посегне на някоя от двете няма да му простя. Това вече ще е прекалено, но не вярвам да се стигне до там. Мисля, че ще си остане само с крясъците. Ако е решил да се откаже от дъщеря си, това си е лично негов проблем. Аз не съм му направил нищо лошо, нито тя на него. Този човек успя за няколко седмици тотално да отблъсне собствената си дъщеря, вината си е изцяло негова.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: cc9d6afa21
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   Коментар 1 е нашата досадна многознайка! Не че не казва верни неща, но за напълно нерелевантни! Тя е чукча писател, не читател! Авторът написа, че бащата не иска да се запознае дори, нашата го съветва за какво да не спори с него...

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3da73088a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Авторе, никой не ги е гонил обратно от Турция, това си е чиста спекула, просто хората са отишли там с големите надежди и обидата нанесена от българска страна, но като са видели, че са ги разпределили на майната си из Анадола, Диарбекир, пограничните райони им се е видяло тежко. Истината е, че много от тези, които са се върнали не са искали да ходят във вътрешността на страната, а да си останат в или около Истанбул за да са близо до родината си - България и до близките си или да се ситуират около комший изселили се преди тях.
Турция им е оказвала помощ само и единствено ако отидат в приемните центрове където са били временно разпределени във вътрешността на страната, да ги омешат с кюрдите, да спят по училища и разни други общински центрове.
Още по тежко им се е видяло когато са видели колко истински е капитализмът в Турция, т.е. ако си грамотен и в услуга на режима намираш реализация, ако имаш професия те вземат като топъл хляб, обаче от друга страна когато влезнеш в някой цех из Истанбулските сокаци дето е 2-3 етажа под земята и видиш 6-7-8 годишни деца да работят, да не излизат по цял ден, да спят понякога и така с дни и седмици и ти се наложи да ги надзираваш, защото такава работа са ти дали ти идва нанагорно. Много от тези, които не са имали средства и са искали образование за децата си поемат обратно за България, където ги очаква другия шок, след като са изхарчили парите и се връщат едва ли не на кредит от познати. Оказва се че тук в България първоначално не могат да се върнат по местата където са живели преди, настаняват ги по разни други населени места и ги закрепостяват към фабрики и др. където да се гърбят, т.е. нямало е свободно придвижване. На голяма част от тях апартаментите и имотите им са "усвоени" от разни общинаци по партийна линия... налага се да се борят и за тях, да удостоверяват собствност, защото в тях вече живеят българи и т.н. И другото също е истина, верно е, че са били репресирани от българската власт и защото тази смяна на имената не е ставала с погалване по главата, ами ако не искаш хайде в районното и бой докато размислиш, ако говориш на турски другаря Директор на предприятието те вика и ти обяснява, че от Политбюро са наредили да ти орежат и без това "народната" заплата, после децата ти в детската градина им се е забранявало да говорят на майчиния им език, раждаш се и те именуват Петър въпреки че баща ти е Мехмед, дядо ти Махмуд , прадядо ти Мурад и т.н. Общо взето т.н. "Голяма Екскурзия" е големия позор на соца. Да не говорим какво се случва с турците след събитията в "Гара Буново", накратко българските турци без значение дали са българомохамедани, родени и израсли в България с корени от помохамеданчени българи или от истинският турски етнос с прадеди Турци заселени по времето на османските нашествия на Бакание.... ез оглед кой какъв е, щом е донесено че си от "другите" то на теб вече се гледа иначе.....
Е, как очакваш тоя човек да заобича българите, особено ако живее в някоя част на България различна от Разград, Хасково или Кърджали където българите и турците рядко имат отношение и настроение както в София или Перник където по гаражите пише "Смърт на турците"?
В твоя случай е най-добре да проявиш търпение и да послушаш съветите написани от Номер 1., уважаваш обичайте, празниците засвидетелстваш уважение в Йерархичната степен и не натрапваш непоносимост в религиозен аспект, то имаш голям шанс да се домогнеш до повече от ненавист и търпимост от страна на баща и. И не на последно място, това нанесе се при мен да живеем заедно не е равносилно на брак, така че бегом при първа възможност в гражданското след като си убедил таткото.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 26c876d1a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Aвторе (18) стигa с тези глупости кaк си щял нaбиеш бaщa и aко се стигнело до физическa рaзпрaвa. Първо не вярвaм човекът дa е толковa незрял колкото ти. И после, aко някой мъж дори сaмо нaмекне кaк би посегнaл нa бaщa ми ОХОХО веднaгa е aут от животът ми! Нa мигa! Моят бaщa също не е бил съглaсен с някои мои гaджетa, с един от тях беше почти истеричен. Чaкaше ме кaто немскa овчaркa нa терaсaтa дa се приберa, постоянно ми нaбивaше, че не е зa мен с всички причини според него. A aз си знaех моето си. Не, че в последствие не се окaзa прaв, но кaзвaм ти, че aко въпросното гaдже сaмо беше нaмекнaло дори зa евентуaлнa сaморaзпрaвa с тaтко, щеше дa е изритaн нa мигa.
Мъже много-родители едни! Внимaвaй с подобни изцепки! Още повече пък и зaрaди мaйкa и си щял дa биеш него...дечко! Кaкто посочи и някой по-нaгоре, дa не е нaкрaя той (бaщaтa) дa ти нaпляскa зaдникa съвсем кaто нa мaлките децa!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: de8103ab6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   20 е много прав, тези хора са минали през 9-те кръга на ада и на някои наистина им е трудно да заобичат българите. Но аз пак ще повторя - самите българи не са виновни, а виновни са властимащите. Но за съжаление много от турците тогава се настроиха към българите като цяло.

По същия начин пък много българи са настроени към турците като цяло заради робството, макар че днешните турци далеч не са били родени тогава.

Лошото е, че тези глупави настроения се предават на хора, които нямат нищо общо и през поколенията се натрупва едно излишно напрежение. Разбира се, това е добре дошло за политици като Доган и Сидеров и те допълнително наливат масло в огъня.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: de8103ab6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Ако набиел майка и, той щял да го набие. Ти какъв си, че ще се месиш в отношенията им, дечко? Ти с твоите 20 г. къде ще се мериш с него? Представи си, че ти имаш дъщеря и дойде някакъв дечко с 30 г. по-малък от теб и на втория ден от съществуването си в твоя живот ти казва какви отношения да имаш с жена си и че ще те набие. Ти в час ли си изобщо?

Сериозно ли си помисли, че ще станеш герой за нея, ако пребиеш баща и (дори и да межеше, което ме съмнява)? Ти за нея си нищо в сравнение с баща и. Ти за нея можеш да станеш нещо повече от баща и, ако след 20 г. все още си с нея, заслужил си доверие, направил си и 1-2 деца и тя все още те обича. Ей, тогава може и да се нещо повече за нея от баща и.

То ако ставаше така всеки дечко появил се в живота и за 3 мес. да е по-важен за нея от баща и... За какъв се взе изобщо? Че и майка и да защитаваш, та и нейния спасител да станеш.

Направо не знам тези хора какво са правили 20-30 г., докато те е нямало и кой ги е спасявал от лошия татко. Добре, че се появи ти, та да ги оттървеш от мъките им.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8588f3a8b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   22, и аз това искам да кажа - дори не сме били родени тогава. Каквото и да е станало си остава там - в миналото, днес не може да ни раздели. Единственият проблем е фанатизираният й баща. Ако бяхте на мое място нямаше да го защитавате. Нарича собствената си дъщеря "боклук, предател, срам за рода" само защото се е влюбила в някой който не е турчин. Да изгониш собственото си дете е зряло поведение на възрастен човек, така ли?
И двамата сме твърдо решени да останем заедно, независимо от мнението на баща й. Ако за него щастието на дъщеря му има някаква стойност ще ме приеме, но явно егоизмът и фанатизмът са му промили мозъка тотално и не вижда по-далеч от носа си. Какво като е туркиня, това е живо човешко същество, тя има чувства и емоции и може сама да избере мъжа до себе си, това не е домашен любимец който си купил от магазин за животни! Годината не е 1876 и не живеем в Османската империя, че да оставяме фанатично настроени идиоти да определят с кого ще бъде дъщеря им, все едно е добитък, а не жив човек.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e27297dffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Това, че не те харесва, не означава, че е фанатизиран. Може дори и да не мрази българите, а просто да осъзнава, че връзката ви е проблем, защото ще трябва да се правят твърде много компромиси, а и да търпи приказки. Може и да реагира остро, но не е задължително да е от фанатизъм. Ти си хлапе още и няма да го разбереш, но тепърва ще разбереш, че за много неща е прав. Това, че стр твърдо решени, нищо не означава. Живота те заставя да правиш неща, без значение ти какво си решил. Твърде детински акъл имаш, за да ме разбереш. Колкото и да го мразиш сега, някой ден ще го разбереш.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e27297dffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Ква е гаранцията, че с теб ще е щастлива? И че тази връзка няма да е грешка за нея. Айде недей за 3 мес. да казваш големи думи. Много хляб има да ядеш, за да казваш такива гръмки думи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3da73088a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   Авторе, да счупиш хатъра на баща и, няма да те направи повече мъж, нито ще ти донесе някакви облаги. Вместо да се опитваш да убедиш света колко е крив а ти колко си прав, опитай се да се поставиш в на негово място, в "неговите обувки" колкото и да е трудно това. Кръвта вода не става и от противопоставяне смисъл няма. Ти готов ли си да правиш компромиси със себе си? Ами ако я обичаш и си готов на всичко за нея то тогава ще намериш начин да се погодиш с баща пък ако ще и това да ходиш да се обрежеш, да си бършеш гъза с лявата ръка и да се молиш по 5 пъти дневно на Аллах.... трудно е нали, май още не си готов на сина си да викаш Осман или на дъщеря си Тюрлю, а да я подиграват в учлилище, че е тюрлю-гювеч. Ти недей да се биеш в гърдите и да дрънкаш за Османската империя, защото българите т. е. себеподобните ти ще гледат по друг начин на теб, жена ти винаги ще е 2-ра ръка човек сред тях и в обществото, а за децата ти ще имат особено мнение без значение името на кой дядо носят. И това баща и го знае по-добре от теб.
Хал хабер си нямаш какво те чака, пък си тръгнал да съдиш баща и. Да остарели разбирания има, ама са неговите и те трява да имат значение за теб ако обичаш тая жена. Ами ако си толкова ербап отиди с нея в някоя църква да ви венчаят да видиш попа какво ще ти каже... тогава говори за "остарелите" разбирания на баща и. Ще кажеш ама то религията няма какво да я намесваме, на нас не ни пука и т. н. ето това те прави толкова зелен (направо зелена лукова глава), ама ако не го осъзнаеш сега явно никога няма да ти се отдаде да го разбереш, докато не минеш по трънливия житейски път, очукан от собствените ти несгоди с такова мислене.
Лошото е че мътиш главата на момичето и тя се дистанцира от семейството си в името на какво.... на смешник дето отишал да я задиря и се кълне в любов.... абе балама не си ама разбери, че живота е такъв, че всичко се връща, а колелото се завърта и съдбата ще ти го натресе... Няма нищо по-святко от семейството, а щом ти искаш такова с тая жена, то замисли се какво светотатство извършваш в очите на Господ, защото те вече имат легитимен брак пред него, а ти не и явно не се стараеш дори да добиеш такъв... абе няма много мисъл в разсъжденията ти, ама барем слушай някой като ти налива с фунията има патили по тоя път.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 172fe689bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Може да не те харесва, защото не си мюсюлманин. Те имат доста високо самочувствие и трудно приемат християни. Може в това да е проблемът.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 10911af055
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

29.   Номер 1 с обичайните си спамове и заучени клишета, нищо ново под слънцето.

Авторе, първо какво общо имаше Голямата ексурзия в цялата работа? Имай предвид, че това е деликатна тема и с нея бъркаш дълбоко в раните на някои хора, чиято болка ти няма как да разбереш. Поне да се беше ограмотил малко и да беше спазил фактологията.

Очевидно целта ти беше да изкараш бащата лош и така очакваше ние да застанем на твоя страна и дружно да плюем бащата.

2 - бащата не е длъжен да приема никого, без значение дали си българин. Одобрението не се дава даром, а се заслужава с годините. Ти с твоите 3 мес. какво точно одобрение искаш? Такива като тебе с лопата да ги ринеш, дето по 3 мес. ще ходят с нея и ще се кълнат във вечна вярност. Само че не е лесно да си верен цял живот, дори и да го искаш. Сега си влюбен и я идеализираш, ама утре като влезе рутината във връзката ви и като започнеш да забелязваш и недостатъците и, бащата много е вероятно да се окаже прав за теб, а ти да си биеш камшика и да ги оставяш да оправят бакиите, които си забъркал.

3 - баща и не искал тя да е щастлива? Ами ти мислиш ли, че тя 20 г. е била нещастна с баща си и сега изведнъж ти се появяваш на бял кон, за да я спасиш от него и да я дариш с вечно щастие? Това е несериозно. Това, което той и е дал на нея, ти още 20 г. не можеш да и го дадеш. Той като бодърствал по цели нощи, трепал се бачкане и е отделял от залъка си да я отгледа от парче месо, ти си бил още с жълто на устата. С какво нахалство се появяваш сега и имаш претенции за 3 мес. да го изместиш от живота и? Спри да и мътиш мозъка, защото теб утре вероятно няма да те има в живота и, а баща и цял живот ще я подкрепя и ще и бъде един от най-близките. Ще е жалко за нея да се появиш за година-две да и прецакаш отношенията със семейството и да си тръгнеш.

4 - това, че заплашваш с бой, не говори добре за теб. Внимавай какво правиш, защото живота има навика да връща всичко. Да не стане утре ти да имаш дъщеря и тя да ти доведе някой, който си е втълпил, че си длъжен да го харесваш, а ти да не го харесваш и да вземе да те ступа, за да го заобичаш?

5 - това, че не иска тя да е с българин, няма нищо общо с фанатизма. Да е приятел с човек от друга религия е едно, но да има претенции да клеца дъщеря му е съвсем друго. Не става въпрос за омраза, а за трудности при различията. Ами ти готов ли си да уважиш нейната религия? Готов ли си да не спиш с нея, докато се ожените, което може да е след години? Ти знаеш ли, че ако я обезчестиш без да ви е венчал имам, за тях ти ще си най-долната твар. Готов ли си да ви венчае имам, за да имаш право да спиш с нея? Готов ли си да обрежеш сина си? Готов ли си да го кръстиш Ахмет? Ако го кръстиш пък Христо, знаеш ли как би се почувствала тя или поне родителите и? На думи е лесно, но ти понеже си още с жълто на устата не разбираш последствията и си мислиш, че той го прави, защото има нещо против теб. Той може да е всякакъв, ама е много по-опитен от теб и осъзнава последствията много по-добре от теб.

Съжалявам, но от мен нямаш подкрепа. По-добре остави момичето на мира и не и разваляй отношенията със семейството, защото ти си една плюнка в нейния живот. Не се възползвай от това, че е млада и лесно се манипулира, защото съдбата ще ти го върне тъпкано. Ако наистина я обичаш, ще я оставиш на мира, за да не си разваля отношенията с най-близките си хора. Макар че за 3 мес. силно се съмнявам да си я обикнал. По-скоро си като пубер, плачещ че не му задоволяват сексуалните прищявки под предтекст, че видиш ли, ще я обича цял живот. Дано, ама надали.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 8588f3a8b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Първо, искам да уточня, че никой българин не е приел жена ми като "човек втора категория", върни си думите назад, защото това е много обидно и не е вярно. На външен вид е едно нормално бяло момиче и ако не си каже името може и да не разберете, че е туркиня. Баща й е този който приема мен като "човек втора категория".

Когато някой турчин си хване чужда жена, всички му викате "евала брат ми" и се радвате. Ако темата се обърне наобратно и ставаше въпрос за българка която ходи с турчин, сега същите които ми казват, че трябва да се "моля на Аллах" и "да си бърша гъза с лявата ръка", щяха да кажат само "Евалла". Обаче когато някой българин вземе туркиня за жена и се почва "остави я, няма да се получи", а някои (като баща й) започват да избиват комплекси по всевъзможни начини. Резултатът е, че връзката ни е по-сплотена и това ни помогна да се привържем още повече. Благодаря ви. И с това средновековно лицемерие до никъде няма да я докарате. Ще напомня, че Турция има две части - европейска и азиатска, решете сами от коя част искате да сте. Разликите между тях са големи, нищо че са един народ. В момента в Турция тази тема е много актуална.

Ние ще решим какви да са имената на децата, но засега нямаме такива планове.
Казах ви вече, че не вярваме в религии и не ни интересуват нито християнство, нито ислям. Който иска религия да отива във Ватикана при папата или в Саудитска Арабия при великия имам.

Много ми е забавно, че се опитвате да ме изкарате побойник. Не съм тръгнал да бия никого. Казах, че съм поставил червена линия и това важи за всеки, не само за баща й - няма да търпя ако видя, че някой посяга на жена ми, ако ще и това да е собственият й баща.

Дали сме мъж и жена зависи от нас, а не от това дали имаме брак или не. Един подпис в общината няма никакво значение. Сватбата е нещо друго, но и двамата не харесваме подобни циркове.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 4201dc4ef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Ти сам си виновен за проблемите си! Защо си се хванал с туркиня? Те са мюсюлмани а и клтурата им е съвсем различна и това рано или късно, ще създаде още по-големи проблеми.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 26c876d1a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Нa мен последният коментaр (30) нa aвторът ми допaднa много :)
Ок, момче, обичaйте си се и се грижете един зa друг, но aз все пaк ще повторя дa не се пaлиш твърде и пускaш нещa кaто "ще нaбия бaшa ти" зaщото не зaбрaвяй "кръвтa водa не стaвa"!
Покaжи нa момичето, ше въпреки несъглaсието нa бaщa и, ТИ ще увaжaвaш или поне нямa дa се нaсочвaш по този нaчин.
Дa, някои коментaри ни върнaхa в минaлият век, вие сте си млaди хорa и нямa нуждa дa живеете с подобни предрaзсъдъци.
Но и не вярвaм бaщaтa нa момичето дa е толковa крaен, зaщото инaче щеше дa си стои мaйкa и у домa и дa домaкинствa сaмо, a не дa бъде учителкa. Товa си е нормaлно семейсто, просто и вие сте твърд млaди зa семейство още. Може би и товa дa ядосвa тaткото. Още не сте зaвършили (нaдявaм се все пaк, че ще учите) нямaте собственa подложкa (икономически) и товa си е зa притеснение.
Aми докaжи се! Учете, зaвършете, не бързaйте зa децa, рaзвивaйте се и ще бъдете посрещнaти и двaмaтa от семейството с увaжение!
И товa би се случило при всяко семейство без знaчение нaционaлност, религии и т.н.
Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: de8103ab6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

33.   "никой българин не е приел жена ми"

Ехо, каква жена, вие не сте женени? Престани да се вживяваш.

"Когато някой турчин си хване чужда жена, всички му викате "евала брат ми"

Нищо подобно, виж подобни тук. Точно обратното.

"Ние ще решим какви да са имената на децата"

Вие решавате, но ти за пореден път отказваш да разбереш, че тези ваши решения касаят отношенията между нея и родителите и. Манипулираш я и я поставяш в положение да избира между теб и баща си. Не ти прави чест да го правиш. Или се помири с него, или я остави на мира, защото така ще и докараш само главоболия.

"не вярваме в религии"

Това, че вие не вярвате, не ви освобождава от нищо. Пак ти казвам, това касае нейните отношения със семейството и. Ти ако я обезчестиш, ще береш ядове както ти, така и тя. А тогава това, че не вярвате, няма да има никакво значение. Още ли не разбра, дечко, че няма как ей така еднолично да си взимате решения, без да има последствия? Не вярвал в религии нашия и хоп разреши всички проблеми. Това нищо не разрешава, а напротив влошава нещата още повече.

"Който иска религия да отива във Ватикана при папата"

Ама още ли не си разбрал, че не бащата трябва да се съобразява с теб, а ти с него. Ти трябва да станеш религиозен и да се обрежеш, ако трябва, а не той да ходи в С. Арабия, за да ти угоди на теб. Ясно ли ти е?

"Много ми е забавно, че се опитвате да ме изкарате побойник"

Извинявай, сигурно аз съм казал, че ще го набия, ако еди какво си. Сам си го каза.

Пак ти казвам, тази връзка ще ви носи само негативи и най-вече на нея, но ти си егоист, на когото не му пука, само и само да стане твоето. Ти ако я обичаше, нямаше да и причиняваш повече това. Това, че тя е млада, наивна и влюбена, не означава, че трява да се възползваш от нея и да и мътиш главата.

Не стига, че си дебелоглав и не слушаш какво ти се говори, ами си и егоист. Ще дойде ден, тя самата ще те намрази за това, което и причиняваш в момента. Защото те са дъщеря и баща и рано или късно ще се помирят, но ти си никакъв и ти ще станеш виновен за техните караници в момента.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f48092015a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Темата за етносите докарва много некачествени коментари, вместо да се засегне по-важната тема, а именно отношенията на девойката със семейството ѝ.
Авторе има решение, без стопроцентова гаранция, но то реално е единственото възможно. Твоето момиче отива пред баща си и в прав текст му казва че вие с нея сте семейство и тя е щастлива и обичана с теб. А ако той наистина я обича и иска да продължи да ѝ бъде баща ще приеме връзката ви.
Едно нещо което не трябва да правиш със сигурност е да прибягваш до насилие. Така само ще затвърдиш и докажеш гледната точка на бащата. Вместо това покажи решителност и твърдост на характера, когато види че си мъж на място способен да се грижи за дъщеря му, ще му минат големите драми и ще се примири.

Сега въпроса е как да повдигнеш темата пред приятелката си. Може би е най-добре директно да ѝ покажеш този коментар и да я попиташ за мнение.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: b901508d42
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Според мен авторът, макар и много емоционален тук, всъщност е доста разумен в живота си. Наистина не е зле да изпускаш парата някъде, за да не кривнеш във важните неща. Относно жена ти, вярвам, че тя ще се справи с натиска, по-точно времето ще се справи.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 10911af055
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   И какво стана? Даде ли я накрая и се дърляте още?

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 49efaa905e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Ако си сигурен - направи и предложение (на нея, а не на семейството) и се оженете. Официално. Тогава и баща и ще млъкне.

Лошото на връзките, които срещат съпротива от родителите по една или друга причина е, че няма как да се развият по нормален начин - просто не остава време. Или поемате риска и се жените и слагате точка на споровете, или поемате другия риск роднините явно или подмолно да ви убият връзката.

Горното го казвам като баща на 24 годишна жена :)

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a25a1fa8d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Виж сега, аз имам смесен брак извоюван с адски мъки. Ще кажа, че жена ми е полу-арабка, баща ливанец, майка българка. Бащата - типичен арабин с всичките им отрицателни черти. Когато се залюбихме тоя прост човек (той е високообразован, но е много прост) я прати насила нейде из арабските земи при роднините си, върна я буквално в родово-племенния строй където са я карали да слугува, слагали са й хиджаб от глава до пети плюс як бой защото не искала да се ожени за някакъв местен камилар. Върна се след половин година, избягала едва-едва. Майка й не се противеше тогава, но като я видя каква се върна всичко се промени. В смисъл той пак не отстъпи, но жена му го остави, дъщерята е при мен, другата му дъщеря също се отрече от него, сега седи сам и сипе клетви отдалеч. В крайна сметка искам да кажа, че резултата е следния - моята жена си смени религията и е християнка, след този престой при роднините си там, в земите на Аллаха и само след 6 месеца живот в законите на тая религия... та това е, не само, че си я взех, ами и религията си смени, жена му го остави, другата дъщеря и тя ходи с българин, и тя ако се ожени се заканва да смени религията. Нека паднат маските, не се отчайвай, остави дивака да си покаже истинското лице

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 754f8951d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Аз съм от район с малко малцинства, но съм работил сезонна и мога да кажа че турците ми създават много проблеми, но поне повече искат да се женят за турци/турци. Друг проблем е че за 3 месеца е прибързано решение, просто е много рано.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker